Dodaj do ulubionych

ojciec chce placic

21.12.10, 13:16
Witajcie, mam taki problem. Pobieram od roku świadczenia z Funduszu Alimentacyjnego. Niedawno byly maz powiedzial ze chce zaczac placic alimenty. Niestety, znajac go sadze, iz poporstu to jakis podstep. Chce abym podala mu numer konta i chce na to konto wysylac pieniadze. Ma on oczywiscie dlug u komornika i w Funduszu Alimentacyjnym. Czytalam gdzies ze powinien najpierw splacic komornika a potem fundusz a ja nie powinnam brac od niego zadnych pieniedzy. Podobno dopiero jak splaci dlug u w/w moge spokojnie przyjmowac alimenty od niego nie tracac teraz swiadczen. Czy macie jakies doswiadczenia lub wiedze w tym temacie? Bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi.
p.s. mam jeszcze pyatnie zwiazane z prezentami. Syn czasem dostawal od jego rodzicow jakies pieniadze (swieta, urodziny) tego chyba sie nie zalicza do alimentow i czy groziloby mi cos gdybym przyjela od niego jakies pieniadze dla syna? Czy prezenty pieniezne zalicza sie do alimentow?
Obserwuj wątek
    • matsuda Re: ojciec chce placic 21.12.10, 13:24
      nie dawaj konta, wpłaci 20zł i stracisz funduszowe. Prezenty to są prezenty- nie wliczają się do obowiąku, poza tym są od dziadków a oni nie są wyrokiem zobowiązani do alimentacji. Tatuś kasę może dać, ale do ręki i bez żadnych dowodów- migał się tyle lat -to teraz dzieku należą się odsetki.
      • wplywowa Re: ojciec chce placic 21.12.10, 17:34
        nie wiem w czym problem-niech placi, ale komornikowi, dostaniesz te same pieniadze ale przez komornika!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka