Dodaj do ulubionych

Palikot złożył doniesienie do prokuratury

04.08.10, 14:23
Miało
miejsce zbezczeszczenia krzyża. (...) W mojej ocenie jest możliwe popełnienie
przestępstwa przez tzw. obrońców krzyża - powiedział Palikot w czasie
konferencji prasowej. Poseł PO złożył zawiadomienie do prokuratury o
popełnieniu przestępstwa.

Jak myślicie, wniosek zostanie oddalony?
Obserwuj wątek
    • specjalniedla130xe Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 14:30
      Ciekawsze jest doniesienie na Hoffmana. "Palikot przekroczył granicę, za którą już nie ma polityki, tylko trzeba tego faceta powiesić na najbliższej gałęzi. Wszyscy musimy do tego doprowadzić. Po czymś takim trzeba mu wybrać gałąź" Groźba czy nie...???
      • imasumak Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 14:35
        No cóż, raczej nie była to realna groźba, ale w życiu już tak jest, że trzeba
        brać odpowiedzialność za wypowiedziane słowa.
        • matsuda popieram 04.08.10, 14:37
          n/t
        • specjalniedla130xe Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 14:38
          Palikot ma brać czy Hofman?
          • imasumak Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 14:50
            Aż tak niejasno napisałam? wink
            W tym przypadku Hoffman, bo to on wypowiedział taki, a nie inne słowa, i to na
            niego Palikot złożył doniesienie smile
            • specjalniedla130xe Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 14:56
              Ale można byłoby potraktować to jako karę dla Palikota za jego wypowiedzi. Coś w stylu sam sobie jesteś winnien chłopie. Już z takim tłumaczeniem się spotkałamsmile Wiesz, paranoja wisi w powietrzu, katolicy bronią krzyża przed księżmi. Nic nie jest takie jakim się wydaje.tongue_out Wolałam się upewnić co masz na myślitongue_out
    • sadosia75 Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 14:48
      Licze na to, ze jednak nie oddala wniosku. I bez roznicy wielkiej
      jest to, ze to Palikot zlozyl ten wniosek. Rownie dobrze mogl to
      zrobic ktos z PSL, SLD czy PiSu. Wczorajsze zachowanie "obroncow"
      bylo skandaliczne. delikatnie piszac.
      • imasumak Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 14:53
        Zastanawiam się tylko, czy są faktycznie podstawy, żeby wniosku nie oddalać. Nie
        zależnie od tego, kto go składa wink.
        I nie chodzi mi o subiektywne odczucia, do których mamy przecież prawo, ale o
        to, czy faktycznie profanacja miała miejsce?
        • specjalniedla130xe Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 15:02
          Krzyż obwiązany kibicowskim szalikiem (podobno jakiejś portugalskiej drużyny), pomazany markerem. Tłum, który uniemożliwia przeniesienie go do świątyni i poświęcenie, który obraża księży i probuje ich egzorcyzmować...Tak sama godnośći i szacunek. A przepisy dotyczące obrazy uczuć religijnych w Polsce są na tyle elestyczne, że za mniejsze rzeczy ludzie byli ciągani po sądach.
          • skanke Taaaadaaam: 04.08.10, 15:07
            deser.pl/deser/1,83452,8211594,Dziwny_postulat___Zostawcie_kzyza_mjastu___SONDAZ_.html
            choć może to być podpucha .
            • specjalniedla130xe Re: Taaaadaaam: 04.08.10, 15:24
              A ja wam mowię, że to skonczy się tak
            • czarny_winobluszcz Re: Taaaadaaam: 04.08.10, 16:04
              skanke, pod linkiem, który wkleiłaś jest też link z nowymi projektami pomnika.
              Cudnesmile
              zabrali.pl/36-nowe-projekty-palacu-prezydenckiego.html
              ps.na pierwszym zdjęciu przeczytajcie tekst na tablicy informacyjnej ustawionej
              z prawej stronysmile
          • imasumak Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 15:10
            Wczorajsze newsy oglądałam dość wybiórczo, więc coś mogłam przeoczyć. Gdzieś
            czytałam, że ktoś się przywiązywał do krzyża. To prawda?
            • chloe30 Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 15:15
              imasumak napisała:

> Wczorajsze newsy oglądałam dość wybiórczo, więc coś mogłam
              przeoczyć. Gdzieś
              > czytałam, że ktoś się przywiązywał do krzyża. To prawda?

no gwiazda Joanna z warkoczykiem big_grin big_grin
              • imasumak Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 15:17
                chloe30 napisała:

no gwiazda Joanna z warkoczykiem big_grin big_grin

big_grin
                Jest to może na jakimś filmie?

• chloe30 Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 15:22
                  Powinno byc w materiale ze wczorajszych Faktów:

www.tvn24.pl/2362360,28377,0,0,1,wideo.html.
                  akurat nie moge obejrzeć i na 100% ci powiedzieć, ale zdaje mi sie
                  pod koniec
                  • specjalniedla130xe Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 15:30
                    Nie wiem czy się dobrze zalinkuje, ale ten pan do mniejszego krzyża się przywiązałTekst linka
    • setia Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 15:05
      słusznie postąpił.
      • saraanna Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 16:44
        Palikot cos ostatnio duzo sklada tych doniesien do prokuratury,zeby
        tylko sie nie zamotal i nie doniosl na siebie smile
    • specjalniedla130xe Re: Palikot złożył doniesienie do prokuratury 04.08.10, 17:52
      demot

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka