Dodaj do ulubionych

do tych kreconych

15.01.11, 20:43
mam glupie pytanie do tych, co przed ciaza mialy naturalnie krecone wlosy. czy cos sie zmienilo z nimi po porodzie? bo mam wrazenie, ze mi sie troche tak jakby... prostuja? znaczy, ze te nowe rosna proste, wygladam jak ze schodzaca trwala. faktycznie to mozliwe? czy wydziwiam???
Obserwuj wątek
    • magdakingaklara Re: do tych kreconych 15.01.11, 20:47
      ja o dziwo po ciazy mam gestsze wlosy a krecon sie bez zmian
    • gryzelda71 Re: do tych kreconych 15.01.11, 20:51
      Możliwe.
      Szwagierka ma takie spiralki,a po ciązy przez jakiś czas miała po prostu loki,nie jak przed sprężynki.Ale wróciło wszystko do stanu wyjściowego.
      • onoma-topeja Re: do tych kreconych 15.01.11, 21:07
        krecone bez zmian
      • doa1980 Re: do tych kreconych 16.01.11, 14:18
        gryzelda71 napisała:

> Ale wróciło wszystko do stanu wyjściowego.

Po jakim czasie wrocily do stanu z przed ciazy? Moje wlosy byly wlasnie bardzo krecone,po ciazy nie sa ani krecone ani proste,poprostu tragedia.Musze je prostowac,zeby jakos wygladac sad
        • gryzelda71 Re: do tych kreconych 16.01.11, 19:42
          Około pół roku,może trochę dłużej.
    • ominika Re: do tych kreconych 15.01.11, 21:44
      Kręcone, ale trochę słabsze sad
      • sarling Re: do tych kreconych 15.01.11, 21:50
        Sorry za wtrącanie się, ale ja przed ciążą miałam proste, prościusieńkie włosy, a teraz, o ile im nie przeszkodzę mam kręcone. I niezmiennie mnie to szokuje.
        • ominika Re: do tych kreconych 15.01.11, 22:11
          A podobno powinnaś się cieszyć wink Wielu fryzjerów mi wkłada do głowy, że to takie szczęśćie mieć takie coś na głowie. A mnie to nieodmiennie wq...wia. Zwłaszcza jak wilgotno za oknem, albo krótko z czasem, żeby coś tym na głowie zrobić. No jak to mówi mój małż - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, czyli w wolnym tumaczeniu - jakbym miała proste tez byłabym niezadowolona wink
    • nicol.lublin Re: do tych kreconych 16.01.11, 13:20
      kurcze, czemu mi sie nie wyprostowały???? może jeszcze zaciążyć? zawsze to taniej niż fryzjer
      tongue_out

do meritum: moje włosy miały piękny, gładki skręt do okresu dojrzewania. potem zrobił się z nich pudel sad czyli bardzo drobne, puszące sie loki. nijak się to nie zmieniło po ciąży. a szkoda.
    • nangaparbat3 Re: do tych kreconych 16.01.11, 13:31
      Moje w ciąży jeszcze bardziej zgęstniały i bardzo szybko rosły. Skręt bz.
      • bweiher Re: do tych kreconych 16.01.11, 13:38
        U mnie włosy proste,po ciąży część się "lokuje".
        I jest to nie fajne bardzo,mieć ni to ni owo.
    • kali_pso Re: do tych kreconych 16.01.11, 13:41

Może i mozliwe, moje proste- po ciązy zaczeły falowaćwink
      Dzisiaj są idealnie proste tylko kiedy przejadę prostownicą.
    • sadosia75 Re: do tych kreconych 16.01.11, 13:52
      Kreca sie bez zmian co mnie doprowadza do szalu, ale opanowalam je odzywka i prostownica.
    • jul-kaa Re: do tych kreconych 16.01.11, 15:28
      Mojej koleżance po maturze się skręciły w sprężynki, po skończeniu studiów znów są prawie proste. W ciąży nie była.
      • pamplemousse1 Re: do tych kreconych 16.01.11, 15:36
        u mnie to samo, w ciąży skręciły się nawet jeszcze bardziej i zgęstniały, kilka miesięcy po ciąży wyglądały super, a 15-16 m-cy po porodzie zrobiło się z nich takie nie wiadomo co, proste napuszone

• edit38 Re: do tych kreconych 16.01.11, 16:26
      Ja miałam loki od urodzenia do pierwszego obcięcia, potem się wyprostowały i były gładkie, ładnie się układające. Po okresie dojrzewania zaczęły się strasznie puszyć i mam wrażenie że po ciąży puszenie się jeszcze się nasiliło. Teraz bez prostownicy i kosmetyków wygładzających wyglądam koszmarnie.
      • agniesia1973 Re: do tych kreconych 16.01.11, 16:34
        Ja lubiłam swoje kręcone włosy. Po ciąży niestety się zmieniły: trudno nazwać je prostymi a kręconymi tym bardziej.
    • suazi1 Jak ja bym chciała, żeby mi się włosy samoczynnie 16.01.11, 19:34
      wyprostowały... Buuuuuu!
      • iwora32 Re: Jak ja bym chciała, żeby mi się włosy samoczy 16.01.11, 19:57
        dokładnie tak "odrastająca trwała'- tak to wyglądało już pod koniec ciązy. Po 3latach znowu zaczęły sie skręcać ale tylko po uzyciu piankiwink
      • a_gurk Re: Jak ja bym chciała, żeby mi się włosy samoczy 16.01.11, 20:01
        Zaraz po ciążach mam ładne włosy, pięknie się układają, potem mam koszmar i ok. 2 lata po powrót mniej więcej do normy. Takie włosy- miękkie loki, ale od połowy w dół, mam od dzieciństwa. Mama do dzisiaj nie może zrozumieć, dlaczego mam wciąż bałagan na głowie i chce mnie bez przerwy czesać smile . Oczywiście nie zawsze się z tego śmiałam. Najtrudniejsze dla mnie jest znalezienie fryzjera/-rki, która potrafi DOBRZE obciąć takie włosy. Niestety najczęściej trafiam na fuszerkę i włosy po jakimś czasie zupełnie się nie układają. Stąd ten bałagan.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka