drinkit Re: Do czego studia potrzebne... 11.04.10, 21:15 sueellen napisała: > ...dla kogoś kto nie pracuje zawodowo? > Do podcierania pupy, czytania bajek, gotowania zupy i robienia zakupów nie > trzeba mieć mgr przed nazwiskiem... nawet licencjat nie jest potrzebny. > A nie wpadło Ci do głowy, że studia to także przygoda intelektualna, sama w sobie?? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Do czego studia potrzebne... 12.04.10, 13:01 A kto płaci za te przygode? Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Do czego studia potrzebne... 12.04.10, 13:41 A ty sueellen, skoro skończyłaś studia dzienne w Polsce, to co robisz za granicą? Czy nie powinnaś odpracować jednak tych studiów w Polsce? Przecież podatnicy (może w tym i ja) płaciliśmy za twoje studia, a ty wyjechałaś i żadnego pożytku ojczyzna nie ma. Te kury domowe z wyższtym wykszałceniem wychowują przyszłych pracowników, a ty co? Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Do czego studia potrzebne... 12.04.10, 14:21 Zobaczyłam twoją wizytówkę i okazuje się, że ja też płaciłam za twoje studia, bo kiedy zaczynałaś studia, ja akurat je skończyłam i już już drugi rok pracowałam Oj nieładnie tak wypomiać kurom domowym ich podcieranie tyłków, skoro samemu się siedzi za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Do czego studia potrzebne... 12.04.10, 12:58 wg twojej logiki po co technikum czy zawodówka, a nawet gimnazjum bo w pierwszyhc 3 latach podst nauczy sie tego co nam niezbedne by umiec odroznic rozmiar pieluchy Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Do czego studia potrzebne... 12.04.10, 13:22 a nie przyszło ci do głowy, ze cale zycie sie pupy nie podciera?... ze mozna byc w domu, a jednoczesnie miec pomoc domowa i czas na to zeby robic cos dla siebie, ale nie pracowac zawodowo? nie... chyba nie przyszło ci to do głowy... no coz... jak mniemam ty studiow nie skonczylas zadnych, bo twoje ograniczenie na to wskazuje Odpowiedz Link Zgłoś
aiwlysji Re: Do czego studia potrzebne... 12.04.10, 14:42 sueellen musi ci byc zle w londynie, tyle tam niepracujacych matek ciekawe czemu nie zaczniesz "nawracac" anglikow tudziez innych nacji zamieszkujacych londyn? aaaa, moze i racja, ze wyzywasz sie na polskich forach, jeszcze ktoras z angielek moglaby odpowiedziec nieladnie np. ze dorabiasz sie na krawicy tego co wytworzyly poprzednie pokolenia...ale moze by tak nie powiedziala bo juz dorosla do tego, zeby zobaczyc, ze kazdy ma prawo do szczescia i samorealizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Do czego studia potrzebne... 12.04.10, 15:19 > sueellen musi ci byc zle w londynie, tyle tam niepracujacych matek Nie znam żadnych, a słyszałam tylko o tych ktore zyja z benefitów lub po prostu spia na kasie (np maja 2-3 domy ktore wynajmuja) i pracowac nie musza. Odpowiedz Link Zgłoś
parowkowa Re: Do czego studia potrzebne... 12.04.10, 18:17 WOW zyja z benefitow, czyli po naszemu sa na zasilkach z MOPR, no to sorry wole pracowac niz sie zaliczac do proletariackiej czesci spoleczenstwa ktora zeruje na reszcie, mnozac sie bez opamietania i przepijajac zasilki. To jak ci ludzie z Kamienia Pomorskiego, co podpalili wlasny budynek podczas jakies libacji, oni napewno tez sie szczyca tym ze nie pracuja tylko DOMEM ZAJMUJA LOL! Odpowiedz Link Zgłoś
justice_ji Re: Do czego studia potrzebne... 12.04.10, 17:05 Wbrew temu co tutaj piszą forumowiczki nie uważam, że studia na państwowej uczelni są 'bezpłatne' - owszem, nie ma czesnego, ale moje studia (materiały, dodatkowe opłaty, projekty, które musiałam wykonywać) kosztowały krocie. Miałam stypendium naukowe, pracowałam ale i tak czułam po kieszeni, że nie są to studia bezpłatne. Drugi kierunek skończyłam na uczelni prywatnej - tutaj owszem, płaciłam czesne - ale opłat 'około - naukowych' było już bardzo niewiele, więc w sumie te studia były tańsze niż dzienne na Politechnice. W tamtym tygodniu ukończyłam studia podyplomowe - a za 2 tygodnie rodzę synka i póki co będę się sprawdzała w roli żony domowej - i nie uważam, że studia mi w tym będą przeszkadzać, czy że były mi kompletnie niepotrzebne. Teraz stawiam na rodzinę i dziecko - życie zawodowe nie zając, nie ucieknie - spokojnie mogę do niego wrócić za rok - z kolejną pozycją w CV Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Do czego studia potrzebne... 12.04.10, 17:15 To zalezy od studiow. Studiowałam dziennie i zaocznie i jeśli chodzi o "materiały okołonaukowe" nie odczuwałam rożnicy. Odpowiedz Link Zgłoś