aniuszkamc 27.04.09, 19:24 Moja 4-letnia córka ma ochotę czasem na zieloną herbatę. Moja mama powiedziala mi, że małe dzieci nie powinny jej pić, bo zawierają jakiś składnik (?), który może takim maluchom zaszkodzić. Słyszałyście coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanalui Re: czterolatek i zielona herbata 27.04.09, 20:39 aniuszkamc napisała: > Moja mama > powiedziala mi, że małe dzieci nie powinny jej pić, bo zawierają > jakiś składnik (?), który może takim maluchom zaszkodzić. > Słyszałyście coś na ten temat? Tak cofeine, a zwykla czarna teine - obydwie substancje maja podobne wlasciwosci wiec to jeden pienik. esli juz wolalabym zielona pic. Twoj dziec ma dobry gust Odpowiedz Link Zgłoś
kangoashja Re: czterolatek i zielona herbata 27.04.09, 21:20 Mój mały ma prawie 1,5 roku jak widzi zielopuchę u babci w kubku ( ja nie piję tego świństwa to gotowy zaprzedać wszystko by tylko jej się napić. Potrafi wypić pół kubka na raz. Raczej nie zauważyłam by mu zaszkodziła. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: czterolatek i zielona herbata 28.04.09, 12:21 zielona herbatę smok pił jak miał ok 1,5roku Odpowiedz Link Zgłoś
efidorek Re: czterolatek i zielona herbata 28.04.09, 12:44 ze względu na dużą zawartość teiny nie jest to najlepszy napój dla dzieciaków. Niektórzy naukowcy i lekarze twierdzą, że dzieciom do 10 roku życia, w ogóle nie należy dawać herbaty (ani czarnej ani zielonej). Podobno w sklepach można kupić zieloną herbatę pozbawioną teiny i taką każdy może pić bez ograniczeń. Ja mojej małej pozwalam łyknąć ode mnie z kubka, jak ma ochotę, ale nie robię herbaty specjalnie dla niej (tylko owocowe napary). Inna sprawa, że zielona herbata ma sporo fluoru zapobiegającego próchnicy , więc dla dzieciaków pod tym względem byłaby super. Odpowiedz Link Zgłoś
nadi25 Re: czterolatek i zielona herbata 28.04.09, 14:10 ja mojemu mojemu dwulatkowi daję od roku i NIC mu nie jest..., do tego karmię piersią 4mies córeczkę i tez piję, nikomu nic nie dolega Odpowiedz Link Zgłoś