Dodaj do ulubionych

pomoc dla inne mamy

08.04.11, 12:07
Od jakiegos czasu już mysle jakim szcześciem mnie los obdarzył, ze mam w miare zdrowe dziecko. Wiem ze wokół nas wiele jes chorych dizeci i niejednokrotnie mamy same borykają sie z wieloma problemami. Wiem ile czasu i energii potrzeba na wychowanie zdrowego dziecka, więc wyobrażam sobie jak wielkim obciążeniem i psychicznym i czasowym jest wychowywanie dziecka chorego.
Dlatego też chciałabym podzielić sie choć częścią czasu i energii jaką mam aby wesprzec inna mamę, która mam chore dziecko. Może niewiele mam do zaoferowania, bo sama pracuje i wychowuje małe dziecko, ale jesli jest jakaś mama lub znacie taką ( najlepiej obszar lewobrzeżnej Warszawy) , dla której pomoc w postaci zawiezienia gdzieś, zrobienia zakupów czy podsprzątania ( aby mogła wtedy wypoczać lub poświecić ten czas sobie i dziecku), lub po prostu pobycia razem jest ważna to proszę dajcie mi znać.
Obserwuj wątek
    • laaisa Re: pomoc dla inne mamy 08.04.11, 12:14
      jakie to szlachetne. Jeśli chcesz pomóc to nie będziesz siedzieć i czekać? Np na oddziałach dziecięcych każda pomoc się przyda-dzieciom oczywiście.
      • pysia_35 Re: pomoc dla inne mamy 08.04.11, 12:24
        nie chodzi mi o pracę z chorym dzieckiem. Do tego nie mam kwalifikacji i predyspozycji. Praca w szpitalu tez odpada z tych wzgledów. Własnie dlatego napisałam tutaj, ze szukam prywatnie kontaktu z jakąś mamą a nie za pośrednisctwem fundacji czy szpitala. Nie moge zadeklarować stałych dyzur czy czegos takiego, bo sama mam krucho z czasem ( praca i niespełna półtoraroczne dziecko). Ale chodziło mi o doraźną pomoc w stylu: zrobienia komuś zakupów, posprzątaniu mieszkania, popilnowaniu dziecka, pomocy w wyściu na spacer ( np. z dzieckiem niepołenosprawnym), zawiezieniem gdzieś samochodem, itp. Sama nieraz byłam w domu "uziemiona" z dzieckiem i wiem ze czasem najbardziej banalne czynności jak zakupy potrafia być problemem.
        • thegimel Re: pomoc dla inne mamy 08.04.11, 12:31
          Zajrzyj na pomocne mamy. Ematki wszystkie samodzielne i super zaradne sąwink
          • adwarp Re: pomoc dla inne mamy 08.04.11, 12:36
            Ematki wszystkie samodzielne i super zaradne sąwink
            dlaczego piszesz a nie jesteśmy? co z tobą thegimel nie tak ?smile
            • thegimel Re: pomoc dla inne mamy 08.04.11, 12:42
              To się rozumie samo przez się, że ja teżwink
              A do autorki: rada o pomocnych mamach była jak najbardziej poważna. Jak chcesz pomagać, to to chyba najlepsze miejsce.
              • pysia_35 Re: pomoc dla inne mamy 08.04.11, 13:07
                ok.zajrzałam.w sumie tam powinnam zamieści mój wpis, ale nie wiedziałm wcześniej bo jestem od niedawna dopiero na forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka