meliissa 28.09.10, 20:15 z Waszych wspomnień to... Mój nr1 to bez wątpienia Biełyje Rozy www.youtube.com/watch?v=hO0gKKpQv_U A zaraz za nią... www.youtube.com/watch?v=h1yvhkzGz-Y piosenka, którą śpiewałyśmy na prawie wszystkich koloniach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alanis11 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:20 Tekst tak lotny że powala www.youtube.com/watch?v=ct4fCc-mDGU Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 23:48 o ja cie, z teledyskiem trafili w muzykę! lasencje z trabkami wymiatają dopasowane az milo Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:25 No akurat do "Biełych roz" mam ogromny sentyment i nie potrafię tej piosenki rozpatrywać pod kątem "najbardziej obciachowa" Aczkolwiek tekst do najambitniejszych nie należy... Moim faworytem jest: www.youtube.com/watch?v=i_GFA4dEiEY Odpowiedz Link Zgłoś
meliissa agazagie:) 28.09.10, 20:30 Wybacz Temat traktuję z przymrużeniem oka, dlatego dodałam cudzysłów. Wiadomo, że będą to piosenki często wiążące się z uroczymi wspomnieniami z naszej wczesnej młodości więc słowem obciachowa zupełnie serio byśmy ich nie nazwały A Biełyje Rozy też miło wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
kulma.m Re: agazagie:) 28.09.10, 21:57 Ta piosenka mnie "zabiła".... Jakąkolwiek prowokacją by nie była, o ile była, nie jestem w stanie ocenic...... Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: agazagie:) 29.09.10, 11:58 Czasem mi się wydaje, że to musiała być podpucha bo nikt by takiego gniota nie przepuścił... No ale sądząc po strojach były to szalone lata 80-te więc wszystko możliwe... :] Odpowiedz Link Zgłoś
meliissa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:26 Dziewczyny nie będę zakładała kolejnego wątku(muszę zostawić miejsce dla niejakiej trampoinki) a mam pytanie na które liczę, że ktoś mi odpowie Szukam miejsca w Warszawie lub bliskich okolicach, gdzie stałby taki zabytek jak szafa grająca i nie chodzi mi tu o muzeum Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:14 meliissa napisała: > Dziewczyny nie będę zakładała kolejnego wątku(muszę zostawić miejsce dla niejak > iej trampoinki) a mam pytanie na które liczę, że ktoś mi odpowie > Szukam miejsca w Warszawie lub bliskich okolicach, gdzie stałby taki zabytek ja > k szafa grająca i nie chodzi mi tu o muzeum Kiedyś stał w PUB NORA na Krakowskim Przedmieściu ale to było 7 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata9 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:28 Oj, długo mogłabym wymieniać... Od "A ja nie chcę czekolady" (hit kolonijny, śpiewałam, w piersi się dziś biję i ze wstydu płonę , poprzez "Czarne oczy" Iwana bez delfina, a ostatnio hit absolutny to "Wodzionka" z "Mam talent". Moja rodzinka z upodobaniem to wyje, a ja mam ochotę ich wystrzelić w kosmos... Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:51 Wodzionka wymiata. Jak pierwszy raz usłyszałam, to szczękę zbierałam z podłogi. Magiel tych od Wodzionki też jest dobry. Był teledysk na YouTube, niestety już nie ma. Ale Wodzionka jest: www.youtube.com/watch?v=9DdCKcWaJo0 Aha, obciachowy do kwadratu jest jeszcze utwór zespołu Akcent zatytułowany Kylie. www.youtube.com/watch?v=wOem06X3uVo Oglądaliśmy to kiedyś ze współlokatorem w UK namiętnie pod wpływem trawki Dobre jest też Będę brał cię w aucie (wersja śląska: "Byda broł cie (kaj) na hołdzie") A teraz coś na deser: www.youtube.com/watch?v=ct4fCc-mDGU Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 00:05 co to za akcent? kto to spiewa, bo raczej nie anglojezyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 07:53 Zdaje się, że z Rumunii byli/są. Odpowiedz Link Zgłoś
wiotka_trzpiotka uwielbiam Kylie!!! 29.09.10, 11:55 to najprostszy test na to, czy ludzie mają poczucie humoru tj czy potrafią się bawić przy kawałku Akcentu Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: uwielbiam Kylie!!! 29.09.10, 13:24 W sumie lepiej żeby takie szmiry pisali, niż by mieli czyścić konta bankowe Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:33 jak przeczytałam "obciachowa" - to mi pierwsze na myśl przyszło z siłą wodospadu www.youtube.com/watch?v=MLxTEV5vpyg Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:34 Z okresu szkolnego- nie znalazlam jej nigdzie w necie i nie pamietam dokladnie slow, jedynie melodie, ale szlo mniej wiecej tak: kazda dziewczyna ma swego chlopaka i chce znim przez zycie swe isc... tylko jako jedna jakas nie taka ...(nie pamietam) Refren : taka juz dola ma, smutna i bardzo zla.../ 100 razy To wersja jakiejs francuskiej piosenki- w oryginale az tak wielkim obciachem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:47 ja pamietam jak w szatni po wf-ie, dziewczyny ze starszych klas śpiewaly taką piosenkę o dziecku na śmietniku. w sensie płodzie na śmietniku. że niby to dziecko śpiewa. była masakrycznie tragiczna. w sensie taka przeszywająca. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:49 shellerka napisała: > dziewczyny ze starszych klas śpiewaly taką p > iosenkę o dziecku na śmietniku. w sensie płodzie na śmietniku. że niby to dziec > ko śpiewa. > była masakrycznie tragiczna. w sensie taka przeszywająca. o matko, ja też pamiętam tą piosenkę... Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:53 A pamiętacie "Cztery mile za Warszawą"? U nas to królowało kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:00 Omatko ja to pamiętam z przedszkola... Poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:54 o to ta piosenka sluchaj.to/mp3/ballada_o_nienarodzonym_dziecku__dziś_miałabym_16_lat/1-w217-2T9FVgbwrxS Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 20:58 Z obciachowych to Ivan i Delfin mi się pzypomina i disco z pola. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:04 jezu no to ta dokładnie. masssakra. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:06 i sie poryczałam Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:10 "Apel" pamiętam doskonale. te "Cztery mile za Warszawą" tez, śpiewałyśmy to w przedszkolu, jak okna kocami zasłaniali i czekałyśmy na bajki z projektora Aż mi się ten dreszczyk przypomina, ciemno było i strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:23 A, już pamiętam, u nas też się to śpiewało. Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 12:06 asiaiwona_1 napisała: > o to ta piosenka > rel="nofollow">sluchaj.to/mp3/ballada_o_nienarodzonym_dziecku__dziś_miałabym_16_lat/1-w217-2T9FVgbwrxS to ty śpiewasz aśka ? Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 12:03 ja też Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:14 Wszystkie Dody. A już najbardziej "więc nie martw sięęęęęę, uśmiechnij sięęęęę". Rockowa z niej dziewczyna, nie ma co Patrycji Markowskiej o tym co jej na dnie ktoś tam zostawił. Nie pamiętam tytułu. O lecie różne. Kanikuły na przykład. Biełyje rozy to nie obciach, to klasyka A ile wspomnień... Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:17 Aaaa, z takich wcześniejszych wspomnień to "..weź to do buzi, bo za chwilę się pobrudzi, weź to do buzi weź...". Dalibóg, nie wiem kto to śpiewał. Ale tekst pamiętam do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:21 Albo: "4 razy po 2 razy, 8 razy raz po raz i coś tam dalej. a potem czy naprawdę złota rybka może zgwałcić wielorybka...i coś tam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:23 To śpiewały Polskie Orły. Sąsiad słuchał tego namiętnie przez całe dnie Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:22 > Dalibóg, nie wiem kto to śpiewał. Ale tekst pamiętam do dziś. Jacek Skubikowski - "Lizak" www.youtube.com/watch?v=bmOKazpuSdM Odpowiedz Link Zgłoś
kontopremiumizelkazaglowe Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:26 topy topy padarozki www.youtube.com/watch?v=AxYfh4FOkFo Odpowiedz Link Zgłoś
kulma.m Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 22:35 No dobra Padarozki, Kanikuly, Moja Gwiazda, bla bla bla. He hehehe ja ten czas wspominam i caly czas chcialabym sie cofnąć Te niezliczone ilości "zabaw", bo nie dyskotek z milionem naprawde napalonych chlopaków ehhh Tak poznalam mojego pierwszego meza hahahhaah mialam 22 lata i myslalam ta czescia ciala ktora odpowiada temu czym mysla wiekszosc zycia faceci Nie ma nic lepszego niz wiejskie zabawy i wiejskie wesela z calym obciachem jaki dostaje sie gratis Nie no przyznajcie ile z was polecialo na chlopaka pod wplywem takiej zabawy i piosenek hahahah, ja warszawianka, wyprowadzilam sie na 3 lata 180 km od domu, pod garnice białoruska i wyszlam za maz Pomyłka, jednak dzis mam snetyment i mnie bawi, a piosenek slucham z radoscia Moj obecny maz nie jest fanem tego typu "sentymentów", ale ja odplywam w kraine wpomnien "Pochwale" sie wam, ze 4 na 6 facetow z ktorymi spalam przed pierwszym slubem, to ja "rozprawiczylam" wlasnie wtakich "sielskich" okoloicznosciach (w tym moj pierwszy maz, moze stad niedane malzenstwo, nie wiedzial jak to jest z innymi). Cale szczescie obecny malzonek był doswiadczony i w mlodych latach robil mniej wiecej to co ja obydwoje wyszalelismy sie przy "disco z pola" a teraz reprezentujemy typ: ramole I tak kocham czasem taki obciachowy styl Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 12:08 znaczy banan - hit ekstra dyskotek Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:26 Z Dodzinej twórczości najbardziej lubiłam Znak pokoju i słowa "ja też tak mam i każdy ma" Choć ogólnie Doda mi nie przeszkadza absolutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka200 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 22:38 sanna.i napisała: > Wszystkie Dody. A już najbardziej "więc nie martw sięęęęęę, uśmiechnij sięęęęę" > . Rockowa z niej dziewczyna, nie ma co Właśnie to miałam napisać.... Odpowiedz Link Zgłoś
meliissa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:28 A ja dodam jeszcze Mydełko Fa, pamiętam takie wyjazd nad Zegrze, na którym w całym ośrodku wszędzie było słychać tylko tę piosenkę. Pamiętam jaki szok przeżyłam jak się dowiedziałam, ze śpiewał ją Marek Kondrat Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:36 Mydełko Fa miało być utworem z przymrużeniem oka, a fani disco polo wzięli na serio i się przebój stworzył. Jak się dowiedziałam, że to Kondrat był to też mi szczęka opadła. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 00:47 www.youtube.com/watch?v=NkoGak_q4yI Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 12:26 "Mydełko Fa" to hicior Osobiście traktuję je jak piosenki T-raperów znad Wisły z cyklu DySzCz czy "Lucyna w skaju i grupa Diamenty" robione na disco polo. Za każdym razem płaczę ze śmiechu jak to oglądam www.youtube.com/watch?v=wKI3USgtsD8 www.youtube.com/watch?v=6fGdZh_eg9U&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:41 Moje ulubione www.youtube.com/watch?v=3xbfFAYTN-g No i ten, zwłaszcza, że jeden wygląda jak były minister edukacji www.youtube.com/watch?v=J5yV8R39sRM Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 21:49 No wiesz co... jak mozesz jarozy tu wrzucac, ten cudzyslow Cie nie uratuje Toz to klasyk. Ta druga tez namietnie na koloniach spiewalismy Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 22:06 www.youtube.com/watch?v=BPBvAdhliaQ www.youtube.com/watch?v=EjzsP8c8xW4 Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 00:59 eeeee,no zeby sdm w tym zestawie... Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 22:07 Dziewczyny a pamietacie to? www.youtube.com/watch?v=5AfTl5Vg73A&feature=related To poza kategoria watku Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 22:12 aaaaa wlasnie gdzies sie przypadkiem napatoczylam na ta piosenke - ile wspomnien, mialam 7 lat a do tej pory pamietam slowa do tej piosenki - udawany portugalski oczywiscie... Odpowiedz Link Zgłoś
meliissa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 11:51 wespuczi napisała: udawany portugalski oczywiscie... Przypomniało mi się jak z dziewczynami całe teksty przepisywałyśmy ze słuchu i jakie z tego wychodziły pokraki Dopiero wiele lat później odkrywałam te piosenki na nowo Konia z rzędem temu co zgadnie jaka to piosenka Shakin' Stevensa: kłaj kłaj dżast e lilby ... Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 12:05 Przecież to banalnie proste Shakin Stevens nie miał za dużo hitów w repertuarze "Cry just a little bit" oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
meliissa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 13:18 agazagie napisała: Przecież to banalnie proste Shakin Stevens nie miał za dużo hitów w repertuarze "Cry just a little bit" oczywiście Patrz, a ja myślałam, że to taka zagadka przynajmniej na pół dnia Niniejszym ogłaszam, że wykazałaś się umiejętnością kojarzenia, wyobraźnią i refleksem Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 13:32 W podstawówce też namiętnie puszczałam nagrania z kasety, wciskałam "stop" i zapisywałam słowa. Oczywiście fonetycznie konia z rzędem temu kto zgadnie pierwszy wers znanego przeboju - dla ułatwienia: nie jest to piosenka francuska :] " Falą demos kła, dantu gąke pa" Odpowiedz Link Zgłoś
meliissa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 14:45 O mamuniu! Ale żeś mi ćwieka zabiła myślę i myślę i nic..... Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 15:38 Wind of change Scorpionsów? Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 20:35 BINGO Za cholerę nie mogłam zrozumieć tego pierwszego wersu Gdzie mam dostarczyć rzeczonego konia? Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 30.09.10, 14:39 Gdzieś w okolice Gliwic. Podjadę sobie jakby coś Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 15:39 Ha! "Wind of Changes" Scorpionsow! Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 30.09.10, 14:40 Byłam pierwsza, koń jest mój Odpowiedz Link Zgłoś
meliissa Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 30.09.10, 14:51 Kurka wodna, słaba jestem nie ma co, taka nagroda mi przeszła koło nosa Ale i zagadka do prostych nie należała, thegimel chapeau bas! ps.sama jeszcze muszę drugiego konia wysłać do agazagie, bo uczciwie wygrała, ale szukam odpowiedniego opakowania Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 22:19 www.youtube.com/watch?v=SGnIEzkh7EY je je je je Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 28.09.10, 23:52 Hit z watku na Kobiecie www.youtube.com/watch?v=okc8yqpUarg Odpowiedz Link Zgłoś
franianiania Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 09:21 zono moja (niekiedy przy tej piosence tąńczą pierwszy taniec) kanikuły łapy w górę Odpowiedz Link Zgłoś
1alfa1 Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 09:55 miała matka syna Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 12:17 www.youtube.com/watch?v=cOrc37wNUqU www.youtube.com/watch?v=AGrx9Iib9QQ a chryzantemy osobiście bardzo lubie Odpowiedz Link Zgłoś
houdiridi Re: Najbardziej "obciachowa" piosenka... ;) 29.09.10, 15:19 to ja też coś dorzuce www.youtube.com/watch?v=XKNv-zQFr_M Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka co ty q... wiesz o zabijaniu ? (śmiechem) 29.09.10, 21:22 Ostrzegam!!!- wchodzicie na własną odpowiedzialność www.youtube.com/watch?v=TtJRNyPK-lc www.youtube.com/watch?v=buChakmcsfQ Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana A co powiesz na to? 30.09.10, 11:07 To jest prawdziwa masakra. Moja córka ma z tego polewkę. Nie wiem, co u Ruskich jarają ale musi być mocne www.youtube.com/watch?v=FpOX87XMzcY www.youtube.com/watch?v=jhFLhcC2Re0 Odpowiedz Link Zgłoś