ywwy 09.09.09, 21:45 Dziewczyny jaką kawusię pijecie? Bo ja po prostu czarnej nie mogę przełknąć, za to uwielbiam z mleczkiem. I odrobiną cukru. Czy ktoś preferuje prawdziwą małą czarną? Można to pić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: biała czy czarna? 09.09.09, 21:48 Gorzka z mlekiem, w ogóle nie używam cukru ani do herbaty, ani do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: biała czy czarna? 09.09.09, 21:52 Z miodem,imbirem,cynamonem i kroplą cytryny.Bez mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: biała czy czarna? 10.09.09, 08:58 Gryzeldo, coś mi tu ładnie zapachniało. Zdradzisz, w jaki sposób przyrządzasz to cudo? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: biała czy czarna? 10.09.09, 16:18 Gotuję wodę(szklankę),na wrzątek wsypuje około 2 łyżeczek czubatych kawy(lubię mocną)gotuje 2 min,dodaję łyżeczkę miodu po chwili cynamon,odrobinę imbiru.Następnie dosłownie kroplę zimnej wody i kilka kropel soku z cytryny.Jest to kawa wg. kuchni pięciu przemian. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: biała czy czarna? 09.09.09, 21:55 od paru lat mala czarna z cukrem, kilka dziennie tak mi posmakowala Odpowiedz Link Zgłoś
royalmail Re: biała czy czarna? 09.09.09, 22:00 Czarna i gorąca, bez żadnych mleczek i cukrów... Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: biała czy czarna? 09.09.09, 22:02 kawusi z mleczkiem bym nie przełknęła, pijam kawę z mlekiem - odtłuszczonym, więc raczej można to nazwać napojem o kolorze kawy z mlekiem bez cukru, cukier to biała śmierć od czasu do czasu i jak mi ktoś zrobi - dobre espresso, też gorzkie Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: biała czy czarna? 10.09.09, 08:12 aluc napisała: > bez cukru, cukier to biała śmierć > > moja mama zawsze mówi, że są trzy białe śmierci - cukier, narkotyki i...służba zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: biała czy czarna? 09.09.09, 23:17 Nie lubie kawy bez mleka - mam normalnie odruch wymiotny. A jak jeszcze mnie ktos uraczy kawą po polsku! Brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: biała czy czarna? 09.09.09, 23:20 Czarna z cukrem. Mleko jest niepraktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: biała czy czarna? 09.09.09, 23:45 Pijam prawie wyłącznie czarną kawę bez cukru. Po turecku of kors. Ale taką prawdziwą kawę po turecku, zagotowaną w tygielku 3x, a nie zalewajkę - plujkę, na którą szanujący się Turek nawet by nie spojrzał . Czasem robię sobie małą czarną z ekspresu, a już bardzo czasem capuccino z chmurą spienionego mleka, ale bez cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: biała czy czarna? 10.09.09, 07:51 capuccino, caffe latte, ale czarna tez nie wzgardze (marzy mi sie porzadna maszyna do espresso). mmmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: biała czy czarna? 10.09.09, 08:02 Na codzień mała czarna, bez cukru. Od święta preferuję jakieś wariacje kawowe, ale tylko w kawiarniach Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: biała czy czarna? 10.09.09, 08:26 Nie piję kawusi, tym bardziej z mleczkiem, bo mnie mdli od niej. Wolę espresso albo latte. Mam ekspres ciśnieniowy i nic od takiej kawy nie jest lepsze jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka1999 Re: biała czy czarna? 10.09.09, 08:35 aktualnie - żadnej - mdli mnie po każdej kiedyś - latte Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: biała czy czarna? 10.09.09, 08:47 Ja wypije kazda kawe - o ile nie jest wystudzona (nie dotyczy mrozonej). Preferuje biala, ale jak nie ma to czarna tez przyjmiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka89 Re: biała czy czarna? 10.09.09, 09:16 Ja najczesciej pije z mlekiem ale lubie tez bez. Bardzo lubie kawe i wlasciwie nie ma dla mnie znaczenia jak podana, nawet taka z fusami lubie Nie slodze. Temperatura tez nie ma dla mnie znaczenia. Nie pilam nigdy z cytryna bo jakos nie moge sie zmobilizowac do sprobowania. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Czarna 10.09.09, 09:21 ale warunek: musi być naprawdę dobra. Z klasycznego włoskiego ekspresu lub z tych cudnych maszyn za wiele tysięcy złotych Odpowiedz Link Zgłoś
piwonia40 Re: Czarna 10.09.09, 09:26 zdecydowanie czarna ps. znam dziewczyne co pije kawe z pieprzem ale ona z Afryki jest Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Czarna 10.09.09, 09:44 piwonia40 napisała: > zdecydowanie czarna > > ps. znam dziewczyne co pije kawe z pieprzem ale ona z Afryki jest Ja piję czasem z chili. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Czarna 10.09.09, 09:55 kawy z pieprzem już nie, kiedyś piłam, jak piłam czarną natomiast herbata zielona z pieprzem jest mniam a z chili to czekolada Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Czarna 10.09.09, 09:45 spróbuj kiedyś po turecku, ale takiej prawdziwej kawy po turecku. Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: biała czy czarna? 10.09.09, 09:35 Żołędziową. Na wywarze z daktyli, z cynamonem albo wanilią. I gwoździkami Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: biała czy czarna? 10.09.09, 10:05 pierwsza rano - rozpuszczalna, zabielona, bardzo mocna (3 łyżki) druga w pracy - czarna, z przepływowego, mocna (3 łyzki) trzecia - rozpuszczalna, nieco słabsza lub kawiarniania, expressowa... wszytskie poza kawiarnianą to kubasy niemalże półlitrowe aha, i żadnego cukru, brrrr.... w weekendy pijam mniej kaw....1-2 góra Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: biała czy czarna? 10.09.09, 10:13 jesli o mnie chodzi, pije z mlekiem i czarna. nawet bedac w ciazy pijalam czarna kawe. bardzo ja lubie i nie jestem sobie w stanie jej odmowic na codzien Odpowiedz Link Zgłoś
girasole01 Re: biała czy czarna? 10.09.09, 10:54 W ogole nie pije kawy i zawsze sie dziwie jak mozna to pic. A inni sie dziwia jak mozna nie pic Odpowiedz Link Zgłoś
filismak Re: biała czy czarna? 10.09.09, 13:24 Ja to łasuch jestem więc kawa to i biała i biała- tj. i z cukrem i z mlekiem, smakuje mi tak, bo czuję się dopieszczona Jednak nie zapomnę kawy, którą piłam rok temu na Słowacji. Oto przepis: Do wysoka szklanki wsypujemy łyżeczkę kawy rozp.mocnej,zalewamy,wlewamy zimne mleko, dodajemy 1-2 kostki lodu, jedną gałkę śmietankowych lodów,na górę piankę z ubitego-zwykłego-zimnego mleka, którą posypujemy odrobiną cynamonu, lub kakao, lub sypkiej kawy, lub czym tam chcesz Nie wiem czy czegoś nie poknociłam, ale jeśli nie to polecam bo pyszne! Odpowiedz Link Zgłoś
cas_sie Re: biała czy czarna? 10.09.09, 13:29 Mozna pić . Rano piję zwykle kawe z mlekiem ale pózniej czarna , ooczywiscie bez cukru. Kawa z cukrem jest dla mnie nie do przełkniecia, jak widac ludzie różniści sa Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: biała czy czarna? 10.09.09, 14:01 czarna, mocna, sypana, bez cukru i bez mleka Odpowiedz Link Zgłoś