Dodaj do ulubionych

Szczur, mysz i ponapoczynane produkty - pytanie

11.02.11, 18:06
Ratujcie dziewczyny, mam jakiegoś szkodnika w garażu. Nie wiem czy to mysz czy szczur, ale na bank gryzońwink Do tego trafił się nam smakosz, bo ponapoczynał wszystko jak leci. Kilka torebek cukru, mąki, płatków itd. Niektóre mają tylko malutkie dziurki i ledwie się sypią inne częściowo zjedzone. Wywalać jak leci?
Obserwuj wątek
    • niezwykladziewczyna Re: Szczur, mysz i ponapoczynane produkty - pytan 11.02.11, 18:12
      Wyrzuć!
      • candyca Wyrzuc wszystko 11.02.11, 18:27
        Obojetnie,czy tylko mala dziurak,czy polowa zjedzona to "osobnik" moze byc nosicielem jakiegos paskuctwa i ze slina przeniesc na jedzenie.
        Druga sprawa- w garazu trzymasz cukier,platki i inne??? Najlepszym sposobem jest szczelny kontener. Swego czasu mialam plage myszy w domu uncertain i wiem co to znaczy. Wszystkie produkty spozywcze musza byc szczelnie zamkniete w pojemnikach. Jak "potwor" nie bedzie mial dostepu do jedzenia to sie wyniesie..oby nie do domu wink
        • meliissa Re: Wyrzuc wszystko 11.02.11, 18:43
          Takich odpowiedzi się obawiałamsad
          candyca tak trzymam w garażu całe zgrzewki niektórych produktów spożywczych, z uwagi na temperaturę(najniższą), na specjalnym do tego celu przeznaczonym regale. Teraz będzie trzeba to zmienić..
    • sadosia75 Re: Szczur, mysz i ponapoczynane produkty - pytan 11.02.11, 18:49
      Wyrzuc wszystko co jest nawet odrobine rozpoczete.
      Produkty najlepiej przechowywac w skrzyniach z wiekiem. kupisz w ogrodniczym. duze, przezroczyste ew. mleczne. ok 20zl za srednia skrzynie ( zmiescisz w niej 10kg cukru bez problemu ) wieksze rozmiary od 40zl do 100zl.
      wazne, zeby skrzynie byly w mocnego materialu,zeby mysz sie nie przegryzla na "druga strone raju"
    • alexa0000 Re: Szczur, mysz i ponapoczynane produkty - pytan 11.02.11, 19:11
      Moi rodzice mieli przez 2 miesiące szczura w domu. W trakcie tego okresu wyjechali na tydzień; nie zostawili nic do jedzenia ( w sensie resztek), licząc,że zwierz sie wyniesie z głodu. Otworzyli okno od piwnicy, pozamykali klapy od toalet-jednym słowem, odcięli go od żywności i wody i ułatwili honorowy odwrót. Produkty sypkie wsypali w specjalne, twarde pojemniki ze specjalnym zamknięciem. Po powrocie okazało się,że szczur mieszka nadal za lodówką, pojemniki są przeżarte na wylot, a szafa z nimi pełna drobnych ścinków plastiku. Plastik nie pasował mu chyba jednak za bardzo, bo po jakimś czasie zorientowali się, że zniknęło pół skrzyni (nie przesadzam) orzechów włoskich w skorupach.

Może u ciebie pudła wystarczą-nie wiem, jak zdesperowany jest Twoj rezydent...
      • pudelek09 Re: Szczur, mysz i ponapoczynane produkty - pytan 11.02.11, 20:08
        ja jak mialam myszy(szmata okocila sie-byly wszedzie!-na szczescie na dole domu,my na gorze),ponagryzaly spozywke,to powywalalam wszystko!nawet te co nie bylam pewna czy napoczete!potem blaty regaly polecialam domestosem!
        U mnie problem bo moj szanowny brat jak robi cos na dworze-a to przy aucie,a to drewno tnie...to zostawia drzwi otwarte,a to wystarczy chwila.On nie widzi problemu,bo sie nie boi.
        Natomiast jamcorka i moja mama!masakra.Ja je widze wszedzie,jak wiem ze jakas jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka