Dodaj do ulubionych

urodziłam ;)

27.02.11, 16:16
3150, 58cm, ma wielkie stopy, uszy jak kalafiory i chwilami jako żywo przypomina żółwia wink
Obserwuj wątek
    • madzioreck Re: urodziłam ;) 27.02.11, 16:18
      Hehe, gratulacje, dziewczyny tu już z nogi na nogę przestępowały, co z Tobą wink
      Kawał dzieciakasmile
    • kali_pso Re: urodziłam ;) 27.02.11, 16:20
      ma wielkie stopy, uszy jak kalafiory i chwilami jako żywo przypomin
      > a żółwia wink

..znaczy się do mamusi czy tatusia bardziej podobny?winkp
      Gratulacje
      • gabi683 Re: urodziłam ;) 28.02.11, 08:52
        Gratulujesmile))
    • el_jot Re: urodziłam ;) 27.02.11, 16:22
      Gratulujęsmile
    • czar_bajry Re: urodziłam ;) 27.02.11, 16:22
      mia gratulacje i całusysmile
      Tu już nawet wątek był czy już urodziłaśbig_grin
      • mia_siochi Re: urodziłam ;) 27.02.11, 16:27
        Zaraz poszukam smile
        Niestety, nie mieli tam hot spota, a kompa wzięłam wink
        Trochę się cała impreza przesunęła przyczyn niezależnych- były pilniejsze przypadki wink
    • rosapulchra-0 Re: urodziłam ;) 27.02.11, 16:28
      Gratulacje!
    • niezwykladziewczyna Re: urodziłam ;) 27.02.11, 16:28
      To likwiduj ten obleśny suwak i montuj następny: mój skarb ma już...
      Gratuluję! smile
      • krapheika Re: urodziłam ;) 27.02.11, 16:40
        Gratulacje i pociechy z ... zolwiasmile
    • kota_marcowa Re: urodziłam ;) 27.02.11, 16:43
      Gratulacjebig_grin
    • q_fla Re: urodziłam ;) 27.02.11, 17:04
      Opis przedni, suwaczek tyż. tongue_out big_grin
      Gratulacje Ma. kiss
      • anty_nick :/ 27.02.11, 17:13
        i to takie fajne i zabawne,ze ma podejście do własnego dziecka takie a nie inne?
        • mia_siochi Re: :/ 27.02.11, 17:16
          Kajam sie.
          Powinno być:
          Dzidziulka ulodziłam ślićniusiego, takie ooo stópunie ma,i uszka takie sliczniusie. Zaraz dam mu cycusia i pampelsika źmienię.

Pasi?
          • anty_nick Re: :/ 27.02.11, 17:45
            nie o to mi chodzi...
            prawdopodobnie zachowujesz sie tak,żeby być postrzeganym za taką "fajną" co to nie (na forum)zwariowała na punkcie swojego dziecka.Będziesz teraz udawać ,że jest,bo jest. i specjalnie cię to nie rajcuje.
            • q_fla Re: :/ 27.02.11, 18:17
              Zgadzam się!. tongue_out
              Forum to przecież jedyne wiarygodne i śmiertelnie poważne (o kuźwa chyba niewłaściwe słowo użyłam) źródło oceniające naszą osobowość i stosunek do dziecka. Jakś stosowna ustawa by się przydała...tongue_out big_grin
            • czar_bajry Re: :/ 27.02.11, 19:02
              o jak to dobrze że są jeszcze tacy mędrcy co to lepiej wiedzą od zainteresowanych co oni czują i jak się będą zachowywaćtongue_out
            • sadosia75 Re: :/ 27.02.11, 19:06
              Klekajcie narody!
              Wszechwiedzacy przybyl!
            • chloe30 Re: :/ 27.02.11, 22:17
              wiesz co, moja matka urodziła mnie w czasach mocno-przedinernetowych, i od zawsze twierdzi że stopę miałam jak podolski złodziej i byłam brzydka
              myślisz, że antycypowała, żeby być trędi czy po prostu nie każda matka ma klapki na oczach i szcza na widok bobaska?
              • naomi19 Re: :/ 27.02.11, 22:41
                Może po prostu byłaś brzydka? tongue_out
                • chloe30 Re: :/ 27.02.11, 22:47

naomi19 napisała:

> Może po prostu byłaś brzydka? tongue_out

no pewnie byłam! czy ja gdzieś emu zaprzeczyłam?
                  ale teraz to takie niepoprawne powiedzieć, że bobas jest brzydki przecież wszystkie sa najpiękniejsze
                  • gazeta_mi_placi Re: :/ 28.02.11, 11:29
                    Większość noworodków po porodzie jest paskudna, więc nie byłaś wyjątkiem.
                    Naomi zapewne też była w tej brzydkiej większości noworodków...
                    • marychna31 Re: :/ 28.02.11, 20:55
                      > Większość noworodków po porodzie jest paskudna, więc nie byłaś wyjątkiem.
                      > Naomi zapewne też była w tej brzydkiej większości noworodków...
                      A piękna gazeta w mniejszości czy większości?
              • anty_nick Re: :/ 27.02.11, 23:35
                chloe30 napisała:
                > myślisz, że antycypowała, żeby być trędi czy po prostu nie każda matka ma klapk
                > i na oczach i szcza na widok bobaska?

czekaj,czekaj...tak "bohaterka" wątku zaprasza na CiP że zajrzałamwink
                I co sie okazuje????
                "Planowa cesarka, młody 3150.
                Sam zabieg- bajka.
                Po zabiegu- cóż, pewnie tak jak po każdej operacji. Ale nie demonizujmy. Szczerze mówiąc najbardziej bolało odklejanie plastra. Pionizowanie poszło prosto, dlatego że jak tylko zaczełam odzyskiwać czucie w nogach zrobiło mi się bardzo niewygodnie i zaczęłam się wiercić w łózku. Dzieki temu wstałam w zasadzie bez problemu.
                Blizna trochę ciągnie jeszcze, ale dużo więcej bólu sprawia mi walka z biustem i karmieniem, niz to.
                Mały od razu był ładny, kształtny i do schrupania. "

pozdrawiaaaaamwink
                • madzioreck Re: :/ 27.02.11, 23:38
                  No i...?
                  • naomi19 Re: :/ 28.02.11, 00:11
                    I to, że w jednym miejscu wypada napisać że śliczny i do schrupania, a w drugim trzeba grać twardą sztukę i opisywać dziecko jako niekrztałtny-żółwiowaty stwór smile A później narzekać, że beznadziejnie, bo rzyga i sra.
                    No jest jeszcze druga wersja- dziecko rzeczywiście brzydkie, a na CiP wstyd się było przyznać. Nie wiem, która wersja prawdziwa.
                    I w zasadzie wszystko mi jedno.
                    • anty_nick Re: :/ 28.02.11, 00:25
                      naomi19 napisała:

> I to, że w jednym miejscu wypada napisać że śliczny i do schrupania, a w drugim
                      > trzeba grać twardą sztukę i opisywać dziecko jako niekrztałtny-żółwiowaty stwó
                      > r smile A później narzekać, że beznadziejnie, bo rzyga i sra.
                      > No jest jeszcze druga wersja- dziecko rzeczywiście brzydkie, a na CiP wstyd się
                      > było przyznać. Nie wiem, która wersja prawdziwa.
                      > I w zasadzie wszystko mi jedno.

Tez mi jest wszystko jedno,tylko po co na jednym forum pisac tak a na drugim inaczej?,zeby sie przypodobać w jednym czy w drugim przypadku?
                      Gratuluję serdecznie,bo dla mnie narodziny dziecka to coś pięknego,jednak dziwi mnie taka postawa.To taki wstyd,że matka kocha swoje dziecko i się nim zachwyca?Dla mnie tak....każde niemowle jest piękne.
                      • gazeta_mi_placi Re: :/ 28.02.11, 11:42
                        A dla mnie niewiele niemowlaków jest ładnych, a w przypadku noworodków praktycznie nie ma ładnych osobników.
                        Wszystkie zresztą na jedno kopyto, łyse, bezzębne i z głupią bezmyślną miną big_grin
                        • anty_nick Re: :/ 28.02.11, 11:58
                          gazeta_mi_placi napisała:

> A dla mnie niewiele niemowlaków jest ładnych, a w przypadku noworodków praktycz
                          > nie nie ma ładnych osobników.
                          > Wszystkie zresztą na jedno kopyto, łyse, bezzębne i z głupią bezmyślną miną big_grin

no to,że ty akurat to piszesz,to mnie nie dziwi....jak sam?sama?pewnie wiesz i znasz zdanie o sobie na tym forum....
                          Też taka?taki?wszystko na nie,wszystko przeciwnie niz inni bo takie"trędy"
                    • mia_siochi Re: :/ 28.02.11, 08:54
                      A gdzie ja napisałam,że brzydkie? Najpiękniejsze na świecie big_grin Dla mnie. Nie upieram się, zeby inni tak uważali. JUż w innym wątku przyznałam, że lubię siedzieć i na niego patrzećtongue_out Co nie musi od razu oznaczać, że będę słodzić przy każdym, kto się nawinie.
                      Rozczula mnie tą żółwiową miną, tym otwartym dziobem gdy wyczuje,że bufet się zbliża, tym ze wyrozumiały egzemplarz się trafił i dzielnie czeka, aż ojciec z matką ogarną jak się te pieprzone spiochy wkłada (konia z rzędem temu kto mi wyjaśni, czym się u dziabła różnią śpiochy, body i pajac???)
                      Teraz je kolejne śniadanie, a ja sobie czytam forum i zerkam na niego- takie długie rzęsy to też nie wiem po kim wink
                      • ciociacesia no wiesz? 28.02.11, 10:17
                        niby inteligentna kobieta a gaci nie rozroznia od koszuli?
                        spiochy - gacie typu ogrodniczki ze stópkami
                        body - koszulka zapinana w kroku
                        pajac - wszystko w jednym - spiochy polaczone z koszulka z dlugim rekawem
                        jest jeszcze romper - pajac bez stópek
                        • moofka Re: no wiesz? 28.02.11, 10:25
                          ciociacesia napisała:

> niby inteligentna kobieta a gaci nie rozroznia od koszuli?
                          > spiochy - gacie typu ogrodniczki ze stópkami
                          > body - koszulka zapinana w kroku
                          > pajac - wszystko w jednym - spiochy polaczone z koszulka z dlugim rekawem
                          > jest jeszcze romper - pajac bez stópek

i rampers, jak body tylko z nogawkami
                          proscizna big_grin
                      • seniorita_24 Re: :/ 28.02.11, 11:04
                        No w końcu, czekałyśmy i czekałyśmy! Witam serdecznie żółwika - żółwiki mogą być najpiękniejszymi a najsłodszymi gadzinami na świecie! Jak twoje futrzaste stwory zareagowały?? Zauważyły w ogóle, że ktoś im przybył na gospodarstwo?
                        Śpiochy i pajace różnią się z pewnością nazwą a mogą kolorem i rozmiarem suspicious

https://www.suwaczki.com/tickers/z16w7bl1k3w9zek8.png
                      • anty_nick Re: :/ 28.02.11, 11:57
                        mia_siochi napisała:
                        tym ze wyrozumiały egzemplarz się trafił i dzielnie czeka, aż ojciec z m
                        > atką ogarną jak się te pieprzone spiochy wkłada (konia z rzędem temu kto mi wyj
                        > aśni, czym się u dziabła różnią śpiochy, body i pajac???)
                        >

próbujesz być do końca taka..."ach no mam dziecko,ale nie wiem co do czego służy"
                        Byle by tylko nadal przypodobać sie publicznie na forum tym którym już sie przypodobałaś.
                        To dla mnie żenujące tak udawać.
                        To co ?kupowałaś ciuchy dla dziecka i powiesz mi jeszcze,że nie wiedziałas co kupujesz ?uncertain
                        • gazeta_mi_placi Re: :/ 28.02.11, 12:03
                          Masz jakiś problem?
                        • mia_siochi Re: :/ 28.02.11, 18:34
                          1) większość dostałam
                          2)do kupienia nie potrzeba znac nazwy, uwierz mi. Mój chłop nie wie np co to spódnica, a co sukienka. Tzn na modelu odrózni,ale nazwac nie umie wink
    • sarling Re: urodziłam ;) 27.02.11, 17:30
      Gratuluję, fajnie masz`smile
    • kozica111 Re: urodziłam ;) 27.02.11, 18:02
      Gratki.
      Jak blizna?
      • mia_siochi Re: urodziłam ;) 27.02.11, 18:24
        Trochę ciągnie, ale od chwili gdy wróciłam do domu znacznie mniej smile
        Luzik.
        • czar_bajry Re: urodziłam ;) 27.02.11, 19:03
          a jak Cię cieli?
    • gazeta_mi_placi Re: urodziłam ;) 27.02.11, 18:44
      >urodziłam...

Czyli jednak miałaś poród naturalny?
      • czar_bajry Re: urodziłam ;) 27.02.11, 19:06
        a jak przez cc to co zrobiła jeśli nie urodziła?
        Oświeć mnie krynico mądrości gdyż ja 3 dzieci mam przez cc i do tej pory byłam gotowa przysięgać na wszystko że to moje własne, urodzone prze ze mnie.
        A tak cały swój światopogląd będę zmuszona zmienić.
        • martishia7 Re: urodziłam ;) 27.02.11, 19:08
          Moja siostra zwykła mawiać "wyjęli mi dziecko" wink
          • gazeta_mi_placi Re: urodziłam ;) 27.02.11, 19:11
            Prawidłowo smile
            Pozdro dla siostry smile
            • julek_i_ja Re: urodziłam ;) 28.02.11, 08:46
              Dokładnie. Mnie też nieodmiennie bawi, gdy "urodziłam" mówią osoby, których jedynym wyczynem było położenie się na stole do cesarki.
              A do autorki wątku - gratulacje
              • angazetka Re: urodziłam ;) 28.02.11, 09:01
                A mnie niezmiernie bawią takie mądre dziunie wink
                Jestem urodzona przez cesarskie cięcie. Tak, urodzona. Tyle w temacie.
                • gazeta_mi_placi Re: urodziłam ;) 28.02.11, 09:46
                  Owszem jesteś urodzona, ale nie przez swoją Mamę tylko przez lekarzy smile
                  • angazetka Re: urodziłam ;) 28.02.11, 10:00
                    Nie wiedziałam, że wyszłam lekarzom z brzucha, przekażę mamie.
                    • julek_i_ja Re: urodziłam ;) 28.02.11, 10:25
                      Słowo rodzić jest czasownikiem w formie czynnej, czyli świadczy o wykonaniu jakieś czynności - a to tu nie miało miejsca.
                      • iwles Re: urodziłam ;) 28.02.11, 17:39

o, to podobnie jak płodzić. Też czasami jedynym wyczynem jest położenie się na łóżku.
              • gazeta_mi_placi Re: urodziłam ;) 28.02.11, 09:50
                >Dokładnie. Mnie też nieodmiennie bawi, gdy "urodziłam" mówią osoby, których jedynym wyczynem było położenie się na stole do cesarki.

Nie przesadzaj.Trzeba jeszcze dojechać do szpitala, ubrać się....
                To nie przelewki big_grin
                • dagmaralodz77 do gazeta mi płaci 28.02.11, 10:23
                  poród oznacza zakończenie ciąży... a ciąze mozna zakończyć porodem naturalnym albo cięciem cesarskim... i życzę Ci z całego serca porodu naturalnego żebyś nie odebrała sobie miana prawdziwej kobiety (zgodnie z teoria twoją kobieta po cc nie jest prawdziwą kobietą)!!! Kpisz z kobiet co miały lub będą miały cesarkę, używasz cienkich argumentów (że trzeba dojechać do szpitala, ubrać się i że to nie przelewki) a nie bierzesz jednego pod uwagę: WSZYSTKO PRZED TOBĄ!!! Pozdrawiam
                  • angazetka Re: do gazeta mi płaci 28.02.11, 10:35
                    Przed Gazetką akurat nie, facet rzadko bywa w ciąży wink
                  • mia_siochi Re: do gazeta mi płaci 28.02.11, 10:36
                    Nie nadymaj się tak, bo pękniesz ;P
                • julek_i_ja Re: urodziłam ;) 28.02.11, 10:26
                  smile
        • dagmaralodz77 do czar bajry 27.02.11, 19:16
          tos ty po trzykroc gorsza od jednej po jednym porodzie naturalnym... wiezi z dziecmi zapewne nie masz... i pewnie powikłań sie bałaś i problem z karmieniem miałaś wink
          Ja tez po cesarce ze wskazań i wyboru bo nie wyobrazałam sobie porodu naturalnego Pozdrawiam serdecznie
          • czar_bajry Re: do czar bajry 27.02.11, 22:03
            big_grin a problemu z karmieniem nie miałam - butlą łatwo idziebig_grin
            • gonia28b Re: do czar bajry 27.02.11, 22:54
              czar_bajry napisała:

> big_grin a problemu z karmieniem nie miałam - butlą łatwo idziebig_grin

no i git! big_grin
              gratulacje i pozdrawiam również! smilesmile
            • gabi683 Re: do czar bajry 28.02.11, 08:52
              czar_bajry napisała:

> big_grin a problemu z karmieniem nie miałam - butlą łatwo idziebig_grin

No ba niech żyje butlasmile
            • gazeta_mi_placi Re: do czar bajry 28.02.11, 09:45
              Nie jesteś prawdziwą kobietom big_grin
      • mia_siochi Re: urodziłam ;) 27.02.11, 19:08
        gazeta_mi_placi napisała:

> >urodziłam...
        >
        > Czyli jednak miałaś poród naturalny?

Na CiPie masz odpowiednio zatytułowany wątek ;P
    • sadosia75 No nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!! 27.02.11, 18:50
      GRA TU LU JE!!!!!!
      A reszte dostalas przy pierwszy terminie smile
      skoro wyglada jak zolw to na bank podobny do listonosza wink albo do faceta z kablowki.
      chociaz.... moze do tego facia od gazu?
      No nie wiem serio....
    • adwarp Re: urodziłam ;) 27.02.11, 19:03
      kurcze nie mogłaś normalnie...chłopiec, dziewczynka i już...
      przez ten opis "ma wielkie stopy, uszy jak kalafiory i chwilami jako żywo przypomina żółwia" przypomniał mi się widok ludzi z takimi okropnymi naroślamisad
      • mia_siochi Re: urodziłam ;) 27.02.11, 19:10
        Iiiiii tam, nie przesadzaj ;P
        Mówimy do niego Panie Żółwiu, bo robi taki śmieszny gest głową jak jest zadowolony big_grin
        Nocha ma po mnie, a uszy...cóż, nie wiemy. Ale nie odstają big_grin
        • zjedzmy_polaka Re: urodziłam ;) 27.02.11, 20:02
          Nie odstają, bo żółwiu nie odstają. A tak serio - gratulacje.
        • georgyporgy Re: urodziłam ;) 28.02.11, 17:29
          Mia raz jeszcze gratulacje i ubawiłam się bo my do naszej mówimy Krewetko big_grin
          Właśnie tak wyglądała po narodzinach wink
    • imasumak Re: urodziłam ;) 27.02.11, 19:07
      A ja już straciłam nadzieję, że ta ciąża się kiedyś skończy.
      Gratuluję żółwia wink
    • wuika Re: urodziłam ;) 27.02.11, 19:49
      Rewelacja! Teraz rozmontuj suwaczek. Może ja sobie zamontuję (ale to dopiero po usg smile )
    • thegimel Re: urodziłam ;) 27.02.11, 20:27
      Gratulacjesmile
      • gabrielle76 Re: urodziłam ;) 27.02.11, 21:57
        gratulacje smile
    • kub-ma Re: urodziłam ;) 27.02.11, 22:12
      Gratulacje!
      Wielkie stopy, bo i długość imponująca. Mojemu zostało do dzisiaj.
    • suazi1 nic tylko pogratulować :) 27.02.11, 22:21

• platynowa_kostka_rubika Re: nic tylko pogratulować :) 28.02.11, 08:57
        Gratuluję! Żółwie są fajne smile
      • maghdalena33 Re: nic tylko pogratulować :) 28.02.11, 09:11
        Gratulujęsmile
        Moja po urodzeniu miała również wielkie stopy. Do tej pory tak jej zostałosmile
    • ahnesa.m Re: urodziłam ;) 28.02.11, 10:25

Gratulacje!!! smile
    • na_pustyni Re: urodziłam ;) 28.02.11, 18:49
      Gratulacje! Moja wzrostem taka sama była, też ze stopami - płetwami (to zostaje!).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka