Dodaj do ulubionych

Płaskodupie

05.02.11, 21:04
Schudłam, noszę rozmiar 38, ale siedząca praca i brak ruchu sprawiły, że nie mam tyłka. No Jest płaski jak deska.. W spódnicach jeszcze to jakoś wygląda, ale w spodniach to mam tylko długie plecy. Czy jakieś ćwiczenia zwrócą mi jędrną pupę?
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Płaskodupie 05.02.11, 21:09
      Steper.
      • cherry.coke Re: Płaskodupie 05.02.11, 22:28
        Kurcze wlasnie jak to jest z tym stepperem? Wszyscy mowia, ze to robi fajny tylek, a jak kiedys cwiczylam, to szlo mi wylacznie w uda...
        • franczii Re: Płaskodupie 09.02.11, 23:23
          Generalnie steper na uda i posladki dziala ale konkretne cwiczenie na posladki to pochylenie tulowia do przodu i oparcie na podporkach przedramion a nie rak. Wtedy wszystkie stepy ida w tylek. Pisze o tym steperze gdzie nogi sie w bok rozchodza, nie wiem jak sie dokladnie nazywa. Albo na zajecia ze stepu sie zapisac gdzie kroki sa rozne a nie samo gor-dol.
          Dobry jest tez szybki marsz na biezni w nachyleniu, mozna sie trzymac wtedy tez wiecej idzie w tylek ale musi byc naprawde szybko. U mnie po stepie i biezni obwisniety po ciazy tylek podniosl sie po niecalym miesiacu.

• cherry.coke Re: Płaskodupie 05.02.11, 22:26
      Joga, albo cokolwiek z wykrokami (lunges). Duzo, az bedzie bolalo smile
      • zmija9 Re: Płaskodupie 06.02.11, 00:40
        tylko "pieski" do tyłu i w bok. poczujesz pupe po 3 dniach 10 min ćwiczeń
        Ja schudłam z 40 do 36 (rozmiar) i tez miałam ten problem. Ale żeby przyjemnie sterczało to jednak trzeba sie napracować. Zajrzyj do siłowni czy fitness i pogadaj z trenerem.
        • aggy80 Re: Płaskodupie 06.02.11, 00:59
          silikon? wink
        • dzika41 zmija??? 06.02.11, 11:54
          >tylko "pieski" do tyłu i w bok

co to za ćwiczenie
          ?
          • sadosia75 Re: zmija??? 06.02.11, 11:59
            Te pieski to chyba stanie na kolanach "na pieska" i machanie konczynami dolnymi ( pojedynczo big_grin ) w bok i do tylu.
            Ja tak cwiczylam swego czasu. po 10 na jedna noge na poczatek. a pozniej doszlam do 100 i myslalam, ze nie siade na zadek uncertain
            Ale fakt wizualnie sie polepszylo deczko. tylko deczko bo ja cierpliwosci nie mam do cwiczen.
            nawet weidera zmodyfikowalam do swoich "potrzeb"
          • sanna.i Re: zmija??? 06.02.11, 19:18
            Matko, mnie się od razu z seksem skojarzyło wink
    • morgen_stern Re: Płaskodupie 06.02.11, 09:42
      Seks, tylko nie w pozycji misjonarskiej smile
      • alyeska Re: Płaskodupie 06.02.11, 10:19
        Joga jest super. A poki co kup sob niewymowne z pushapem.
    • anorektycznazdzira Re: Płaskodupie 06.02.11, 10:55
      Jasne, że tak, tylko nie "2 tygodnie i dziękuję" ani nie "w pół roku pięć zrywów po 10 dni".
      Regularne ćwiczenia (min. 3-4 x w KAŻDYM tygodniu) do lata zrobią z Ciebie Wenus.
    • soft69 Re: Płaskodupie 06.02.11, 12:28
      proponuje buty tego typu. poprawiaja lydki uda posladki oraz brzuch. www.bonprix.pl/bp/offer.htm?cat=1.10.367.1.14.1.652&pr=49041
    • asia_i_p Re: Płaskodupie 06.02.11, 12:51
      Jako tymczasowe rozwiązanie widziałam majtki korygujące z niewielkimi poduszkami na pośladkach. Tyle, że widziałam w programie Trinny i Susannah, czyli nie wiem, czy są w Polsce.
    • dorry Re: Płaskodupie 06.02.11, 13:29
      Mój mąż twierdzi, ze jak dużo na rolkach jeżdżę to mam jędrniejszy tyłek.
      Nie wydaje mi się żeby pomogla jedna konkretna rzecz, tzn tylko jakieś jedno ćwiczenie, albo tylko stepper. Do problemu trzeba podejść kompleksowo: więcej chodzic zamiast jeździć, siedzieć czasami zamiast na krzesle na piłce, oglądając telewizję coś tam ćwiczyć, a nie lezeć palckiem, w każdy weekend organizowac czas na sport.
    • mietowe_loczki Re: Płaskodupie 09.02.11, 22:34
      Wyrzut nóg w tył w pozycji stojącej (tzn. jedna noga naraz, nie dwie wink. Trzeba uważać, żeby nie wyginać przy tym kręgosłupa. Wszelkie ćwiczenia na pośladki w pozycji klęku podpartego (czyli ręce i łokcie na podłodze) - noga zgięta w kolanie wędrująca w bok, do góry, po skosie, noga wyprostowana idąca w bok (hardkor), itd. Wszelkie ćwiczenia na pośladki wykonywane z pozycji leżącej na boku (stopa fleks, kolana wyprostowane lub zgięte pod kątem 90 stopni, noga wyprostowana ustawiona w stosunku do tułowia pod kątem 90 stopni). Jogging. Stepper z rampą ustawioną na co najmniej 10, wtedy pracują głównie pośladki. Ćwiczenia callanetics (hardkor, do poszukania w sieci). Wykroki w tył, wykroki w przód. Trzeba pamiętać o likwidowaniu "bryczesów", bo nawet podniesione pośladki nie wyglądają dobrze z tymi nieestetycznymi bułami z boku.
    • agpagp Re: Płaskodupie 09.02.11, 22:45
      miesiąc na orbitreku i efekt widoczny... przynajmniej dla mojego faceta który mojego tyłka nie oglądał miesiąc smile
    • torelek Re: Płaskodupie 10.02.11, 08:31
      Idź na dowolną siłownię czy fitness i powiedz trenerowi o swoim problemie. Dobierze ci odpowiedni zestaw ćwiczeń i do roboty... Po roku wszyscy będą cię klepać wink
    • nople Re: Płaskodupie 10.02.11, 08:47
      Stepper działa ok
    • bei Re: Płaskodupie 10.02.11, 09:32
      Miałabym podobnie z tą obfitością- ale kupiłam Leg-magic-a. Taki najtanszy na allegro i słuzy mi świetnie. Nie tylko nie rozpadł się, ale moje pośladki są anielsko wypięte i twardesmile
      Wystarczy 100 suwow dziennie- a to tylko NIECAŁA MINUTA ćwiczenia. Efekt wyraźny po miesiacu ćwiczenia.
    • annvangier Re: Płaskodupie 10.02.11, 09:52
      podejrzewam ze pomoze duza ilosc chodzenia:
      po schodach
      dalej zaparkowany samochód czy na dalszy przystanek codziennie
      plus jakie cwiczenia, przysiady, podnoszenie nóg w kleku podpartym (podpierasz sie łokciami i noga raz jedna raz druga za kazdym razem napiąc miesnie a potem można zrobic na trzy) to to co mi przychodzi tak na mysl
      no i chyba duzo nabiału w pozywieniu , bo to bududje miesnie jesli sie nie myle a zgrabna pupa to umiesniona dosc powinna byc
    • czysta_z_lodem Pomaga seks na pieska, tylko musisz być aktywna 10.02.11, 10:16
    • empeczy plan treningowy + dieta 10.02.11, 11:19

ilez to mozna powtarzac?

www.kulturystyka.pl/atlas/ -cwiczenia
      www.sfd.pl -dieta/cwiczenia

wszystko zalezy od Ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka