Dodaj do ulubionych

Muzyka Waszych dzieci

26.02.11, 09:23
Tak sobie przypomniałam, że jak miałam to naście lat i byłam zakochana na zabój w Nirvanie, Metallice, The Doors czy innych takich, przysiegałam, przysiegałam na wszystko że ja to moje dzieci będę wręcz zmuszać do tego, żeby jej słuchały, że to jest świetne i nie ma innej opcji żeby słuchał czegoś innego big_grin Głupie, a ja ich do niczego nie zmuszam- żeby nie było smile

I tak sobie pomyślałam, jakiej muzyki słuchaja Wasze dzieci? Wpoiłyście im "swoją" czy może modne "hanny montany" i inne takie? Ciekawa jestem w jakim wieku jakiej dzieciaki słuchaja muzyki? A może muzyki się już nie słucha ot tak?
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Muzyka Waszych dzieci 26.02.11, 09:39
      słuchają zet kids.
      nie słuchają tego co ja. przecież dzieci robią na odwrót niż ich rodzice.
      ale czasem w aucie są zmuszone posłuchać mansona czu s.o.a.d. a jak zasną to wtedy już nie muszę się 'ryć' (dżołk). bo żaden black industrial experimental metal ich nie obudzi wink

acha
      starszą fascynuje m.jackson.
      • grave_digger Re: Muzyka Waszych dzieci 26.02.11, 09:40
        * 'kryć'
        • gabrielle76 Re: Muzyka Waszych dzieci 26.02.11, 11:20
          Ja tak samo kiedyś Metallica, Guns'N'Roses, The Doors smile z reszta słucham tego do dziś, niestety moje dzieci nie podłapały mojej muzyki i słuchaja Armina Van Buurena, Tiesto, przyznam ze nie znosiłam tej muzyki a teraz niektóre piosenki bardzoo lubie wink
      • lolinka2 Re: Muzyka Waszych dzieci 26.02.11, 12:06
        moje podobne klimaty znają jak małe grabarzówny
        plus polska muzyka lat 70/80tych...
    • marychna31 Re: Muzyka Waszych dzieci 26.02.11, 11:51
      Moje dziecko (niecałe 5 lat) uwielbia opery. W domu słucha/oglada je na Mezzo- ulubieńcy to Verdi, Czajkowski, Wagner, Rossini. Minimum raz w miesiącu jesteśmy też w operze (zwykły dorosły repertuar bo dziecięcy juz się skończył). Nawet nie umiem dokładnie tych ulubionych twórców wymienić bo sama za operą nie przepadam. Moje dziecko to najlepszy dowód na to, że rodzice mają niewielki wpływ na kształtowanie gustów dziecka smile
      • agaja5b Re: Muzyka Waszych dzieci 27.02.11, 08:40
        Hej. Moim też się zdarza oglądac na mezzo jakiś koncercik albo operę ale to dlatego, że ja lubię ale nie protestuja same, często słuchają śpiewu chóru w cerkwii jak idziemy na nabożeństwo. Ja śpiewam, one też śpiewać lubią ale jakie będą ich preferencje później, pod wpływem rówieśników to nie wiem. Na pewno zostanie w nich głęboko to czego dziś słuchamy, wiem to po sobie, bo moje muzyczne wspomnienia z dzieciństwa to właśnie kolędy, śpiew w cerkwii, piosenki ukraińskie w wykonaniu Trio Marenicz i innych, wspólne śpiewanie na weselach czy innych rodzinnych uroczystościach. To zapada w serce najgłębiej i jak dla mnie jest jednym z najpiękniejszych wspomnień.
    • marghe_72 Re: Muzyka Waszych dzieci 26.02.11, 12:12
      totalny misz masz:

czerwone gitary
      abba
      piasek
      robbie williams
      irena santor
      ania dąbrowska
      queen
      itp
      jak widać jeszcze nie ma sprecyzowanych gustów big_grin

lat 10
    • bri Re: Muzyka Waszych dzieci 26.02.11, 12:41
      Lat 6: The Cure, soundtracki z Dirty Dancing, Shreka, innych filmów dla dzieci, Rammstein, AC/DC, Norah Jones, Regina Spector, Iron Maiden, pop-hity z radia itp. Najbardziej chyba lubi AC/DC. Nie sądziłam, że tak szybko przyjdzie czas, kiedy będę się darła z dużego pokoju "przycisz to!".
      • wyssana.z.palca Re: Muzyka Waszych dzieci 26.02.11, 21:46
        Widzę, że pozytywnie! No kilkulatek przepadający za operą mnie rozbroił, tylko pogratulować! Powyższe wypowiedzi też wskazują, że jednak ta hannah monatana nie jest wszędzie i dzieciaki też mają swoje fajne gusta smile U kilkulatka uwielbiajacego opery chyba doszukiwałabym się jakiegoś talentu, predyspozycji muzycznych smile
        • agaja5b Re: Muzyka Waszych dzieci 27.02.11, 08:44
          Raz na youtube oglądałam filmik z taka małą 3-letnia chyba fanką opery i Anny Netrebko. No boskie to było, mała wlepiona w ekran, buzia otwarta i zachwyt w oczachsmile
    • clio_1 Re: Muzyka Waszych dzieci 27.02.11, 08:49
      Syn ma 4,5 roku. Po fascynacji Misiem i Margolcią przyszedł czas na DM, Kult, Metallicę i Iron Maiden. Nie lubi radiowej rąbanki typu Tiesto, ale Timberland już bardziej podchodzi; często prosi w samochodzie żeby włączyć płytę albo zmienić stację. Za piosenkami typowo dziecięcymi nie przepada - wyjątek Akademia Pana Kleksa, bo lubi Brzechwę.
      Na razie słucha tego czego my słuchamy, za parę lat będę pewnie będzie słuchał czegoś innego, niekoniecznie zgodnego z moim gustem... (tak jak moi rodzice, którym DM skutecznie obrzydziłam wink)
    • ladylu Re: Muzyka Waszych dzieci 27.02.11, 09:18
      Moja prawie sześciolatka kocha miłością absolutną The Beatles. Zna teksty na pamięć, śpiewa głośno i wyraźnie wink W swoim pokoju często słucha rmf classic i jest to dla mnie duże zaskoczenie, bo stacji szuka sobie sama, i wybiera akurat to (czasami jeszcze stanie na Trójce).
      Niestety w moim dziecku nie ma miłości do depeche mode, nawet twierdzi, że nie znosi, a ja? cóż cierpię.
    • gagunia Re: Muzyka Waszych dzieci 27.02.11, 15:41
      Mój ma 7,5 i od dłuższego czasu słucha DM. Nic mu nie narzucaliśmy, ma w pokoju sprzęt grający i podkrada mi płyty. Z polskich zespołów uwielbia Komety. Zna na pamięć większość piosenek. Poza tymi lubi pidżamę i strachy.
      A od kilku tygodni podśpiewuje mr cab driver lenny kravitza, więc raczej idzie w dobrym kierunku.
    • mathiola Re: Muzyka Waszych dzieci 27.02.11, 22:50
      Młodej (prawie 5 lat)wpoiliśmy własną, przejęła właściwie automatycznie. Słucha wybranej rzecz jasna. Aliansa lubi i Strachy na lachy, wybrane kawałki Piżdżamy a ostatnio zakochała się w Johnym Cash'u big_grin
      Młody (prawie 5 lat) ma wszystko w dupie i nachętniej by coś rozkręcił. A nie, lubi sobie puszczać muzykę z "Trylogii".
      Starszy lubi... muzykę poważną. Chaczaturian, Wagner, Chopin i wszelkie inne. Ale on jest dziwny od urodzenia tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka