mbw78 16.07.09, 13:40 jak w temacie czy ktoś używał? warto to kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karro80 Re: Majtki do nauki sikania?! ktoś używał to cudo 16.07.09, 13:56 Te hugisowe? u nas obrazek nie znika nawet jak mała nasiura konkretnie, a i wchłaniają całkiem nieźle - bardziej wilgotne po uzyciu są belle - dzieć się wkurza, że mu mokro... Tyle, że sa ładne...i mała nie sciągnie ich sama i nie obsika kołdry Odpowiedz Link Zgłoś
magda.tyl Tak w temacie majtek... 16.07.09, 16:55 Ile sztuk zwykłych majtek jest niezbędna do rozpoczęcia nauki sikania na nocnik? Ja zakupiłam 20 sztuk, ale wydaje mi się że za mało. Tak żebym miała zmianę na następny dzień, bo mogą nie wyschnąć. I jescze jedno - jak nasika do owych majtek, to od razu zmieniacie na suche, czy niech dzieć sobie trochę (ile?) pochodzi i poczuje mokro i zimno? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Tak w temacie majtek... 16.07.09, 19:22 moja przez pierwszy miesiąc oduczania w domu chodziła tylko w bluzce, bo zapominała, ja zresztą też, ściągać majtki do sikania. Ja zmieniam majtki, jak je zasika, aczkolwiek w domu młoda ostatnio chodzi cała naga, bo ciepło, więc i majtek nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mustardseed Re: Tak w temacie majtek... 16.07.09, 21:05 20 wydaje mi się mało. Mój w pierwszyc dniach bez pieluszki zasikiwał średnio 12 (!) dziennie. Ja zmieniałam od razu, zresztą ciepło jest to zimna/dyskomfortu niestty nie czuł, a nie chciałam, żeby gołym dupskiem wszystko naokoło wycierał. Odpowiedz Link Zgłoś
mbw78 podaję linka 17.07.09, 11:34 www.allegro.pl/item689325042_majtki_treningowe_wielorazowe_do_nauki_sikania_hit.html Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: Tak w temacie majtek... 17.07.09, 06:26 Przy pierwszym podejściu w maju mała potrafiła nawet 20 dziennie zmoczyć, odpuściliśmy. Pod koniec czerwca zaczęła się 2 próba i wtedy czasami tylko jedne majtki w ciągu dnia miała, czasami (do tej pory) zdarzy się jej posikać 2-3 pary, szczególnie jak jest zajęta. Staram się zmieniać majteczki od razu ponieważ mamy problemy z krostkami na pupie i nie chcę bardziej zaognić. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Tak w temacie majtek... 17.07.09, 10:57 Ja robię tak: w majty wkładam jedną tetrówkę- jak mniejsze siurnięcie to i matki jeszcze do uzytku - ja mam chyba mniej niż 20 szt. Zmieniam od razu - mała lubi mieć sucho nawet po siurnięciu w pampka bellowego protestuje Gacie nawet możesz na szybko po akcji przepłukać pod kranen z kapką mydła - godz na balkonie i suche Odpowiedz Link Zgłoś
mbw78 Re: Majtki do nauki sikania?! ktoś używał to cudo 17.07.09, 11:29 no dobrze ale w jaki sposób "działają" te majtki, że niby uczą dziecko żeby nie siurać??? Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Majtki do nauki sikania?! ktoś używał to cudo 17.07.09, 11:59 Nie uczą. Tyle, że dywanu ci nie zaleje możesz wspomniane gacie zwykłe z wkładką tetrową użyć w domu Ja myślałam, że o te huggisowe chodzi jednorazówki - to samo tyle, że raz używasz i ma obrazki, które pod wpływem wilgoci mają znikać...znikneło nam pół kokardki przy dobrze zasikanym Odpowiedz Link Zgłoś
mustardseed Re: Majtki do nauki sikania?! ktoś używał to cudo 17.07.09, 12:03 E tam, te majtki to inaczej wygladająca pielucha. Takie se. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.tyl Re: Majtki do nauki sikania?! ktoś używał to cudo 17.07.09, 12:22 No to widzę, że muszę jeszcze z 10 dokupić. Odnośnie tych huggisów majtek - czy są cienkie i faktycznie przypominają majtki? Bo Pampers te pieluchomajtki nowe(starsza wersja wg mnie była lepsza) są masakrycznie grube, jak młody nasika to między nogami wisi pielucha jakby niezmieniana cały dzień. Nie wiem jak te dla dziewczynek, ale dla chłopaka są okropne. Niestety z "braku laku", zwłaszcza że są momenty, że młody za chiny nie da sobie porządnie założyć zwykłego pampersa, a huggisów u nas nie uświadczysz, używamy czasem tych Pampersowych. Czy możecie Mamy określić w przybliżeniu, jaki czas mija od założenia majtek do momentu, kiedy zaczyna "coś łapać" i nie sika co 10 minut? Mam szansę zmieścić się w tygodniu? Odpowiedz Link Zgłoś
mustardseed Re: Majtki do nauki sikania?! ktoś używał to cudo 17.07.09, 12:32 Te huggiesy są cieńsze niz pampersy, maja takie rozpiecia rzepowe po bokach w razie czego, ten elastyczny sciagacz po boku jest taki bardziej plastikowy niz w pampersach. Ale generalnie wygladaja jak pieluszki. Tyle, że zdecydowanie mniej chłonne. Dobre w sytuacjach wyjsć, awaryjnych, gdzie wiesz, że dziecko siknie. Ale ja wielkich zalet nie widzę, też wygląda jak pielucha, tylko o wiele droższa. No wiec u mnie synek pierwsze 3 dni sikał często, potem załapał i potrafił przytrzymac, nawet bardzo długo. U nas jeszcze była kwestia przekory, bo wiedział, że chce siusiu, ale nie chciał siadać na nocnik/ ubikację. Powoli robi postępy, ale wpadki są równiez dość często. Zrezygnowałam z pieluch 19 czerwca. Na noc również brak pieluchy. Ale do września na pewno się wyrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: Majtki do nauki sikania?! ktoś używał to cudo 17.07.09, 13:04 Nikt Ci tego nie określi bo to naprawdę zależy tylko i wyłącznie od dziecka. Jak pisałam wcześniej my robiliśmy dwa podejścia za pierwszym to była istna katastrofa, mała sikała gdzie popadło nawet co 10-15 minut. Wiedziałam doskonale że ona wie o co chodzi z nocnikiem ponieważ już od dłuższego czasu ją co jakiś czas sadzaliśmy na nim, czasami potrafiła sama zawołać. Co mnie bardzo dziwi to dosyć często zdarzało się że budziła się w nocy na siku a nawet czasami przesypiała całą noc i pielucha była sucha. W dzień ona robiła nam na złość. Siedziała na nocniku i nic a gdy wstała to z uśmiechem na buzi lała na parkiet i wołała eee. Często nawet gdy się wysikała do nocnika to potem na siłę wymuszała chociaż kilka kropelek na parkiet. Miała wtedy rok i 11 m-cy, męczyliśmy się prawie m-c. Zrezygnowaliśmy i na kolejny m-c sobie daliśmy spokój. Po zamianie pieluchy na majteczki załapała już w pierwszym dniu że ma sikać do nocnika bo inaczej znowu będzie pielucha (nie znosi ich) Zdarzają się jej nadal wpadki ale sporadycznie. Mała ma 2 lata i 1,5 m-ca Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Majtki do nauki sikania?! ktoś używał to cudo 17.07.09, 17:16 Moja młoda jest-to nie nastawiam się na tak błyskawiczne rezultaty, ale generalnie dzieć(moj i ponoć ogólnie każdy) siura więcej z rana, wtedy trza wysadzać często, a po południu u nas sprawdza się co 2 godz. My huggisy mamy dziewczęce-kupione z myslą o spacerach(coby wózka i ubranek nie zalać, mała żeby wiedziała, że mokro)- cienkie nie są - ot jak zwyczajna pielucha(ale nie z tych grubaśnych bardzo). Odpowiedz Link Zgłoś
marynio5 Re: Majtki do nauki sikania?! ktoś używał to cudo 17.07.09, 15:10 U nas się sprawdziły. Mała pilnowała żeby kokardki nie znikały i skojarzyła, że trzeba wołać siku zanim znikną. Używaliśmy ich przez kilka dni - poszła nam jedna paczka. Odpowiedz Link Zgłoś
lili.2 Re: Majtki do nauki sikania?! ktoś używał to cudo 18.07.09, 19:26 Witajcie u nas sie sprawdziły ale majtki z ceraty które zakładałam na zwykłe mała po 3 dniach załapała o co chodzi a ja nie wydałam kupe kasy bo 3 szt kosztowały około 4zł i nie musiałam biegac za nią ze szmatą i wycierać bo siku zatrzymywały te majty z ceraty a ona wystraszona sama wtedy biegla szukała nocnika i wkońcu udało się załapała i ile uciechy było że majtki sa suche a mama i wszyscy jej brawo biją) www.akuku.com.pl/sklep/produkt_,30,0_265,majteczki_ceratkowe_dla_niemowlat. to są te majty 3szt.Pozdrawiam i naprawde nie trzeba wiele pieniędzy wydawac, fakt może i wyglądało moje dziecie śmiesznie ale warto byłoPozdrawiam iżycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
primavera12 Re: do lili.2 19.07.09, 13:54 A możesz napisać gdzie można kupić takie majtki? Szukałam już w sklepach z art. dziecięcymi ale niestety nie znalazłam. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lili.2 Re: do lili.2 20.07.09, 09:24 Witaj ja kupilam właśnie w takim sklepie gdzie jest wszstko dla dzieci zwłaszcza niemowląt zapytaj może mają,albo tam gdzie mozesz dostacpieluchy poprostu popytaj u nas to nie problem w każdym sklepie dostasnieszPozdrawiam a jak nie to napisz mi na maila :laik21@wp.pl to jakos ci je skombinujePozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: do lili.2 20.07.09, 10:31 Popytaj też w aptekach - jakieś ceratowe były często Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: do lili.2 20.07.09, 13:37 Ja kupiłam w aptece ale nie potrzebowaliśmy ich , mała załapała w pierwszym dniu drugiego podejścia że ma wołać. Odpowiedz Link Zgłoś
ptyspatison majty 21.07.09, 00:46 zakladam tylko jak wychodze gdzies dalej. znaczy takie pieluchomajty. odpieluchowalam pozno, mial 2 lata (z wlasnego lenistwa wiec nauczyl sie w 2 dni i nie miewa wpadek. ale boje sie ze np bedzie chcial w autobusie i nie zdazymy. wiec pieluchomajty sa jakims wyjsciem bezpieczenstwa ale on i tak w nie nie sika- wyjasnilam mu ze to sa bardziej majtki a nie pielucha Odpowiedz Link Zgłoś
mariola1977 Re: Majtki do nauki sikania?! ktoś używał to cudo 22.07.09, 20:45 ja uzywalam takie majtki z gerbera i nie trzymaja moczu, to samo co bys nalozyla zwykle, mysle ze lepsze bylyby te ceratkowe o ktorych pisze lili.2. Odpowiedz Link Zgłoś