becitka87 22.03.10, 11:01 Ja właśnie ściągnęłam E-mule i próbuje się z nim zapoznać. A Wy macie jakieś programy tego typu? Zadowolone z nich jesteście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 11:04 wzorowa ematka nie kradnie plikow i placi abonament rtv Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 11:06 > wzorowa ematka nie kradnie plikow i placi abonament rtv Ale ja wzorowa nie jestem i ściągam młodym bajki aż miło Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 11:05 Torrenty. Na a-mule za dużo syfu i za wolno idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
cleo1976 Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 11:18 Ja też używam torrenty i nie mam do niego zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 11:47 A w kosciolku w niedziele byla zapewne? Tak, czy siak, milego sciagania... wirusow. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 11:51 z emula sciaganie bardzo ryzykowne, moze nie samo sciaganie ale to ze udostepniasz innym to co sama sciagnełas, jak Cie namierzą zabulisz mase kasy. Lepiej sciagać z rapidshare lub hotfile Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 12:04 > Tak, czy siak, milego sciagania... wirusow. Skąd Ty wiesz że wirusy można ściągnąć ? Ja wirusów nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 12:55 > Skąd Ty wiesz że wirusy można ściągnąć ? Ja wirusów nie mam Nie trzeba sciagac z emula, zeby zawirusic sobie komputer. A sciaganie z emula, czy innych uwazam za szczyt glupoty, bo tam praktycznie nie ma plikow bez jakiejs niespodzianki. I o tym wie chyba 5 latek. Mozna miec najlepszego antywirusa i sciagnac sobie niebezpieczna pluskwe - zaden antywirus nie wylapuje 100%owo. Czlowiek, ktory chroni swoja prywatnosc i zasoby komputera powinien o tym wiedziec. Zreszta gdybys miala antywirusa to bys wiedziala, ze 9 na 10 plikow z torrenta zaowocuje ostrzezeniem przed wirusem. Z Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze anytywirusa pewnie nawet nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 14:21 Zreszta gdybys miala antywirusa to bys wiedziala, ze > 9 na 10 plikow z torrenta zaowocuje ostrzezeniem przed wirusem. Z > Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze anytywirusa pewnie nawet nie masz. Nie mam żadnego antywira na moim komputerze i wirusów nie posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 14:24 > Nie mam żadnego antywira na moim komputerze i wirusów nie posiadam. Dowcip dnia, przysiegam. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 14:27 A no dowcip, ja też się śmieję, ale nie z mojego braku instalujących się wirusów, a z Twojego braku spostrzegawczości Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 15:47 Nie bardzo rozumiem czego konkretnie nie spostrzeglam. Mozesz wytlumaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 15:49 a-mule zamiast e-mule Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 16:42 No i co niby z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 16:53 > No i co niby z tego? To, że ja wirusów nie łapię. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:43 Rozumiem, ze na a-mule nie ma wirusow? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:45 > Rozumiem, ze na a-mule nie ma wirusow? Przykro mi, ale nie rozumiesz. Wyjaśniłam niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:48 Slonce, ponizej to wyjasnilas dopiero teraz. A ja, sorry, nie mam zamiaru bawic sie z Toba w zgadywanki pt. "na jakim systemie jedzie Figrut". Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 16:52 > Nie mam żadnego antywira na moim komputerze i wirusów nie posiadam. Yhy, z pewnością. Tylko cały rocznik mikrobiologów miałby co robić Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 16:55 Angazetka, dlaczego wszyscy z miejsca zakładają, że każdy użytkownik komputera na windowsie jedzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 16:57 A gdzieś to założyłam? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 16:59 Tak myślę, że to zdanie: Yhy, z pewnością. Tylko cały rocznik mikrobiologów miałby co robić wink oznacza, iż nie wierzysz, że mogę wirusów instalujących się u mnie nie posiadać Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:16 Oznacza ewentualnie to, że nie znam możliwości, by wirusy nie przenikały do komputera, choć ten nie jest zabezpieczony. Może napisz coś wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:21 Wirusy na linuxa możesz ściągnąć, ale ich nie uaktywnisz, bo pisane są na windowsa. Tak jak napisała foremka niżej, na linuxa jest wirusów niewiele i na nowych wersjach stare już nie działają. Jeśli są ściągane z innymi plikami, to pozostają tylko jako śmieci, a nie jako aktywne wirusy które zainfekują system. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:08 Nie siedzisz chyba na jakims OS/2 i nie czytasz forum przez Lynxa? Bo przeciez i na maki, i linuksy wirusy owszem sa. Jest ich mniej i sa mniej powszeche, ale siedzenie na golym komputerze to nie jest dobry pomysl I jeszcze obwieszczanie tego glosno Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:17 Z takim "strachem" przed wirusami to ja przeżyję Jeśli ściągam bajki, to tylko na mój komputer, a u mnie mam dwa różne linuxy na jednym dysku i żadnego windowsa. W tej chwili piszę z laptopa teściowej i niestety, tu jest to badziewie, więc i na tym niczego z sieci się nie ściąga. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:19 Jasne, rachunek zyskow i strat. Ale nie ma co twierdzic, ze nie masz wirusow, bo system cie chroni - masz po prostu szczescie, moze tylko troche mniej go potrzeba, niz gdybys siedziala na Windows Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:27 Jest zbyt mało użytkowników linuxa, aby opłacało się tworzyć na niego wirusy. Co pół roku wychodzi linux na którym najwięcej pracuję, a aktualizacje co kilka dni. Aktywnych wirusów jest tak mało, że trzeba niezwykłego pecha aby na wirusa dla linuxa trafić w takiej masie różnych plików. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:33 Oczywiscie, ze trzeba pecha. Niemniej: - twierdzenie "wirusy na Linuksa nie istnieja" jest falszywe. - malware to nie tylko wirusy. Innymi slowy nadal nie ma sie co chwalic siedzeniem na golym komputerze... To tylko kwestia rozmiaru ryzyka, ale ryzyko jest zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:42 Zwykle piszę z trzech komputerów, ale tylko jeden jest mój i ten mój żadnego windowsowego dziadostwa mieć już nigdy nie będzie. Nie powiedziałam, że nie ma żadnych wirusów na linuxa, a że ja ich nie mam na komputerze Sama dobrze wiesz, że trafić na wirusa w linuxie jest jak wygrać wycieczkę w sms-owych grach. Nikomu się nie chce tworzyć wirusów na system, na którym pracuje tak nieliczna grupa użytkowników. Na windowsa wlezie wszystko, więc w co trzecim pliku jest szansa, że się na jakiegoś trojana trafi. Na linuxa pewnie jeden na 1000 plików i jeszcze musisz na ten akurat trafić, co chcesz ściągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:47 Slonce, ale my tu nie o TOBIE dywagujemy. Juz abstrahujac od tego, ze Twoje zalozenie, ze jakoby jadac na Linuxie masz komputer wolny od wirusow, jest bledne, to zwroc uwage, ze odpowiadalam zalozycielce watku, a nie Tobie. Dlaczego mam zakladac, ze dziewczyna ma Linuxa? Zdecydowana wiekszosc uzytkownikow sieci ma Windowsa i tego sie trzymajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:52 Zdecydowana wiekszosc uzytkownikow sieci ma > Windowsa i tego sie trzymajmy. Więc będę walczyć o moje prawa mniejszości i zmianę sposobu myślenia Wszak walczy się z katolikami o swoje prawa mniejszości, więc ja też mam takie prawo To forum dyskusyjne i ma to do siebie, że ktoś rzuca temat który się rozwija nie koniecznie w tym samym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:54 Czasem warto sie zastanowic na jaki watek sie odpowiada. A zanim sie skrytykuje czyjas wypowiedz, pomyslec, czy jest to na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:59 > Czasem warto sie zastanowic na jaki watek sie odpowiada. A zanim sie > skrytykuje czyjas wypowiedz, pomyslec, czy jest to na temat. Ja wiem na jaki wątek odpowiadam. Raczej rzadko bywa, aby dyskusja toczyła się ściśle wokół pierwotnego tematu. Boli Cię to ? Angazetki i Wiśnióweczki nie zabolało, tylko sensownie się z nimi rozmawiało Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 18:01 Co mnie mialo bolec, bo nie rozumiem? Zyczylam zalozycielce milego sciagania wirusow i innych trojanow, a Ty sie unioslas honorem nie wiedziec czemu bo TY masz Linuxa. Troche to nie na temat i troche mnie malo obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:58 > Zdecydowana wiekszosc uzytkownikow sieci ma > > Windowsa i tego sie trzymajmy. > Więc będę walczyć o moje prawa mniejszości i zmianę sposobu myślenia Wszak > walczy się z katolikami o swoje prawa mniejszości, więc ja też mam takie prawo > > To forum dyskusyjne i ma to do siebie, że ktoś rzuca temat który się rozwija ni > e > koniecznie w tym samym kierunku. Walcz Figrut, popieram, tylko w tej walce nie upowszechniaj kolejnych mitow. Bo "mam Linuxa koniec z antywirusem" to taka sama kicha jak "wszyscy jada na Windows" Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 18:02 Ee no, ja tam mitów nie upowszechniam, tylko twierdzę, że u mnie nie ma wirusów. Jeszcze w ubiegłym roku nie miałam zielonego pojęcia o tym systemie, a po kilku miesiącach stwierdziłam, że na moim kompie windowsa nie będzie, bo lubię czuć się w miarę bezpiecznie, no i cenię sobie prostotę Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 18:12 Hehe tak cie tylko postrasze, ze za to systemy unixowe sa znacznie czesciej hakowane. Bo to na unixach sa najczesciej ciekawe rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 18:59 U mnie może sobie haker powęszyć, bo nie mam w zwyczaju trzymać na kompie żadnych ważnych rzeczy. Biegła nie jestem, ale chyba aby wleźć do mnie, trza by hasło złamać do kompa, a po jego złamaniu po za bajkami, metalem i zdjęciami (nie w negliżu) niewiele tam mam Nie trzymam żadnych wiele wartych rzeczy na kompie, od kiedy straciłam wszystko co miałam przez awarię systemu (jeszcze na windowsie). Nawet konto zmieniłam kilka lat temu, bom głupia była i hasła zapamiętywałam na kompie, a po wizycie mojego kompa u naprawy ktoś mi po mojej poczcie się pałętał. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 18:07 Jak wy to zdzierżacie, że ta małolotna dosia mówi do was "słońce"? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 18:17 No nie wiem, slonce. Tez sie zastanawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 12:13 tak tak, napiszcie jeszcze, co i kiedy sciagacie oraz adres IP i realny a kolezanka, jesli np z ABW jest albo jakiej inne policji d/s zwalczania policji komputerowej bedzie Wam wdzieczna za plik informacji o plikach Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 12:47 serwis chomikuj Odpowiedz Link Zgłoś
becitka87 yenna_m 22.03.10, 13:58 Nie przesadzaj. Pytam z ciekawości, bo chciałam muzyki trochę pościągać. A skończyło się na tym,że odinstalowałam e-mule i póki co nie mam nic. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: yenna_m 22.03.10, 14:01 hehehe przestraszyłaś się i odinstalowałaś ? pamiętaj, ze internet nie jest anonimowy, a w policji są specjalne oddziały do wyłałpywania przestępstw internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: yenna_m 22.03.10, 14:10 Szkoda tylko, ze grozba policji tylko dziala. Natomiast to jakie wartosci przekazuje sie wlasnemu dziecku to juz niewazne. Odpowiedz Link Zgłoś
becitka87 Re: yenna_m 22.03.10, 16:05 iwles napisała: > > > hehehe > przestraszyłaś się i odinstalowałaś ? > > pamiętaj, ze internet nie jest anonimowy, a w policji są specjalne > oddziały do wyłałpywania przestępstw internetowych. > > Nie,że się przestraszyłam. Włączyłam ściąganie kilku piosenek i baaardzo wolno to szło. Chociaż Ci powiem,że czerwona lampka mi się zapaliła Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: yenna_m 22.03.10, 16:44 Muzyke mozesz sciagac np. z iTunes. Jedna piosenka, to, zdaje sie koszt 1 dolara, czy cos takiego. To naprawde zadne pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: yenna_m 22.03.10, 16:49 Albo lepiej z Amazon, mp3 bez DRM, mozesz odtwarzac na czym chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś