Dodaj do ulubionych

Maltretowany kot - linki do petycji, podpiszcie!

08.01.11, 20:53
Cześć Dziewczyny,
z pewnością słyszałyście o sprawie, która kilka dni temu wstrząsnęła kociarzami w całej Polsce - trzylatek rzucał kotem, dusił go, uderzał nim o ściany i podłogę, a te "wyczyny" filmował ochoczo jego 15-letni brat. Obecnie koty są pod opieką KTOZu, w fatalnym stanie - wyłysienia świadczące o ranach, wybite zęby, paniczny strach przed ludźmi...

Dzieciak póki co został przesłuchany i wypuszczony do domu.
Proszę, zadbajmy o to, żeby sprawa nie rozeszła się po kościach!

Petycja o właściwy wymiar kary dla nastolatka:
www.petycje.pl/petycja/6281/apel_o_sprawiedliwy_wyrok_w_sprawie_maltretowanego_kota_(film_z_youtube).html
Oraz druga petycja - o zmiany w ustawie o ochronie zwierząt:
www.petycje.pl/petycja/6282/postulaty_zmian_w_ustawie_o_ochronie_zwierzst.html
Klikajcie, proszę, i roześlijcie znajomym.
Dzięki!
Obserwuj wątek
    • afortunada nie zapomnijcie o weryfikacji! 08.01.11, 20:58
      pamiętajcie o weryfikacji podpisów!
      • verdana Re: nie zapomnijcie o weryfikacji! 08.01.11, 21:08
        A slyszałas o niezawisłych sądach? Minister sprawiedliwosci, w demokratycznym kraju nie wydaje samodzielnie wyroków. Niezaleznie od tego, co sadzę o 15-latku znecającym się nad kotem, taka petycja to kompletne neizrozumienie podstawowej zasady demokratycznego państwa - niezaleznosci wladzy sadowniczej od władzy wykonawczej.
        Z dwojga złego wolę żyć w kraju, w którym grasuje zdziczały 15-latek, niz w kraju, gdzie pod wpływem petycji minister wydaje wyrok lub nadzoruje sąd, pilnując by zapadł wyrok "własciwy".
        Co innego zmiana ustawy, co innego domaganie się od ministra przypilnowania, by sąd wydał konkretny wyrok. To już przerabialismy i dziękuję - nie chcę powtorki.
        • afortunada Re: nie zapomnijcie o weryfikacji! 08.01.11, 21:15
          Petycja pochodzi z forum Miau.pl, tam też już to przedyskutowaliśmy, zapraszam smile
          Wiem, że sądy są niezawisłe - bardziej jednak chodzi o to, żeby sprawa nie przycichła, tylko była "mielona" w mediach, w rozmowach między ludźmi itd.
          Linki wrzuciłam tu trochę "na fali" dzisiejszego reportażu w Faktach, dotyczącego petycji o psie husky, któremu zwyrodnialcy urwali głowę. Skoro tam się udało, to może i tutaj...?
          Dziękuję za podpisanie chociaż jednej z petycji i rozumiem Twoje obiekcje co do drugiej.
          Ale może ktoś jeszcze podpisze smile
          Pozdrawiam!
          • verdana Re: nie zapomnijcie o weryfikacji! 08.01.11, 21:20
            Trzeba postawic nacisk na zmianę prawa. W tym wypadku petycje sa jak najbardziej wskazane.
            To, czego sie domagacie jest nie tylko sprzeczne z prawem, ale też okrutne. Nic nie wiecie o tym 15-latku. Nie wiecie, czy jest zdrowy psychicznie. Czy nie jest upośledzony umyslowo. Czy nikt go do takiej zabawy nie zmuszał lub nie naklaniał. Czy ktos wczesniej, swiadomie, nie dał mu alkoholu czy narkotyków, żeby zabawić sie kosztem obojga dzieci. A domagacie sie ukarania bądź co bądź dziecka, nie znając wszystkich okolicznosci. Być moze mamy tu do czynienia nie tylko ze sprawcą, ale i z ofiarą.
            Poza tym takie petycje to cholernie niebezpieczny precedens.
            • miaowi Re: nie zapomnijcie o weryfikacji! 08.01.11, 21:24
              Szczerze mówiąc, mnie nie interesują okoliczności łagodzące. Widzę efekt, domagam się kary. Jeżeli 15-latek sam jest ofiarą - ktoś powinien sprawę zbadać. Jeśli jest upośledzony i dopuszcza się aktów agresji - znaczy nadaje się do zakładu zamkniętego zanim to samo zrobi np małemu dziecku.
              Zgadzam się, że nie należy pozwolić sprawie ucichnąć.
              • afortunada Re: nie zapomnijcie o weryfikacji! 08.01.11, 21:33
                > Zgadzam się, że nie należy pozwolić sprawie ucichnąć.

Miaowi - właśnie o to chodzi, dziękuję.
                Roześlij dalej, jeśli możesz.
                Pozdrawiam!
              • ira_07 Re: nie zapomnijcie o weryfikacji! 09.01.11, 22:52
                > Szczerze mówiąc, mnie nie interesują okoliczności łagodzące.

Czyli jak dostaniesz ataku padaczki i dasz komuś w twarz, to powinnaś zostać ukarana za naruszenie nietykalnosci cielesnej. Ciekawe...
            • afortunada Re: nie zapomnijcie o weryfikacji! 08.01.11, 21:32
              Verdano - jesteś pewna, że domagamy się tego, co okrutne? To znaczy, że chyba w ogóle nie czytałaś komentarzy dotyczących tej sprawy w necie. One to dopiero były okrutne i w żadnym wypadku ich nie popieram - te o tym, co kto by zrobił 15-latkowi, a i nawet 3-latkowi.
              To jest bez sensu. To jest okrutne i prymitywne.
              A jeśli chłopak ma problemy ze zdrowiem psychicznym, tym bardziej należy się nim zająć.
              • gorzata77 Re News o kotku 08.01.11, 21:41

• verdana Re: nie zapomnijcie o weryfikacji! 08.01.11, 22:12
                A jak się zająć - to powinien rozstrzygnąć sąd, a nie minister.
                mam też nadzieję, ze niezaleznie od sprawy - czy to jest maltretowanie kota, czy zabójstwo - sądy biorą pod uwagę wszystkie okoliczności, a nie uznają "jest przestępstwo, nie bedziemy zastanawiali się nad przyczynami tylko skazujemy."
                Domaganie sie konkretnej kary dla konkretnego sprawcy i pisanie o tym do ministra - świadczy tylko o jednym. Że w polskich szkołach zamiast idiotycznego WOS-u potrzebne są podstawy prawa.
            • estelka1 Re: nie zapomnijcie o weryfikacji! 08.01.11, 22:16
              Hm... ale ten 15-latek filmował i niestety jestem skłonna przypuszczać, że podjudzał 3-latka, by ten pastwił się nad kotem. Niestety dla mnie ten 15-latek jest zwyrodnialcem, którego jeśli nie teraz, to w najbliższym czasie, ubawi katowanie innego człowieka, a potem "tylko" przejdzie od słów do czynów. Jak dla mnie zachowanie tego gó...arza nie jest normalne i niestety powinien odpowiadać przed sądem, choćby tylko za to, że nie udzielił pomocy katowanemu zwierzakowi. I niestety rodzicom powinny przyjrzeć się sąd i opieka społeczna, zanim ten 3-latek zacznie zdradzać objawy degeneracji
              • deodyma Re: nie zapomnijcie o weryfikacji! 08.01.11, 22:39

estelka1 napisała:

> Hm... ale ten 15-latek filmował i niestety jestem skłonna przypuszczać, że podj
                > udzał 3-latka, by ten pastwił się nad kotem. Niestety dla mnie ten 15-latek jes
                > t zwyrodnialcem, którego jeśli nie teraz, to w najbliższym czasie, ubawi katowa
                > nie innego człowieka, a potem "tylko" przejdzie od słów do czynów. Jak dla mnie
                > zachowanie tego gó...arza nie jest normalne i niestety powinien odpowiadać prz
                > ed sądem, choćby tylko za to, że nie udzielił pomocy katowanemu zwierzakowi. I
                > niestety rodzicom powinny przyjrzeć się sąd i opieka społeczna, zanim ten 3-lat
                > ek zacznie zdradzać objawy degeneracji

zgadzam sie.
                jednak nie wierze, zeby rodzice niczego zlego nie zauwazyli i to tym bardziej, ze w tym domu bylo kilka zwierzakow, ktore najprawdopodobniej sie tego gowniarza baly i co?
                nie zastanowilo ich to?
                mnie od razu by to zainteresowalo, dlaczego tak jest.
                a smierdziel powinien wyladowac w domu bez klamek i tam siedziec do konca swojego zycia.
                • estelka1 Re: nie zapomnijcie o weryfikacji! 08.01.11, 23:55
                  Szczerze mówiąc wyć mi się chce... Nie rozumiem takiego odczłowieczenia. Ale jak bym miała kogoś po pysku oklepać, to rodziców tych dzieci. A malucha jak najszybciej bym oddała do rodziny zastępczej. Co do 15-latka surowa kara na pewno, terapia na pewno... ale dalej nie mam pomysłu. Jestem bezradna wobec takiej patologii u dzieciaków. Kurczę, czy to w ogóle w jakiś sposób rokuje?
        • ira_07 Re: nie zapomnijcie o weryfikacji! 09.01.11, 22:51
          Podpisuję się. I jeszcze ten postulat o ukaraniu rodziny? Odpowiedzialność zbiorowa, jak w Korei? Rozumiem, że rodzice każdego dzieciaka, który znęca się nad kolegami w szkole tez powinni być zagonieni do roboty za karę? Nic nie wiecie o tej rodzinie. Ilu takich drani pochodzi z tzw. dobrych domów! Wie każdy, kto chodził do szkoły. Denerwują mnie tacy pieniacze. Sprawa jest oburzająca, to prawda, ale nie można głupotą odpowiadać na głupotę.

Od tego jest sąd, by orzekł karę. I nikt nad tym sądem nie powinien czuwać.
        • gawliki Re: nie zapomnijcie o weryfikacji! 14.01.11, 09:55
          nie moglasm tego oglafdac
          gdzie da rodzicre-nie jest mozliwe zeby nie widzieli????????????ksarac ghrzywnami,bachory do poprawczakow,inaczej nic z tegio nie bedzie!!
    • best-bubu jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 19:04
      Petycja się nie otwiera a szkoda, ciekawa jestem co tam stworzyliście. Kara śmierci, chłosta, poprawczak, oddanie 3 latka do rodziny zastępczej? Może zrobicie małemu to co on zrobił kotkowi lubując się jego cierpieniem bo przecież sprawiedliwe? Wcale nie jesteście lepsi od tych małolatów a nawet głupsi bo starsi.

Jestem przeciwnikiem znęcania się nad zwierzętami. Za znęcanie się uważam nie tylko bicie ale także trzymanie psów w mieście w bloku, branie pod wpływem emocji bez zastanowienia się czy sprosta się obowiązkom a potem sruuuu z samochodu czy przez płot schroniska, rozmnażanie od czapy bo szczeniaczki takie milusie, wyprowadzanie raz na 12 godzin a co wcale nie jest rzadkością u e-mam, karmienie karmą co podobno nie wymaga śmierci innych istot bo zawiera tylko 3% mięsa. dlaczego nie zwracacie uwagi również na te aspekty sadyzmu?
      Wkurza mnie że ktoś kto doprowadził do śmierci innego człowieka może mieć wyrok jedynie w zawiasach. Czy jak ktoś chce kogoś zabić z gwarancja bezkarności powinien wyhodować sobie psa i nie pilnować go?
      www.tvn24.pl/12690,1636862,0,1,psy-zagryzly-czlowieka-kara-w-zawiasach,wiadomosc.html
      ryn.wm.pl/30325,Cialo-mezczyzny-w-sniegu-Zagryzly-go-psy-sasiada.html
      o kocie wszystkie media trąbiły przez kilka dnia, o zagryzionym człowiek była krótka wzmianka w polsacie i tvp info reszta mediów szaa ciekawe czy wyrok znowu w zawiasach no ale martwy człowiek to nie dręczony kot. Ani jednego ani drugiego nie powinno być ale nad kotem prawdopodobnie więcej ludzi płacze mając martwego człowieka głęboko w d....
      • marychna31 Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 19:48

> Petycja się nie otwiera a szkoda, ciekawa jestem co tam stworzyliście. Kara śmi
        > erci, chłosta, poprawczak, oddanie 3 latka do rodziny zastępczej? Może zrobicie
        > małemu to co on zrobił kotkowi lubując się jego cierpieniem bo przecież sprawi
        > edliwe? Wcale nie jesteście lepsi od tych małolatów a nawet głupsi bo stars
        Dziecko drogie, kara ma dotyczyć piętnastolatka, który filmował i zaaranżował całą sytuację. więcej myślenia mniej ekscytacji.
        Człowiek nie ma dwóch serc- jednego dla zwierząt drugiego dla ludzi. Ten kto się znęca nad zwierzętami stanowi również źródło niebezpieczeństwa dla ludzi.
        • best-bubu Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 20:53
          marychna31 napisała:
          > Dziecko drogie, kara ma dotyczyć piętnastolatka, który filmował i zaaranżował c
          > ałą sytuację. więcej myślenia mniej ekscytacji.
          dziecko drogie 15 latek nie będzie odpowiadał za swoje czyny jak dorosły, więcej myślenia mniej ekscytacji tongue_out

> Człowiek nie ma dwóch serc- jednego dla zwierząt drugiego dla ludzi. Ten kto si
          > ę znęca nad zwierzętami stanowi również źródło niebezpieczeństwa dla ludzi.
          czyli idąc tym tropem osoby po wyrokach lub oskarżone o znęcanie się nad ludźmi (dziećmi, żoną, mężem, sąsiadem, dziadkiem, starsza panią) powinny mieć całkowity zakaz posiadania zwierząt gdyż stanowią dla niech (zwierząt) źródło niebezpieczeństwa.... cóż to byłoby najlepsze bo uniemożliwiałoby używania zwierząt do straszenia, zabijania, terroryzowania innych ludzi.
          • marychna31 Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:11
            > dziecko drogie 15 latek nie będzie odpowiadał za swoje czyny jak dorosły, więce
            > j myślenia mniej ekscytacji tongue_out

Maleńka, 15-latek będzie odpowiadał jak 15-latek. Nie jak trzylatek i nie jak trzydziestolatek. Cos jeszcze cie głęboko porusza w tej kwestii?

> czyli idąc tym tropem osoby po wyrokach lub oskarżone o znęcanie się nad ludźmi
            > (dziećmi, żoną, mężem, sąsiadem, dziadkiem, starsza panią) powinny mieć całkow
            > ity zakaz posiadania zwierząt gdyż stanowią dla niech (zwierząt) źródło niebezp
            > ieczeństwa.... cóż to byłoby najlepsze bo uniemożliwiałoby używania zwierząt do
            > straszenia, zabijania, terroryzowania innych ludzi.
            To jeden z postulatów organizacji broniących praw zwierząt. W tej chwili ludzie z wyrokami za robienie smalcu z psów wciąż maja prawo trzymać psy (i w wolnej chwili przerabiać je na smalec, kiedy akurat nikt nie patrzy).
            • miaowi Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:15
              Ależ oczywiście, że jak ktoś znęca się nad ludźmi ,to nie powinien mieć prawa trzymać zwierzęcia. Dla mnie to oczywiste, ale prawo tego nie reguluje. Mało tego, ja nie wierzę że ludzie się zmieniają. Jak ktoś jest psychopatą, to psychopatą pozostanie.
              • best-bubu Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:31
                miaowi napisała:

> Ależ oczywiście, że jak ktoś znęca się nad ludźmi ,to nie powinien mieć prawa t
                > rzymać zwierzęcia. Dla mnie to oczywiste, ale prawo tego nie reguluje.
                i to jest dobry temat na petycję którą chętnie podpiszę smile a nie petycję szerzącą nienawiść i chęć zemsty nad tym 15 latkiem... aby wyrok był taki jak sobie twórcy petycji wymyślili.
                • miaowi Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:40
                  Nie, oczywiście że petycja domagająca się zmiany samego wyroku nie odniesie skutku. Dlatego kwestię zwyrodniałego 15-latka należałoby załatwić mniej oficjalnymi kanałami. Ludzie często biorą sprawiedliwość we własne ręce zanim prawo nadąży za rzeczywistością.
                  • best-bubu Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:43
                    yyyyyyyyyy
                    namawiasz do linczu?
                    • miaowi Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:44
                      Jakżebym śmiała.
                      • best-bubu Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:48
                        kobieto czy ty normalna jesteś?
                        • miaowi Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:49
                          Potraktuję to jak pytanie retoryczne, a wy się tymczasem dalej zastanawiajcie, czy przypadkiem tego 15-latka nikt w dzieciństwie nie krzywdził, biedaczyny.
                          • best-bubu Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:55
                            miaowi napisała:

> Potraktuję to jak pytanie retoryczne, a wy się tymczasem dalej zastanawiajcie,
                            > czy przypadkiem tego 15-latka nikt w dzieciństwie nie krzywdził, biedaczyny.

znęcał się nad tym 15 latkiem ktoś czy nie to jest do przeanalizowania przez sąd i to on ma wydać wyrok a nie jakiś oszołom z internetu który kocha zwierzęta ale uważa że ma prawo decydować który człowiek jest dla niego człowiekiem a który to jedynie COŚ czemu można wymierzyć samosąd według własnego uznania.
                            • miaowi Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 22:00
                              czytaj uważnie. wyrok I TAK wyda sąd, bo od tego jest. A społeczeństwo może sobie do woli wyrażać opinie na ten temat. W mowie i na piśmie. Bo nic innego zrobić nie można. jako obywatel mogę sobie tylko pogadać, bo sądy nie wydają wyrokow w oparciu o petycje. Capisci?
                  • best-bubu Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:47
                    miaowi napisała:

> Nie, oczywiście że petycja domagająca się zmiany samego wyroku nie odniesie sku
                    > tku. Dlatego kwestię zwyrodniałego 15-latka należałoby załatwić mniej oficjalny
                    > mi kanałami. Ludzie często biorą sprawiedliwość we własne ręce zanim prawo nad
                    > ąży za rzeczywistością.

dlatego właśnie powinnaś mieć dożywotni zakaz trzymania zwierząt. Skoro uważasz że należałoby zemścić się nad 15 poza prawem tzn że jesteś zwyrodnialcem i skoro oko by ci nie zadrżało że ktoś krzywdzi człowieka to możesz skrzywdzić zwierzaka.
                    • miaowi Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:48
                      Nad człowiekiem bym się NIGDY nie znęcała. Takie COŚ dla mnie nie jest człowiekiem.
                      • best-bubu Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:51
                        miaowi napisała:

> Nad człowiekiem bym się NIGDY nie znęcała. Takie COŚ dla mnie nie jest człowiek
                        > iem.

Jeżeli ktoś (nie ja ja jestem normalna) uzna że takie COŚ co namawia do zemsty na 15 latku nie jest człowiekiem będzie mógł odnaleźć ci po nr IP i wymierzyć ci stosowną wedle jego zaburzeń psychicznych karę?
                        • miaowi Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:54
                          A czy ja wymierzam komukolwiek karę?
                          Ja piszę.
                          Pisać też sobie możesz co tam uważasz. Jeżeli będę chciala, to napiszę, że mam ochotę urwać gnojowi łeb i co, też mi nic nie zrobisz.
                          • best-bubu Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:57
                            ten 15 latek też zaczynał od planowania.
                            • miaowi Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 22:01
                              Jesteś mistrzem fałszywej analogii, wiedzialaś?
                • afortunada Best-Bubu 09.01.11, 21:54
                  Best-Bubu - w takim razie nic nie stoi na przeszkodzie, byś stworzyła swoją własną petycję i zamieściła ją w sieci - wówczas komu ona się spodoba, to ją podpisze smile
                  • best-bubu Re: Best-Bubu 09.01.11, 21:58
                    przemyślę to tongue_out big_grin
            • best-bubu Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:20
              marychna31 napisała:

> Maleńka, 15-latek będzie odpowiadał jak 15-latek. Nie jak trzylatek i nie jak t
              > rzydziestolatek. Cos jeszcze cie głęboko porusza w tej kwestii?

maleńka ja o tym wiem ale napaleńcy żądni surowej kary dla niego już nie i to właśnie głęboko porusza mnie w tej kwestii.
            • best-bubu Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:36
              marychna31 napisała:
              > To jeden z postulatów organizacji broniących praw zwierząt. W tej chwili ludzie
              > z wyrokami za robienie smalcu z psów wciąż maja prawo trzymać psy (i w wolnej
              > chwili przerabiać je na smalec, kiedy akurat nikt nie patrzy

"jeden z postulatów" pomiędzy wieloma innymi, a może to powinien być podstawowy postulat? Bo przecież spora część sadystów do recydywiści ale skoro to tylko "jeden z postulatów" to może ta obrona zwierząt nie jest znowu dla tych organizacji aż tak istotna?
      • deodyma Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 20:31

> Jestem przeciwnikiem znęcania się nad zwierzętami. Za znęcanie się uważam nie t
        > ylko bicie ale także trzymanie psów w mieście w bloku,

no sorry, ale mieszkam w miescie, w bloku, mam psa i czy to znaczy, ze ja sie nad nim znecam???
        nasz pies ma u nas, jak u pana boga za piecem i wcale nie jest powiedziane, ze jak ktos mieszka w domku, to jego zwierzak ma raj na ziemii.
        • best-bubu Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:00
          deodyma napisała:
          > no sorry, ale mieszkam w miescie, w bloku, mam psa i czy to znaczy, ze ja sie n
          > ad nim znecam???
          bo oczywiście każdy pies marzy o tym aby być zamkniętym w czterech ścianach bez możliwości załatwienia swoich potrzeb fizjologicznych dopóki pani nie wróci i mu na to nie pozwoli
          > nasz pies ma u nas, jak u pana boga za piecem i wcale nie jest powiedziane, ze
          > jak ktos mieszka w domku, to jego zwierzak ma raj na ziemii.

tak samo jak nie jest powiedziane że ktoś kto skończył medycynę jest dobrym lekarzem, ktoś kto jest blondynką jest głupi, ktoś kto ma psa/kota/chomika kocha zwierzęta
          deodyma stać cię na mądrzejsze konkluzje smile
          • verdana Re: jak bronić to także ludzi.!! 09.01.11, 21:46
            Nie, mój mops oczywiscie marzy o tym, by biegać z watahą po lesie.
          • landora Re: jak bronić to także ludzi.!! 10.01.11, 00:36
            Taaa, mój pies zwłaszcza marzył o tym, żeby szukać żarcia na śmietniku... a tak by skończył, gdybym go nie wzięła. Był wymiarów dużego kota i nienawidził spacerów. Zaiste, jestem okrutnikiem.

Co do sprawy kota, uważam, że 15latek zdaje sobie sprawę ze swoich czynów. Chciałabym, żeby młodociani zwyrodnialcy odpowiadali jak dorośli.
    • fajka7 Re: Maltretowany kot - linki do petycji, podpiszc 09.01.11, 23:19
      Widziałam w tv rozmowę z ojcem dzieci, w której tej ojciec wspominał o dużych problemach psychologicznych chłopca - tego starszego.
      Śmiem przypuszczać, że ten chłopak potrzebuje pomocy, może na przykład psychiatrycznej.
      Po co wrzeszczeć o karze nie znając przyczyn nieszczęścia?
      Rozumiem jeszcze petycję, żeby zwrócić uwagę na problemy zwierząt, właśnie jakieś zmiany w prawie, ale żądać wysłania całej rodziny na przymusowe roboty, nałożenia kuratora itd. przed zbadaniem sprawy, to trochę jakby za daleko posunięte oczekiwania. Abstrahując od faktu, że adresat nie do końca właściwy.
      • thegimel Re: Maltretowany kot - linki do petycji, podpiszc 10.01.11, 12:57
        Dlatego ja podpisałam tylko tę drugą petycję, dotyczącą zmian w prawie.
      • klassen Re: Maltretowany kot - linki do petycji, podpiszc 10.01.11, 20:20
        Ja nie mam najmniejszych wątpliwości, że gadanie o problemach jest tylko i wyłącznie pod publikę. Tłumaczenie poczynań chłoptasia satanizmem to w ogóle zakrawa na paranoję jakąś. Te koty podobno robiły pod siebie na widok wyciągniętej w ich kierunku dłoni! Ewidentny dowód, jak długo ich cierpienia musiały być kontynuowane, bo by doprowadzić do takich reakcji to trzeba się naprawdę postarać. Kolejna rzecz - skoro dziecko jest satanistą i uważa koty za zło, kto przy zdrowych zmysłach i dbający o dobro zwierząt go z takowymi zostawia sam na sam? I nie zauważa dziwnego zachowania zwierzaków czy powybijanych zębów (ponoć i psy i koty mają braki w uzębieniu!)? Stek bzdur i tyle.
        • gazeta_mi_placi Re: Maltretowany kot - linki do petycji, podpiszc 10.01.11, 20:40
          Może dla rodziców zwierzęta nie miały większej wartości ( tak też bywa ), ale dziwię się, że nie bali się zostawiać pod opieką syna młodszego dziecka.
      • gazeta_mi_placi Re: Maltretowany kot - linki do petycji, podpiszc 10.01.11, 20:38
        Skoro rodzice wiedzieli o problemach psychiatrycznych syna po co decydowali się na zwierzęta ?
        I nie bali się zostawiać pod opieką chorego psychicznie syna młodszego dziecka?
        Kupy się to nie trzyma ( no bo przecież trzy latek w trakcie kręcenia filmu był w towarzystwie i pod opieką starszego brata a nie rodziców)...
        Pomijając zwierzęta ( bo dla części ludzi zwierzęta mają niską wartość ) nie bali się zostawiać 3-latka pod opieką chorego psychiatrycznie syna?
    • afortunada tvn "Uwaga" - czwartek 19.50 11.01.11, 15:37
      W czwartkowej "Uwadze" na TVN o 19.50 zostanie wyemitowany reportaż na temat tego wydarzenia.
    • ser_kowa Re: Maltretowany kot - linki do petycji, podpiszc 11.01.11, 21:52
      kurcze, ja powinna się była urodzić kilka wieków temu/w innej cywilizacji/z innym systemem sad ... jakoś by mi się lżej na duszy zrobiło, gdybym widziała jak to 15-letnie wcielone zło płonie na stosie/ ma wymierzaną porządną chłostę/obcinaną prawą rękę sad Tak, tak nic mnie nie obchodzi czy miał jakieś problemy psychiczne/trudne dzieciństwo itd.. Dla mnie zło jest złem i należy je eliminować, zwłaszcza w takim stadium. Co do tego 3-latka też mam poważne wątpliwości. Wszystkie dzieci (w podobnym wieku, a nawet młodszym) w mojej rodzinie umiały już świetnie wyczuć czym jest fizyczne krzywdzenie innego żywego stworzenia i w naturalny sposób unikały tego jak ognia...
      • konwalka Re: Maltretowany kot - linki do petycji, podpiszc 13.01.11, 21:37
        kurcze, ja powinna się była urodzić kilka wieków temu/w innej cywilizacji/z innym systemem ... jakoś by mi się lżej na duszy zrobiło, gdybym widziała jak to 15-letnie wcielone zło płonie na stosie/ ma wymierzaną porządną chłostę/obcinaną prawą rękę Tak, tak nic mnie nie obchodzi czy miał jakieś problemy psychiczne/trudne dzieciństwo itd.. Dla mnie zło jest złem i należy je eliminować, zwłaszcza w takim stadium.

polecam wizyte u specjalisty
    • afortunada Re: Maltretowany kot - linki do petycji, podpiszc 13.01.11, 20:23
      Dziś był reportaż w Uwadze.
      Może jeszcze ktoś podpisze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka