Dodaj do ulubionych

Oduczyłam się pomagania zwierzętom!

21.06.11, 17:53
Do mojego kolegi na wieś przybłąkał się pies - sunia. Kolega nie miał ogrodzenia, miał już dwa psy, a jego tata miał plany sunię rozmnażać, bo taka piękna. Załozyłam więc wątek na dogo prosząc o pomoc. Odezwała się jedna osoba, żebym psa przywiozła, że w jakimś hoteliku jest miejsce i ona tam suczkę da. Zostawiłam więc dziatwę i wybrałam się PKP po psa do Tarnowa. Zeszło mi pół dnia, ale psa przwiozłam. Na dworcu wspomniana osoba psa ode mnie odebrała - dałam psu swoją smycz, obroże i talk na insekty. Na drugi dzień prosiła mnie, żebym załozyła wątek pomocowy, by zbierać kase na ten hotelik.
Obecnie okazuje się, że je jestem osoba odpowiedzialną za finanse, za płatności za hotelik, bo to "mój" pies. Tyle, że ani słowem nie było o tym, że to ja mam płacić za jakiś hotelik!!! Przecież gdybym to wiedziała, to nie brałabym psa od kolegi, bo wiem, że nie stać mnie na płacenie za każdą dobę pobytu psa w hoteliku!!!
No i nazwano mnie osobą nieodpowiedzialną i niepoważną!
A wystarczyło powiedzieć: słuchaj, mogę dac psa do hoteliku, ale będziesz musiała zebrać fundusze na pobyt psa w tym miejscu...
Ja zrozumiałam, że przywożę psa, a owa osoba przejmuję opiekę nad sunią... Tak to wyglądało.
Co myslicie? Bo mnie juz nerwy ponoszą.
I na drugi raz na pewno nie pomogę żadnemu psu...
Obserwuj wątek
    • pitahaya1 Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 17:57
      Ale co zwierzak zawinił?
    • rosapulchra-0 Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 17:58
      To pies chciał się rozmnożyć? Czy kolega psa chciał rozmnożyć? Bo nie rozumiem na czym polegała pomoc temu psu? Czy raczej koledze?
      • sofi84 Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 18:02
        pomoc psom.. kto by wziął te psiaki i dlaczego? bo piękne?
        bezmyślne rozmnażanie zwierząt.

nie przejmuj się. Powiedz, że nie tak sprawę stawiała i tyle. Podpisywałaś coś Każ jej oddać psa do schroniska wink
    • hrabina_murzyna Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 18:04
      Noż kurna Zebra kiedy Ty się urodziłaś? Toż nie od dziś wiadomo, że psie hotele istnieją i sporo kosztują.
      • zebra12 Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 18:07
        Wiem o tym i dlatego ja bym tam psa nie dała!!!
        Kobieta wzięła psa ode mnie i dała do hoteliku. Przejęła opiekę nad psem. Rozumiesz? nie pytała mnie czy ja chcę dac psa do hoteliku i zań płacić. Przecież bym się nie zgodziła.
        • hrabina_murzyna Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 18:21
          No to skoro wiedziałaś to czemu nie zapytałaś baby co z opłatą?
          • zebra12 Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 18:24
            Ona sama mówiła, że pieniądze się jakoś zbierze...
            No to ja zrobiłam bazarek z tego co miałam, ale więcej nie mogę pomóc.
            • hrabina_murzyna Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 18:25
              To olej nawiedzoną i już.
            • gryzelda71 Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 18:28
              Nie rozumiem,przecież tego psa teraz mogą wyrzucić z tego hoteliku.
              • przeciwcialo Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 21:03
                Oddac psa do schroniska, tam zaszczepią, wysterylizuja, głodny nie będzie a i może komus w oko wpadnie. Schron to nie raj ale zawsze lepszy taki przystanek niz rów z gromadką szczeniaków.
    • gryzelda71 Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 18:17
      Nie dopytałaś się kto za hotel będzie płacił?Bo chyba nie miałaś wątpliwości,że to nie za darmo.
      • zebra12 Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 18:21
        Nie, ponieważ, oddałam psa innej osobie. To nie ja szukałam hoteliku, więc o co miałam pytać? Ja do hoteliku psa bym nie dała.
        • hrabina_murzyna Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 18:24
          No jakbyś nie dała skoro wyraźnie baba się odezwała i powiedziała, że jest miejsce w hoteliku. Wiedziałaś gdzie psa oddajesz. Inna sprawa, że umowy z tą babą nie masz, pies nie Twój, więc olać ją.
        • agni-76 zebra12 21.06.11, 18:25
          zebra podaj mi proszę nick tej osoby z dogo na mój e-mail i ewentualnie link do wątku tego psa - postaram się coś w tej kwestii dowiedzieć
          • zebra12 Re: zebra12 21.06.11, 20:41
            Chciałam napsiać, ale ukazuje się info, że masz niekatywny profil. Podaj swój mail.
            • agni-76 Re: zebra12 22.06.11, 14:53
              ingf@op.pl
              a profil ja aktywowałam wink ale Ty nie tongue_out
    • sadosia75 Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 18:29
      Zebra a ktoś tobie mówił, że on płatny? ktoś zaproponował, że zrobi bazarek, że zrobi wątek o deklaracjach? czy po prostu powiedział " jest miejsce bierzemy psa?"
      Bo tak naprawdę większośc psów w hotelach jest na deklaracjach. Chyba nikt z dogo nie opłaca psa samodzielnie. Może jakieś jednostki ale i w to wątpię.
      Nie dogadałaś się z ludźmi ale to nie znaczy, że masz nie pomagać.
    • niezwykladziewczyna Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 18:33
      Ile masz płacić za miesiąc pobytu, a może lepiej odebrać psa, wysterylizować i oddać koledze, taniej wyjdzie.
      • majenkir Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 19:26
        niezwykladziewczyna napisała:
        > może lepiej odebrać psa, wysterylizować i oddać koledze, taniej wyjdzie.

No przeciez, ze tak!
    • gazeta_mi_placi Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 18:38
      Nie za fajnie wyszło uncertain
      • sofi84 Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 19:32
        o mamo Gazeta! ale sygnaturka big_grin mogę prosić link, żebym wiedziała o co kamon? dawno mnie tu nie było
        • majenkir Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 21.06.11, 20:35

Zia wychodzi za maz
          • gazeta_mi_placi Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 22.06.11, 18:00
            Kultowego wątku nie znać? suspicious
    • marycha1433 Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 22.06.11, 09:41
      Jest tylu potrzebujących ludzi, a zawracacie sobie głowy psami... żenada
      • czarnaalineczka Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 22.06.11, 09:45
        zenada to jest twoj komentarz
      • sadosia75 Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 22.06.11, 09:46
        a pomagasz tym potrzebującym ludziom?
    • deodyma Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 22.06.11, 09:43
      nie to zwierze winne, tylko ludzie.
      czemu one maja ponosci konsekwencje badz cierpiec przez nieodpowiedzialnosc innych?
      • wioskowy_glupek Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 22.06.11, 10:12
        Nie przejmuj się tu nikt ludziom pomagać nie chce a już nie daj Boże żeby z Afryki czasem byli...

A co do psa to ja bym go zabrała po prostu do siebie jeśli nie mam ochoty go finansować w hotelu. Albo dogadała się z ludźmi z dogo... Na pewno ktoś się dołoży smile Tam często są zbiórki.
        • wioskowy_glupek Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 22.06.11, 10:14
          PS. mam nadzieję że ta przykra sytuacja nie oduczyła Cię jednak pomagać zwierzętom smile Bo ktoś im pomóc musi...
          • zebra12 Re: Oduczyłam się pomagania zwierzętom! 22.06.11, 17:25
            Do siebie nie ma jak zabrac, bo nie mam miejsca. Mam juz sunię ze schronu. Ale... odezwała się osoba, która ją ode mnie odbierała z dworca i weźmie się za finanse! Ufff
    • garraretka W takim przypadku też byś nie pomogła? 22.06.11, 20:35
      Aukcja charytatywna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka