napoleonka_k 12.01.10, 22:13 Chodzi mi o takie dodatki jak rajstopy,buty,czy coś na górę ubierać?Poradzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sowa_hu_hu Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:18 ubrałabym kryjące rajstopy czarne (50siątki) i czarną biżuterię ,jakieś mocno widoczne kolczyki ,bransoletki... no i obcasy Odpowiedz Link Zgłoś
ruta.dl Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:18 to chyba na pogrzeb a nie na wesele zestaw.... Odpowiedz Link Zgłoś
grace.4 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 06:06 obcasy koniecznie,ale szpiczaste,srebro lub cyrkonia, czarne lub kolor skory rajtki (ja lubie cieniutkie czarne ), kolczyki delikatne,nie zwisajace do ramion,wkuwki,blyszczace .na przykrycie,pewnie bedzie cieplo,moze jakis plaszczyk,szal i duuuuzy usmiech,najwazniejsze zebys sie dobrze czula w kreacji ja lubie spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 15.01.10, 15:13 O rrrrrrany, co to są WKUWKI? Odpowiedz Link Zgłoś
morgianna Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 15.01.10, 17:43 Ta kieca na wesele? Do biura , do roboty owszem ale na impreze weselną? Moja rada jest następująca idz na cywilny ,załóż na nią gustowny szykowny płaszczyk i poczekaj przed urzędem tak żebyś nie musiała go zdejmować. Imprezę sobie odpusc... Odpowiedz Link Zgłoś
maman3 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:19 Założyłabym grube czarne rajstopy(ale moze być gorąco), na szyję perły, na nadgarstek perły. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:21 acha ,czyli na wesele to najlepiej pomarańczowe falbanki? wow... chyba nie masz wyobraźni... taki strój będzie bardzo elegancki i nijak sie kojarzy z pogrzebem... ps. perły jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:23 Szara codzienna sukienka to dla mnie nie jest strój na wesele. Odpowiedz Link Zgłoś
ruta.dl Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:25 nie popadajmy w skrajnosci. jesli juz NAPRAWDE musi byc ta sukienka (a moim zdaniem dla kobiety ponizej 40-tki to bardzo kiepski wybor), to trzeba ja jakos ozywic - albo perly jak mowi jedna z przemowczyn, albo np czerwone szpilki, czerwone kolczyki. Ew. jasno zielone, to teraz modny kolor. Poza tym czarne kryjace rajstopy na wieczor? hm. Do koktajlowej sukienki??? hmmm.... ja bym sie bala, nawet przy super nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:27 No włąsnie zdecydowanie kryjące... Odpowiedz Link Zgłoś
granadax Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 09:16 nie wiem co ma do tego 40? poza tym moge sie nawet z toba zgodzic. Aaaa i zapamietj sobie te sukienke jak juz 40 bedziesz miala, zebys wiedziala co ci wolno na siebie wlozyc. Uprzedzam pytanie - tak mam 40 lat Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:21 Pytanie w czym się najelepiej czujesz.. Kontrastowe kolory? Stonowane barwy ? Bo z taką sukienką to sporo można zdziałać Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:22 Sukienka wydaje mi się dość smutna i codzienna. Na wesele dobrze by było ją czymś rozweselić (czerwone dodatki?). Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:23 dla mnie trudna sprawa bo zawsze miałam problem łączenia kolorów z szarościami. w każdym razie ta sukienka będzie źle wyglądała z wszelkiego rodzaju sweterkami - tutaj tylko bolerko ewentulanie króciutki żakiet. ja dodałabym bolerko/żakiet i szpilki (np. aldo) w kolorze starego złota z pomarańczem. do tego lekkie rajstopki lub pończoszki. tak mniej więcej dobrałam "resztę" jakiś czas temu tylko sukienkę miałam nieco ciemniejszą. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:27 ach biżuteria: nie lubię pereł. lubię srebro oksydowane, z dużymi cyrkoniami i do tego zestawu idealnie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:27 Jestem zdecydowana raczej na czarne kryjące rajstopy,tylko jakie wtedy bolerko?też czarne?i buty też? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:33 Broń Cię Boże! Sama czarne dodatki przy takiej kiecce dadzą potwornie ponury efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:37 czarne kryjace rajstopy to, uważam, zły pomysł. rajstopy muszą być lekkie wtedy sylwetka wygląda korzystnie. kryjace rajstopy można założyć na zimowy spacer do parku. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:46 Co ty gadasz? Kryjace rajstopy niekoniecznie czarne jak najbardziej pasuja do wieczorowej wersji. Ta sukienka, no niestety, ale do biura, a nie na wesele.Nie trzeba zaraz falbanek, ale po prostu cos pasujacego na okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:50 lola211 napisała: > Co ty gadasz? Kryjace rajstopy niekoniecznie czarne jak najbardziej > pasuja do wieczorowej wersji. > > Ta sukienka, no niestety, ale do biura, a nie na wesele.Nie trzeba > zaraz falbanek, ale po prostu cos pasujacego na okazje. kryjące rajstopy obojętnie w jakim kolorze dodają sylwetce "ciężkości". są idealne do kozakow ale do lżejszych butów niestety się nie nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:04 Nie sledzisz widze mody,od kilku sezonow nosi sie kryte rajstopy i w z pewnoscia nie tylko do kozakow.Swietnie to wyglada i wcale nie trzeba ciezko sie prezentowac, naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:12 lola211 napisała: > Nie sledzisz widze mody,od kilku sezonow nosi sie kryte rajstopy i w > z pewnoscia nie tylko do kozakow.Swietnie to wyglada i wcale nie > trzeba ciezko sie prezentowac, naprawde. śledzę, ale nie poddaję się modzie ot tak sobie nie biorąc pod uwagę możliwości przeciętnej sylwetki (38-42). poza codzienną pracą zajmuję się stylizacją i wiem doskonale jak rajstopy mogą zepsuć całokształt. czy twoim zdaniem, kryjące rajstopy będą doskonale wyglądać z pokazaną na zdjęciu sukienką? całość będzie wyglądać bardzo źle niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: peonies 12.01.10, 23:22 ja też miałam coś wspólnego ze stylizacją i moim zdaniem zdecydowanie kryjące rajstopy, cieniutkie to sie nosiło kilka lat temu _ własnie szpileczki najlepiej w szpic... Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: peonies 12.01.10, 23:27 sowa_hu_hu napisała: > ja też miałam coś wspólnego ze stylizacją i moim zdaniem > zdecydowanie kryjące rajstopy, cieniutkie to sie nosiło kilka lat > temu _ własnie szpileczki najlepiej w szpic... gdzie wspomniałam o szpileczce w szpic. litości. > > Odpowiedz Link Zgłoś
ko-fankabeauty Re: peonies 13.01.10, 00:12 sowa_hu_hu napisała: > ja też miałam coś wspólnego ze stylizacją i moim zdaniem > zdecydowanie kryjące rajstopy, cieniutkie to sie nosiło kilka lat > temu _ własnie szpileczki najlepiej w szpic... > > W zasadzie sie nie odzywam ale pleciesz takie herezje, ze nie moglam wytrzymac. Bez wzgledu na mode NIGDY na wieczor nie nosi sie grubych rajstop. Mieszkam od lat w New York i tutaj wcale nie nosza dziewczyny czarnych rajstop nawet cienkich. Sa rozne odcienie bezu i lekko opalone. Tu juz jest wielki swiat i mozna zaobserwowac. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: peonies 13.01.10, 00:15 wielki świat....... wow!!! ps. jest rożnica między grubymi rajstopami a kryjącymi, no ale ty wiesz lepiej... w końcu masz styczność z wielkim światem... Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu no cóż............... 13.01.10, 00:17 już sie nic nie oddzywam. ostatnio dowiedziałam sie że wysokie kozaki są dziwkarskie a do obcisłych spodni to wręcz szczyt wsiurstwa... a teraz okazuje się że kryte rajstopy są be, no chyba że do lasu ps. choć i tak dziwie sie że nikt nikogo nie zwyzywał jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: no cóż............... 13.01.10, 00:25 sowa_hu_hu napisała: > już sie nic nie oddzywam. ostatnio dowiedziałam sie że wysokie > kozaki są dziwkarskie a do obcisłych spodni to wręcz szczyt > wsiurstwa... a teraz okazuje się że kryte rajstopy są be, no chyba > że do lasu > > ps. choć i tak dziwie sie że nikt nikogo nie zwyzywał jeszcze... > > rozumiem, że odnośnie rajstop to do mnie: gdzie napisałam, że kryte rajstopy nadają się do lasu? na spacer do parku, owszema le do lasu? sowa chyba za dużo myślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: no cóż............... 13.01.10, 00:30 spacer w parku, las... to jakaś wielka różnica? poza tym ja naprawde móię to z przymróżeniem oka Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: no cóż............... 13.01.10, 00:34 sowa_hu_hu napisała: > spacer w parku, las... to jakaś wielka różnica? > poza tym ja naprawde móię to z przymróżeniem oka > > dla mnie różnica jest: do lasu nie ubrałabym kozaków na obcasie i kabaretek. te dróżki eh... Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: no cóż............... 13.01.10, 00:37 ze mną nie ma co dyskutować ja wsiura jestem Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: no cóż............... 13.01.10, 00:41 sowa_hu_hu napisała: > ze mną nie ma co dyskutować ja wsiura jestem > > nie szufladuję tak ludzi. i lubię z Tobą dyskutować. każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: peonies 13.01.10, 15:16 sowa_hu_hu napisała: > ja też miałam coś wspólnego ze stylizacją i moim zdaniem > zdecydowanie kryjące rajstopy, cieniutkie to sie nosiło kilka lat > temu _ własnie szpileczki najlepiej w szpic... czarne cienkie rajstopy wracają do łask podobno jestes na bieżąco Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: peonies 12.01.10, 23:26 zabrzmi to może śmiesznie (zaraz posypią się gromy hehehe) ale radziłabym Ci założyć szare kabaretki ze średnim oczkiem w kolorze zbliżonej do sukienki ( o ile będą kontrastowe dodatki). masz szczupłe łydki więc w połączeniu z bucikami na wysokim obcasie będziesz prezentować się szykownie i elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: peonies 12.01.10, 23:28 A to kabaretki są szykowne i eleganckie? To nie grom, to zdziwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: peonies 12.01.10, 23:32 ale ja nie twierdze że ty proponujesz butki w szpic, tak mi sie skojarzylo po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: peonies 12.01.10, 23:39 angazetka napisała: > A to kabaretki są szykowne i eleganckie? To nie grom, to zdziwienie. w zsetawieniu z odpowiednim ubraniem są bardzo eleganckie i szykowne. nie rozumiem co cię tak dziwi? kojarzysz je tylko z dodą? błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: peonies 12.01.10, 23:42 Kojarzę je ogólnie z lekkim stylem ubierania się, odpowiednim, powiedzmy na imprezę karnawałową, ale nie sądziłam, że mają coś wspólnego z elegancją. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: peonies 12.01.10, 23:46 angazetka napisała: > Kojarzę je ogólnie z lekkim stylem ubierania się, odpowiednim, > powiedzmy na imprezę karnawałową, ale nie sądziłam, że mają coś > wspólnego z elegancją. więc zrób test: załóż elegancką sukienkę, takowe rajstopy i szpilki i spójrz w lustro. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: peonies 13.01.10, 00:15 Problem polega na tym, że nie mam kabaretek. Możesz pokazać na jakimś innym żywym modelu? Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: peonies 13.01.10, 00:20 angazetka napisała: > Problem polega na tym, że nie mam kabaretek. Możesz pokazać na > jakimś innym żywym modelu? można kupić są ogólnie dostępne . a tak powaznie nie mam żywego modelu jak to nazwałaś ale gdzieś niżej podałam link jak wyglądają z koktajlową sukienką. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:21 Tak, beda wygladac dobrze.tylko nie na wesele, bo ta sukienke na wesele sie nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja_ala Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:26 Nie sledzisz widze mody,od kilku sezonow nosi sie kryte rajstopy a,ze sie nosi to jedno, a ze wygladaja bardzo kiepsko do wieczorowych kreacji to drugie... Sukienka jak na wesele kiepska, jak dla mnie do biura i wtedy niech juz bede te grube rajty.Do sukienki wieczorowej, koktajlowej zdecydowanie mowie nie grubym Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:34 Co sie komu podoba- ja jestem "za" kryjacymi, odpowiednio dobrane wygladaja super. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:25 W jakich kolorach Ci dobrze? Postawiłabym na jakieś mocne dodatki. Czerwień, turkus, zieleń albo czerń ze srebrem. Koniecznie coś na szyję i kolczyki (tylko nie jakieś odrobinki!!!). do tego bransoleta. Czarne rajstopy i czarna torebka/kopertówka. Odpowiedz Link Zgłoś
maman3 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:30 A jeśli chodzi o buty-czółenka na słupku (nie szpilki!). Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:33 a jakie to są czółenka na słupku? szpile pisałam w sensie buty na dosc wysokim obcasie... Odpowiedz Link Zgłoś
maman3 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:38 No..., taki grubszy obcas, też jest wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:28 Dużo prościej będzie, jak ktoś Ci zrobi fotkę w tej sukience. Może głowę uciąć, ale dowiemy się do jakiej figury dodatki, czy czarne, dość grube rajstopy nie przytłoczą drobnej sylwetki, czy nie pogrubią nóg itp. Nie da się na podstawie samej szmatki bez właścicielki dobrze dodatków dobrać. Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:39 Bardzo chętnie,ale teraz nie ma mi kto zrobić zdjęcia,bo mąż w pracy,a córka(1,5roku)już śpi Może opiszę trochę siebie to będzie prościej.Wzrost 174cm,waga 65kg,sylwetka szczupła,ale nie za bardzo,szczupłe łydki. Odpowiedz Link Zgłoś
daquirm Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:31 zrob sobie zdjecie w tej kiecce i wtedy bedzie mozna tak naprawde cos powiedziec z sensem. Narazie na zdjęciu widac bury kawałek szmaty. Może na Tobie będzie wyglądać wspaniale (moze). Ja bym mojej kobiecie w czymś takim nie dał się pokazać na jakimkolwiek przyjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:39 czy dobrze kojarze ze to kieca z H&m.chyba tam takie widziałam fason całkiem fajny ,gorzej z biurowym kolorem.naprawde nie masz jakiejs małej czarnej?wtedy czerwone dodatki jak dziewczyny radziły i całosc sie mocno obroni.a tak to bedziesz bura na tym weselisku.a kiece nie raz jeszcze załozysz na inne okazje wiec zalu nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:42 Do szarej też pasują czerwone dodatki.. Nie przesadzajmy, sukienka jest w porządku. Dużo zalezy od dodatków Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 jest w porządku nie przecze 12.01.10, 22:45 nawet dwie podobne wisza u mnie w szafie.ale na wesele sie taka kieca nie nadaje.ale jak zawsze dodam:co kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jest w porządku nie przecze 12.01.10, 22:47 joanna266 napisała: > nawet dwie podobne wisza u mnie w szafie.ale na wesele sie taka > kieca nie nadaje. Bo? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: jest w porządku nie przecze 12.01.10, 22:50 Bo to sukienka biurowa: grzeczna i bez wyrazu. Nie odświętna. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jest w porządku nie przecze 12.01.10, 22:59 napoleonka_k napisała: > A jaka się nadaje? Tafty, tafty Napoleonka, nie upieraj się przy czarnych rajstopach. Sukience trzeba pomóc zabłysnąć. Koloru jej trza, humoru.. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: jest w porządku nie przecze 12.01.10, 23:06 pomysł z granatem bardzo fajny Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: jest w porządku nie przecze 12.01.10, 23:07 napoleonka_k napisała: > A jaka się nadaje? Koktajlowa. Nie tafty i nie (jak Twoja) biurowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: jest w porządku nie przecze 12.01.10, 23:13 Np ta, byle nie biala, pierwszy przyklad z brzegu. szafa.pl/c1398854-simple-i-apart.html Czujesz roznice? Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:48 Ale co z tymi czarnymi rajstopami kryjącymi?Mnie jakoś najbardziej pasują.Bo tak w zimie w jakiś przezroczystych rajstopkach?Nawet mój mąż powiedział,że do tej sukienki to tylko czarne)Ja się nie znam,bo sukienki zakładam "od święta" Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:53 napoleonka_k napisała: > Ale co z tymi czarnymi rajstopami kryjącymi?Mnie jakoś najbardziej pasują.Bo ta > k > w zimie w jakiś przezroczystych rajstopkach?Nawet mój mąż powiedział,że do tej > sukienki to tylko czarne)Ja się nie znam,bo sukienki zakładam "od święta" na zimowe wyjścia jak najbardziej. jeżeli założysz kozaki (zonk) to będzie ok. ale do tej sukienki będą wyglądać koszmarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:54 w sensie, że kryjace. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:06 Kryjace beda wygladac bardzo dobrze, o ile pani w tej sukience i rajstopach uda sie do pracy(nie w kozakach koniecznie). Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:15 lola211 napisała: > Kryjace beda wygladac bardzo dobrze, o ile pani w tej sukience i > rajstopach uda sie do pracy(nie w kozakach koniecznie). hmmm... dobieramy dodatki na wesele nie do pracy. z tej sukienki, mimo typowo biurowego wyglądu, można sporo wycisnąć odpowiednimi dodatkami i fryzurą. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:23 Ja tu potencjalu nie widze,chocby nie wiem jak sie uczesala. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:31 lola211 napisała: > Ja tu potencjalu nie widze,chocby nie wiem jak sie uczesala. a ja owszem. może kolor rzeczywiście niezbyt szczęśliwie dobrany ale fryzurą i dodatkami naprawdę wiele można wiele zdziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:37 Kolor nie problem- tu chodzi o fason. A fryzure jaka widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:41 lola211 napisała: > Kolor nie problem- tu chodzi o fason. > A fryzure jaka widzisz? trudno mi cokolwiek powiedzieć na temat fryzury nie widząc twarzy. z marszu: irokez na długich włosach. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:49 I naprawde nie wyczuwasz zgrzytu? Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:56 lola211 napisała: > I naprawde nie wyczuwasz zgrzytu? ale w czym? czy sukienka na wesele musi być z marszczonej błyszczącej tafty albo składać się z gorsetu i spódnicy a do tego kryjace rajstopy i czółenka na słupku? panna ma zamiar wyjść w sukni ze zdjęcia więc patrząc na nią dobieram resztę nie widząc właścicielki i tylko w tym czuję się nie halo. osobiście jestem przeciwna jarmarcznym weselnym stylom i tyle. a irokez na długich włosach z odpowiednimi kolczykami i makijażem wygląda obłędnie... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:03 > osobiście jestem przeciwna jarmarcznym weselnym stylom i tyle. To zupelnie tak jak ja.Jest tyle innych mozliwosci adekwatnych do okazji.Taka sukienka tej roli nie spelnia, chocby nie wiem co sie probowalo dodac.Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:06 lola211 napisała: > > osobiście jestem przeciwna jarmarcznym weselnym stylom i tyle. > > To zupelnie tak jak ja.Jest tyle innych mozliwosci adekwatnych do > okazji.Taka sukienka tej roli nie spelnia, chocby nie wiem co sie > probowalo dodac.Po prostu. podaj proszę przykład sukienki która spełnia w/w rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:13 > osobiście jestem przeciwna jarmarcznym weselnym stylom i tyle. A nie widziałaś nigdy sukienki weselnej ładnej i stosownej do okazji, po prostu? Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:21 angazetka napisała: > > osobiście jestem przeciwna jarmarcznym weselnym stylom i tyle. > > A nie widziałaś nigdy sukienki weselnej ładnej i stosownej do > okazji, po prostu? proszę o przykład. możesz szczegółowo opisać weselną suknię lub dać link. chętnie poczytam lub obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:35 Na przykład: kolor "royal blue", materiał lekko błyszczący, na ramiączkach, do kolan, lekko bombkowana. Prosta, ładna, wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:39 angazetka napisała: > Na przykład: kolor "royal blue", materiał lekko błyszczący, na > ramiączkach, do kolan, lekko bombkowana. Prosta, ładna, wdzięczna. kolor niezły ale nie znamy proporcji zamieszczającej wątek: błyszczące materiały dodają kilogramów a bombka również nie jest fasonem uniwersalnym. więc może skupmy się na sukience ze zdjęcia. pytanie nie brzmi: czy nadaje się na wesele ale co do niej załozyć. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:43 Prosiłaś o opis ładnej i stosownej (wg mnie) na wesele sukienki, a nie sukienki-w-której-ładnie-będzie-wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:29 hmmm... dobieramy dodatki na wesele nie do pracy. Jako stylistka powinnas zaczac od tego , na jakie okazje nosi sie takie sukienki. Dorzuci te szpilki plus bolerko i bedzie wygladac jak wlasna ciotka. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:45 lola211 napisała: > hmmm... dobieramy dodatki na wesele nie do pracy. > > Jako stylistka powinnas zaczac od tego , na jakie okazje nosi sie > takie sukienki. > Dorzuci te szpilki plus bolerko i bedzie wygladac jak wlasna ciotka. dziewczyna dodała zdjęcie sukienki w jakiej zamierza udać się na wesele. piszę co myślę na temat dodatkow do tejże nie wnikając gdzie powinno nosić takowe sukienki (de facto do biura też bym jej nie ubrała). dorzuci szpilki i bolerko (nie bolerko z cekinami) tudzież odpowiedni króciutki żakiet w dobrym zestawieniu kolorów i uważam, że będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:29 hmmm... dobieramy dodatki na wesele nie do pracy. Jako stylistka powinnas zaczac od tego , na jakie okazje nosi sie takie sukienki. Dorzuci te szpilki plus bolerko i bedzie wygladac jak wlasna ciotka. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:47 lola211 napisała: > hmmm... dobieramy dodatki na wesele nie do pracy. > > Jako stylistka powinnas zaczac od tego , na jakie okazje nosi sie > takie sukienki. > Dorzuci te szpilki plus bolerko i bedzie wygladac jak wlasna ciotka. acha i nigdzie nie powiedziałam, że jestem stylistką. zajmuję się stylizacją poza pracą. nie robię tego zawodowo. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:59 > nie robię tego zawodowo. Się domyslam. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:04 lola211 napisała: > > nie robię tego zawodowo. > > Się domyslam. > domysły masz spoko tylko pomysły kiepskie, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:13 Poki co to ja sie z pomyslami nie wychylilam, poniewaz jak dla mnie ta sukienka nie nadaje sie na wesele, bez wzgledu na dodatki. Rownie dobrze moglaby umiescic fotke dzinsow i poprosic o rade.Rozumiem, ze dzinsy tez ok, w zaleznosci od tego co sie do nich dorzuci? Perly na szyje i włala- mamy kreacje weselna. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:22 lola211 napisała: > Poki co to ja sie z pomyslami nie wychylilam, poniewaz jak dla mnie > ta sukienka nie nadaje sie na wesele, bez wzgledu na dodatki. > > Rownie dobrze moglaby umiescic fotke dzinsow i poprosic o > rade.Rozumiem, ze dzinsy tez ok, w zaleznosci od tego co sie do nich > dorzuci? Perly na szyje i włala- mamy kreacje weselna. > proszę o cytat gdzie wypowiedziałam się na temat dzinsów. acha pereł nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:40 Nigdzie sie nie wypowiedzialas.Mnie chodzi o zasade utwierdzania kogos w przekonaniu, ze dodatki zmienia nieodpowiedni stroj w odpowiedni. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:06 no ja jestem akurat daleka od tafty i gorsetów... Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:08 sowa_hu_hu napisała: > no ja jestem akurat daleka od tafty i gorsetów... > > cieszę się. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:48 kryjące rajstopy tylko na spacer??? no nieeeeee ,nigdy sie nie zgodzę uważam że kiecka ok, tylko buty przydałyby sie jakieś bardzo na czasie. a biżuteria mieszanka czerni i np czerwieni albo perłowa z czarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:56 sowa_hu_hu napisała: > kryjące rajstopy tylko na spacer??? no nieeeeee ,nigdy sie nie > zgodzę > uważam że kiecka ok, tylko buty przydałyby sie jakieś bardzo na > czasie. a biżuteria mieszanka czerni i np czerwieni albo perłowa z > czarnym. > > dałam przykład kiedy sprawdzają się kryjące czarne rajstopy o których wspomniałaś, takowe założone do koktajlowej tudzież wieczorowej sukni to koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:05 peonies napisała: > sowa_hu_hu napisała: > > > kryjące rajstopy tylko na spacer??? no nieeeeee ,nigdy sie nie > > zgodzę > > uważam że kiecka ok, tylko buty przydałyby sie jakieś bardzo na > > czasie. a biżuteria mieszanka czerni i np czerwieni albo perłowa z > > czarnym. > > > > > dałam przykład kiedy sprawdzają się kryjące czarne rajstopy o > których wspomniałaś, takowe założone do koktajlowej tudzież > wieczorowej sukni to koszmar. a dla mnie koszmarem do tej kieci będa cieniutkie rajtussssssski i35.tinypic.com/2jexvu8.jpg opcja pierwsza milion razy lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:17 > a dla mnie koszmarem do tej kieci będa cieniutkie rajtussssssski Koszmar nie koszmar, ale jakiej "letkosci" nadaja.Proponuje do tych cieniutkich rajtuzek buciki na cieniutkiej szpileczce i bedzie miodzio po prostu , sama klasyka. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:21 sowa_hu_hu napisała: > peonies napisała: > > > sowa_hu_hu napisała: > a dla mnie koszmarem do tej kieci będa cieniutkie rajtussssssski no cóż, nie każdy chciałby wyglądać jak pensjonarka. to wieczorowa impreza nie spotaknie po lekacjach w internatowej szatni. > > i35.tinypic.com/2jexvu8.jpg > opcja pierwsza milion razy lepsza > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:45 Tak,sukienka z h&m.Dziewczyna,do której idę na wesele mówiła,że dziewczyny kupiły czarne sukienki,więc wolałam nie zlać się z tłumem i wybrałam taką.Zresztą spodobał mi się ten kolor.Czarną taką też przymierzałam i była fajna,ale za mały rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
kingadaw Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:57 CZerwone dodatki koniecznie ! innych nie widze napoleonka_k napisała: > dziewczyny > kupiły czarne sukienki, A nikt tam nie słyszał ze na wesele nie wypada ubrać się na czarno?! Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:00 kingadaw napisała: > CZerwone dodatki koniecznie ! innych nie widze > > napoleonka_k napisała: > > dziewczyny > > kupiły czarne sukienki, > > A nikt tam nie słyszał ze na wesele nie wypada ubrać się na czarno?! bo???????????????????????? kolejny durny przesąd... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:03 Dlaczego przesąd i dlaczego durny? Tradycja. Nie wypada na czarno (bo wesele to radość), nie wypada na biało (bo panna młoda ma być jedna). A do opery nie wypada w dźinsach. Odpowiedz Link Zgłoś
e.mama.s Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:08 właśnie sukienka ok bo nie przyćmiewa panny mlodej chodzi o kolor. Na moje wesele przyszła jedna dziewczyna w bialej sukni bardzo sexi, i zachowywała się jak gwiazda wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:13 dla mnie czarny kolor jest elegancki i nadaje sie na wesele... nie rozumiem, że nie wypada bo trzeba sie radować? a w czarnej sukience już sie nie da? bo? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:22 A w dźinsach się nie da opery wysłuchać? Da się. Odpowiedz Link Zgłoś
e.mama.s Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:46 tak jak mowią dziewczyny radzę czerwone buty, czerwony pasek i torebkę i ekstra kolczyki Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_be1978 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 22:53 A ja bym pokombinowała inaczej: ani czerń (moim zdaniem za smutno), ani czerwień (zbyt oczywiste do szarości), tylko indygo labo tzw. królewski błękit, czyli głęboki, nasycony odcień niebieskiego. To bardzo modny kolor teraz, w sklepach bez problemu znajdziesz takie dodatki. Tylko, że on pasuje raczej do chłodnego typu urody - jeśli masz ciepły odcień włosów i kremową karnację to raczej odpada... Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:04 Przy takim wzroście i figurze, to Ty sobie możesz na wiele pozwolić. Perły z tą sukienką będą wyglądać elegancko, ale to ma być wesele, a nie urzędowe wyjście do restauracji z delegacją w pracy. Czerwone to pierwsze co zobaczyłam z tą szarością - czerwone korale, taka sama bransoletka i do tego czerwone buty, czyli wszystko z logo "skąd ja to znam", a więc rozwiązanie bez pomysłu jakie wybrałĸoby wielu. Dałabym do tego turkus, żółty, bordo albo połączyłabym tą szarą klasykę z czarnymi dodatkami w stylu bardziej gotyckim, coś na zasadzie szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:36 Ja bym zalozyla srebrny szeroki pasek,srebrne szpilki ,rajstopy cienkie w kolorze skory i czerwone bolerko,do tego srebrne kolczyki z czerwonymi akcentami i cos podobnego na szyje. ------ Gdy czegoś bardzo pragniesz, cały Wszechświat sprzęga się by Ci to dać * Paulo Coelho * Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k a co powiecie 12.01.10, 23:46 o takim bolerku w kolorze czerwonym?moda.allegro.pl/item875921155_bolerko_wloskie_dlugi_rekaw_rozm_m.html Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: a co powiecie 13.01.10, 09:08 Co byś powiedziała na czerwone rajstopy zamiast czarnych ? Czerwone rajstopy i czerwone dodatki, ale dodatki nie ogromne typu wielgachne korale (pierwsza myśl, to wielgachne, czerwone korale do tej sukienki ), tylko coś bardziej delikatnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:41 Przy takim wzroście i wadze to możesz sobie na wiele pozwolić. Ok ja bym pojechała w styl grecki. Tą szarość rozweselamy złotem albo żółcią. Zamiast bolerka możesz wybrac nawet bardziej wyluzowana opcje i ubrać pod sukienke czarne body z krótkim rękawem. Przymierz, czy bedzie się z tym komponował jakiś żółty czy złoty szeroki pas. dobrze by było gdyby dało się go ulokowac na karczku pod biustem. Dyndajace złote kolczyki, bransoletka szeroka na ramieniu najlepiej, ale kombinuj coś w tym kieruku. Może tez być coś na przedramieniu, ale ma sie błyszczeć. H&M powinien mieć takie dodatki. Jako obów proponuje jakieś złote balerinki skoro jesteś wysoka to przynajmniej będzie Ci wygodnie. Na nogi leginsy. Jeżeli wybierzesz obcje body w kolorze czarnym to proponuje też czarne leginsy. Chć jeżeli twierdzisz, że masz grube łydki to przymierz też ze cieńkimi rajstopami w kolorze naturalnym. Sprawdź opcję z obcasem jeżeli ci wygodnie. wtedy fajnie by było żeby to były sandałki jakoś wiazane rzemykami na łydce. To takie rady na szybko. Lubię połączenie szarosci ze złotem i żółtym . suknia jest skromna, ale można z niej wykombinować cos fajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:44 Sandały, a jeszcze z rzemykami, na rajstopach są do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:47 Robi sie coraz weselej.Sandaly rzemyki, grecja i urzednicza sukienka.. Odpowiedz Link Zgłoś
phoney Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:42 Litości. To jest zwykła codzienna sukienka. W takiej biegam na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:46 może autorka nie ma innej? jest to prosta sukienka, ale nie sądze by nadawała sie na zakupy... na zakupy to ja chodze jeansach i bluzie... Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:57 pooglądaj gazety modowe i zobacz ile lasek ma kabaretki a ile kryjące rajstopy ,zobacz jakie buty i dodatki... oceń sama jak wyglądają... i może sie zainspiruj... Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:03 proszę, kabaretki w innej odsłonie: fashion-voyage.blogspot.com/2008/11/obalamy-mity-kabaretki.html co prawda artykuł jest z 2008r. ale nadal na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:16 W kabaretkach do malej czarnej smigalam juz 10 lat temu, nadal mam je w swojej szafie.Eleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:26 lola211 napisała: > W kabaretkach do malej czarnej smigalam juz 10 lat temu, nadal mam > je w swojej szafie.Eleganckie. cieszę się. nie twierdzę przecież że to moje odkrycie. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu przy okazji szukania szarej sukienki :D 13.01.10, 00:31 sam sex moda.allegro.pl/item860938327_bardzo_sexy_szara_sukienka.html Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: przy okazji szukania szarej sukienki :D 15.01.10, 17:33 Tak, to kwintesencja stylu z allegro. Te wszystkie modelki i ich charakteryzacja calkowicie zniechecaja mnie nawet do ogladania. Moze jakies lepsze inspiracje zalinkujesz? Loli to duzo lepiej wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:21 Pytanie autorki brzmi CO założyć do TAKIEJ sukienki a nie CZY założyć TAKĄ sukienkę. Proste,nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:33 Bo sobie nie zdaje sprawy, ze ta sukienka sie nie nadaje. Moze uda jej sie zrezygnowac z pomyslu i ja wymieni, odda? Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:42 Jest to wesele w niewielkiej restauracji,na niecałe 50 osób,z niewielkim miejscem do tańczenia.Idziemy tylko na kilka godzin(tyle ile wytrzyma z nami 1,5roczne dziecko),więc myślę,że dużego błędu nie popełnię jak przyjdę w tej sukience.Nie mam czasu na szukanie innej,zresztą szukałam i były to same tandetne tafty lub inne dziwnie ozdobione sukienki.Ostatecznie stanęło na tej. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:44 uważam, że nie popelnisz gafy. tak jak mowiłam, weź gazetę z modą i zobaczysz co jest na topie. Opowiednie dodatki i bedziesz piękna Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:56 Sowa, w czym taka sukienka na zakupach przeszkadza? No w niczym.Tak samo wygodna jak spodnie. > może autorka nie ma innej? Specjalnie ja na wesele kupila, co uwazam za bledny wybor na te okazje.O ile nie da sie oddac, mowi sie trudno.Trzeba ratowac sytuacje i probowac z tego ukrecic cos na ksztalt weselnej kreacji- moze jakas odjechana bluzka , co by odwrocic uwage od kiecki? Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Bidulka :-) 13.01.10, 00:07 Ale ci namieszaly w glowach Wysylam linki do zdjec jakie udalo mi sie znalezc w necie...szara sukienka + dodatki. -NIEBIESKI www.zeberka.pl/img/el/722.jpg -FIOLET www.zeberka.pl/img_users/1208706596.JPG -CZERWONY stylio.pl/zdjecia/114/114679_l/Isssk_a/Szary+%2B+czerwie%C5%84.jpg Postaraj sie nie wygladac banalnie, ożyw troche ta sukienke, nie ubieraj cienkich-cielistych rajstop A jesli juz nic nie wymyslisz...umow sie do kosmetyczki, niech ci strzeli ekstra make-up ) Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Bidulka :-) 13.01.10, 00:16 emilly4 napisała: > Ale ci namieszaly w glowach > Wysylam linki do zdjec jakie udalo mi sie znalezc w necie...szara sukienka + > dodatki. > > -NIEBIESKI > www.zeberka.pl/img/el/722.jpg > -FIOLET > www.zeberka.pl/img_users/1208706596.JPG > -CZERWONY > stylio.pl/zdjecia/114/114679_l/Isssk_a/Szary+%2B+czerwie%C5%84.jpg > Postaraj sie nie wygladac banalnie, ożyw troche ta sukienke, nie ubieraj > cienkich-cielistych rajstop > A jesli juz nic nie wymyslisz...umow sie do kosmetyczki, niech ci strzeli ekstr > a > make-up ) zestaw z czerwienią jest piękny . do sukienki ze zdjęcia dodajemy wiązaną kokardę-pasek, rajstopy (upieram się przy kabaretkach) i pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Bidulka :-) 13.01.10, 00:17 Masz rację,strasznie mi namieszały w głowieale dziękuję i tak za wszystkie rady.Bardzo fajne te niebieskie dodatki.A rajstopy jakie byś radziła? Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: Bidulka :-) 13.01.10, 00:20 napoleonka_k napisała: > Masz rację,strasznie mi namieszały w głowieale dziękuję i tak za wszystkie > rady.Bardzo fajne te niebieskie dodatki.A rajstopy jakie byś radziła? Upieralabym sie za krytymi. Tak jak Peonies podala fotki dziewczyny ubranej w kryte rajstopy i cieliste-cienkie...w 100% lepiej to wyglada w krytych. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu to nie peonies to ja ;) 13.01.10, 00:23 peonies obstaje przy kabaretkach Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: to nie peonies to ja ;) 13.01.10, 00:26 sowa_hu_hu napisała: > peonies obstaje przy kabaretkach > > Aaaaaaaa...sorrki Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Bidulka :-) 13.01.10, 07:51 ja si zgadzam z Peonies, kryjace rajty nie pasuja do stroju wieczorowgo lub koktajlowego a zwlaszcza wtedy, kiedy ze zwyklej sukienki chce sie zrobic stroj weselny. Owszem, do tej szarej sukienki az sie prosi, zeby kryjace zalozyc ale NA CODZIEN, bez okazji a nie na wesele, kiedy z kiecki trzeba n sile robic stroj imprezowy. Czarne kryjace nie dodadza tej kiecce lekkosci i odswietnego charakteru. Ta wczesniej pokazywana czarna sukienka ciekawiej sie prezentowala rzeczywiscie z kryjacymi ale dziewczyny zauwazcie, ze tamta to byla kiecka typowo na imreze, koktajlowa nie zwykla biurowka na codzien i strojnosci, charakteru nie trzeba jej bylo dodawac akcesoriami. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Bidulka :-) 13.01.10, 09:27 A i jeszcze autorka chyba pisala ze nie ma zbyt szczuplych lydek wiec wiec te kryjace tym bardziej nie pasuja bo naprawde sprawiaja, ze nogi wygladaja ciezej Odpowiedz Link Zgłoś
phoney Re: Bidulka :-) 13.01.10, 00:26 Proponuje kabaretki, mimo wszystko. Nie będziesz wyglądać całkowicie biurowo. Zapewne będą tańce i hulańce, w kryjących zwyczajnie się spocisz. Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: Bidulka :-) 13.01.10, 00:38 phoney napisała: > Proponuje kabaretki, mimo wszystko. Nie będziesz wyglądać całkowicie > biurowo. Zapewne będą tańce i hulańce, w kryjących zwyczajnie się > spocisz. A teki?? Kryjace, ale nie nudne... yourstyle.totu.pl/g/182/500/1820001102.jpg????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 12.01.10, 23:53 Zgadza się, to jest prosta sukienka, ale przy odrobinie dobrej woli mozna cos z niej zrobić. Lepsze to niz czarna urzędnicza sukienka. Zreszta wiele ciuchów otpowiednio przydekorowanych "z braku laku" nadaje sie na wiele okazji. A im wieksze wyzwanie tym bardziej zadawalajacy efekt Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Sry zapomniałam dodać 12.01.10, 23:59 Że grecka bogini musi mieć opaskę na włosach i pofalowany włos czy długi czy krótki nie ma znaczenia. Przy długich kolczykach naszyjnik nie jest wymagany bo stworzy bałagan. A apropos rajstop i sandałów wiem, że nie jest to super wygodne, ale efektowne, a przecież o to tu chodzi, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: Sry zapomniałam dodać 13.01.10, 00:12 Dżizas...tylko nie sandały!! Ciężko w zimie poruszać śię w rajstopach i sandałkach.. Zerknij: www.deezee.pl/obuwie_damskie/czolenka/czolenka_satynowe_z_cyrkoniami_6244_red.html www.deezee.pl/obuwie_damskie/czolenka/czerwone/platformy_lakierowane_chix_6002_red.html Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Sry zapomniałam dodać 13.01.10, 00:23 Mogę prosić coś z niższym obcasem Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: Sry zapomniałam dodać 13.01.10, 00:44 napoleonka_k napisała: > Mogę prosić coś z niższym obcasem Dla mnie 10cm to za malo ) www.stylistka.pl/img/artykul/63/dziewczyna-marynarza_558_2.jpg moda.allegro.pl/item878061979_www_topobuwie_pl_bajeczne_na2662_38.html moda.allegro.pl/item875733146_okazja_czolenka_zamsz_1189_czarne_rozowe_39.html .... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Sry zapomniałam dodać 13.01.10, 06:27 > A apropos rajstop i sandałów wiem, że nie jest to super wygodne, ale > efektowne, a przecież o to tu chodzi, nie? Zależy o jaki efekt chodzi. Koszula flanelowa też zrobiłaby wrażenie na weselu, podobnie jak sandały z rzemykami na rajstopach. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:37 Poniższe to wyraz moich upodobań. 1. Aby raz na zawsze załatwić kwestię rajstop: a) kabaretki noszą kur.wy i tancerki z Moulin Rouge. Ditto. b) czarne rajstopy powodują "ociężałość" sylwetki - odradzam. c) kup sobie kryjące rajstopy w kolorze cielistym z mikrofibry. Jeżeli chodzi o kolor dodatków, to masz taki wybór: a) czerwień - jak ktoś napisał, do takiej sukienki dość oczywista, ale z pewnością spełni swoje zadanie, b) turkus/kobaltowy niebieski, jeśli jesteś bardziej blondynką c) fiolet, jeżeli jesteś bardziej zimą. Doradzam w kolorze przewodnim: laczki (nie sandały ), pas i coś dużego na szyję ALBO do uszu (raczej nie jedno i drugie. Over. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:42 martishia7 napisała: > Poniższe to wyraz moich upodobań. > 1. Aby raz na zawsze załatwić kwestię rajstop: > a) kabaretki noszą kur.wy i tancerki z Moulin Rouge. Ditto. tia. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:44 Napisała przecież, że to wyraz jej upodobań, a nie prawda objawiona, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 00:53 angazetka napisała: > Napisała przecież, że to wyraz jej upodobań, a nie prawda objawiona, > prawda? nie twierdzę, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 16.01.10, 16:13 martishia7 napisała: > c) kup sobie kryjące rajstopy w kolorze cielistym z mikrofibry. nie ma nic gorszego niż kryjące rajstopy w kolorze cielistym. na dodatek założone do szarej sukienki - bleh. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 01:08 Z czarną sukienką można zaszaleć np: czerwone, szafirowe dodatki łącznie z butami (oczywiście na obcasie). Możesz przypiąć ozdobny kwiat. Tylko pamiętaj aby trzymać się jednej tonacji kolorystycznej. Jeśli wolisz bardziej klasycznie to złoto, srebro lub perły, buty czarne szpilki, rajstopy czarne lub cieliste cienkie np. ze szwem w każdym razie te z wyższej półki. Buty powinny być zakryte gdyż do tych odkrytych dozwolone są gołe nogi albo kabaretki. Sukienka jest prosta i skromna( cokolwiek to znaczy) więc buty możesz mieć takie bardziej wypasione Może jakieś bolerko lub fajny żakiecik na wejście. Może też być szal ale musisz pamiętać że ta część garderoby dodaje lat Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 01:16 Z czarną sukienką można zaszaleć No tak co ślepemu po oczach właśnie dojrzałam iż kiecka jest szara i w takim razie upieram się przy kolorach czerwonym albo szafirowym( ja wolała bym czerwień gdyż tworzy świetne połączenie z szarym). Rajstopy cienkie ze szwem ale nie czarne( szare lub cieliste)ew. kabaretki. Tą sukienkę powinnaś ożywić torebką i butami. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 08:10 a ostra czerwien? buty, torebeczka krotkie cos na gore? czerwien i szarosc ladnie sie lacza... stylio.pl/zdjecia/szary--czerwien/114679 Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 08:23 a nie mozna jej jakos dosmaczyc koronka albo szalem? jak juz musi byc tak prosiutka sukienka to zdecydowanie minimalistycznie na pewno nie zadne czerwon rajstopy kryjace - bedziesz wygladac jak brudny bocian niekrzykliwe perly albo srebro, niebanalne buty w stonowanym kolorze, kopertowka, szal, nogi raczej naturalne cieliste kryjace rajstopy to do biura, a nie na weselisko i bedzie git - w typie taka stylizacja Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 08:51 to nie jest kiecka na wesele... no chyba że to jakieś przyjęcie w stylu obiad, kawa i do domu. to jest kiecka do pracy raczej. taka biurowa. kolor, fason... ale jest ładna i ładnie podkreśla figurę. żeby ją uwieczorowić należy pokombinować z biżuterią i dopasować jakieś wystrzałowe buty i torebkę. (wiem.. ale pomogłam.. ) Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 10:10 Jak dla mnie rajstopy szare lub czarne, buty i topik czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_a_b Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 15:01 Ta sukienka jest mocno stonowana, więcej życia by jej się przydało... Ozdoby koloru malinowego, albo innego zdecydowanego, np. delikatny jedwabny szal, coś w tym rodzaju, fantazyjnie, tylko mniejszych rozmiarów: wylegarnia.com/19/940dd715bea10d194691a1df633e1cf9/Czarny-tulipan-szalik-jedwab-filc-inne-rosliny-1.jpg romantycznie.blox.pl/resource/szal_maki_czerwone.jpg pończochy dziurkowane, we wzorki... strumpfmoden-discount.de/bilder/produkte/klein/0411_GrobmaschigehalterloseNetzstru empfe.jpg files.edelight.de/img/posts/228x228_halterlose-netzstruempfe-von-erodies.jpg Na oczy cień z dodatkiem brokatu, na usta malinowy błyszczyk... Pozdrawiam, Moni Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 15:25 zgadzam się z przedmówczyniami - sukienka ładna, ale do pracy, a nie na wesele Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 15:37 A czy ja pytałam czy mam ją ubierać na wesele? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 15:45 napoleonka_k napisała: > A czy ja pytałam czy mam ją ubierać na wesele? Ubierać można kogoś, a sukienkę (na siebie) można założyć Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 15:47 a siebie nie można ubierać? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 15:51 napoleonka_k napisała: > a siebie nie można ubierać? mozna ,ale sukienki ubrać już nie Wiem, ze to sprawia trochę problemów, nawet była prezydentowa, która uczy w TV jak ptysia elegancko zjeść, mówi, ze ubrała sukienkę lub buty Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 16:02 Chyba wszyscy tak mówią,no może poza Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 13.01.10, 16:09 znam więcej osób, ktore mówią jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 15.01.10, 15:17 napoleonka_k napisała: > Chyba wszyscy tak mówią,no może poza Tobą Hmm.. W co się ubiera sukienkę tudzież buty? W płaszczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 15.01.10, 15:21 Napoleonka, "wszyscy" to ci co mówią też włanczać, przyszłem, pierdłem i rzygłem? Ufff po raz kolejny nie zaliczam się do motłochu. Całe szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 15.01.10, 15:26 Moje gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 15.01.10, 17:52 "Wszyscy" też mówią "wsiąść", co nie znaczy, że tak jest poprawnie. "Ubrać sukienkę" to krakowski regionalizm, w ogólnej polszczyznie niepoprawny. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 15.01.10, 18:32 A to "wsiąść" to od jakiego wyrazu? Bo chyba nie o wsiadanie Ci chodzilo? Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 15.01.10, 22:06 ciekawa jestem jak udało sie wesele? mam nadzieję, że ubranko jakie wybrałaś sprawdziło się w 100% i bawiłaś sie super . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Co założyć do takiej kiecki-wesele? 15.01.10, 22:55 Ta sukienka ma zakładki w pasie więc pasek odpada. A dodatki na Twoim miejscu dobrałabym np. szafirowe, a do tego szpilki na platformie. Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k peonies 15.01.10, 23:51 Wesele dopiero na początku lutego.Tak się rozbudował ten wątek a ja dalej nie mam odpowiedzi na moje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
natalia7911 Re: peonies 16.01.10, 14:07 Rajstopy cieliste - niemodne i w większości wypadków fatalnie wyglądają. Kup kryjące czarne (albo grafitowe czy popielate), koniecznie matowe, i kabaretki czarne (byleby z mniejszymi oczkami) - załóż najpierw jeden zestaw potem drugi i zobacz, jak wyglądasz i jak się czujesz. Wbrew temu, co napisała jedna z dziewczyn (że tylko k...), kabaretki mogą wyglądać bardzo elegancko, zresztą są typowo wieczorowe. Wszystko zależy od dodatków. Zresztą ta sama dziewczyna pisała tu coś o chyba o klapkach... - do rajstop??? Bez komentarza. Buty - jw. żadne klapki, czy tym bardziej sandały (z rajstopami i jeszcze cielistymi - obciach nieziemski), najlepiej pełne buty na obcasie (typowe szpilki dla wysokiej dziewczyny raczej nie, lepiej grubszy obcas, ale też nie prosty słupek, tylko lekko zwężający się ku dołowi), mogą być na lekkiej platformie, ale niekoniecznie (skoro wysoka jesteś). No i to, co od początku się przewija - kolor, kolor, kolor. Wybierz taki, który Ci pasuje do karnacji, włosów, charakteru i stroju partnera (wbrew pozorom - ważne, żeby się nie "gryźć") i konsekwentnie dobierz dodatki: biżuterię, szal, pasek, torebkę (kopertówka!), buty. Torebka i buty ostatecznie mogą czarne zostać, a reszta dodatków kolorowa. Do kolorowych butów (szczegolnie w jaśniejszych kolorach) zastanowiłabym się mocno nad kryjącymi rajstopami, często nieciekawie to wygląda, lepsze byłyby wtedy kabaretki. Bardzo fajnie wyglądał któryś z zalinkowanych zestawów - z czerwonymi dodatkami i szarfą w pasie z dużą kokardą (zastanów się nad tym - nadałaby sukience wieczorowego charakteru i mogłaby być właśnie w kontrastowym kolorze). Chociaż zgadzam się, że akurat czerwony jest zbyt oczywisty. Aczkolwiek mężczyznom się podoba Co powiesz np. na fuksję? Szarfa w pasie w tym kolorze i biżuteria: kolczyki najlepiej dość długie, bransoletka, może jeszcze coś delikatnego na szyję (żeby za dużo wszystkiego nie było). Tylko, jeśli szarfa to torebka i buty czarne, ewentualnie grafitowe i odpowiednio czarne albo grafitowe kabaretki. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia7911 Re: peonies 16.01.10, 14:14 Jeszcze jedno - najczęściej fajną kreację tworzy wcale nie sama sukienka, tylko właśnie dodatki do niej. Dlatego duży nacisk musisz położyć na dobrej jakości buty i torebkę. Żadne takie ze sztucznych tworzyw za stówkę (chyba, że kasy brak, to trudno, chociaż myślę, że każda z nas może pozwolić sobie na zakup jednej klasycznej pary butów i torebki - ze skóry, ostatecznie zamszu - z wyższej półki). Odpowiedz Link Zgłoś
tornadooo Re:Co założyć do takiej kiecki-wesele?Moja wersja: 16.01.10, 15:26 Czarne rajtki, do wyboru dodatki czerwone lub fioletowe (bez żadnego bolerka); w pasie przewiąż się jakimś paskiem lub tasiemką satynową butki na obcasie, raczej szpilka (tylko nie w szpic, bo to już minęło; kopertówka. Odpowiedz Link Zgłoś