Dodaj do ulubionych

pytanie o pranie

06.11.10, 19:44

czy koce sie pierze same? czy mozna np z bielizna?< partner dzis mnie opindolil, ze sam koc wlaczylam zamiast dodac inne ubrania..)i marnuje prad..a w necie nie moge znalesc..zawsze pralam osobno a tu zonk?
Obserwuj wątek
    • broceliande Re: pytanie o pranie 06.11.10, 19:46
      Ja piorę sam.
      Ale to ze względu na ewentualną psią sierść. Nie chcę, żeby się w pralce rozlazło na ubrania.
      • lianeska Re: pytanie o pranie 06.11.10, 19:52
        ale ubrania, bielizne mozna dolaczyc do koca ? ja zawsze myslalam,ze to niehiginiencze i wlasnie rozne pierdy sie rpzylepiaja do ubran..
        • broceliande Re: pytanie o pranie 06.11.10, 20:04
          No właśnie ja nie dołączam. Nawet koc bez psiej sierści jest taki mechaty i coś ci może obleźć.
          Podoba mi się, że twój facet taki oszczędny, ale niech nie przesadza.
          • paniczarnaowca Re: pytanie o pranie 07.11.10, 16:39
            Zalezy jaki koc, gdzie uzywany, jaki ma kolor itp. Male niewlochate koce mojego dzieciecia moge wrzucic np. z posciela, albo kolorowym ubraniem czy recznikami, ale juz koc, ktory mamy w aucie, wszystko na niego rzucamy i sluzy po prostu jako "ochraniacz" piore oczywiscie sam.

Bielizny tak czy tak nie wrzucam z zadnym innym praniem.

• aurinko Re: pytanie o pranie 06.11.10, 20:06
      Koce piorę osobno. Nie wyobrażam sobie wpakowania do pralki ciemnego koca (po którym kot mi się szlaja) razem z białą koronkową bielizną wink
    • iwles Re: pytanie o pranie 06.11.10, 20:08

bielizne i koc piorę na innych programach i w czym innym, dlatego nigdy razem. Poza tym koc musi mieć luz w bębnie, podobnie jak swetry.
    • mruwa9 Re: pytanie o pranie 06.11.10, 20:10
      kotow nie mam, ale koce piore same z czysto praktycznego powodu: wiecej nie zmiesci sie do bebna pralki, zeby to mialo sens i zeby moglo sie wyprac, a nie tylko pokrecic.
    • nanuk24 Re: pytanie o pranie 06.11.10, 20:10
      Koce piore osobno, ale zeby zaoszczedzic troche, staram sie wkladac po kilka kocy lub jakies inne rzeczy typu ozdobne poszewki na jaski czy pokrowce na krzesla czy male chodniki(ktore piore raz w tygodniu, wiec brudne nie sa). Wszystko co dotykal pies(jego koce, pokrowiec z lezanki) poiore zupelnie osobno.
    • katriel Re: pytanie o pranie 06.11.10, 20:51
      Koce piorę osobno, ale dwa naraz.
      Jakbym miała wyprać jeden, to bym się zastanowiła, czy nie mam czegoś do dołożenia.
      Jakieś nakrycie na fotel, czy coś z wierzchnich ubrań (może polar?). Ale tak z bielizną, to nie.
      • lianeska Re: pytanie o pranie 06.11.10, 21:10
        dziekujekisssmile
    • gazeta_mi_placi Re: pytanie o pranie 06.11.10, 21:12
      Koce osobno, ręczniki osobno.
    • hayet Re: pytanie o pranie 06.11.10, 21:26
      zalezy co to za koc, ja bym pewnie z cicuhami uprala gdyby sie zmiescily big_grin
    • osa551 Re: pytanie o pranie 06.11.10, 22:02
      Ja jak już piorę to wszystko mieszam, ale akurat koce i chyba tylko koce piorę osobno.
    • malwa51 Re: pytanie o pranie 06.11.10, 22:35
      Koce i inne rzeczy ktore mga 'zmechacic' inne ubrania - piore oczywiscie osobno, tak samo jak bawelne czy reczniki. Zwierzaków nie mam, wiec nie chodzi o to, ze pies na czyms usiadl smile
    • czar_bajry Re: pytanie o pranie 06.11.10, 23:13
      koce pierze się same.
      a jak Twój partner taki oszczędny to niech sam sobie pierze wraz ze swoją bieliznątongue_out
      • myszka_333 Re: pytanie o pranie 07.11.10, 01:15
        wypierz koc z gaciami twojego faceta, zobaczymy co powie potem.
    • ada0406 Re: pytanie o pranie 07.11.10, 03:59
      koce, reczniki, posciel piore osobno a tak poza tym nie wyobrazam sobie aby moj facet mi sie wtracal w pranie... sorry
    • mara_jade73 Re: pytanie o pranie 07.11.10, 07:33
      Jak nie masz pralki sprzed 20 lat to bez przesady z tym prądem. Koca nie upiore z bielizną. Poza tym zawsze jest pełno kociej sierśći. A mąż niech zajmuje się praniem przez powiedzmy następne 2 tygodnie.
    • jkk74 Re: pytanie o pranie 07.11.10, 10:53
      oddzielnie piorę ciuchy i oddzielnie inne rzeczy typu koce, pościel, ręczniki...
      nie uprałabym bielizny z kocem, bo koce zazwyczaj są mniej lub bardzie włochate i całe to "włochate" miałabym na majtkach i stanikach...
      oszczędność oszczędnością, ale twój partner przesadza...
      możesz ew wyprać JEGO gacie z kocem... jak mu to pasuje smile
    • purpurowa_komnata Re: pytanie o pranie 07.11.10, 11:22
      Jedyna rada-na drugi raz zrób doświadczenie:
      do koców dodaj rzeczy Twojego partnera i niech się naocznie przekona jaki efekt będzie.
      Jak mu się poniszczą rzeczy- to wyda znacznie więcej i będzie szczęśliwy dzięki takim oszczędnościom.
      Piszę to bez złośliwości. Ja nie piorę tak jak Ty.
    • jowita771 Re: pytanie o pranie 07.11.10, 11:34
      To wypierz z kocem męża ubrania, najlepiej, jakby miał jakieś czarne sztruksy. Koniecznie na prawej stronie.
    • serei Re: pytanie o pranie 07.11.10, 11:38

koce piorę osobno zawsze, ale u mnie koty szczególnie upodobały sobie na nich spać więc przes sam fakt sierści na nich nie wkładam razem z kocami nic innego
    • a.nancy Re: pytanie o pranie 07.11.10, 16:54
      ja piorę osobno, ale mam małą pralkę i i tak poza kocem niewiele by tam weszło smile
      btw, "opindalanie" kogokolwiek za taką pier...ę jak pranie uważam za przegięcie.
    • gwen_s Re: pytanie o pranie 07.11.10, 18:16
      Ja koce używam tylko do przykrycia na wieczór, w ostateczności jak młody na narożniku samochodzikami chce jeździć to podkładam mu kocyk. Czasami wrzucę jakieś bluzki, bądź polar żeby za pusto nie było... a jak wstawiam sam koc to wrzucam opcję połowy prania i po sprawie...
    • kosmitka06 Re: pytanie o pranie 07.11.10, 22:34
      Mi tam w życiu mąż do prania się nie wtrącał, no chyba że coś w pralce zgrzytnęło a akurat potrafi to i owo to wtedy tak. Ale żeby mi avanti robił o taką śmieszną rzecz?!
      Jak dla mnie koc jest duży, zajmuje całą pralkę, gdy dojdzie woda robi się mega ciężki więc gdzie jeszcze miejsce na inne rzeczy? I pytanie na jakie?!
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka