30hello-kitty 02.11.09, 19:05 Dziewczyny, jaką książkę polecacie.? Chodzi mi o jakąś fajną opowieść dla mam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mniemanologia Re: Dobra książka 02.11.09, 19:17 Ale "dla mam" to jakaś szczególna musi być? Bo ja jestem mamą i "Świat Rocannona" Ursuli le Guin sobie ostatnio kupiłam, czuję, że mi się będzie podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Dobra książka 02.11.09, 19:24 No właśnie-pytanie co mama lubi Ja właśnie kupiłam wznowionego Jurgena Thorwalda i się zaczytuję jak kilka lat temu Stuleciem i Triumfem chirurgów Odpowiedz Link Zgłoś
oldrena1 Re: Dobra książka 02.11.09, 23:13 loganmylove napisała: > Ja właśnie kupiłam wznowionego Jurgena > Thorwalda i się zaczytuję jak kilka lat temu Stuleciem i Triumfem chirurgów Z rycinami, jak w wydaniu z lat (bodaj) siedemdziesiątych? Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Dobra książka 03.11.09, 14:24 Niestety bez rycin ale i tak nie narzekam. Tamte wydanie zakosił z domu brat jak się wyprowadzał Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Dobra książka 02.11.09, 19:46 ja polecam "5 Aleję" Candace Bushnell. Spodziewałam się papki w stylu Seks w wielkim mieście, a dostałam naprawdę fajnie napisaną grubą powieść, która bardzo mnie wciągneła. Kupiłam ją z myślą o szpitalu, a przeczytałam chyba w trzy wieczory, nie mogąc się oderwać, czego już dawno żadna książka mi nie zrobiła Odpowiedz Link Zgłoś
lisbeth25 Re: Dobra książka 02.11.09, 20:09 Jak dla mam to kup sobie Harlequina. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 nie jestem znawczynia literatury lekkiej; polece 02.11.09, 20:19 raczej cos ciezszego-Simona Becketta, Hakana Nessera, Stephena Kinga. z literatury nieco lzejszej Henning Mankell.... Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: nie jestem znawczynia literatury lekkiej; pol 03.11.09, 11:25 "Coś cięższego" to dla mnie raczej np. Machiavelli (nie jestem w stanie przebrnąć przez "Księcia"), V. Woolf czy nawet Lem niż King, który bardziej chyba rozrywkowy jest A z Beckettów - to Samuel cięższy niż Simon Odpowiedz Link Zgłoś
marzenaanna1 Re: Dobra książka 02.11.09, 21:17 Wlasnie czytam Kobiete na krancu swiata MArtyny Wojciechowskiej, polecam. Ciezko sie oderwac, na szczescie jest w rozdzialach, wiec czytam po czesciach po czasu nie mam. Naprawde warto.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smallcloud Re: Dobra książka 02.11.09, 23:03 A musi byc dla mam? Czytam wlasnie "trzynasta opowiesc" całkiem sympatyczna Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Dobra książka 02.11.09, 23:28 "Rok biblijnego życia" Bardzo polecam. Tylko nie wiem czy to jest ksiązka dla mam.. chociaż ja mama i ją przeczytałam Trumf chirurgów czeka w poczekalni Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Dobra książka 02.11.09, 23:28 "Rembrandt, wojna i dziewczyna z kabaretu" Manuli Kalickiej. "Opowieść podręcznej" i "Kobieta do zjedzenia" Margaret Atwood. "Siostry" Ireny Landau. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Dobra książka 03.11.09, 08:20 Atwood to nie jest autorka dla mam, to jest autorka dla kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Dobra książka 03.11.09, 08:02 ooo, ostatnim czasy wróciłam do namiętnego czytania, z ostatnich hitów (moim zdaniem) mogę Ci polecić: www.biblionetka.pl/book.aspx?id=9482 ksiazki.wp.pl/katalog/ksiazki/kw,73509,ksiazka.html Przeczytałam 2 części z tej ostatniej pozycji, czekam na trzecią; No i ta tez niezła: www.biblionetka.pl/book.aspx?id=45612 W kolejce czeka "Skradzione życie" teraz czytam "Dom", ale taki sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Dobra książka 03.11.09, 09:08 Z tych klimatów to jeszcze "Sprzedane" B. Mahmoody. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Dobra książka 03.11.09, 10:38 A mi "Sprzedane" niezupełnie podeszły.... Żle mi się to czytało. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Dobra książka 03.11.09, 12:01 Mnie owszem, ale nie czytałam wymienionych przez Ciebie - tylko z autorką mi się skojarzyło Odpowiedz Link Zgłoś
ela_1976 Re: Dobra książka 03.11.09, 09:30 ksiazki.wp.pl/katalog/ksiazki/kw,73509,ksiazka.html czytałam ... faktycznie dobra !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Dobra książka 03.11.09, 21:51 bacha1979 napisała: > www.biblionetka.pl/book.aspx?id=9482 > ksiazki.wp.pl/katalog/ksiazki/kw,73509,ksiazka.htmla Mahmoody jest ok, ale Masajka już nie.. Moim zdaniem rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
deyani Re: Dobra książka 03.11.09, 09:41 Ja dla mam bardzo polecam "George`a Rozpruwacza" Martiny Cole. Książka tak w ch... odrażająca, że każda matka powinna ją znać. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Dobra książka 03.11.09, 10:24 Po raz kolejny czytam "Regulamin tłoczni win" Johna Irvinga - mniam. Inne książki tego autora też polecam, jak choćby "Świat według Garpa" czy "Jednoroczną wdowę". A tak w ogóle to kocham Stephena Kinga, może horrory to nie jest lektura dla mam, ale mnie akurat nic tak nie poprawia humoru i samopoczucia jak dobry horror Natomiast nie znoszę "kobiecej literatury" , tych różnych Grocholi, Danielle Steel itp. , z tego rodzaju to jeszcze Judith Krantz daje się czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
wjw2 Re: Dobra książka 03.11.09, 13:21 zgadza się Irving mój ulubiony. Polecam jeszcze Hotel new Hempshire" i "Czwarta ręka" Odpowiedz Link Zgłoś
larenata Re: Dobra książka 03.11.09, 12:14 Mnie się podobały "Lila" i "Sefora" Marka Haltera, a także "Labirynt" Kate Mosse i "Złodziejka książek" Zusaka i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olcia Re: Dobra książka 03.11.09, 12:24 A ja polecam "Dom nad rozlewiskiem" , "Powroty nad rozlewisko" i "Miłość nad rozlewisko", przeczytałam wszystkie i wbrew ogólnej niekoniecznie fajnej opinii wciągnęłam się i pochłonęłam dosłownie jednym tchem Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Ostatnio przeczytane 03.11.09, 13:55 "Bikini" Janusz L. Wisniewski -swietna ksiazka! "Dzieci Ireny Sendlerowej"... Jak chcesz cos lekkiego to polecam wszystkie ksiazki Cecelia Ahern, takie basnie dla doroslych, ktore czyta sie z zapartym tchem-cos cudownego. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Ostatnio przeczytane 03.11.09, 14:16 O "Dzieci Ireny Sendlerowej" na to się też czaję. Odpowiedz Link Zgłoś
undomestic_goddess Re: Dobra książka 03.11.09, 14:38 Saga rodu Whiteoakow - b ciekawe i wciagajace, duzo lepiej napisane od za przeproszeniem Rozlewisk. Sarah Waters - wszystko zaczynajac od Zlodziejki. Wszystkie zwierzeta duze i male - b przyjemna lektura Jajko i ja Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Dobra książka 03.11.09, 15:07 undo to co wyczytałam w necie nt tej książki brzmi bardzo interesująco. dorzucam do listy lektur oczekujących... Odpowiedz Link Zgłoś
annapa7 Re: Dobra książka 03.11.09, 20:28 Sarah Waters - super! Mnie urzekła w "Złodziejkach" scena: dziecko płacze w pociągu, bohaterka do matki dziecka - "jak to, to nie ma pani dżinu?" To książka dla każdej mamy Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Dobra książka 03.11.09, 15:48 Jak ma być "fajna opowieść dla mam", to ja zawsze polecam "Piąte dziecko" Doriss Lesing;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi "Piąte dziecko" 03.11.09, 21:47 też mi przyszło do głowy, ale w związku z tym wątkiem forum.gazeta.pl/forum/w,567,102437083,102437083,skaczacy_brzuch_zaczynam_sie_bac_.html Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Dobra książka 03.11.09, 16:10 www.wab.com.pl/index.php?id=7&bid=899 Odpowiedz Link Zgłoś
corneliss Re: Dobra książka 03.11.09, 23:24 dolaczam sie do fanklubu Johna Irvinga i polecam 'Zanim cie znajde' czytalam to po nocach podczas karmienia, albo sciagania pokarmu przy pierwszym dziecku, a wczesniej tez cegle prezbrnelam czyli tegoz autora; barwnego 'Syna cyrku' teraz mam na tapecie Magde Dygat i 'Biedna pania Morris' ksiazek typowo babskich jakos nie moge... czytam pasjami Stasiuka i Pielewina ------- Poziomki uzyskujemy poprzez przewracanie pionków. - by marjanna1|KP| Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: Dobra książka 03.11.09, 23:48 Zależy co Mama lubi. Jeżeli angażuję się w sprawy polityczne i sledzi aferę hazardową to polecam Mario Puzo np "Głupcy umierają". Jeśli ma poczucie humoru to pewnie większość pozycji Marcina Wolskiego jej się spodoba, podobnie będzie z Kurtem Vonnegutem tylko ten jest bardziej refleksyjny. Jeżeli kryminały to ostatnio spodobał mi się Henning Mankell być może się sprawdzi. Mamie podróżniczce polciłabym Ernesta Hemingwaya. A mamie w jesiennym nastroju coś wyjątkowo lekkiego i haotycznego Stephena Clarkea "Merde chodzi po ludziach". Co do Irvinga uwielbiam, ale mojej mamie nigdy nie przypadł do gustu miłej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Dobra książka 04.11.09, 07:39 Wszystko Christophera Moore'a i Millenium Larssona przyjemna i lekka jest seria Tete a tete Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Dobra książka 04.11.09, 08:42 jak dla mam to moze ksiazki z polek dzieci- tylko tych starszych ja rozczytalam serie o Glildii magow, aturotki nie pamietam- gildia magow, nowicjuszka, jest jeszcze jeden tom oraz ksiazka opowiadajaca o czasach przed tymi trzema czyli prequel Teraz czytam Kacpra Rexa w kolejce czekaja Tunele a jak mam zly dzien to zawsze Feliks, Net i Nika. a jak juz mam dosyc literatury mlodziezowej to dobijam Jackiem Piekara ktos mi kiedys powiedzial ze to literatura koscielna i nurt prokatolicki no ja przepraszam to przyzwoite krwawe fantasy Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Dobra książka 04.11.09, 08:42 Dbra ksiazka dla mam jest biografia Andy Rottenberg..... Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Dobra książka 04.11.09, 08:44 a Martyne Wojcechowska w nurcie dla mam zaczne polecac jak ona zacznie podrozowac z dzieckiem- uwazam ze to wielkie niedopatrzenie z jej strony i naprawde fajny rynek- wcale nie bylaby prokursorka, wystarczy zerknac do Tonyego Halika, Krzysztofa Baranowskiego- ale dawno nikt tego ksiazkowo nie robil, bo blogow troche jest Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Dobra książka 04.11.09, 08:57 "Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki" "Pantaleon i wizytantki" Mario Vargas Liosa Obie cudne ale szelmostwa cudniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś