Dodaj do ulubionych

Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;)

28.09.10, 20:15
z Waszych wspomnień to...

Mój nr1 to bez wątpienia Biełyje Rozysmile
www.youtube.com/watch?v=hO0gKKpQv_U
A zaraz za nią...
www.youtube.com/watch?v=h1yvhkzGz-Y
piosenka, którą śpiewałyśmy na prawie wszystkich koloniachsmile
Obserwuj wątek
    • alanis11 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:20
      Tekst tak lotny że powala

www.youtube.com/watch?v=ct4fCc-mDGU
      • sueellen Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 23:48
        o ja cie, z teledyskiem trafili w muzykę! lasencje z trabkami wymiatają tongue_out dopasowane az milo
    • agazagie Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:25
      No akurat do "Biełych roz" mam ogromny sentyment i nie potrafię tej piosenki rozpatrywać pod kątem "najbardziej obciachowa" wink Aczkolwiek tekst do najambitniejszych nie należy... wink
      Moim faworytem jest: www.youtube.com/watch?v=i_GFA4dEiEY
      • meliissa agazagie:) 28.09.10, 20:30
        Wybaczsmile
        Temat traktuję z przymrużeniem oka, dlatego dodałam cudzysłów. Wiadomo, że będą to piosenki często wiążące się z uroczymi wspomnieniami z naszej wczesnej młodości więc słowem obciachowa zupełnie serio byśmy ich nie nazwałysmile A Biełyje Rozy też miło wspominamsmile
        • kulma.m Re: agazagie:) 28.09.10, 21:57
          Ta piosenka mnie "zabiła".... Jakąkolwiek prowokacją by nie była, o ile była, nie jestem w stanie ocenic......
          • agazagie Re: agazagie:) 29.09.10, 11:58
            Czasem mi się wydaje, że to musiała być podpucha bo nikt by takiego gniota nie przepuścił... No ale sądząc po strojach były to szalone lata 80-te więc wszystko możliwe... :]
    • meliissa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:26
      Dziewczyny nie będę zakładała kolejnego wątku(muszę zostawić miejsce dla niejakiej trampoinkiwink) a mam pytanie na które liczę, że ktoś mi odpowiesmile
      Szukam miejsca w Warszawie lub bliskich okolicach, gdzie stałby taki zabytek jak szafa grająca i nie chodzi mi tu o muzeumwink
      • marcysia51 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:14
        meliissa napisała:

> Dziewczyny nie będę zakładała kolejnego wątku(muszę zostawić miejsce dla niejak
        > iej trampoinkiwink) a mam pytanie na które liczę, że ktoś mi odpowiesmile
        > Szukam miejsca w Warszawie lub bliskich okolicach, gdzie stałby taki zabytek ja
        > k szafa grająca i nie chodzi mi tu o muzeumwink

Kiedyś stał w PUB NORA na Krakowskim Przedmieściu ale to było 7 lat temu.
    • piegowata9 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:28
      Oj, długo mogłabym wymieniać...
      Od "A ja nie chcę czekolady" (hit kolonijny, śpiewałam, w piersi się dziś biję i ze wstydu płonę wink, poprzez "Czarne oczy" Iwana bez delfina, a ostatnio hit absolutny to "Wodzionka" z "Mam talent". Moja rodzinka z upodobaniem to wyje, a ja mam ochotę ich wystrzelić w kosmos...
      • thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:51
        Wodzionka wymiata. Jak pierwszy raz usłyszałam, to szczękę zbierałam z podłogi. Magiel tych od Wodzionki też jest dobry. Był teledysk na YouTube, niestety już nie ma. Ale Wodzionka jest:
        www.youtube.com/watch?v=9DdCKcWaJo0
        Aha, obciachowy do kwadratu jest jeszcze utwór zespołu Akcent zatytułowany Kylie.
        www.youtube.com/watch?v=wOem06X3uVo
        Oglądaliśmy to kiedyś ze współlokatorem w UK namiętnie pod wpływem trawkismile

Dobre jest też Będę brał cię w aucie (wersja śląska: "Byda broł cie (kaj) na hołdzie")

A teraz coś na deser:
        www.youtube.com/watch?v=ct4fCc-mDGU
        • sueellen Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 00:05
          co to za akcent? kto to spiewa, bo raczej nie anglojezyczny?
          • thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 07:53
            Zdaje się, że z Rumunii byli/są.
            • wiotka_trzpiotka uwielbiam Kylie!!! 29.09.10, 11:55
              to najprostszy test na to, czy ludzie mają poczucie humoru tj czy potrafią się bawić przy kawałku Akcentu
              • gku25 Re: uwielbiam Kylie!!! 29.09.10, 13:24
                W sumie lepiej żeby takie szmiry pisali, niż by mieli czyścić konta bankowewink
    • demarta Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:33
      jak przeczytałam "obciachowa" - to mi pierwsze na myśl przyszło z siłą wodospadu wink

www.youtube.com/watch?v=MLxTEV5vpyg
    • menodo Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:34
      Z okresu szkolnego- nie znalazlam jej nigdzie w necie i nie pamietam dokladnie slow, jedynie melodie, ale szlo mniej wiecej tak:

kazda dziewczyna ma swego chlopaka i chce znim przez zycie swe isc...
      tylko jako jedna jakas nie taka ...(nie pamietam)

Refren : taka juz dola ma, smutna i bardzo zla.../ 100 razy

To wersja jakiejs francuskiej piosenki- w oryginale az tak wielkim obciachem nie jest.

• shellerka Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:47
      ja pamietam jak w szatni po wf-ie, dziewczyny ze starszych klas śpiewaly taką piosenkę o dziecku na śmietniku. w sensie płodzie na śmietniku. że niby to dziecko śpiewa.
      była masakrycznie tragiczna. w sensie taka przeszywająca.
      • asiaiwona_1 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:49
        shellerka napisała:

> dziewczyny ze starszych klas śpiewaly taką p
        > iosenkę o dziecku na śmietniku. w sensie płodzie na śmietniku. że niby to dziec
        > ko śpiewa.
        > była masakrycznie tragiczna. w sensie taka przeszywająca.

o matko, ja też pamiętam tą piosenkę... uncertain
        • thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:53
          A pamiętacie "Cztery mile za Warszawą"? U nas to królowało kiedyś.
          • triss_merigold6 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:00
            Omatko ja to pamiętam z przedszkola... Poważnie.
        • asiaiwona_1 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:54
          o to ta piosenka uncertain
          sluchaj.to/mp3/ballada_o_nienarodzonym_dziecku__dziś_miałabym_16_lat/1-w217-2T9FVgbwrxS
          • asiaiwona_1 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:58
            Z obciachowych to Ivan i Delfin mi się pzypomina i disco z pola.
          • shellerka Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:04
            jezu no to ta dokładnie.
            masssakra.
            • shellerka Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:06
              i sie poryczałamcrying
              • andaba Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:10
                "Apel" pamiętam doskonale. te "Cztery mile za Warszawą" tez, śpiewałyśmy to w przedszkolu, jak okna kocami zasłaniali i czekałyśmy na bajki z projektora smile Aż mi się ten dreszczyk przypomina, ciemno było i strasznie smile
          • thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:23
            A, już pamiętam, u nas też się to śpiewało.
          • to_wlasnie_cala_ja Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 12:06
            asiaiwona_1 napisała:

> o to ta piosenka uncertain
            >
            rel="nofollow">sluchaj.to/mp3/ballada_o_nienarodzonym_dziecku__dziś_miałabym_16_lat/1-w217-2T9FVgbwrxS

to ty śpiewasz aśka ? smile
        • to_wlasnie_cala_ja Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 12:03
          ja też
    • sanna.i Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:14
      Wszystkie Dody. A już najbardziej "więc nie martw sięęęęęę, uśmiechnij sięęęęę". Rockowa z niej dziewczyna, nie ma co tongue_out
      Patrycji Markowskiej o tym co jej na dnie ktoś tam zostawił. Nie pamiętam tytułu.
      O lecie różne. Kanikuły na przykład.
      Biełyje rozy to nie obciach, to klasyka wink A ile wspomnień...
      • sanna.i Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:17
        Aaaa, z takich wcześniejszych wspomnień to "..weź to do buzi, bo za chwilę się pobrudzi, weź to do buzi weź...". Dalibóg, nie wiem kto to śpiewał. Ale tekst pamiętam do dziś.
        • asiaiwona_1 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:21
          Albo: "4 razy po 2 razy, 8 razy raz po raz i coś tam dalej. a potem czy naprawdę złota rybka może zgwałcić wielorybka...i coś tam dalej
          • duch_mariana Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:23
            To śpiewały Polskie Orły. Sąsiad słuchał tego namiętnie przez całe dnie smile
        • duch_mariana Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:22
          > Dalibóg, nie wiem kto to śpiewał. Ale tekst pamiętam do dziś.

Jacek Skubikowski - "Lizak"
          www.youtube.com/watch?v=bmOKazpuSdM
          • kontopremiumizelkazaglowe Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:26
            topy topy padarozki tongue_out

www.youtube.com/watch?v=AxYfh4FOkFo
            • kulma.m Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 22:35
              No dobra Padarozki, Kanikuly, Moja Gwiazda, bla bla bla.
              He hehehe ja ten czas wspominam i caly czas chcialabym sie cofnąć smile Te niezliczone ilości "zabaw", bo nie dyskotek z milionem naprawde napalonych chlopaków smile ehhh
              Tak poznalam mojego pierwszego meza smile hahahhaah mialam 22 lata i myslalam ta czescia ciala ktora odpowiada temu czym mysla wiekszosc zycia faceci smile
              Nie ma nic lepszego niz wiejskie zabawy i wiejskie wesela smile z calym obciachem jaki dostaje sie gratis smile
              Nie no przyznajcie ile z was polecialo na chlopaka pod wplywem takiej zabawy i piosenek hahahah, ja warszawianka, wyprowadzilam sie na 3 lata 180 km od domu, pod garnice białoruska i wyszlam za maz smile
              Pomyłka, jednak dzis mam snetyment i mnie bawi, a piosenek slucham z radoscia smile
              Moj obecny maz nie jest fanem tego typu "sentymentów", ale ja odplywam w kraine wpomnien smile
              "Pochwale" sie wam, ze 4 na 6 facetow z ktorymi spalam przed pierwszym slubem, to ja "rozprawiczylam" smile wlasnie wtakich "sielskich" okoloicznosciach smile (w tym moj pierwszy maz, moze stad niedane malzenstwo, nie wiedzial jak to jest z innymi).
              Cale szczescie obecny malzonek był doswiadczony smile i w mlodych latach robil mniej wiecej to co ja smile obydwoje wyszalelismy sie przy "disco z pola" a teraz reprezentujemy typ: ramole smile

I tak kocham czasem taki obciachowy styl smile
        • to_wlasnie_cala_ja Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 12:08
          znaczy banan - hit ekstra dyskotek smile
      • thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:26
        Z Dodzinej twórczości najbardziej lubiłam Znak pokoju i słowa "ja też tak mam i każdy ma"
        Choć ogólnie Doda mi nie przeszkadza absolutnie.
      • majeczka200 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 22:38
        sanna.i napisała:

> Wszystkie Dody. A już najbardziej "więc nie martw sięęęęęę, uśmiechnij sięęęęę"
        > . Rockowa z niej dziewczyna, nie ma co tongue_out

Właśnie to miałam napisać....
    • meliissa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:28
      A ja dodam jeszcze Mydełko Fa, pamiętam takie wyjazd nad Zegrze, na którym w całym ośrodku wszędzie było słychać tylko tę piosenkę.
      Pamiętam jaki szok przeżyłam jak się dowiedziałam, ze śpiewał ją Marek Kondratsmile
      • thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:36
        Mydełko Fa miało być utworem z przymrużeniem oka, a fani disco polo wzięli na serio i się przebój stworzył. Jak się dowiedziałam, że to Kondrat był to też mi szczęka opadła.
      • sueellen Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 00:47
        www.youtube.com/watch?v=NkoGak_q4yI
      • agazagie Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 12:26
        "Mydełko Fa" to hicior smile Osobiście traktuję je jak piosenki T-raperów znad Wisły z cyklu DySzCz czy "Lucyna w skaju i grupa Diamenty" robione na disco polo. Za każdym razem płaczę ze śmiechu jak to oglądam smile
        www.youtube.com/watch?v=wKI3USgtsD8
        www.youtube.com/watch?v=6fGdZh_eg9U&feature=related
    • kota_marcowa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:41
      Moje ulubionesmile
      www.youtube.com/watch?v=3xbfFAYTN-g
      No i ten, zwłaszcza, że jeden wygląda jak były minister edukacjismile
      www.youtube.com/watch?v=J5yV8R39sRM
    • nutka07 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:49
      No wiesz co... jak mozesz jarozy tu wrzucac, ten cudzyslow Cie nie uratuje wink Toz to klasyk.
      Ta druga tez namietnie na koloniach spiewalismy smile
    • wespuczi Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 22:06
      www.youtube.com/watch?v=BPBvAdhliaQ
      www.youtube.com/watch?v=EjzsP8c8xW4
      • sueellen Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 00:59
        eeeee,no zeby sdm w tym zestawie...
    • nutka07 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 22:07
      Dziewczyny a pamietacie to? www.youtube.com/watch?v=5AfTl5Vg73A&feature=related
      To poza kategoria watku wink
      • wespuczi Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 22:12
        aaaaa
        wlasnie gdzies sie przypadkiem napatoczylam na ta piosenke - ile wspomnien, mialam 7 lat a do tej pory pamietam slowa do tej piosenki - udawany portugalski oczywiscie...
        • meliissa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 11:51
          wespuczi napisała:
          udawany portugalski oczywiscie...

Przypomniało mi się jak z dziewczynami całe teksty przepisywałyśmy ze słuchu i jakie z tego wychodziły pokrakiuncertain Dopiero wiele lat później odkrywałam te piosenki na nowosmile
          Konia z rzędem temu co zgadnie jaka to piosenka Shakin' Stevensa:
          kłaj kłaj dżast e lilby ... big_grin
          • agazagie Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 12:05
            Przecież to banalnie proste smile Shakin Stevens nie miał za dużo hitów w repertuarzewink "Cry just a little bit" oczywiście smile
            • meliissa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 13:18
              agazagie napisała:
              Przecież to banalnie proste smile Shakin Stevens nie miał za dużo hitów w repertuarzewink "Cry just a little bit" oczywiście smile

Patrz, a ja myślałam, że to taka zagadka przynajmniej na pół dniawink
              Niniejszym ogłaszam, że wykazałaś się umiejętnością kojarzenia, wyobraźnią i refleksemsmile
              • agazagie Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 13:32
                W podstawówce też namiętnie puszczałam nagrania z kasety, wciskałam "stop" i zapisywałam słowa. Oczywiście fonetycznie smile konia z rzędem temu kto zgadnie pierwszy wers znanego przeboju - dla ułatwienia: nie jest to piosenka francuska :]
                " Falą demos kła, dantu gąke pa"
                • meliissa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 14:45
                  O mamuniu! Ale żeś mi ćwieka zabiławink myślę i myślę i nic.....sad
                • thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 15:38
                  Wind of change Scorpionsów?
                  • agazagie Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 20:35
                    BINGO smile Za cholerę nie mogłam zrozumieć tego pierwszego wersu smile Gdzie mam dostarczyć rzeczonego konia? smile
                    • thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 30.09.10, 14:39
                      Gdzieś w okolice Gliwic. Podjadę sobie jakby cośsmile
                • karanissa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 15:39
                  Ha! "Wind of Changes" Scorpionsow!
                  • thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 30.09.10, 14:40
                    Byłam pierwsza, koń jest mójbig_grinbig_grinbig_grin
                    • meliissa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 30.09.10, 14:51
                      Kurka wodna, słaba jestem nie ma co, taka nagroda mi przeszła koło nosasmile
                      Ale i zagadka do prostych nie należała, thegimel chapeau bas!
                      ps.sama jeszcze muszę drugiego konia wysłać do agazagie, bo uczciwie wygrała, ale szukam odpowiedniego opakowaniawink
    • nutka07 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 22:19
      www.youtube.com/watch?v=SGnIEzkh7EY je je je je big_grin
    • nutka07 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 23:52
      Hit z watku na Kobiecie big_grin
      www.youtube.com/watch?v=okc8yqpUarg
      • franianiania Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 09:21
        zono moja (niekiedy przy tej piosence tąńczą pierwszy taniec)sad
        kanikuły
        łapy w górę
    • 1alfa1 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 09:55
      miała matka syna
    • to_wlasnie_cala_ja Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 12:17
      www.youtube.com/watch?v=cOrc37wNUqU
      www.youtube.com/watch?v=AGrx9Iib9QQ
      a chryzantemy osobiście bardzo lubie smile
      • houdiridi Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 15:19
        to ja też coś dorzuce wink

www.youtube.com/watch?v=XKNv-zQFr_M
        • houdiridi Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 18:54

• klaviatoorka co ty q... wiesz o zabijaniu ? (śmiechem) 29.09.10, 21:22
      Ostrzegam!!!- wchodzicie na własną odpowiedzialność wink
      www.youtube.com/watch?v=TtJRNyPK-lc
      www.youtube.com/watch?v=buChakmcsfQ
      • duch_mariana A co powiesz na to? 30.09.10, 11:07
        To jest prawdziwa masakra. Moja córka ma z tego polewkę. Nie wiem, co u Ruskich jarają ale musi być mocne smile

www.youtube.com/watch?v=FpOX87XMzcY
        www.youtube.com/watch?v=jhFLhcC2Re0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka