Dodaj do ulubionych

Film w IMAX - Mikołaj kontra bałwanek

02.12.03, 10:36
A czy ten film nadaje się dla 3 i pół latka. Mam obawy szczególnie dotyczące
efektów specjalnych w tym kinie. Bo już widzę jak szybko wychodzimy z kina
jak tylko np. zatrzęsą się fotele.
Ola była na razie tylko na Prosiaczku i bardzo jej się podobał, tylko był
bardzo wzruszający bo płakała chyba ze trzy razy. Za to z Koziołka Matołka w
teatrze uciekła (ale to było ponad rok temu).
Czy ktoś już może oglądał Mikołaja w 3D? Proszę o opinie.
Kinga
Obserwuj wątek
    • epjasa Re: Film w IMAX - Mikołaj kontra bałwanek 02.12.03, 12:16
      Byłam ze swoim 4-latkiem. Wcześniej wytłumaczyłam mu na czym polega film 3D, powiedziałam o okularach itp. Film bardzo mu się podobał. Uległ kilka razy złudzeniu, ze coś spada na niego, ale nie wywołało to paniki. Było sporo dzieci młodszych od niego i nie słyszałam w trakcie filmu, aby ktoś płakał, czy wychodził z sali. Myślę, że możecie się wybrać. Film trwa 30 min, ale niestety również ok. 10 min reklam.
      • kingaiola Re: Film w IMAX - Mikołaj kontra bałwanek 02.12.03, 12:44
        Dzięki za opinię - my się chyba wybierzemy w takim razie na mikołajki.
        Hej
        Kinga
    • agata_edziecko Re: Film w IMAX - Mikołaj kontra bałwanek 02.12.03, 15:45
      Cześć, byłam dokładnie z 3,5 latkiem, który wcześniej oglądał tylko Prosiaczka
      w kinie. Wyjaśniłam, że będzie to specjalny film, że trzeba będzie patrzeć
      przez okulary. Może za mało wyjaśniałam, a może to jeszcze za wcześnie na takie
      kino. Mój Szymek wołał: mamusiu, juś nie chcię, ziaśłoń mi oćki. To w chwilach
      pościgów. A w chwili spokojniejszej: no i po cio ja miałem oglądać ten film,
      cio? Okrrrropny! Zarządziłam więc ewakuację.
      Powiem szczerze, że mnie też się nie podobał. Od początku hałas, pościgi. Chyba
      mój synek jest jeszcze za mały na to.
      Teraz wybierzemy się do teatru.
      pozdrawiam
      agata
      • aniask_mama Re: Film w IMAX - Mikołaj kontra bałwanek 07.12.03, 14:45
        Hej, Kingo, no i jak byłas? Bo my właśnie wróciliśmy z kina i... jestem nieco
        zdegustowana. Własciwie to źle powiedziane, nie znałam dokładnie fabuły, więc
        nie mam prawa narzekac, ale o ile na początku film jest 'bajkowy' to potem
        niczym "Gwiezdne wojny" - pojazd baławan, Mikołaja i śnieżny/lodowy potwór. Tu
        już mój mały się biedak poryczał (ma 3.5r).
        Może się czepiam, ale koleś biedak to przeżywał, bo wychowany jest na starym
        dobrym Kreciku
        Musze chyba staranniej dobierać filmy
        A tak się poczepiałam wink

• magda0 Re: Film w IMAX - Mikołaj kontra bałwanek 07.12.03, 23:57
          Filmy dla dzieciakow trzeba dobierac, ja tez zaprowadzilam wtedy 3,5 latka na
          Krolewne sniezke do sadyba best mol, po reklamach wyszedl, wrocilismy potem na
          chwile ale byl straszny ciemny las i cos ryczalo. Po prostu bylo za glosno i
          straszny film dla niego , po przeszlo roku dzis debiutowalilny na Bolku Lolku w
          Muranowie , normalne troch e stare kino, glos taki sobie, lae przynajmniej nic
          nie huczy , no i nie ma reklam przed filmami dla dzieci.
          • aniask_mama Re: Film w IMAX - Mikołaj kontra bałwanek 08.12.03, 10:07
            No, też zauważyłam ten wrzask, nie wiem, czy to ja się starzeję i dla mnie w
            kinie za głośno, czy po prostu wszyscy tak lubią wink
        • kingaiola Re: Film w IMAX - Mikołaj kontra bałwanek 08.12.03, 14:35
          Ola niestety nie była na Mikołaju i bałwanku bo coś zaczęła kasłać. Więc przez
          weekend ją przetrzymałam w domu. No i teraz po waszych opiniach nie wiem co
          robić. Oglądałam filmiki ze strony tego filmu no i nie spodziewałam się
          słodkiej bajeczki, ale ... Jeszcze nie wiem do następnego weekendu jeszcze mam
          trochę czasu.
          Kinga
          • agnieszka_azj_edziecko Re: Film w IMAX - Mikołaj kontra bałwanek 10.12.03, 10:37
            Moja Zosia (7,5) była na tym filmie ze swoja gromadą zuchową (dzieci od zerówki
            do 3 klasy). Podobałom jej się, ale wiem, że najmłodsze miały momenty lęku i
            jeden z chłopców pół filmu obejrzał bez okularów, bo tak sie mniej bał. Ja
            mojej Julki (4 lata) nie zabiorę na to napewno.

Hałas w kinie i reklamy to oddzielny temat. Ja staram się spóźniać do kina,
            tak, żeby choć część reklam byla nam oczczędzona. W IMAXie miałam taką sytuację
            kilka lat temu. Poszłyśmy na "POdwodny świat" (śliczny !!!), bo Zosia była sie
            dinozaurów więc drugi film 3D nie wchodził w rachubę. Projekcja zaczęła się...
            od reklamy filmu o dinozaurze i na dziń dobry trójwymiarowy dinuś usiłował
            odgryźć nam nosy. Myślałam, że będziemy musiały wyjść jeszcze przed rybkami,
            ale wystarczyło zdjęcie okularów. Zosia miał wtedy 3 - 4 lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka