gku25 23.10.09, 22:29 Znajdzie się tu jakaś mama pracująca na kasie w CASTORAMIE? Jak tam jest? Pozdrawiam gku25 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clio_yaga Re: C*A*S*T*O*R*A*M*A 23.10.09, 23:01 Nie pracuję tam, ale trafiłam kiedyś na takie forum: forum.gazeta.pl/forum/f,88604,CASTODRAMAT.html Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: C*A*S*T*O*R*A*M*A 23.10.09, 23:09 Dziękuję, znam już to forum, ale nie znalazłam tam odpowiedzi na pewne interesujące mnie pytania. Znalazłam za to masę inwektyw i skarg, co mnie trochę dziwi, bo swego czasu kilkoro moich znajomych pracowało i sobie chwalili. Ale faktem jest, że to było dość dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: C*A*S*T*O*R*A*M*A 23.10.09, 23:46 moze na tym forum zapytaj? tam sa chyba pracownicy CASTORRAMY forum.gazeta.pl/forum/f,88604,CASTODRAMAT.html Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 castodramat 24.10.09, 11:53 to forum dla bandy frustratów ...no, kilka chlubnych wyjątkó jest. Choć nie pracuję ja, to jestem z castoramą na bieżąco od podszewki. Uważam, że to dobry pracodawca - solidny, wypłacalny, zapewnia dobry socjal, dodatkowe ubezpieczenie na życie i zdrowotne w Signal Iduna. Osobnym tematem są poszczególni kierownicy lub dyrektorzy - zależy na jakiego człowieka się trafi. Jak chcesz wiedzieć coś więcej pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: castodramat 24.10.09, 12:53 Moja przyjaciółka kilka lat pracowała w Castoramie. Zaczynała od kasy, skończyła na jakimś kierowniczym stanowisku. Fakt było to już 5 lat temu bo w międzyczasie zaszła w ciążę, poszła na wychowawczy a w końcu wyjechała do Norwegii gdzie pracował jej mąż. Zawsze była bardzo bardzo zadowolona z tej pracy, z socjalu, możliwości dopasowania godzin pracy do własnych potrzeb i fajnych współpracowników. Chyba pracowała w tej castorami co Lila o niej pisze (Szczecin-Ku Słońcu?) więc widać tam fajna kadra i atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Lila i Slonko 24.10.09, 20:56 Dziewczyny, dziękuję ślicznie za odzew. Właśnie przyjęto mnie do CASTORAMY - u nas w Jeleniej Górze będą ją otwierać w listopadzie. Bardzo się cieszę, bo ostatnio pracuję w Biedronce i no cóż, przekichane jest. Jedyna rzecz, która trochę psuje mi humor to fakt, że dostałam 3/4 etatu, ponoć to bardzo częste w CASTO. W związku z tym mam takie małe pytanie, czy jest możliwość dorobienia nadgodzin mając umowę na taki wymiar czasu? I jaki dokładnie jest socjal, ew. systemy premiowania... CASTORAMĘ na Ku Słońcu w Szczecinie znam, moi znajomi tam pracowali i wtedy sobie chwalili Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 gku25 25.10.09, 10:09 3/4 etatu to znaczy, że będziesz pracowała na kasie? Raczej tylko na kasach przyjmują część pracowników na 3/4 ... z czego to wynika w sumie nie wiem. Nadgodzin raczej nie będziesz miała. Jeżeli jakimś cudem wypadną, to Casto oddaje za to wolne dni. Ale na pocieszenie powiem Ci, że do pensji podstawowej dojdzie ci dodatek za niedzielę - grafiki ustawiane są tak, że każdy pracownik raczej ma taką samą ilość niedziel. Przy czym ta praca w niedzielę to nie będą dodatkowe godziny, tylko normalnie grafikowe i zgodne z czasem pracy. Dotychczas były 2 premie, najczęściej w wysokości pensji, nagroda dla pracownika roku (głosują współpracownicy, z trójki najlepszych wybierają kierownicy i dyrektor), Socjal to m.in.: dopłata do wczasów lub kolonii, Dzień Dziecka, Choinka, rada pracownicza, Dodatkowe ubezpieczenie na życie i nw, ubezpieczenie medyczne w Signal Iduna. Teraz, gdy zaczynacie pewnie spędzisz trochę czasu na "zatowarowaniu" ale jak już sklep się otworzy, to wszystko będzie ok. Gorącym okresem jest jeszcze inwentaryzacja, ale mają takie procedury, że wszystko idzie szybko i sprawnie. Jako kasjerka bądź niezwykle uważna ... ostatnio dziewczyna sprzedała przęsła ogrodzeniowe i słupki policzywszy tylko cenę przęseł, bo myślała, że to komplet -strata finansowa spora. Na szczęście klientka, która dokonała tego zakupu byłą tak uczciwa, że zauważywszy pomyłkę kasjerki zadzwoniła i kasę zwróci. Otwieraj pudełka, sprawdzaj czy czegoś nie ma w środku - ludzie miewają szalone pomysły Życzę powodzenia i fajnego zespołu Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: gku25 25.10.09, 15:04 Tak, idę na kasę. I dziękuję bardzo za odpowiedź Sama jestem ciekawa jak to będzie, ale chyba gorzej niż teraz być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
aanna6 Re: Lila i Slonko 24.05.13, 07:56 gku25 napisała: > Bardzo się cieszę, bo > ostatnio pracuję w Biedronce i no cóż, przekichane jest > no własnie co pracownik to inna opinia moja ciotka pracuje w biedronce i sobie bardzo chwali . Odpowiedz Link Zgłoś
sudwind Re: Lila i Slonko 24.05.13, 09:15 znajomy pracuje w Casto już kilka lat i sobie chwali Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: castodramat 25.10.09, 09:49 Ja piszę ogólnie, bo znam oby trzy szczecińskie ... przy czym w kolejności Południowa, Ku Słońcu, Wiosenna Odpowiedz Link Zgłoś
m.o.z.o Re: castodramat 24.05.13, 07:38 Tak tak wszystko pięknie, ale nie zawsze kasa się liczy. Co mi po tym wszystkim jak w pracy czuję się jak szmata. Jest całkowity brak szacunku do pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: C*A*S*T*O*R*A*M*A 25.10.09, 09:57 MyŚlaŁam * Że * cAły * PoSt * BędZiE * fAlą * PiSanY * Odpowiedz Link Zgłoś