Dodaj do ulubionych

dobra herbata owocowa

19.02.11, 00:34
jaka mozecie mi polecic? kupilam w rossmanie truskawkowa ze smietana ale w smaku porazka
Obserwuj wątek
    • mathiola teekane 19.02.11, 00:37
      chociaż dziś się zdziwiłam, bo już długo piję malinową a dziś wyczytałam, że tam wszystkie owoce oprócz maliny, nie licząc aromatu malinowego suspicious
      Ale te herbaty są naprawdę pyszne. Magic moment na ten przykład....
      • andaba Re: teekane 19.02.11, 00:53
        Herbapol ma dobre.
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: teekane 19.02.11, 00:57
          porownywalam markowe z tymi marki carrrefur i te pierwsze mialy nawet po 5% owocow a ta z carrfura owoce lesne ma 78,5 %. to sie zdziwilam tongue_out
        • m_incubo Re: teekane 21.02.26, 12:41
          Te z herbapolu podobno mają najwięcej pozostałości pestycydów.
      • moje.m Re: teekane 20.02.11, 07:27
        Dilmah - gruszkowa, pycha
        • 1.41421356i Re: teekane 02.03.11, 20:17
          dilmah gruszkowa to czarna aromatyzowana, nie owocowa
      • chlodne_dlonie Re: teekane 21.02.26, 20:28
        mathiola napisała:

> chociaż dziś się zdziwiłam, bo już długo piję malinową a dziś wyczytałam, że ta
        > m wszystkie owoce oprócz maliny, nie licząc aromatu malinowego suspicious
        > Ale te herbaty są naprawdę pyszne. Magic moment na ten przykład....

Piszesz o Teekanne..?
        Ja też polubiłam ich smaki, te zimowe w szczególności mi podeszły, choć nie mam wątpliwości, że są mocno aromatyzowane wink
        Ale do 'czystego' picia to ja mam zielone w różnych odmianach ze Sri Lanki wink

• demarta Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 01:42
      one wszystkie lepiej pachną niż smakują. a smakują dopiero po dosłodzeniu, bo bez cukru są kwaśnie jak sam skurczybyk. to ta natura chyba taka kwaśna wink
      • ardzuna Re: dobra herbata owocowa 21.02.26, 11:36
        Nie, to hibiskus, który jest prawie w każdej herbacie.
    • wipsania Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 03:14
      Żurawina z maliną - wszystko jedno jakiej firmy
      vitax - Superfruits - 4 rodzaje - wszystkie pyszne
      Teekanne - Sweet cherry - nie za często, bo się znudzi
      Rossmann - bananowa z czymśtam - nie pamiętam a skończyła mi się i nie sprawdzę
    • moofka Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 08:38
      liptona bardzo lubie karaibskie piramidki i inne z malina na przyklad albo platkami rozy
      ale to zazwyczaj herbata czarna albo zielona z dodatkiem i smakiem
      lubie sage zielona z malina - bardzo prosty sklad
      w biedronce w okraglych torebkach malina z roza, malina z jablkiem tez niechemiczne
      czasem sa takie fajne smaki z serii intense?? sliwka z wanilią, albo gruszka z cynamonem
      tekanne jak dla mnie maja za duzo w jednej torebce w koncu nie wiadomo co to za smak jest
      na ogol smakuja jak kompot, chociaz pachna oblednie smile
      truskawki ze smietanka tez uwielbiam, ale nie mam jednej ulubionej
      lubie tez rooibos karmelowy, ale to juz nie owocowa chyba wink
      • spicy_orange Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 15:27
        > liptona bardzo lubie karaibskie piramidki i inne z malina na przyklad albo plat
        > kami rozy
        > ale to zazwyczaj herbata czarna albo zielona z dodatkiem i smakiem
        > lubie sage zielona z malina - bardzo prosty sklad
        > w biedronce w okraglych torebkach malina z roza, malina z jablkiem tez niechemi
        > czne

Lipton jakikolwiek owocowy wg mnie smakuje tragicznie (kupowałyśmy w pracy chyba wszystkie możliwe rodzaje. Teraz się przerzuciłyśmy na Irvinga-dużo smaczniejsze). Prywatnie bardzo gustuję w herbatach z Biedronki: Twój ogród dzika róża z maliną i dzika róża z jabłkiem. Akurat mam pod nosem, mogę podać skład:

55% dzika róża, kwiat hibiskusa, 15% owoc jabłka, aromat i kwas jabłkowy.
        55% dzika róża, kwiat hibiskusa, 3% owoc maliny, aromast malinowy kwas cytrynowy

Ta jabłkowa bardziej mi podchodzi-pyszna jest smile W dodatku za 40 saszetek wychodzi jakieś 3 zł wink
    • kropkacom Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 08:39
      Teekane, Ahmad.
    • przeciwcialo Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 08:54
      Ostatnio kupiłam truskawkowa z wanilią Herbapolu. Jest bardzo ok.
    • lola211 Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 11:18
      Od lat szukam takiej, ktora by mi smakowala tak bardzo, bym z radoscia czekala az sie zaparzy.Nic z tego.Ladnie opakowane, pieknie pachnace.A sam napoj- zero przyjemnosci.Wszystkie "takie sobie".
      Pijam zatem earl grey Richmonta.
    • emilka_x Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 12:15
      Żurawina z miętą, kupiona w Kauflandzie, nie wiem jakiej firmy bo wyrzuciłam opakowanie ale raczej z tych mało znanych firm. Z owocowych to kupuję przeważnie z Herbapolu, ogólnie to wolę jednak herbaty ziołowe bo te niby owocowe często nawet koło owocu nie stały a swój smak zawdzięczają tylko aromatom. Polecam czytać co jest napisane na opakowaniu smile
    • anika772 Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 14:28
      Uwielbiam porzeczkową Malwy. Jest prawdziwie porzeczkowa, pyszna.
    • lilly_about Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 14:30
      intermarchowska
    • sadosia75 Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 14:31
      Herbapol robi naprawde dobre owocowe herbaty. I herbata ma smak owocowy a nie owocopodobny.
      Kiedys mozna bylo kupic susz i zaparzac herbate. teraz juz tego suszu nie widze od dluzszego czasu a szkoda bo to byla wyjatkowo dobra herbata.
    • mika_p Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 14:52
      Vitax albo Herbapol.

Nie polecam carrefourowej. Śliczne opakowanie, każda saszetka pakowana oddzielnie, ale żeby miało to jakikolwiek smak, to trzeba do szklanki wrzucić dwie, a i tak bez rewelki.
      • anna_geras Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 15:05
        Dilmah.
    • czajkax2 Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 15:11
      Od dłuższego czasu uwielbiam herbate Irving cytrynowa z imbirem. Tylko że to jest herbata czarna z mieszanką owoców.
    • freyete biofix 19.02.11, 16:19
      do kupienia w niektórych hiperach i chyba w każdym rossmannie (przynajmniej we Wro)
      herbapolowych i vitaxowych nie lubię, bo jak dla mnie to one mają tylko aromat owocowy:p
      truskawkowo-waniliowa biofix to mój faworyt
      • rybalon1 Re: biofix 19.02.11, 16:31
        ja kupuję ze sklepu z herbatami /kawami , takie na wagę oraz z biedronkowe i herbapol - tylko te mi smakują . Liptona nie lubię, owocowych Irvingów nie próbowałam i raczej się nie skuszę bo zwykły Irving smakuje jak wymoczona szmata do podłogi fuuujjjjjjjj wywaliliśmy w pracy całe duże opakowanie bo nikt nie chciał tego pić bleee
    • burza4 Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 22:04
      Super była gruszkowa Dilmah, ale od dłuższego czasu jej nie widzę.
    • i_love_my_babies Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 22:16
      Herbatka Podlaska "Łyk Natury" - sypana

widzisz cały skład gołym okiem (duże kawałki owoców), bez chemii, pycha

kocham herbary Teekanee "Magic moments" i "Wintertime"
    • malgosiek2 Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 22:39
      Jak dla mnie to:
      -Vitax
      -Biofix
      -Dary natury-to są herbatki ekologiczne.Najlepsze są "sypanki"z dużą zawartością owoców i ziół, akurat do zaparzaczki się nadająsmile
      darynatury.pl/category/12/prozdrowotne.html
      darynatury.pl/category/11/herbatki.html
      • malgosiek2 Re: dobra herbata owocowa 19.02.11, 22:47
        A tę lubię najbardziej, jest pyszna.
        darynatury.pl/offer/31/bomba-witaminowa-herbatka-ekologiczna.html
        • malwina79 Re: dobra herbata owocowa 20.02.11, 00:31
          Po pierwsz t Dilmah NIE MA herbat owocowych. Są to herbaty czarne, aromatyzowane.

Ja najbardziej lubię Twinings- truskawka z mango, najlepsza herbata owocowa jaką piłam, ewentualnie Teekane.
    • sea.sea Re: dobra herbata owocowa 20.02.11, 03:23
      A ja uważam wzmiankowaną rossmanowską truskawkę ze śmietaną za genialną.
      Jest to jedna z nielicznych owocowych herbat której skład nie wygląda jak mniej więcej "49% hibiskus, 495 dzika róża, molekuły innych owoców, aromaty"
      Z tego właśnie powodu nie tykam herbapolu ani vitaxu.
      Teekanne "Magic Moments" i "Wintertime" też dają radę.
    • clio_yaga Re: dobra herbata owocowa 20.02.11, 08:41
      Nie lubię herbat owocowych, ale moje dzieci uwielbiają biedronkowe malinę z żurawiną albo wieloowocową. Kupiłam kiedyś z herbapolu malinę z żurawiną i stwierdzili ze biedronkowa lepsza. Poza tym hibiskus, chyba z vitaxu.
      Ja tylko zieloną, ewentualnie czerwoną, więc się nie wypowiem czy mają rację.
    • joana.mz Re: dobra herbata owocowa 20.02.11, 10:52
      ZAUBERER K.LECHMAN bardzo polecam - kupiłam w Kaufland za ok 2,50
      Nie polecam za to Vitax
    • mezar73 Re: dobra herbata owocowa 25.02.11, 15:33
      japanunieprzerywalempanieposle spróbuj zielonej herbaty Matcha. Zdziwisz się, jak delikatna (wręcz słodka) w smaku może być zielona niearomatyzowana herbata. Piłem i jadłem smile taką herbatę w Niemczech. Niedawno znalazłem ją też w Polsce: sklep.freshandgreen.pl
    • kotkowa Re: dobra herbata owocowa 25.02.11, 15:43
      Ja odkryłam herbatki Carrefoura - są dobre, niedrogie i co najważniejsze - często bez sztucznych aromatów! To rzadkość, poczytaj sobie skład. W ciąży szukałam naturalnych i te się okazały najlepsze.
    • sta-fraszka Re: dobra herbata owocowa 25.02.11, 15:43
      wstawie linka
      ta i wszystkie wymienione

(uprzejmie oswiadczam, ze nie mam zadnego zwiazku z producentem poza tym ze kocham jego te herbaty)
    • jpop Re: dobra herbata owocowa 02.03.11, 18:58
      Znawcy tematu wiedzą, że "herbata owocowa" to herbata (zielona, czerwona, biała itd) z dodatkiem naturalnych aromatów. Więcej na ten temat na stronie ww.czarherbaty.pl.
      To co w sklepach spotykamy pod nazwą "herbata owocowa" to suszone owoce lub kwiaty owoców. Równie dobrze można kupić sok owocowy i zalać wrzątkiem - na to samo wyjdzie, a może nawet taniej. Ja osobiście polecam czerwoną herbatę z suszonym, kandyzowanym ananasem.
      • ella_nl Re: dobra herbata owocowa 02.03.11, 19:56
        Ja odkryłam herbaty Irvinga, nowa seria Planeta (czy jakoś tak), a że uwielbiam herbaty z cynamonem, goździkiem czy imbirem to tę mogę polecić.
        • presens Re: dobra herbata owocowa 21.02.26, 20:18
          Ta jest bardzo dobra
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka