Dodaj do ulubionych

Wypadanie włosów

24.09.24, 13:20
Mniej więcej 2 tygodnie temu zauważyłam łysy placek na głowie, z przodu ale kilka cm powyżej czoła. Nie widziałam wiekszego niż zazwyczaj wypadania włosów, za to parę dni temu znalazłam jeszcze jedno takie miejsce, tylko mniejsze.
Jestem przerażona. Smarowałam przez te 2 tygodnie wcierką z kozieradki i wcierką Jantar, łykam Kerabione, ale zero efektów- wiem, że to jeszcze za krótko, żeby sprawdzić, czy działa.

Wizyta u dermatologa już umowiona, ale chciałam Was zapytać o Wasze doświadczenia. Przyczyn u mnie może być co najmniej kilka: nadchodzaca menopauza, tabletki antykoncepcyjne, metformina, narkoza kilka miesięcy temu (podobno włosy wypadają dopiero po pół roku?)...napiszcie, proszę, czy miałyście coś takiego i co pomogło.
Obserwuj wątek
    • babcia47 Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 13:31
      Po wypadku, operacji i lekach wypadło mi dużo włosów i wzrost byl do tego osłabiony xe nawet nie musiałam przez blisko 2 lata golić pach i nóg. Pomogła dieta i biotyna, czasem stosowałam gotowe wcierki z czarnej rzepy ktore poprawiają ukrwienie skory i stymulują wzrost włosów.
      • chocolate_dog123 Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 13:32
        Po jakich lekach nie rosły ci włosy?
        • babcia47 Re: Wypadanie włosów 25.09.24, 22:25
          Do końca nie wiem bo ja nie z tych co żyją sprawami " leczniczymi" . Na pewno byly przeciwzakrzepowe, antybiotyki, przeciwbólowe i antydepresanty przy okazji. Może to ich mieszanina. W każdym razie kiedys wszystko na mnie goilo sie jak na psie a po przeciwzakrzepowych do dziś mam rozchwiany organizm i byle zadrapanie goji sie tygodniami wiec najbardziej je wlasnie podejrzewam
          • babcia47 Re: Wypadanie włosów 25.09.24, 22:26
            A i w trakcie rekonwalescencji załapałam się na covida, choc jeszcze nie wiedziałam że to to a potem powikłania
      • gryzelda.a Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 14:01
        Muszę jeszcze znaleźć wcierkę z czarnej rzepy w takim razie.
        • chocolate_dog123 Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 17:02
          sklep.centrumzdrowegowlosa.pl/2_monrin

sklep.centrumzdrowegowlosa.pl/szampony-przeciw-wypadaniu-wlosow/500-szampon-przeciw-wypadaniu-wlosow-caduta-orising.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwxsm3BhDrARIsAMtVz6N3S3uVaHSFQVVMK1ytU7S7mYiF-awkCophz2HM5lP9dgh5DRlygVgaArkIEALw_wcB

Plus wyeliminowanie chorób niedoborów i zmiana diety
    • ixiq111 Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 13:33
      Musisz poczekać na efekt.
      Wcierki, kerabione - działają po około 4 tygodniach.
      U mnie covid zmasakrował włosy - na szczęście odrosły i, lata temu, właśnie narkoza.
      • gryzelda.a Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 14:03
        A po narkozie po jakim czasie zaczęły Ci odrastać włosy? I jak wypadały? Ja się spodziewałam takiego uogólnionego wypadania, a nie łysych plackówsad chyba że to jeszcze co innego, łysienie adrogenowe albo cośsad

Po covidzie w ubiegłym roku właśnie tak całościowo mi wypadały, z całej głowy i po kilku tygodniach wcierek to minęło.
        • ixiq111 Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 14:09
          Po narkozie wypadały równomiernie i praktycznie od razu.
        • autentyczka Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 14:11
          Łysienie plackowate🙁
          Mi odrosły. Prawdopodobnie stres u mnie, miałam duże dawki biotyny, wapnia ? , i robioną wcierke od Dermo.
          Teraz mi wypadają tak ugolnuanie
          • gryzelda.a Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 14:15
            Stres też u mnie, zapomniałam napisaćsad po jakim czasie Ci odrosły? Pamiętasz może, z czym była wcierka od dermatologa?
            • autentyczka Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 14:58
              Nie pamiętam a może i nie wiedziałam.
              Po ok pół roku. Kluczuwe żeby powstrzymać robienie się następnych placków.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 15:03
      Jak łysy placek, to może łysienie plackowate?
      • korniz Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 16:56
        Dla mnie jedyne i naprawdę skuteczne jest bioxine forte. Zestaw 3 butelek. Koszt 160 w górę ale nie zawiodłam się. Jesienią mi też najbardziej lecą. Stres , mało magnezu wit b zwłaszcza b5.
    • marta.graca Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 17:25
      Zbadaj żelazo i ferrytynę.
      • sarah_black38 Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 17:30
        Ja na wypadające włosy biorę cynk. Pomaga. Poza tym zbadaj poziom witaminy D3.
    • koko8 Re: Wypadanie włosów 24.09.24, 18:07
      Mnie wypadły włosy po covidzie, ale równomiernie. Pomogły mi doustne leki na receptę od lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka