Dodaj do ulubionych

nigdy nie scinaj wlosow

• nenia1 Re: nigdy nie scinaj wlosow 10.09.10, 21:15
      Długie, zdrowe włosy to silny wabik seksualny.
      Nie bez powodu w wielu kulturach mężatki chowały włosy
      pod chusty.
      Mnie długie, gęste włosy kojarzą się z namiętnością, są naładowane
      erotycznością.
      Krótkie z kolei przywodzą mi na myśl kobiety nowoczesne, energiczne
      ale pozbawione zmysłowości.
      Oczywiście, nie twierdzę, że tak jest, to są moje skojarzenia.

No nie wyobrażam sobie Wenus Botticellego albo pięknej długowłosej
      z obrazu Szał Podkowińskiego w krótkiej fryzurce.
      Albo zmysłową Brigitte Bardot w I Bóg stworzył kobietę w fryzurze na jeża.
      Cały klimat szlag trafia.

Natomiast walcząc z Obcym jak Ellen Ripley to może faktycznie warto
      się krócej obciąć.
      • setia Re: nigdy nie scinaj wlosow 10.09.10, 21:48
        > Mnie długie, gęste włosy kojarzą się z namiętnością, są naładowane
        > erotycznością.
        > Krótkie z kolei przywodzą mi na myśl kobiety nowoczesne, energiczne
        > ale pozbawione zmysłowości.
        pewnie większości mężczyzn podobnie. no ale nie każda kobieta ma ochote być traktowana głównie jako obiekt seksualny. myślę, że krótkie włosy są dla bardziej wymagających i odważniejszych facetów wink
        BTW co to za guru ten kominek? bo przytoczony powyżej wywód budzi co najmniej zniesmaczenie..
    • lola211 Re: nigdy nie scinaj wlosow 10.09.10, 21:29
      Piękne, długie włosy nie maja konkurencji, to ideal kobiecosci.Tyle, ze wymagaja pielegnacji i dbania o nie, a to z kolei wymaga pieniedzy i czasu.Polki czesto niszcza sobie wlosy farbowaniem, stad piekne i dlugie, miekkie wlosy spotyka sie naprawde rzadko.Ale to automatycznie nie oznacza, ze krótkie sa ładniejsze.Bo nie sa.

Krótkie wlosy niektorym tylko pasuja.Np mojej kolezance, ktorej uroda od razu zyskala.Wielkie ładne oczyska, wyraziste brwi- to podstawa przy krotkiej fryzurce.Inaczej jest byle jak.

Za prawdziwie piekne uznaje tylko dlugie wlosy- dodaja seksapilu, kobiecosci.W krótkich mozna czasem wygladac atrakcyjnie- mimo tej fryzury.
      • imasumak Re: nigdy nie scinaj wlosow 10.09.10, 22:02
        Też jestem zwolenniczką długich włosów. Ale z drugiej strony... taka Sinead o Connor

https://www.zap2it.com/media/photo/2009-05/46917669.jpg

• cherry.coke Re: nigdy nie scinaj wlosow 10.09.10, 23:28
          No na przykladzie Sinead to mozna akurat wysnuc wniosek, ze im dluzej, tym gorzej...

https://www.musictoob.com/wp-content/uploads/2010/06/article-0-09DE8D40000005DC-300_224x610.jpg
    • imasumak A ja myślę, że Kominek, czy jak mu tam 10.09.10, 21:48
      zdjęcia dobrał dość tendencyjnie. Bo dlaczego np nie wybrał tego zdjęcia J. Brodzik:

https://www.filmpolski.pl/z5/64o/3864_1.jpg

Albo tego M. Kożuchowskiej:

oceniam.pl/uploads/person_images/1244502248-malgorzatakozuchowska.jpg
      Nie mam teraz czasu szukać więcej, jutro się zaangażuję bardziej.
      • imasumak Codziło oto zdjecie Kożuchowskiej 10.09.10, 21:50
        https://oceniam.pl/uploads/person_images/1244502248-malgorzatakozuchowska.jpg
    • denea Re: nigdy nie scinaj wlosow 10.09.10, 22:10
      Nie ścierpiałam wszystkich komentarzy.
      Więc może powtarzam za kimś, ale powiem: moim zdaniem te zdjęcia są dobrane tendencyjnie. To raz. Ani Gardias nie wygląda zazwyczaj tak jak na w/w dziwacznym zdjęciu, ani kontrast między Natalie Portman w photoshopie i au naturel nie jest uczciwy... i tak dalej, nie będę się już czepiać kolejnych tendencyjnych przykładów... jakkolwiek Brodzik po prostu w krókich wygląda rewelacyjnie, a w długich jakby mniej wink

Wierzę święcie, że damska grzywa, to jest potęga, piękno i sam seks smile Osobiście niestety zapuszczam włosy na siłę, choć wiem, że należę do tej grupy, która z racji rysów i właściwości włosa LEPIEJ wygląda w krótkich. Są tacy ludzie, naprawdę ! Choćbym się skichała podczas godzin z suszarką, prostownicą, piankami i ciul-wie-czym-jeszcze, to nigdy włosy nie ułożą się tak, jak odpowiednio krótko przycięte. Długowłose mogę sobie podziwiać, lecz nie dla mnie te miody tongue_out Wbrew pozorom dla mnie to nie jest wybór między Dodą a Gronkiewicz-Waltz, akurat w długich jestem starsza i smętniejsza. Różnie to po prostu bywa...
      • imasumak Danea, o tym też pisałam: 10.09.10, 22:59
        TU

I też uważam, że nie każdej długa grzywa jest sądzona smile. Ja wprawdzie całe życie mam włosy długie lub półdługie, ale to tylko dlatego, gdyż uważam, że mam za mało kształtne uszy wink. Gdyby tak nie było, z pewnością nie raz pokusiłabym się o krótką fryzurę.
        • denea Re: Danea, o tym też pisałam: 10.09.10, 23:31
          Uszy to mała broszka, moja droga smile Jak masz długie lub półdługie, to znaczy że się jednak włosy fajnie układają, nie to co moje gadziny wink
          A Kożuchowskiej w takich jest jakoś tak... bardziej nowocześnie jak dla mnie. Obie wolę w krótkich, chociaż one w czymkolwiek pikne som wink A zauważyłaś, jak Brodzik przypomina na tym zdjęciu Przybylską ?
          • imasumak Re: Danea, o tym też pisałam: 10.09.10, 23:41
            denea napisała:

A zauważyłaś, jak Brodzik przypomina na tym zdjęciu Przybylską ?

Ano, jak powiedziałaś, to zauważyłam smile Faktycznie Przybylskopodobna wink

• jowita771 Re: nigdy nie scinaj wlosow 10.09.10, 22:16
      > patrzac na zdjecia trudno sie nie zgodzic big_grin

Owszem, bo zdjęcia zostały dobrane tak, aby potwierdzały tezę. Tymczasem np. Halle Berry czy Gardias ewidentnie lepiej z krótkimi włosami.
    • nanuk24 Re: nigdy nie scinaj wlosow 10.09.10, 23:20
      Masz racje Moofka. Tez kiedys bylam laska, az wlosy scielam i czar prysl
      • imasumak Re: nigdy nie scinaj wlosow 10.09.10, 23:26
        nanuk24 napisała:

az wlosy scielam i czar prysl

Ech no, nie wierzę smile
        • imasumak Re: nigdy nie scinaj wlosow 10.09.10, 23:27
          Wysłałaś mi zdjęcie po ścięciu włosów i jesteś laska smile
          • nanuk24 Re: nigdy nie scinaj wlosow 10.09.10, 23:37
            A nie, to foto bylo przed scieciemtongue_out

Znaczy to tak. Rok temu mialam dlugie do ramion, pozniej scielam na krotko. Pozniej zapuscilam do "za ucho"(to na zdjeciu0, a pozniej znow scielam, a pozniej podcielam i sie poplakalam, bo mi fryzjerka spaprala fryzurewink I teraz siedze i placzewink
            • imasumak Re: nigdy nie scinaj wlosow 10.09.10, 23:44
              Dobra, dobra, włosy mają to do siebie, że odrastają (moje aż za szybko), więc zanim przyjedzie do Ciebie Tenn, to już Ci odrosną smile
    • nanuk24 Jamie Lee Curtis 11.09.10, 01:35
      o tysiackroc lepiej wyglada teraz(w krotkich, niz kiedys w dlugich.
      • truskawkam73 Re: Jamie Lee Curtis 11.09.10, 20:08
        Uważam, że liczy się kształt głowy, twarzy, ostrość rysów, łuki brwi (w którejś części Jeżycjady Ida obcięła grzywkę, która odsłoniła oczy i brwi i to była już nie ta sama dziewczyna) itp. Sama osobiście mam długie, gęste włosy, którym wystarcza spięcie na noc w koński ogon i zawinięcie końcówek pod gumkę, co sprawia, że rano są pofakowane, zaś dwie moje bliskie koleżanki wyglądają olśniewająco w krótkich , ale one mają kształtne głowy, klasyczne rysy (np. modelowe kości policzkowe), długie szyje, piękne oczy...
    • wyssana.z.palca Re: nigdy nie scinaj wlosow 11.09.10, 20:27
      Prawda jak zwykle leży pośrodku. Żeby nosić krótkie włosy trzeba być niesamowicie piękną kobietą (angelina, winnona ryder, portman). Taką, której uroda broni się sama, bez "wspomagacza" włosowego. Jak dziewczyna jest ładna, przeciętna czy gorzej nie ma wątpliwości, że długie włosy są dodatkowym atutem, dodają uroku, wdzięku. Choć jak dziewczyna ma rzadkie, słabe, cienke, liche włosy, niech lepiej ich nie zapuszcza i już.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka