Dodaj do ulubionych

Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy więcej

25.06.11, 22:07
nie obejrzę to decydowanie "The Ring" (wersja amerykańska)

A Wy? Boicie się jakiegoś filmu do tego stopnia, że nie zaryzykujecie powtórnego obejrzenia?
Obserwuj wątek
    • deodyma Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:12
      na dzien dzisiejszy nie ma takich filmow, ktorych bym sie bala.

• beataj1 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:14
      Jestem w stanie sama sobie sprzedać dowolną schize po obejrzeniu horroru. Po Kręgu przez kilka tygodni bałam sie iść do toalety w nocy. A jak już poszłam to wracałam z toalety galopem do łózka.
      Bałam sie ne Egzorcyscie ale najbardziej na mnie działają horrory robione na paradokumentalne. Dlatego tez staram sie nie oglądać bo kończy się to potem zapalonymi światłami w całym domu...
      • diablica_diabla Beata ... 25.06.11, 22:22
        a ogladalas "paranormal activity"? jesli tak to pewnie pamietasz te scene z zapalajacym sie swiatlem w oddali domu? pamietam jak dzis, ze po obejrzanym filmie poszlam spac, a ze bylam w poczatku ciazy sikalam non stop, to obudzilam sie w nocy, ide do lazienki i co widze? zapalone swiatlo.... facet obok mnie w lozku, dziecko spi wiec nikt nie mogl tam byc - cofnelam sie do kuchni po....tasak smile) skradalam sie jak lania, cichutko i sru drzwiami na osciez a tam....pusto - okazalo sie zem gamon i zostawilam zapalone swiatlo smile)))) wracajac uslyszalam walenie do drzwi tego bylo za wiele, prawie sie poplakalam i wyjrzalam przez wizjer z tasakiem w reku wink a tam moj pijany sasiad - otworzylam drzwi i tak na niego ryknelam, ze biedak na amen sie przestraszyl wink) myslisz ze przestalam ogladac horrory? a w zyciu, dalej je namietnie ogladam smile)
        • malgosiek2 Re: Beata ... 25.06.11, 22:31
          Diablico ale się uśmiałam z Twojego posta.
          Wracając do wątku raczej nie oglądam takich filmów i w sumie jak kiedyś oglądałam to nawet teraz nie za bardzo pamiętam ich tytułów.
          • diablica_diabla Re: Beata ... 25.06.11, 22:34
            malgosiek2 napisała:

> Diablico ale się uśmiałam z Twojego posta.

nie dziwie sie, ja tez sie z tego smieje - teraz - wtedy nie bylo mi do smiechu wink
        • yenna_m Re: Beata ... 25.06.11, 22:32
          diablico, niezłą schizę miałaś smile))))))))))))))))))))
          • diablica_diabla Re: Beata ... 25.06.11, 22:36
            owszem i to pierwszy raz w zyciu - ja osoba ktora obejrzala chyba wszystkie horrory jakie nakrecono wlaczajac w to psychopatyczne.
            • diablica_diabla zadawalam sobie pytanie: 25.06.11, 22:38
              dlaczego ludzie ogladaja takie filmy? przeciez nikt przy zdrowych zmyslach nie chcialby przezyc nic takiego. Ja w swoim przypadku nie znam odpowiedzi, przeciez nie moge powiedziec ze mi sie podobaja wink
              • jjod Re: zadawalam sobie pytanie: 25.06.11, 22:40
                Ja zawsze staram się sobie wmawiać, że to przecież tylko film, że pewnie powtarzaona te sceny kilkanaście razy, że tam setki maker, osób - tylko jakos mi to nie pomaga.
                • jjod kamer n/t 25.06.11, 22:41
        • beataj1 Re: Beata ... 25.06.11, 22:33
          No właśnie Paranolmal Activity zrobiło na mnie takie wrażenie. Obejrzałam ten film jak leżałam w zagrożonej ciąży z zakazem ruchu i nawet głębszego oddychania. A tu trzeba iśc do toalety i trzeba być bardzo ostrożnym. Iść to iść, ale powrót to już był dramat - bo jak tu ostrożnie stawiać kroki jak za chwile mnie zaatakuje potwór jakiś. Skończyło sie na tym że chlop mnie odprowadzał do toalety i czekał aż skończę by mnie eskortować spokojnie do łóżka smile
          • diablica_diabla Re: Beata ... 25.06.11, 22:35
            matko, zagrozona ciaza i ten film - niedobra mieszanka wink mam nadzieje ze wszystko z ciaza bylo ok? bo ja mialam pozniej nieco posniesione cisnienie - jakies 2 tygodnie.
            • beataj1 Re: Beata ... 25.06.11, 22:46
              Ciążę ostatecznie straciłam ale powód był zupełnie niezależny od nadmiaru wyobraźni. Na Kręgu byłam w kinie (nie wiem co miałam w głowie jak sie na to zdecydowałam). Pamiętam, że połowę filmu przesiedziałam ze szczelnie zasłoniętą twarzą. Nie oczami ale całą twarzą dla pewności by nic nie zobaczyć...
          • jjod Re: Beata ... 25.06.11, 22:36
            beataj1 napisała:

> No właśnie Paranolmal Activity zrobiło na mnie takie wrażenie. Obejrzałam ten f
            > ilm jak leżałam w zagrożonej ciąży z zakazem ruchu i nawet głębszego oddychania
            > . A tu trzeba iśc do toalety i trzeba być bardzo ostrożnym. Iść to iść, ale pow
            > rót to już był dramat - bo jak tu ostrożnie stawiać kroki jak za chwile mnie za
            > atakuje potwór jakiś. Skończyło sie na tym że chlop mnie odprowadzał do toalety
            > i czekał aż skończę by mnie eskortować spokojnie do łóżka smile

Dobrze, że chłop sie nie bał, bo inaczej kaftany bezpieczeństwa murowane wink
          • joanna35 Re: Beata ... 26.06.11, 00:27
            Oglądałam ten film dwa razy - zero emocji i stwierdziłam, że jest przereklamowany i 5 dych wywaliłam w błoto, pomijając ostatnie kilka minut filmu. Muszę obejrzeć ten film jeszcze raz, bo akurat w taki sposób to lubię się baćwink
            • marina2 Re: Beata ... 26.06.11, 00:33
              Martwa cisza
              Adwokat diabła
              Siedem
    • diablica_diabla Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:14
      powaznie ten film tak Cie przeraza? to obejrzyj sobie "Paranormal Activity", ja za drugim razem jak go ogladalam w nocy mialam stracha - za pierwszym nie. Chcialam isc na wersje 3d ale stwierdzilam, ze ogladanie tego typu filmu w tym formacie w 7 miesiacu ciazy to przegiecie.
      • jjod Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:16
        Smętarz dla zwierzaków i Sekretne Okno
      • iuscogens Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:19
        Filmu nie, ale książkę tak:
        Kolekcjoner Fowlesa, żaden horror mnie nie może się równać.
        Tak wali po psychice, że szok.
        Innym polecam książkę, bo bardzo dobra jest, ale sama nigdy do niej nie wrócę
      • yenna_m Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:20
        o tak, paranormal activity oglądałam prez 5 minut. Po 5 minutach stwierdziam, że ZDECYDOWANIE muszę film wyłączyc, bo będę potem miała fobie, będąc sama nocą w domu wink
        • jjod Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:23
          yenna_m napisała:

> o tak, paranormal activity oglądałam prez 5 minut. Po 5 minutach stwierdziam, ż
          > e ZDECYDOWANIE muszę film wyłączyc, bo będę potem miała fobie, będąc sama nocą
          > w domu wink
          Ja mam ten film w domu, ale boję się, że będę w nocy latała po domu z prędkością światła wink
          • diablica_diabla a wiecie co jest najlepsze? 25.06.11, 22:26
            ze w tym filmie nie ma niczego strasznego - zadnego stwora,robala, zombie - a wali w psychike niesamowicie, ze wszystkie koszmary typu "pila", "noce zywych trupow" itd. moga sie schowac. Dla mnie nie sa straszne, tylko obrzydliwe
            • yenna_m Re: a wiecie co jest najlepsze? 25.06.11, 22:35
              tak jak w Kręgu
              niby niestrasznie, momentami śmiesznie
              tylko jak człowiekm z tego kina wrócił, to pomykał nocą koło tv z zamkniętymi oczami wink
        • diablica_diabla Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:23
          hehehe ja go pierwszy raz ogladalam bedac sama w domu, o 2 w nocy, bo zasnac nie moglam smile))
          • jjod Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:25
            diablica_diabla napisała:

> hehehe ja go pierwszy raz ogladalam bedac sama w domu, o 2 w nocy, bo zasnac n
            > ie moglam smile))
            No, mnie by ten film chyba skutecznie wyleczył ze snu, przynajmniej przez dwa tyg po jego obejrzeniu wink
          • yenna_m Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:32
            dobre, dobre wink

boje sie Kręgu, bo poszlam sobie na niego do kina ot tak, przygotowana, ze se z mezem obejrze Epoke lodowcową. A ze nie grali, a grali jakis triller (a triller mi się bardziej zawsze z Frantic'iem kojarzyl niz z horrorem) to se poszlam spontanicznie, zupelnie nieprzygotowana na to, co mogę zobaczyć wink

Tak samo se spontanicznie poszłam na Szósty zmysł. Licząc, że obejrzę łzawą historyjkę o jakimś psychiatrze leczącym chłopca wink W szóstym miesiącu pierwszej ciąży byłam. Śmigałam potem nocą do łazienki przez miesiąc z prędkością światła i kąpałam się chyba z tydzień z otwartymi drzwiami do łazienki i mężem stojącym w przedpokoju wink Do dzis jak sobie przypomnę tę miłą panią z nożem albo chłopca z dziurą w głowie, to robi mi się nieprzyjemnie... wink
            • malgosiek2 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:46
              Oglądając "Szósty zmysł" nie miałam żadnych koszmarów ani lęków.
              A film bardzo mnie się podoba i jest wbrew pozorom dla mnie nostalgiczny i daje sporo przemysleń.
              Ot taki inny pogląd na film.
    • krejzimama Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:18
      Klan
      • jjod Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:27
        Ja uważam, że niektórych filmów to w ogóle powinni zakazać, bo psychike ryją skutecznie (jak w mopim przypadku: Smętarz dla zwierzaków i Sekretne Okno)
        • diablica_diabla Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:30
          ja mysle, ze ja juz mam totalnie zryta psychike, bo rzadko ktory robi na mnie wrazenie. Wiecie ktore moga mnie potwornie przestraszyc? Filmy oparte na faktach o jakis psychopatach i zwyrodnialcach.
      • diablica_diabla hahahaha 25.06.11, 22:27
        hahahaha i moda na sukces odcinek 32343223213.
        • jjod Re: hahahaha 25.06.11, 22:28
          I jeszcze film Job. Ostatnia szara komórka wink
        • heca7 Re: hahahaha 25.06.11, 22:32
          Nooo to ja jestem lepszawink Wiedząc z opowieści o czym jest The Ring przezornie nie obejrzałam sceny podczas, której puszczają nagranie na videosmile a nuż coś mi się stanie po tygodniu?
          • diablica_diabla Re: hahahaha 25.06.11, 22:39
            jezuuuu umarlam ponownie. Hahahaha dobre
          • jjod Re: hahahaha 25.06.11, 22:41
            heca7 napisała:

> Nooo to ja jestem lepszawink Wiedząc z opowieści o czym jest The Ring przezornie
            > nie obejrzałam sceny podczas, której puszczają nagranie na videosmile a nuż coś mi
            > się stanie po tygodniu?
            A jakby tak telefon zadzwonił? Ja bym chyba dostała zawału serca z dorzutem.
            • czarnaalineczka Re: hahahaha 26.06.11, 11:18
              to ja sie pochwale jaka wredna bylam tongue_out
              obejrzalam sobie krag a potem dalam plyte mojej siorce
              siorka poszla ogladac do kolezanki
              z okna mojego pokoju bylo widac co sie dzieje w salonie u tej kolezanki
              wiec widzialam jak dziewczyny siadly i ogladaja
              gdzies po 40 min zadzwonilam na domowy tej kolezanki ( identyfikacji numeru nie miala tongue_out )

ładnie podskoczyły wink
      • sarah_black38 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:32
        Generalnie horrorów nie lubię, bo keczup mnie zniesmacza. Ale kiedyś oglądałam ,,Koszmar z ulicy wiązów" , zdaje się wszystkie części . Przy współczesnych horrorach to bajka dla małych dziec, ale nigdy więcej nie chciałabym powtórne go oglądać.
        • joanna35 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 00:31
          Mam dokładnie takie same przemyśleniasmile
        • lila1974 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 27.06.11, 16:25
          Podpisze się wszystkimi kończynami ... nigdy więcej!
      • nangaparbat3 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:38
        big_grin
    • gazeta_mi_placi Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:29
      "Pianista" i wszystkie związane z obozami, II wojną światową itp.
      • diablica_diabla Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:32
        a kojarzysz "chlopca w pasiastej pizamie"? przeplakalam pol filmu, horror nad horrory sad tematyka wojenna - obozowa - jest straszna.
        • gazeta_mi_placi Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 23:35
          Nie i mam nadzieję, że nigdy nie skojarzę sad
          Po tradycyjnym horrorze wyssanym z palca nigdy nie miałam żadnych koszmarów, po takich filmach (najczęściej opartych na faktach lub bardzo prawdopodobnej fabule) bardzo często...
        • gazeta_mi_placi Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 00:02
          Z ciekawości przeczytałam streszczenie, skojarzył mi się z innym filmem, który przypadkowo obejrzałam jako dziecko.
          Tam była adoptowana córeczka jakiegoś niemieckiego wysokiej rangi wojskowego, myślał zdaje się w procesie adopcji że owa dziewczyna ma aryjskie korzenie ( w rzeczywistości była zdaje się Czeszką ), bardzo ją kocha i rozpieszcza, kiedyś dziewczynka widzi jak jej ukochany tatuś strzela do uciekającego więźnia śmiejąc się przy tym, potem oczywiście do adoptowanej córeczki dalej jest miły i dobry.
          • kosheen4 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 10:56
            gazeta_mi_placi napisała:

> Z ciekawości przeczytałam streszczenie, skojarzył mi się z innym filmem, który
            > przypadkowo obejrzałam jako dziecko.
            > Tam była adoptowana córeczka jakiegoś niemieckiego wysokiej rangi wojskowego, m
            > yślał zdaje się w procesie adopcji że owa dziewczyna ma aryjskie korzenie

Kukułka w ciemnym lesie, dobry film.
          • lelija05 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 15:03
            Widziałam ten film jako dziecko, strasznie smutny, scenę wyboru dzieci pamiętam do tej pory.
            Ona chyba była żydówką?
            • gazeta_mi_placi Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 15:57
              Nie, ten film o którym mówisz to jeszcze inny, z Meryl Streep. Musiała wybrać między synkiem a córeczką.

www.filmweb.pl/film/Wyb%C3%B3r+Zofii-1982-1290
              • lelija05 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 18:17
                Wybór Zofii, to zupełnie co innego.
                Ten o którym Ty piszesz, to był polski film, a dziewczynka była taką nieśmiałą blondynką.
                I tak mi się kojarzy, że ironią tego wszystkiego, było właśnie to, że dziewczynka była żydówką z pochodzenia mimo aryjskiej urody.
              • malila Wybór Zofii 27.06.11, 22:21
                Obejrzałam tę scenę w końcu. Chyba nigdy wcześniej nie widziałam nic tak potwornego.
    • aniaimax Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:31
      dziecko rosemary, laleczka chucky, koszmar z ulicy wiazow do tego krag - ostatni horror jaki widzialam.
      Pierwsze 3 widzialm jako dziecko 7-8 letnie i do dzisiaj mam schizy.
      Paranormal activity - wysiadlam przy trailerze.
      super! juz mam gesia skorke! A maz na nocke idzie, nie ma jak sobie przywolac wszystkie strachy przed spaniem uncertain
    • na_pustyni Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:32
      horrory japońskie
      Blair witch project
      • diablica_diabla Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:43
        na_pustyni napisała:

> horrory japońskie
        o tak, nie ma jak japonski horror, po tym dopiero ma sie schizy

> Blair witch project
        moj M. kiedys zabral mnie do lasu iglastego, w ktorym posrodku roslo drzewo lisciaste nie pasujace do calej reszty, ale za to budujace atmosfere tego filmu. Bylismy noca - wrazenia bezcenne. Do dzis boje sie lasu noca.
    • semida Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:34
      "Paranormal Activity"-i pierwsza i druga część są słabe.
      Lepsze są dobre książkismile
    • nangaparbat3 "Przełamując fale" n/t 25.06.11, 22:36

• czarnaalineczka Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:45
      Ruffian
    • marychna31 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:46
      "Sybil" z Sally Field. Bałam się tygodniami. Potem zobaczyłam remake z Jasiką Lang i już tak bardzo mnie nie przestraszył.
      • yenna_m Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:51
        Ha! Teraz to uwielbiam "Szósty zmysł"
        Ale czasu mi trzeba bylo smile
    • monika3411 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:48
      "Milczenie owiec"
      "Cube"
      "Piła"
    • kura17 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 22:50
      nie smiejcie sie, ale ja sie strasznie balam podczas... "znakow" z melem gibsonem...

horrorow i thilerrow sie nie boje na ogol, a ten film do tej pory powoduje u mnie gesia skorke...
    • annette04 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 23:05
      "Hostel". Obejrzałam go trochę z przypadku. Poszliśmy do kina z grupką znajomych i większość zdecydowała, że oglądaliśmy własnie ten film. Nigdy wiecej.
      • diablica_diabla Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 23:10
        Tez ogladalam "Hostel" i za kazdym razem wyobrazalam sobie, ze dana rzecz robie mojemu ex wink taka bezkrwawa terapia porozwodowa wink od razu czlowiek sie lepiej poczul wink
      • semida Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 23:33
        Wszystkie części "Hostel-u" są CUDNEbig_grin
    • setia Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 23:23
      mam złe wspomnienia z Kill Billa, ale pewnie dlatego, że byłam w ciąży smile
      • malgosiek2 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 23:36
        Kill Bil może nie jest horrorem, ale "sieczka"niezła tongue_out
        Nie wywarł na mnie zbyt strasznego wrażenia.
    • majowadusza REC - hiszpański horror 25.06.11, 23:31
      Straszny. Chciałam wyjść z kina w trakcie filmu.
      Film nakręcony jakby amatorską kamerą, bez muzyki. Wywarł na mnie duże wrażenie i horrorom mówię - Stop.
      • methinks Re: REC - hiszpański horror 27.06.11, 10:54
        Swietny film - troche sie obawialem, ze bedzie kiszka, bo mecza mnie horrory "kamerowe", ale REC byl super. Od razu obejrzalem "making of" i zaraz potem 2 czesc, ale niestety nie byla juz taka fajna. No i ladna byla reporterka w pierwszej czesci wink
    • tosterowa Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 25.06.11, 23:55
      ja się bałam po ringu i klątwie.
      Ale ja się BARDZO boję filmów o duchach, dlatego ich nie oglądam.

Swoją drogą to mało logiczne, bo lubię filmy o seryjnych zabójcach, jakieś sieczki, pourywane kończyny, itd. (slashery) i się ich nie boję, bo gdzie, przecież morderca psychopata mi w okno nie zajrzy (no gdzie).
      A duch może z telewizora wyskoczyć albo z kibla smile
      • w_miare_normalna Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 00:24
        big_grin
    • 18_lipcowa1 co dziwne jest 25.06.11, 23:57
      bo sie ogolnie nie boje
      i wiekszosc horrorow mnie smieszy
      bałam sie po paranormal activity
    • w_miare_normalna Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 00:23
      łee wiele takich mam i zawsze mówię "koniec z horrorami" a pózniej z podkulonym ogonem ściągam kolejny smile) jestem fanką horrorów !

"cube"
      "piła"
      " Blear witch project"
      "teksańska masakra"
      "REC"
      "Hostel"
      "Dom woskowych ciał"
      "1408"
      itd . smile
    • cygarietka Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 00:35
      A nikt nie pisze o "funny games" ?
      Oglądałam z drżącym sercem, ale następnego dnia stwierdziłam,że fajny film.
      • joanekjoanek Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 10:25
        ano ano.
        tu był niedawno bardzo żałosny wąt o funny games, teraz już może nikt nie wspomina, żeby nie ryzykować konfrontacji z cudowną istotką, która wąt ten założyła.
        ale to jest ten film, ewidentnie.
        i jeszcze "the hole" nie obejrzę więcej, ale to już nie wiem, czemu mnie tak wystraszył, to kaszanka zwykła jest.
        • czarnaalineczka Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 11:31
          och straszne
          bo mam sie zachwycac zalosnym filmem w mysl zasady
          " rezyser swietnym artysta jest i cokolwiek zrobi jest cudowne i wspaniale "
          lol
          • na_pustyni Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 15:09
            Z tego co pamiętam było inaczej. Ty nie chciałaś się zachwycać, ale pytałaś, co się w filmie podoba i dziwiłaś się, że może kogoś poruszać.
            A film faktycznie przerażający.
            • czarnaalineczka Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 15:36
              no i tak bylo
              a moja przedpiszczyni uznala watek z tego powodu za zalosny tongue_out
      • kammik Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 11:13
        Ja napiszę smile Oglądałam nie wiem, 10 lat temu? 12? Siedziałam na kanapie, smarowałam sobie nogi ulubionym wtedy waniliowym balsamem Yves Rocher. Nigdy więcej nie zdecydowałam sie na powtórne obejrzenie i nigdy więcej nie użyłam tego balsamu, bo miał już dla mnie zapach strachu.
    • czar_bajry Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 00:53
      Candyman

nie obejrzę za skarby świata, już dwa razy powiedziałam jego imię tongue_out
      • wioskowy_glupek Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 01:53
        Nie bałam się na żadnym filmie aż tak, żeby nie obejrzeć 2 raz... Bać to ja się boję po filmie wink

Ale Ringi, Klątwy czy inne raczej mnie śmieszą niż przerażają. Choć pewnie dlatego że chodzę na nie do kina a nie oglądam w domu. Z kolei filmy typu Piła sa obrzydliwe bardziej niż straszne.

Bardziej przerażające są nieraz dokumenty z serii Duchy na Discovery.

Pamiętam, że na Paranormal Activity pół kina rżało ze śmiechu, ale jak bym to sama w domu oglądała to sorry...
        • 3-mamuska Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 04:05
          "Pila"
          "Hostel"
          "Teksanska masakra"
          "Droga bez Powrotu"
          "Krzyk"
          • wioskowy_glupek Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 11:04
            Filmów, które wymieniłaś staram się unikać ze względu na ich obrzydliwość smile Poza Krzykiem bo to komedia raczej niż horror wink

Z typowych slasherów podobała mi się jedynie Piła ale byłam wstanie przebrnąć jedynie 3 części.
            Zdecydowanie wolę filmy o duchach ale o dobry tego typu film - ciężko.

Dobre horrory tego typu kręcą hiszpanie np. świetny Sierociniec. Film z ciekawym zakończeniem i dobrym klimatem.

Ps a propos filmu Funny Games to jest jego amerykański odpowiednik niestety nie umiem sobie przypomnieć nazwy. Para wraca z wesela i zatrzymuje się w domu przyjaciół gdzie nachodza ich tacy różni... Z tego typu filmów polecam też Eden Lake i jeszcze jeden film którego tytułu zapomniałam o dziewczynie która z rodzicami przyjeżdża na weekend. Wychodzi z koleżanką zapalić trawkę i spotyka młodego chłopaka którego rodzina to typowe śświry z Funny Games, gwałcą ją itp... Potem mają pecha trafić do domku jej rodziców.
            • czarnaalineczka Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 26.06.11, 11:29
              ostatni dom po lewej
            • joanna35 Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 03.07.11, 17:08
              Mnie jakoś trudno traktować Sierociniec jak horror(chociaż jest utrzymany w konwencji), bardziej jak dramat(?). A jeżeli chodzi o konwencję to przypominał mi "Zemstę po latach" - przy dzisiejszych horrorach bajeczka dla nieco starszych dzieci.
      • asia_i_p Re: Film, ktorego masakrycznie się boję i nigdy w 27.06.11, 00:21
        Pamiętam "Candymana", stałyśmy z siostrą w przedpokoju i wariatka, żeby mnie zdenerwować, pięć razy wymówiła jego imię. Więc wrzasnęłam, a ona myślała, że coś zobaczyłam w lustrze i też wrzasnęła - nieźle się nakręciłyśmy. U niej do usprawiedliwienia, bo miała ze 13 lat, ale ja już byłam dorosłą kobietą, pod koniec studiów . . .
    • joanna35 A Paranormal activity 2 26.06.11, 10:44
      ktoś widział? Jakie wrażenia?
      • cmentarna.polka Re: A Paranormal activity 2 27.06.11, 18:37
        słabizna, niestety
        • joanna35 Re: A Paranormal activity 2 03.07.11, 17:03
          Może, ale ja dopiero po obejrzeniu Paranormal Activity2 zrozumiałam o co chodzi w PA1, no i nadal nie umieram ze strachusmile
    • kosheen4 dorosłe baby... 26.06.11, 11:04
      ...a zachowują się jak widzowie pierwszego filmu braci Lumiere, zwiewający przed pociągiem big_grin
      www.youtube.com/watch?v=2rdBJJKcrJw
      • majenkir Re: dorosłe baby... 26.06.11, 15:55
        big_grin
    • kfiatuszkowa Nie pamiętam tytułu... 26.06.11, 11:31
      ale rzecz się działa w jakimś opuszczonym budynku (chyba jakiś szpital) i tam kolesie mieli laskę- niby martwą i ją tam obracali a potem się okazało że ona jednak taka martwa nie jest wink

"Sierota" też mi się podobała, ale nie pamiętam żadnego horroru którego bym się bała ponownie zobaczyć. Ale ja to raczej krótką pamięć mam i to dlatego smile
      • czarnaalineczka Re: Nie pamiętam tytułu... 26.06.11, 11:33
        > ale rzecz się działa w jakimś opuszczonym budynku (chyba jakiś szpital) i tam k
        > olesie mieli laskę- niby martwą i ją tam obracali a potem się okazało że ona je
        > dnak taka martwa nie jest wink
        >
        2 modych chlopakow , uczniow ?

i jeden z nich zaczal brac kase od kolegow za bzykanie jej ?
        a drugi ja probowal uwolnic ?
        • kfiatuszkowa Re: Nie pamiętam tytułu... 26.06.11, 11:39
          Chyba tak smile Dawno go oglądałam i pamięć już nie ta tongue_out
          • czarnaalineczka Re: Nie pamiętam tytułu... 26.06.11, 11:41
            martwa dziewczyna
            • kfiatuszkowa Re: Nie pamiętam tytułu... 26.06.11, 11:46
              O, o, o, toooo smile
              • wioskowy_glupek Re: Nie pamiętam tytułu... 26.06.11, 12:26
                czarnaalineczka smile - tak racja "Ostatni dom po lewej"

Ps. Sierota i Sierociniec to 2 różne filmy smile Oba fajne ale Sierociniec to jest klimat porządnego Horroru smile Sierota ma też zaskakującą końcówkę ale w innym stylu.

Dobry jest też Nieproszeni Goście i Inni z Nicole Kidman.

Z resztą Sierociniec, Inni i Labirynt Fauna to dzieło tej samej osoby.

A jak ktoś lubi do bólu powtarzalne i przewidywalne azjatyckie horrory to obowiązkowo:

- Ring
                - Klątwa
                - Widmo
                - Nieodebrane Połączenie
                - Oczy

itp wink
                • czarnaalineczka Re: Nie pamiętam tytułu... 26.06.11, 12:30
                  labirynt fauna
                  nigdy wiecej tego nie obejrze
                  dlaczego mnie nikt nie ostrzegl o czym to ??? sad why why sad
                  przez 2 tyg nie moglam dojsc do siebie
                  sad
                  • wioskowy_glupek Re: Nie pamiętam tytułu... 26.06.11, 13:00
                    Ja właśnie nie rozumiem tej histerii z Labiryntem Fauna. Pisali że to takie obrzydliwe itp... Obejrzałam i szczerze powiem była tam jedna scena szycia czegoś na żywca. Zamknęłam wówczas oczy i tyle. Poza tym ani nic strasznego ani ten film ciekawy nie jest. Końcówka też jakoś nie powala...

Nie wiem ale nie rozumiem fenomenu tego filmu, dla mnie średniawy smile
                    • czarnaalineczka Re: Nie pamiętam tytułu... 26.06.11, 13:05
                      scena z rozwaleniem glowy przerazajaca sad
                      reszta tyle obrzydliwa ( faun czy ten potwor z oczami w dloniach byli smieszni wink )
                      co masakrycznie dolujaco smutna
                  • yenna_m Re: Nie pamiętam tytułu... 26.06.11, 21:53
                    no fakt, na Labirynt fauna tez nie mialam ochoty po raz drugi
                    Stoi na polce i kurzy sie.

Ale np Innych to moglabym ogladac w nieskonczonosc smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka