blanka_32 13.11.09, 20:09 Czy któraś z Was orientuje się może, jaka jest cena leku Pavulon? Z góry dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzalka Re: Pavulon 13.11.09, 20:13 pankuronium jest stosowany tylko w lecznictwie zamkniętym- czyli nabyć go w aptece nie można a co, teściowa Ci zalazła z skórę i chcesz ją dyskretnie usunąć? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: Pavulon 13.11.09, 20:17 Uważam, że to mało istotne, do czego jest mi potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
caffe_mocca Re: Pavulon 13.11.09, 20:33 Uwazam ze skoro pytasz o lek którego nie mozna zakupic "normalna" drogą - JEST to istotne. Nie cchesz powiedziec - ok, ale nie licz ze ci w takim razie ktokolwiek pomoze! Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Pavulon 13.11.09, 21:01 nie, oni juz chyba cały zużyli... Kilka lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
jagabrysia2 Re: Pavulon 13.11.09, 23:36 U nich w Łodzi pewnie teraz ceny najwyższe, bo ryzyko się zwiększyło po nagłośnieniu sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: Pavulon 14.11.09, 10:22 Może i nie da się go nabyć ,,normalną'' drogą, w aptece, ale ogólnie jest to możliwe. Więc jak ktoś zna cene, a przede wszystkim, ile jest zawartości leku w jednej ampułce, to bedę wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
protozoa Re: Pavulon 14.11.09, 10:57 Jest to lek stosowany WYŁACZNIE w lecznictwie ZAMKNIETYM i nie ma prawa dostać się w ręce osoby niepowołanej - czyli w tym przypadku Twoim. Istnieje podejrzenie, że możesz popełnić przy jego użyciu poważne przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Pavulon 14.11.09, 11:00 zgadza się i zdaje się, że tylko blanka nie załapała, że nie ma prawa dostać takiego leku droga legalną Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: Pavulon 14.11.09, 11:01 Oczywiście, istnieje podejrzenie, że stanę się kolejną łowczynią skór, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Pavulon 14.11.09, 11:06 To po co chcesz zdobyć na czarnym rynku lek, którego nie masz prawa mieć? Odpowiedz Link Zgłoś
protozoa Re: Pavulon 14.11.09, 11:10 To po co Ci Pavulon? Jeśli nie ma go nie tylko w odręcznej sprzedaży ale także w aptekach na receptę to oznacza, że są ważne powody, aby nie dostał sie w niepowołane ręce. Albo się wygłupiasz i prowokujesz - co jest wyjatkowo niesmaczne w aspekcie "łowców skór", albo chcesz go użyć w celu popełnienia przestępstwa, no bo przeciez nie po to, aby czyścic nim dywany albo podlewać kwiatki, bo się do tego nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: Pavulon 14.11.09, 11:15 Nie, nie wygłupiam sie i nie prowokuję. Nie wygłupy mi w głowie. Do tego, żeby prowokować czy też się wygłupiać, to mi daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: Pavulon 14.11.09, 11:19 Przepraszam, ale chyba nie myslicie, że ktoś o zdrowych zmysłach by wam powiedział, do czego mu jest potrzebny pavulon. Odpowiedz Link Zgłoś
zolza78 Re: Pavulon 14.11.09, 11:21 blanka_32 napisała: > Przepraszam, ale chyba nie myslicie, że ktoś o zdrowych zmysłach by > wam powiedział, do czego mu jest potrzebny pavulon. nie, przy zdrowych zmysłach to ty na pewno nie jesteś. hmmm, sama sie zastanawiam... moze to gdzieś zgłosić. myślę, że namierzą cię w ciagu godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: Pavulon 14.11.09, 11:25 nie, nie zgłaszaj. Uważam, że jestem o zdrowych zmysłach. Zadałam pytanie, chciałam poznać odpowiedź. No, ale cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Pavulon 14.11.09, 11:37 > Uważam, że jestem o zdrowych zmysłach. Pytanie, czy psychiatra byłby tego samego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Pavulon 14.11.09, 11:25 blanka_32 napisała: > Przepraszam, ale chyba nie myslicie, że ktoś o zdrowych zmysłach by > wam powiedział, do czego mu jest potrzebny pavulon. Ojejejej, powiało grozą! Poczytaj sobie thrillery medyczne, na pewno znajdziesz łatwiejszy i tańszy sposób Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Pavulon 14.11.09, 11:26 > Przepraszam, ale chyba nie myslicie, że ktoś o zdrowych zmysłach by > wam powiedział, do czego mu jest potrzebny pavulon. Myślę,ze nikt przy zdrowych zmysłach nie rozpatruje użycia tego leku,jak nie ma do tego uprawnień. Odpowiedz Link Zgłoś
zolza78 Re: Pavulon 14.11.09, 11:33 czego się spodziewałaś? zadzajesz pytanie o cenę- znaczy sie - chcesz kupić. jak chcesz kupić, to chcesz użyć. Pytasz o dawkę w jednej ampułce ???! jak rozumiem, chcesz wiedzieć, ile ampułek potrzebujesz, żeby...??? trzeba być naprawdę niespełna roumu, żeby zadawać TAKIE pytania w konteksćie TEGO leku na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Pavulon 14.11.09, 11:53 Zaiste, dziwne to bardzo. Czy ty rozumiesz po polsku? Pavulonu nie kupisz sobie ot, tak, bo to jest za poważny lek, żebyś mogła z nim eksperymentować. Stosuje się go tylko w szpitalach. Trudno to pojąć? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Pavulon 14.11.09, 11:30 Boisz się, że ktoś zwinie Ci pomysł na dobry interes? ;p Jakie działanie ma pavulon, to wszyscy wiedzą, a jeśli nie wiedzą, wystarczy zapytać wujka Gugla i poczytać nie tylko ulotki, ale i artykuły o 'Łowcach skór'. Reasumując, ktoś przy zdrowych zmysłach może się mocno zaniepokoić, jeśli ktoś szuka na własny użytek leku, który może zabić i którego nie może używać nawet pogotowie. A, gdzieś znalazłam info, że jakiś idiota proponuje innemu idiocie pavulon celem poprawienia elastyczności mięśni. Może to o to Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: Pavulon 14.11.09, 11:33 ,,A, gdzieś znalazłam info, że jakiś idiota proponuje innemu idiocie pavulon celem poprawienia elastyczności mięśni. Może to o to Ci chodzi? '' Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Pavulon 14.11.09, 11:39 Dobre i to, bo takie akcje przekraczają moje możliwości pojmowania. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Pavulon 14.11.09, 11:35 > Przepraszam, ale chyba nie myslicie, że ktoś o zdrowych zmysłach by > wam powiedział, do czego mu jest potrzebny pavulon. Ale Ty przecież przy zdrowych zmysłach nie jesteś. Zdajesz sobie sprawę, że chcesz wejść w posiadanie leku, którego nie masz prawa mieć? Nie wiem, jak wygląda sprawa Pavulonu w tej chwili, czy nie jest całkowicie zakazany w karetkach, nawet przed afera nie wolno go było używać w zwykłej karetce, a Ty chcesz sobie ot tak nabyć. Zastanów się, co piszesz, dziewczyno. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Pavulon 14.11.09, 14:12 wiesz w takim przypadku to chyba powinnam zgłosić to, że ktoś na forum potrzebuje pavulonu Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Pavulon 14.11.09, 15:06 blanka_32 napisała: > Przepraszam, ale chyba nie myslicie, że ktoś o zdrowych zmysłach by > wam powiedział, do czego mu jest potrzebny pavulon. myślę, że nikt o zdrowych zmysłach nie sprzeda Ci "zakazanego" leku. Śmierdzi Twój post. Zgłaszam to moderacji Agory Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Pavulon 14.11.09, 11:40 "A gdyby po prostu się go pozbyć.. i jej! To nam wszystkim wyjdzie na zdrowie!" Aaa, tak mi się jakoś skojarzyło Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: Pavulon 14.11.09, 11:51 Najlepiej zamknijmy ten temat. Jest możliwe jego usunięcie? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Pavulon 14.11.09, 11:53 Nie wiem, czy jest możliwe usunięcie, ale skopiowałam sobie i wysyłam linka policji. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: Pavulon 14.11.09, 12:21 Nie chce mieć jakiś problemów. Po prostu zadałam pytanie, chciałam poznac odpowiedź. Chyba moge pytać? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Pavulon 14.11.09, 12:22 A policja też może Ciebie zapytać, do czego Ci ta wiedza? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Pavulon 14.11.09, 14:15 blanka_32 napisała: > Pytam, bo ktoś mnie o to poprosił. jasne a ten ktos to sam nie mógł się spytać? teraz Ty możesz mieć kłopoty Choć skoro Jowita juz wysłała linka policji to nie będę się powtarzać Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Pavulon 14.11.09, 12:39 Tak, policja. Kupowanie leku na czarnym rynku jest przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: Pavulon 14.11.09, 12:48 Nigdy nie kupowałam niczego na czarnym rynku. I nie kupie. Bo problemów nie chce mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Pavulon 14.11.09, 14:26 blanka_32 napisała: > A czego, jeśli można wiedzieć? Interesujący dyskurs Ciekawie się z Tobą rozmawia Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka znalazłam 14.11.09, 14:59 w 1997 za ampułkę 3,50 PLN, ampułka 4 mg/2 ml EOT Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowatowe Re: Pavulon 14.11.09, 15:31 Zamiast pytac na forum wrzuc na google i w pare minut znajdziesz odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Blanka! 14.11.09, 16:11 Czy ty nie myślisz o samobójstwie???? Daj spokój. Mam nadzieję, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Blanka! 14.11.09, 16:13 eeeeeeeeeeee nie sądzę, ostatnio szukała nowego domu do kupienia Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Blanka! 14.11.09, 16:38 A bo to mało trzeba, żeby mieć ochotę skoczyć na sznur... A w ogóle to dlaczego tak na nią naskoczyłyście? Od kiedy to dążenie do wiedzy to przestępstwo? Skakalibyśmy wciąż po gałęziach z szympansami, gdyby nie drzewo wiadomości dobrego i złego. A może dziewczyna pisze np. poemat współczesny, w którym chce zestawić wartość życia ludzkiego z ceną ampułki pavulonu? A wy od razu traktujecie ją jak najgorszą. To nie wiedza jest zagrożeniem, ale to, jaki zrobimy z niej użytek. Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek03 Re: Blanka! 14.11.09, 17:13 nikt normalny nie zadaje takich pytan o lek uzywany tylko w warunkach szpitalnych-albo nastoletni debilek co sie nudzi przy kompie albo psychol w obu przypadkach policja wskazana -niech rodzice zabula za dziecko neostrady albo o jednego wariata mniej bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Blanka! 14.11.09, 17:17 No już nie przesadzaj.To nie tyle chodzi o pytanie,a całą otoczkę wokół i jej "tajemniczość" Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Blanka! 14.11.09, 17:20 ciekawe dlaczego nie weszla do pierwszej lepszej apteki i nie zapytała może znają cenę ? a może mają zapas na zapleczu ? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Blanka! 14.11.09, 17:26 Dziewczyna chciała namieszać i udało się. Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek03 Re: Blanka! 14.11.09, 20:53 o boze ,jaka tolerancyjna mamuska-niejedna taka sprawa z neta wygladala niewinnie na poczatku-dla mnie takie pytania nie sa normalne,cieszy mnie ze ty masz takie spektrum zainteresowan Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Blanka! 14.11.09, 20:58 A jak się taka niejedna sprawa kończyła?I jak temu mniemam tragicznemu końcowi zapobiegłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek03 Re: Blanka! 15.11.09, 14:08 zenujaca jestes,ale klade to na karb wieku wiesz,twoje podejscie jestem-taka-luzna-i-zabawna w ogole mnie nie rusza-tak zapobieglam koncowi swiata i dlatego w 2012 go nie bedzie.nie wiedzialas? btw,podyskutuj jeszcze o dobrodziejstwach pavulonow,cyjankow np i ich zastosowaniu w zyciu codziennym.bardzo przydatne. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Blanka! 14.11.09, 20:49 > > eeeeeeeeeeee nie sądzę, ostatnio szukała nowego domu do kupienia moze kredytu jej nie dali Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Blanka! 14.11.09, 21:03 Trzeba sluchac informacji o sprzedawcach kredytow. Odpowiedz Link Zgłoś
x.armide Re: Blanka! 15.11.09, 00:25 z drugiej strony wy tez dalyscie do pieca mowiac ze nie do zdobycia bla bla bla naiwne myslenie... Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: Blanka! 15.11.09, 12:19 oczywiście, że wszystko jest do zdobycia...ale uwierz, że przeciętnemu śmiertelnikowi o pavulon trudno, szczególnie ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Blanka! 15.11.09, 12:23 psa też nie można tak po prostu uśpić. Bo się znudził. Od tego jest weterynarz, a i on może się nie zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: Blanka! 15.11.09, 13:21 Zgadzam się! Jeśli zachodzi taka konieczność- choroba ciężka czy coś- decyduje o tym weterynarz. I on wie jak uśpić, żeby nie sprawiać dodatkowego bólu. Nie eksperymentuje się pierwszym zasłyszanym lekiem. Może to jednak dla teściowej Odpowiedz Link Zgłoś
x.armide Re: Blanka! 15.11.09, 13:33 oj wierz mi ze majac dostep do netu i znajac ang nie ma wiekszych przeszkod trzeba tylko ruszyc glowa Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Blanka! 15.11.09, 13:36 co nie zmienia faktu, że jest to działanie nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: Blanka! 15.11.09, 14:01 Gdyby autorka postu ruszała głową nie byłoby tego tematu Odpowiedz Link Zgłoś