marzanna_2015 28.03.10, 21:38 Niby banalne ale mam problem z przechowywaniem różnych dokumentów, rachunków, pism itp..Doradźcie w czym je przechowywać aby był ład i skład. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzanna_2015 Re: Bałagan! 28.03.10, 22:15 tylko gdzie ja upchnę ten duży karton? ha ha! Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Bałagan! 28.03.10, 22:55 Kup sobie taki składany, potem go złożysz i upchniesz za szafą Odpowiedz Link Zgłoś
panna.sarabella Re: Bałagan! 28.03.10, 21:56 ja, jako urzędnik, wyrobiłam sobie nawyk wkładania wszystkiego w opisane segregatory. I tak np. sprawy zdrowotne maja swój segregator, mieszkaniowe swój, związane z pracą kolejny, ZUS, OFE, fiskus - wszystko osobno, opisane. Oczywiście segregatory wąskie, a szerokie tylko w razie rozrastania się dokumentacji. Działa Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Bałagan! 29.03.10, 11:30 Mam tak samo - segregator finansowy (ZUS, bank, skarbówka), mieszkaniowy (uchwały wspólnoty, umowy, naprawy itp.), zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Bałagan! 28.03.10, 21:58 1. Teczki wiązane i karton albo szuflada. 2. Segregatory i do nich koszulki albo takie teczki z oczkami do wpinania. Przejdź się do dużego papierniczego albo hurtowni i poproś o podpowiedź. Wymiękniesz, jak zobaczysz ilość możliwych rozwiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Bałagan! 28.03.10, 23:38 ja mam balagan, poutykane po wszystkich szufladach, mam chroniczna niechec do porzadkowania papierow, ale maz wsadza w segregatory i upychamy to po szafkach, starsze do piwnicy Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Bałagan! 28.03.10, 23:40 Jak wyżej: podpisane segregatory z koszulkami. Na bieżące dokumenty minipółeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Bałagan! 29.03.10, 07:40 U nas mąż pilnuje papierów, bo ja też zawsze musiałam wszystkiego szukać. A jak to ogarnia?/Ma segregatory i teczki z opisami co jest w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
funky_mamma Re: Bałagan! 29.03.10, 10:23 Ja mam takie segregatory na półkach: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167925 trzymam w nich wszystkie dokumenty w koszulkach albo teczkach. Wszystko mam podzielone następująco: -teczka pracownicza (romu-y, świadectwa pracy, umowy o pracę, pity) -teczki zdrowotne (jedna dziecka, 2 moje, mąż nie posiada) -teczka z gwarancjami (wszystkie gwarancje trzymam w jednym miejscu, jak się kończą wyrzucam, co by miejsce zrobić na kolejne) -teczka spraw działkowych (korespondencja, akty notarialne, mapy) -teczka spraw mieszkaniowych (j.w.) -bank -kablówka+internet -RWE -PGNiG Mam też w pokoju miejsce na nowe papiery, które z początku lądują właśnie w tym jednym miejscu, a dopiero jak mam zryw, robię segregację i chowam wszystko do teczek i koszulek. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Bałagan! 29.03.10, 10:26 ja trzymam w skoroszytach z koszulkami podzielone tematycznie bardziej poreczne niz segregatory bo mniej miejsca zajmują Odpowiedz Link Zgłoś
marzanna_2015 Re: Bałagan! 29.03.10, 11:27 No to idę po te segregatory i koszulki. Zwyciężyły. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: Bałagan! 29.03.10, 11:29 potwierdzam - koszulki i segregatory! rożne kolory, opis na grzbiecie i wysokie półki.... Odpowiedz Link Zgłoś