Dodaj do ulubionych

Dyskryminacja

23.01.11, 21:10
Tak mnie naszło po przeczytaniu artykułu

www.focus.pl/cywilizacja/zobacz/publikacje/uwaga-niedzwiedzie-drogowe/
Jest tam co prawda o znakach drogowych, ale pojawiło się takie oto zdanie:
"Z kolei w Laosie mamy przykład równouprawnienia – przejście dla pieszych jest oznakowane sylwetką przechodzącej po pasach kobiety, a nie mężczyzny."

To raczej dyskryminacja mężczyzn a nie równouprawnienie smile
I zaczęłam się zastanawiać nad dyskryminacją w naszym kraju. Często się mówi o dyskryminacji kobiet, ale jakie znacie sytuacje dyskryminacji mężczyzn? Tylko dlatego, że są mężczyznami.
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Dyskryminacja 23.01.11, 21:15
      Ja wiem że ja ostatnio tu tylko o jednym....ale mi się przypomniał artykuł o panu położniku któremu ogólnie ciężko było bo to sfeminizowany /niestety/ zawód.
    • kosher_ninja Re: Dyskryminacja 23.01.11, 21:15
      Wszystko, co związane z dzieckiem, czyli - ustąp miejsca matce z dzieckiem, miejsce do przewijania niemowlęcia tylko w damskiej toalecie itp.
      • krapheika Re: Dyskryminacja 23.01.11, 21:27
        Z miejscem do przewijania w damskiej toalecie sie nie spotkalam, ale jast znak mamy z dzieckiem na chodnikach gdzie obok przebiega sciezka dla rowrzystowsmile
        • kozica111 Re: Dyskryminacja 23.01.11, 21:31
          Bo jakby narysowali dwóch facetów to by wyglądali jak Bolek i Lolek ;-P generalnie takie znaki czy to w środkach komunikacji czy na ścieżce odbieram raczej jako symbol ciemiężenia kobiet a nie dyskryminację mężczyzn wink
        • mala-wiedzma Re: Dyskryminacja 23.01.11, 21:31
          opieka nad dzieckiem po rozwodzie. chocby facet sie usral to nie wywalczy (zakladajac, ze oboje chca wyl;acznej opieki nad dzieckiem i sa w miare normalni)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka