morgen_stern 08.03.11, 10:36 Delikatnie mówiąc zachował się... dziwnie... www.youtube.com/watch?v=GOhYHu8DnZ0 Tusk zachował klasę, chciałabym widzieć na jego miejscu Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pade Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 11:23 zgadzam się mnie zamurowało jak to usłyszałam Kaczyński, hmm... panem Globiszem zajęłyby się odpowiednie służby Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 11:25 słabe jak juz Fielka Ftuka i duze nazwiska takie chamstwo uskuteczniaja to zostalo juz gumiaki nalozyc i z koza na postronku na walki w kisielu chodzic na to samo wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 12:38 dla Globisz super. Uwielbiam go. Dziwi mnie tylko że tyle forumek nie potrafi skomentować sytuacji bez powoływania się na Kaczynskiego. Jego tam nie było, niedługo zaczniecie straszyć nim dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 12:45 A możesz mi wytłumaczyć, co było "super" w jego zachowaniu? Naprawdę jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 17:55 niekonwencjonalność i brak lizania d..., jak to zwykle bywa w takich przypadkach Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 22:09 Ja nazwałabym to brakiem kultury, ale skoro tak wolisz.. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 22:26 Cóż, każdy może pojmować brak kultury po swojemu, a nie ma obowiązku podzielania poglądów morgen_stern. Tobie też niejednokrotnie mogłabym zarzucić to, co tak boli Cię w przypadku Globisza... Każdy może sobie oceniać wspomniane zdarzenie dowolnie, nie musimy być jednomyślne. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 12:49 Na Donaldzie mści się to, że sam robił wszystko by pozbawić szacunku Kaczyńskiego kiedy ten był prezydentem, wszystkie te akcje Palikota z małpkami, teksty o stanie zdrowia (również psychicznego - teraz nagle PO uważa, że informacja o stanie zdrowia prezydenta już nam nie jest potrzebna), teksty samego Tuska, ze mu prezydent do niczego nie jest potrzebny, kłótnie o samolot (który wtedy ciekawostka wcale nie był prezydencki wtedy był rządowy i dysponowała nim kancelaria premiera, po Smoleńsku ten sam samolot nagle okazał się prezydencki). To, że nie przeszkadzało mu, ze w mediach Palikot oskarżał Lecha, że pod wpływem alkoholu wymusił lądowanie, choć już wtedy władze wiedziały, ze piloci postanowili przerwać podejście do lądowania. To jest broń obosieczna, jak sam nie szanował prezydenta, to trudno teraz żeby oczekiwał, że inni mają go szanować. Sam podkopał szacunek do urzędu prezydenta, ale przeszło to też na jego własną pozycję. Co do reakcji to dla mnie typowa dla premiera, ktoś mu sugeruje, że jest idiota, a on się cieszy. Jak tak lubi, no to co poradzimy Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 13:36 Czemu niby?? Napisałam coś nieprawdziwego?? Serio chciałabym wiedzieć Mi zachowanie Globisza się nie podoba, ale uważam, że Tusk sam do takiej sytuacji doprowadził. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 12:56 Jednak potwierdza się to, co mi się zawsze wydawało - nikt, kto jest fanatycznym zwolennikiem PiS-u nie ma dobrze pod kopułą. Jest to po prostu fizycznie niemożliwe. Oni was precyzyjnie wyłuskują jak zbuki z kosza jajek Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 18:00 a mówi się że to zwolennicy PiS są agresywni.... iuscogens akurat trafnie wypunktowała z Palikotem (nikogo nie obrażając)i od razu dosatała wiadro pomyj . szkoła Gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 morgen 09.03.11, 08:26 ja nie jestem zwolenniczka pisu ale uwazam ze wypowiedzi Tuska sa zenujace i tak jak kolezanka sądze ze sam sie pogrąża.naprawde nie wiem na kogo bede głosowac w nastepnych wyborach jedno wiem napewno na 100% nie na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 13:39 Możesz pisać przemówienia samemu Jarkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 13:44 morgen_stern napisała: > Może pisze niestety nikt mi tego nie zaproponował, a chętnie bym sobie dorobiła, bo mamy sporo nieprzewidzianych wydatków obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 13:46 Jak nie dla Jaro, to dla kogos na pewno, bo taką formułką poleciała, że chyba uczyła się od "najlepszych". Albo może oni to maja we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 13:55 lilly_about napisała: > Jak nie dla Jaro, to dla kogos na pewno, bo taką formułką poleciała, że chyba u > czyła się od "najlepszych". Albo może oni to maja we krwi. Nie no, jeszcze wilczych oczu zabraklo. Ale to pewnie tylko kwestia czasu, zanim pojawia sie w dyskursie, chodzenie po bagnach wciaga Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 12:53 nie kumam do końca o co chodziło globiszowi, czy to miała byc taka luzacka konwencja, która gdzieś tam sie trochu wymknęła spod kontroli, czy wyraz jego osobistej niecheci do premiera ale tak, czy siak tusk pokazał klasę i opanowanie godne pokerzysty no ujął mnie chłop! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 13:08 Mogę prosić o streszczenie? W pracy mamy zablokowanego YT Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 13:23 Na jakiejś imprezie Globisz jako konferansjer zapowiedział Tuska w nieco oryginalny sposób (nie chce mi się spisywać dokładnie), ale ostatecznie dało się to jakoś przełknąć, choć brzmiało, jakby Globisz coś łyknął dla kurażu. Najlepsze było po tym, jak Tusk zażartował, że po takim zaproszeniu na scenę stracił wątek i musi to sobie wszystko jeszcze raz pozbierać. Globisz: "Panie premierze, za idiotę robię tu ja". Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 13:42 A Globisz jest PiSowcem czy sie czegos faktycznie nałykał? Bo to było pszenno-buraczane i nieśmieszne jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 13:45 lilly_about napisała: > A Globisz jest PiSowcem czy sie czegos faktycznie nałykał? Bo to było pszenno-b > uraczane i nieśmieszne jak dla mnie. ja gdzieś czytałam, ze Globisz jest raczej z opcji Palikota niż Pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 13:50 Ach, no tak, Palikot, to wszystko jasne! Hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 13:58 morgen_stern napisała: > Ach, no tak, Palikot, to wszystko jasne! Hehehehe jak masz inne info morgen to się podziel ze światem ja nic o tym, żeby Globisz był propisowy nie słyszałam, niestety. Wiem, ze to by Ci bardziej pasowało Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 14:03 A dlaczego, jak jest mowa o Platformie, to zawsze jest Palikot wyciągany tak od czapy? Palikota już tam dawno nie ma, a legenda żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 14:14 Wiem, że będzie to dla ciebie szokujące, ale zwisa mnie "za kim" jest Globisz. Zachował się po prostu idiotycznie i chamsko. Odpowiedz Link Zgłoś
polaola Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 13:33 Globisz ? Zniesmaczyl mnie facet. Chyba cos z nim nie tak - niebawem wyladuje w psychiatryku, przypuszczam ... Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 13:56 Obstawiam, że jednak był pijany. A list do Tuska zawierał przeprosiny za ten stan rzeczy Za to komentarz iuscogens jest... powalający. Naprawdę, dziewczyna całkiem rozsądnie gada w innych tematach (wegetarianizm np. ). A tutaj... Kurcze, nawet wygłup aktora wobec premiera Tuska (który zachował pokerową twarz i starał się rozładować sytuację poczuciem humoru) musi się kojarzyć z Zamachem Smoleńskim. Tylko zwolennicy PiS potrafią widzieć takie powiązania... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 14:15 No przecież mówiłam - trzeba mieć po prostu to COŚ, czego na ten przykład ani ty, ani ja nie posiadamy Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 14:43 katia.seitz napisała: > Obstawiam, że jednak był pijany. A list do Tuska zawierał przeprosiny za ten st > an rzeczy > Za to komentarz iuscogens jest... powalający. > Naprawdę, dziewczyna całkiem rozsądnie gada w innych tematach (wegetarianizm np > . ). A tutaj... > Kurcze, nawet wygłup aktora wobec premiera Tuska (który zachował pokerową twarz > i starał się rozładować sytuację poczuciem humoru) musi się kojarzyć z Zamache > m Smoleńskim. Tylko zwolennicy PiS potrafią widzieć takie powiązania... wybacza, ale jeśli mój komentarz kojarzy Ci się z zamachem (nie wiem z jakiej paki, bo ja po pierwsze nie jestem fanką teorii zamachowej, po drugie nic o zamachu nie pisałam) to znaczy, ze po prostu nie zrozumiałaś tego co napisałam. Spróbuje jeszcze raz, uważam, że Tusk swoimi zachowaniami w stosunku do Lecha sam podważał godność urzędu państwowego, efektem tego jest to, że przy okazji obniżył godność własnej pozycji i przez to zdarzają się takie zachowania jak Globisza (naganne żeby nie było). No nie wiem czy to takie skomplikowane? Gdzie tu widzisz zamach smoleński?? Proszę o konkretną odpowiedz, takie powiązanie to akurat ty znalazłaś, a nie ja. Ja o Smoleńsku pisałam całkiem coś innego, wystarczy przeczytać ze zrozumieniem, nie ma to żadnego związku z zamachem. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 14:48 Ja tam akurat doskonale rozumiem, co katia miała na myśli. Że tylko wyborcom PiS-u przyszłoby do głowy wiązać ten incydent z katastrofą smoleńską tzn ok, poprawiam się - wiązać zachowanie Globisza z tym, jak Tusk zachowywał się w związku z katastrofą smoleńską, teraz dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 14:56 Morgan, ja akurat wyborcą PIS-u nie jestem, ale uderz się w piersi i przyznaj, że to ty w pierwszym zdanie wplotłaś do całej sprawy Kczyńskiego, który przecież nie ma nic wspólnego z tym wydarzeniem. Co do Globisza, to uważam, że do sprawy przydałoby się więcej dystansu. W Polsce zaraz wszystcy czują się dotknięcie i obrażeni. Może nie był to żart najwyższych lotów, ale jednak uważam, że żart. Globisz to artysta, obracający się w specyficznym środowisku, gdzie rzeczywistość traktuje się czesto z mniejszą powagą i napuszeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 15:00 No biję się w piersi, że moje niesubordynowane myśli pobiegły ku Kaczyńskiemu, ale tylko w sferze "co by było gdyby", czyli Kaczyński jako alternatywny premier w analogicznej sytuacji, a nie wyciągałam żadnych wniosków od czapy. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 15:02 morgen_stern napisała: > Ja tam akurat doskonale rozumiem, co katia miała na myśli. Że tylko wyborcom Pi > S-u przyszłoby do głowy wiązać ten incydent z katastrofą smoleńską tzn ok, p > oprawiam się - wiązać zachowanie Globisza z tym, jak Tusk zachowywał się w zwią > zku z katastrofą smoleńską, teraz dobrze? no ale katia pisała o zamachu, może ona jest fanką tej teorii, ja tego nie wiem. Ja akurat nie jestem, o czym wielokrotnie pisałam na forum, ale i tak niektórzy mają wdrukowane klisze: ktoś krytykuje zachowanie Tuska po katastrofie, więc to oszołom co wierzy w sztuczną mgłę i spisek Putina i Tuska. Co do zachowania Tuska to ja naprawdę pisałam o czymś innym, przecież nie używam jakiegoś skomplikowanego słownictwa, Słowackim ani Sępem-Szarzyńskim nie jestem, to chyba nie jest takie trudne do zrozumienia wiązać zachowanie Globisza z tym, jak Tusk zachowywał się w zwią > zku z katastrofą smoleńską, teraz dobrze? ja te sprawy łącze, ale oczywiście pośrednio, pisałam o co mi chodziło, zachowania Tuska w stosunku do sp. prezydenta doprowadziły do obniżenie rangi urzędu państwowego, przez co Globisz pozwala sobie na coś, na co nie powinien sobie pozwolić. Moze to dla was niedorzeczna teoria, ale naprawdę nie trzeba się tam zamachu doszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 15:06 Tak, to niedorzeczna teoria Obniżenie rangi parlamentarzysty, polityka jest wynikiem zachowania tychże polityków / parlamentarzystów podczas rozmów, pyskówek w Sejmie etc. I tu akurat winni są wszyscy, jak jeden mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 15:19 morgen_stern napisała: > Tak, to niedorzeczna teoria no nie mam zamiaru Cię przekonywać. Nie mam misji nawracania innych, po prostu przedstawiam swoje zdanie. > Obniżenie rangi parlamentarzysty, polityka jest wynikiem zachowania tychże poli > tyków / parlamentarzystów podczas rozmów, pyskówek w Sejmie etc. I tu akurat wi > nni są wszyscy, jak jeden mąż. Ja akurat uważam, że Tusk ma tutaj szczególne zasługi, choć zgadzam się, że jedyny nie jest. Jednak prezydent i premier to nie jest ten poziom co zwykły parlamentarzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 15:47 Jak zaraz napiszesz, że Kaczyński jako premier i spółka zawsze zachowywali klasę, to chyba padnę trupem już człowiek myślał, że to szczyt absurdu, a tu nie! Zawsze czymś zaskoczycie Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 16:01 morgen_stern napisała: > Jak zaraz napiszesz, że Kaczyński jako premier i spółka zawsze zachowywali klas > ę, to chyba padnę trupem już człowiek myślał, że to szczyt absurdu, a tu nie > ! Zawsze czymś zaskoczycie Oczywiście, że nie zawsze. Nie musisz jeszcze umierać Ty patrzysz strasznie zero-jedynkowo. Jak jeden zły to drugi zaraz musi być kryształowy. Powiem Ci więcej, mi się sporo zachowań Kaczyńskiego i spółki się nie podoba, ale znacznie gorzej oceniam obecny rząd i obecnego premiera. PIS nie jest moja ukochaną partią, ale w obecnym układzie tylko oni mogą doprowadzić, do tego że Tusk przestanie rządzić. Więc muszę przymknąć oczy na niektóre ich zachowania, które mi się nie podobają. To jest akurat dość częsta postawa wśród wyborców PO, nie glosują za PO, bo kochają Tuska i są pod wrażeniem jego umiejętności rządzenia krajem, ale dlatego że nie chcą Kaczyńskiego. Trzeba wybierać z tego co jest Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 15:48 Rany, zdejmijze te klapki z oczu Jesli juz szukasz winnych kompletnego zsyfienia polityki, to przypominam ci uprzejmie, iz niejaki Jaroslaw Kaczynski byl premierem dlugo przed niejakim Donaldem Tuskiem, a jego przepelnione miloscia blizniego, klasa i tolerancja wypowiedzi do dzis zdobia serwisy z cytatami. Ale nie, tobie zlo dopiero w Tusku sie uleglo. Ze zacytuje powiedzenie ludowe, wlasne piardy nie smierdza Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_z_gazowni Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 18:16 iuscogens napisał: > ja te sprawy łącze, ale oczywiście pośrednio, pisałam o co mi chodziło, zachowania > Tuska w stosunku do sp. prezydenta doprowadziły do obniżenie rangi urzędu > państwowego, przez co Globisz pozwala sobie na coś, na co nie powinien sobie > pozwolić. hmm, rozumiem że jak Mister Kaczyński palił swego czasu kukłę Wałęsy (ówczesnego prezydenta, przypominam) to nie było to obniżanie rangi urzędu państwowego, tylko... co? właśnie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 14:55 iuscogens, napisałaś m.in. to: "kłótnie o samolot (który wtedy ciekawostka wcale nie był prezydencki wtedy był rządowy i dysponowała nim kancelaria premiera, po Smoleńsku ten sam samolot nagle okazał się prezydencki). To, że nie przeszkadzało mu, ze w mediach Palikot oskarżał Lecha, że pod wpływem alkoholu wymusił lądowanie, choć już wtedy władze wiedziały, ze piloci postanowili przerwać podejście do lądowania." Zgoda, tam nie ma nic o zamachu, przyznaję - ale jest o Smoleńsku. Wiązanie kwestii wygłupu Globisza ze Smoleńskiem jest wg mnie kompletnie od czapy. Jednakże jest dość typowe dla zwolenników PiS - jak powiedział ostatnio Michał Kamiński w wywiadzie dla GW, PiS staje się powoli partią 10 kwietnia, skupioną wokół katastrofy smoleńskiej jako najważniejszej sprawy, którą polska polityka powinna się zajmować. Dość to jałowe, a zarazem zahaczające o paranoję - jeśli nawet sprawy z zupełnie innej paki zaczynają się kojarzyć z Tą Katastrofą. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 15:14 katia.seitz napisała: > iuscogens, napisałaś m.in. to: > "kłótnie o samolot (który wtedy ciekawostka wcale nie był prezydencki wtedy by > ł rządowy i dysponowała nim kancelaria premiera, po Smoleńsku ten sam samolot n > agle okazał się prezydencki). To, że nie przeszkadzało mu, ze w mediach Palikot > oskarżał Lecha, że pod wpływem alkoholu wymusił lądowanie, choć już wtedy wład > ze wiedziały, ze piloci postanowili przerwać podejście do lądowania." > > Zgoda, tam nie ma nic o zamachu, przyznaję - ale jest o Smoleńsku. Wiązanie kwe > stii wygłupu Globisza ze Smoleńskiem jest wg mnie kompletnie od czapy. Jednakże > jest dość typowe dla zwolenników PiS - jak powiedział ostatnio Michał Kamiński > w wywiadzie dla GW, PiS staje się powoli partią 10 kwietnia, skupioną wokół ka > tastrofy smoleńskiej jako najważniejszej sprawy, którą polska polityka powinna > się zajmować. Dość to jałowe, a zarazem zahaczające o paranoję - jeśli nawet s > prawy z zupełnie innej paki zaczynają się kojarzyć z Tą Katastrofą. katia, dla mnie to był po prostu przykład. Może ty uważasz, że obwinianie Lecha za katastrofę i wmawianie ludziom, że Lech zmusił pilotów do tego, żeby lądowali, mimo, że było wiadomo, ze piloci chcieli przerwać podejście i odlecieć jest w porządku. Ja uważam, że nie. Obwinianie ludzi, którzy nie mogą się bronić jest dość obrzydliwe. I żeby była jasność, nie mówię, ze Tusk to robił samodzielnie, ale przecież jako najważniejsza osoba w państwie wiedział o tej próbie odejscia, a nie przeszkadzało mu, że Palikot wyskakiwał i mówił, że Marta Kaczyńska ma przeprosić rodziny ofiar za to, ze jej ojciec doprowadził do ich śmierci. Jak trzeba było Palikota uciszyć, jak zaczął za bardzo mu podskakiwać, to go potrafił skutecznie zmarginalizować, wtedy najwidoczniej nie chciał. Takie zachowanie ja oceniam negatywnie, nie jestem sfiksowana na puncie Smoleńska wbrew temu co pewnie sądzisz, nie tworzę paranoi. Po prostu bardzo źle oceniam to zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 21:57 OK. Ale zrozum, to nie chodzi o to, że zachowanie Tuska było w porządku lub nie w porządku. To po prostu nie ma się nijak do tematu. Globisz przywitał w dziwny sposób nie tylko Tuska, ale m.in. kardynała Dziwisza. Jak się Dziwisz ma do "zachowania rządu po Smoleńsku"? Zdaje się, że on był za pochówkiem Kaczyńskiego na Wawelu. Wiązanie wszystkiego co się wydarza w sferze szeroko rozumianej polityki z zagadnieniem Smoleńska uważam za, delikatnie mówiąc, niepokojące. Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: No i jak tam Globisz? 09.03.11, 09:07 Jeśli dobrze zrozumiałam Iuscogens, to kluczowe jest zdanie: "To jest broń obosieczna, jak sam nie szanował prezydenta, to trudno teraz żeby oczekiwał, że inni mają go szanować." I to zdanie nadaje wypowiedzi sens, którego zresztą próżno szukać w postach większości odpowiadających na jej post foremek. Bo trudno nazwać sensowną odpowiedź w rodzaju: "jesteś głupia i gadasz bez sensu, bo jesteś z pisu". Mam wrażenie, że słowo "Smoleńsk" u niektórych osób niezależnie od orientacji politycznej wywołuje coś w rodzaju czasowego przejęcia kontroli nad mózgiem przez ośrodki związane z emocjami. Co można wtedy zrobić? No chyba tylko to, co Donek po tekście Globisza Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: No i jak tam Globisz? 09.03.11, 09:43 Ja naprawdę znam wypowiedź Iuscogens i zacytowanego przez Ciebie zdania nie przeoczyłam. Co nie zmienia faktu, że uważam ją za przejaw fiksacji na Smoleńsku. O to właśnie chodzi, że wygłup Globisza nie miał nic wspólnego z podejściem PO do Lecha Kaczyńskiego ani innych polityków PiSu. To nie było wykazywanie, że premier źle pełni swoją rolę, że jest obciachowy bo nie ma konta w banku i mieszka z mamą itp., ale raczej gra konwencją (bądź przejaw zamroczenia alkoholowego, lub jedno i drugie naraz), skierowana tak do przedstawicieli rządu, jak i Dziwisza. Sama reakcja Tuska na to wydarzenie była nieporównywalna do reakcji Kaczyńskiego na słynny tekst o kartoflu z niemieckiej bulwarówki. Sądzę, że Tusk ani nie "oczekiwał że będą go szanować", ani nie odebrał wygłupu Globisza w kategoriach specjalnego disrespectu. Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: No i jak tam Globisz? 09.03.11, 10:30 Co wspólnego i z czym miała wypowiedź Globisza, to wie chyba tylko Globisz. A ja nie napisałam, że się zgadzam z wypowiedzią Iuscogens, tylko, że ma ona sens. Jeśli zaś chodzi o brak respektu, to uważam, że założenie komuś majtek na głowę nie sprawi, że ten z majtkami na głowie stanie się śmiesznym idiotą, a temu, co majtki zakładał, podskoczą ilorazy inteligencji i wskaźniki atrakcyjności. Co oznacza, że bez względu na to, co było intencją Globisza, nie wpływa to na moje widzenie Tusku A jesli chodzi o samego Globisza, to wydaje mi się, że albo był podgazowany, albo nakręcony na kręcenie komedii i zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 14:00 Tusk nie mial co zachowywac, bo klasy to on na pewno nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 14:13 No tak, przecież z Globiszem zachował się wręcz skandalicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 14:20 Co jak co, ale akurat klasy to Tuskowi odmówić nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 15:58 Widac myslimy o innym polityku . Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 16:48 Widać mamy inne pojęcie "klasy". Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 14:58 PO mnie bardzo rozczarowała, ale Tuska jako człowieka lubiłam zawsze, właśnie za tę klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 15:37 Rzeczywiście Tusk zachował klasę. Żeby on był takim dobrym premierem, jak jest fajnym facetem, to nie miałabym tych problemów przed przyszłymi wyborami, co mam. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: iuscogens, masz zdrowie :) 08.03.11, 16:21 Ja już sobie odpuściłam, nawet wątku o Jaruzelu nie czytałam. Ani my ich, ani oni nas, mam tego całkowitą świadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 21:30 Mogę drugie zdanie wrzucić sobie do sygnaturki? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: No i jak tam Globisz? 09.03.11, 06:55 Nie ma sprawy, chociaż trochę szkoda obecnej . Odpowiedz Link Zgłoś
ihanelma Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 17:59 Tusk OK, PiSowcy w niebie Może tak by tam zostali? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 21:30 On był pijany czy co? Dziwne zachowanie. A Tusk spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 22:02 Globisz zachował sie co najmniej dziwnie- jak dla mnie to byl podciety punkt dla Donka, ze fajnie sie zachowal a Globisz chcial urozmaicic konferansjerkę, a wyszło jak wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 22:08 Mnie to nie rusza, Tuska nie wielbię, więc mam to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: No i jak tam Globisz? 08.03.11, 23:00 Buractwo bylo po obu stronach. Globisz po buracku przedstawil gosci, co nie bylo zabawne. A Don Tusk po buracku nie wiedzial jak ma gadac na utwarciu tej instytucji. W koncu wyszlo, ze obaj robia za idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: No i jak tam Globisz? 09.03.11, 09:07 Nie masz racji, co jak co, ale elokwencji Tuskowi nie można odmówić Odpowiedz Link Zgłoś