kontopremiumizelkazaglowe 11.08.10, 19:50 wiecie moze czy nfz pokrywa korekcje/odbudowe wysokosci powierzchni zebow, ktore sie nietety starly mocno za skutek zaciskania ich noca ? czy studenci leczacy za darmo wykonuja takie rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gryzelda71 Re: zeby 12.08.10, 10:40 Oj nie sądzę.A studenci za darmo wykonują,za materiały juz sie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: zeby 12.08.10, 11:21 Nie wiem czy pokrywa korekcje, ale na pewno pokrywa koszty szyny i leczenia bruksizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
havana28 Re: zeby 12.08.10, 12:14 Nie pokrywa, a studenci tez nie leczą za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
kontopremiumizelkazaglowe Re: zeby 12.08.10, 14:25 placi sie za kompozyt ok 30 zl o tym wiem. a czy wymiana plomb jest na nfz bo pod to mozna by podciagnac ta korekcje Odpowiedz Link Zgłoś
grace.4 Re: zeby 13.08.10, 04:42 korekta korekta,ale postaralabym sie o night guard,nie wiem jak nazywaja to w polsce. plastikowa "szczeka" zakladana na noc. scieranie zebow,zgrzyt zebami spowodowane sa stresem. "szczeka" odzwyczaja zgrzytania,scierania,zaciskania. warte pieniedzy.zadbaj o to,bo zeby beda sie bardziej scierac. moj tata mial piekne zeby,ktore nieswiadomie w nocy scieral,starl prawie do wielkosci zebow mleczakow. Odpowiedz Link Zgłoś
kontopremiumizelkazaglowe Re: zeby 13.08.10, 06:28 o szynie relaksacyjnej to wiem tylko najpierw trzeba podniesc ta powierzchnie zwarcia a potem brac wycisk i robic ja Odpowiedz Link Zgłoś