Dodaj do ulubionych

Wielbicielki Harrego Pottera

28.06.11, 17:23
są i czekają na premierę finału?
www.youtube.com/user/WarnerBrosPL
Niesamowity trailer.
Obserwuj wątek
    • wespuczi Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 17:35
      no dzieki smile
      teraz bede ogladac co dwie godziny, odliczajac czas do premiery..
      ale trzeba przyznac ze wyglada niesamowice, i na dwie minuty zapomnialam o otaczajacym mnie mugolskim swiecie..
      • jjod Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 17:40
        Ja już od dawna czekam na premiere, zwiastun tez widziałam smile.
        Zapowiada się świetnie, wybiorę się na pewno, to już u mnie standard smile
        No i Ci bliźniacy Phelps wink
    • mathiola Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 17:42
      mnie ostatni obejrzany film wyleczył z czekania na premierę. Kupa kupa i jeszcze raz kupa. Wolę książkę smile
      • mehil.dam Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 18:21
        Jestem fanką Pottera, ale tego książkowego. Ostatni film był jak dla mnie wybitnie nudny.
        Zapowiedź ciekawa, ale do trailerów zawsze wybiera się najlepsze sceny. Niespecjalnie czekam na film, pewnie obejrzę jak wyjdzie na DVD.
    • angazetka Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 18:50
      Melduję się na rozkaz wink Jestem, czekam, zwłaszcza na jedną scenę... Wiadomo, że filmy to nie książki, ale i tak je uwielbiam.
      • kawka74 Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 19:24
        > Melduję się na rozkaz wink Jestem, czekam, zwłaszcza na jedną scenę...

Którą? Którą?
        • sotto_voce Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 19:34
          Pewnie Radcliffa na golasasmile
        • angazetka Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 19:50
          Pocałunku Rona i Hermiony wink
          • ruta.dl Re: Wielbicielki Harrego Pottera 08.07.11, 13:22
            a ja czekam na walke matki Rona z Bellatrix i tekst "nie w moja corke, (...)!!!!"
      • martishia7 Re: Wielbicielki Harrego Pottera 07.07.11, 17:00
        Wspomnienia Snejpusia mojego kochanego smile
    • black-cat Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 18:53
      Książki lubię, filmy tylko pierwsze dwie części - w disneyowskim stylu. Począwszy od trzeciej było coraz gorzej. Szósta część beznadziejna, a ostatnia sięgnęła dna. Tak więc wyleczona z filmów, na premierę nie czekam. Obejrzę jak wyjdzie na dvd i zrobię to tylko dla Alana Rickmanasmile
      • angazetka Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 18:56
        Jak dla mnie disnejowski styl to potężna wada wink Trzeci film jest zaś IMHO najlepszy w serii.
        • wespuczi Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 19:22
          a dla mnie trzeci byl najnudniejszy smile
          najbardziej mi sie sie podobal ksiaze polkrwi, atmosfera byla niesamowita,
          a pierwsza czesc insygni smierci byla calkiem w porzadku moim zdaniem, mialo byc nudno i beznadziejnie, jak siedzieli w tym namiocie..
        • martishia7 Re: Wielbicielki Harrego Pottera 07.07.11, 17:01
          Dla mnie od trzeciej ta seria filmów się w ogóle zaczyna smile Ostatnio oglądałam po kolei bo chłop czytał, a potem oglądał i rzeczywiście, Książe jest bardzo dobrze zrobiony.
    • ira_07 Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 19:00
      Czekam, czekam. Tylko są nieco niekonsekwentni - w 1 części pokazali śmierć Lily, jak próbuje się chronić a Voldek jest tuż-tuś, w ostatniej ma jeszcze czas mówić do syna.
    • thorgalla Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 19:53
      Stanę w obronie poprzedniej części.Wiadomo,że najciekawsze i najbardziej dramatyczne zdarzenia dzieją się zawsze pod koniec książki.Została podzielona więc nie ma co oczekiwać tego.W książce głównie łażą po lesie i myślą jak te hokruksy znaleźć.W drugiej części będzie się działo bo to finał.
      Ja czekam na walkę Molly i Bellatrix "tylko nie moją córkę,suko"
      Ciekawa jestem czy pokażą wspomnienia Serwusa o Lilly.
      • ira_07 Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 20:11
        Pokażąwink Widziałam aktorów grających małą Lily i Snape`a.
      • wespuczi Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 20:20
        "tylko nie moją córkę,suko"

ja akurat nie lubie te linii, taka fajna historia wyszla rowlingowej, a takie kowbojskie slowa molly w usta wlozyla, stac ja na wiecej smile
        • wespuczi Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 20:21
          aha ja szczegolnie lubie sobie ogladac helene bc w roli bellatrix, zawsze sie na nia gapie jak urzeczona - niesamowita kreacja, podobnie jak rickman.
          • wioskowy_glupek Re: Wielbicielki Harrego Pottera 28.06.11, 20:54
            Są i czekają smile
            Niestety bardzo żałują że w tym roku nie mają z kim iść sad a samemu to niefajnie...
            Jedyną nadzieją jest córka kuzynki, ale kuzynka nie przepada za Potterem i chyba nie pozwoli jej iść... szkoda.

Tak czy inaczej poprzednia część była nudna jak flaki z olejem. Ale nie to jest najgorsze a to że kompletnie pominęli bardzo ważną jeśli nie najważniejszą część książki a mianowicie sprawę Dumbledore'a. Całą jego zdradę i sytuację z siostrą. Niestety obiawiam się że ostatnia część skupi się jedynie na ucieczce z Gringotta i bitwie o Hogwart, zostawiając w tyle tak ważną sprawę.
          • agazagie Re: Wielbicielki Harrego Pottera 07.07.11, 18:08
            Przybij pionę! smile HBC jest świetna a za słuchanie akcentu AR dałabym się pokroić smile
    • lila1974 Re: Wielbicielki Harrego Pottera 29.06.11, 00:12
      I ja!
    • thorgalla Re: Wielbicielki Harrego Pottera 07.07.11, 16:52
      Transmisja z premiery w Londynie.
      Początek o 17.00
      www.facebook.com/HarryPotterInsygniaSmierci?sk=app_205521576149308
      PS.Nie wiem czy można oglądać,nie mając konta.
    • agazagie Re: Wielbicielki Harrego Pottera 07.07.11, 18:01
      Z premierą idealnie wpasowali się w moje urodziny smile Oczywiście, że pójdę. A jakże smile Żałuję, że to już koniec sad
      • wioskowy_glupek Re: Wielbicielki Harrego Pottera 07.07.11, 20:08
        A może jest ktoś z B-B kto miałby ochotę na wspólne oglądanie smile ?
    • angazetka Premiera 07.07.11, 22:43
      Powiem wam, że zerkałam na czerwony dywan i gdy rozkleiła się święta trójca plus Rowling, rozkleiłam się i ja. Nie mogę się doczekać filmu.
      • thorgalla Re: Premiera 08.07.11, 09:58
        >>rozkleiłam się i ja
        Ja też.Szkoda,że to koniec.
        Jo miała ładną sukienkę.
        • thorgalla Re: Premiera 08.07.11, 18:04
          Płacząca Emma
          https://bi.gazeta.pl/im/1/9914/z9914561X,Wzruszajace-pozegnanie-odtworcow-glownych-rol-z-fanami.jpg
          • nutka07 Re: Premiera 08.07.11, 18:18
            Alez ona wyrosla smile
    • pszczolaasia Re: Wielbicielki Harrego Pottera 08.07.11, 09:46
      wielbicielka idzie na pokaz przedpremierowy w nocy z 14/15 lipca. ha! w 3d. nigdy nie bylam na 3d i jestem ciekawa czy mnie to wnerwiac nie bedzie jak mi bedzie voldemort latal po sali kinowej....tongue_out
      • angazetka Re: Wielbicielki Harrego Pottera 08.07.11, 10:14
        Wkopałaś się tongue_out Teraz to już MUSISZ napisać recenzję.
        3D nie lubię, mam nadzieję, że gdzieś będzie w wersji normalnej. I z napisami.
        • pszczolaasia Re: Wielbicielki Harrego Pottera 08.07.11, 10:30
          ja nie wiem czy lubie czy nie. nigdy nie byam. i dlatego ide na premiere bo bedzie z napisamiwink jedyny dubbing jaki toleruje ma miejsce w shreku. dubingowcow od pottera bym odstrzelila...
          • iwles Re: Wielbicielki Harrego Pottera 08.07.11, 10:57

idź i zaraz napisz, czy wpuszczali 8-latków tongue_out
            • wioskowy_glupek Re: Wielbicielki Harrego Pottera 08.07.11, 11:02
              pszczolaasia - odradzam stracisz niepotrzebnie pieniądze i się zawiedziesz... W Polsce poza paroma kinami 5D nie ma czegoś takiego jak 3D w zwykłych kinach. To jest zwykłe naciąganie i oszustwo. Niestety można się o tym przekonać dopiero oglądając prawdziwe 3D w kinach do tego przystosowanych albo za granicą.

A co do dubbingu to nie trawię, niestety u mnie w mieście nigdy nie ma wersji z napisami.
    • lelija05 Re: Wielbicielki Harrego Pottera 08.07.11, 11:11
      Och, ja się już nie mogę doczekać!
      I tylko się boję, że się wzruszę, bo ostatnio coś miętka się zrobiłam, a prof Snape jest moją ulubioną postacią wink
      Ten głos...
    • angazetka Brzmi dobrze 08.07.11, 14:18
      kultura.gazeta.pl/kultura/1,114628,9915075,_Sensacyjny__wybuchowy_i_pelen_magii___Krytycy_entuzjastycznie.html
      Rety, chyba popędzę od razu 15 lipca do kina...
      • wioskowy_glupek Re: Brzmi dobrze 08.07.11, 20:46
        Osobiście ryczałam w 3 momentach czytając ksiazke:

1. Opowieść Snape'a i zfrada Dumbledore'a
        2. Kiedy wszyscy zmarli odprowadzali Harry'ego na miejsce walki z Voldemortem
        3. Na końcu kiedy mówił dlaczego jego syn nazywał się Albus Severus.
        • wespuczi Re: Brzmi dobrze 12.07.11, 17:05
          snape jest oficjalnie mezczyzna przez ktrego sie naplakalam najwiecej w calym zyciu...
    • angazetka Się pochwalę 12.07.11, 16:57
      Za dwie godziny zacznie się pokaz przedpremierowy filmu - i będzie na nim moja skromna osoba smile))
      • ira_07 Re: Się pochwalę 12.07.11, 17:22
        Też się pochwalę, znalazlam kino, które pokaże HP w 2Dwink A już się bałam, że znów się będę męczyć w 3D. Niech żyje Ars!
        • morderek Re: Się pochwalę 12.07.11, 18:59
          Dziś zdobyłam bilety na sobotę 16-go, ale u mnie w mieście NIGDZIE nie grają w 2D, wszędzie to pieprzone 3D, no trudno.
          • pszczolaasia Re: Się pochwalę 13.07.11, 08:44
            mam w odwloku 2d 3d i anwet 10 d.
            jutro dokladnie o polnocy zobacze to....
      • pszczolaasia Re: Się pochwalę 13.07.11, 08:44
        mooooooowwwwwwww!
        • angazetka Re: Się pochwalę 13.07.11, 08:50
          Ze spoilerami? wink
          • izak31 Re: Się pochwalę 13.07.11, 09:14
            Powiedzcie czy Harry zginał....bo idę z 9-letnią siostrzenicą i boję,ze ona tego nie wytrzyma....
            • angazetka Re: Się pochwalę 13.07.11, 09:19
              Jezu! Nie idź. To nie jest film dla dziewięciolatki.
            • pszczolaasia Re: Się pochwalę 13.07.11, 09:24
              to bedzie spojler wielki!smile z 9-latka ja bym chyba nie szla...
          • pszczolaasia Re: Się pochwalę 13.07.11, 09:23
            tak!
            • izak31 Re: Się pochwalę 13.07.11, 09:25
              Była na wszystkich czesciach. Ale jak harry zginie to ja pie... nie ide....
              • wuika Re: Się pochwalę 13.07.11, 09:28
                Czyli stawiacie na to, że bardzo odejdą od książki, czy też nie?
              • angazetka Spoiler WIELKI 13.07.11, 09:30
                Błąd, że była. Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie, czy zginie.
                • pszczolaasia Re: Spoiler WIELKI 13.07.11, 09:33
                  powiedz czy jestes rozczarowana czy nie? podobalo sie?
                  • angazetka Re: Spoiler WIELKI 13.07.11, 09:45
                    Podobało się, te dwie godziny minęły nie wiem kiedy.
                • izak31 Re: Spoiler WIELKI 13.07.11, 09:38
                  Nie kazdy 9-latek jest płaczliwy i bojący sie wink. skoro moja siostra uznała,ze moze iść to chyba wiedziała co robi. tym bardziej,ze i tak czyta ksiązki a filmy by i tak widziala na dvd.
                  • angazetka Re: Spoiler WIELKI 13.07.11, 09:42
                    Nie chodzi o płaczliwość (choć owszem, scen strasznych i ciężkich jest wiele), tylko o możliwości rozumienia i przeżywania.
            • angazetka Dużo spoilerów - moja recenzja 13.07.11, 09:36
              Aż nie wiem, jak to opisać. Byłam na wersji 3D (którego nie widzę – przyjaciółka twierdzi, że był super dopracowany i wiele dawał) i z dubbingiem, który powinien być karalny (patrz: minusy).

Plusy:

1. Chochliki kornwalijskie. I piromańskie skłonności Seamusa. I tiara przydziału. Czyli wszystkie te detale, które plątały się po serii, a teraz znalazły domknięcie.
              2. Scena w Zakazanym Lesie. Harry otwierający znicza, spotkanie z bliskimi, czekanie na śmierć – genialne. Płakałam.
              3. Pokazanie ciał Tonks i Lupina – prawie trzymających się za ręce. Ładne.
              4. Epilog. Po sali przechodził nerwowy chichot – tak dziwnie było patrzeć na nich, postarzonych o te 19 lat. Dzieci po prostu boskie, skóra zdarta z „rodziców”. Nie ma rozmów Rona z Rose, jest tylko dialog Harry’ego z Albusem. Puenta doskonała.
              5. Wątek Malfoya. Zgrabnie poprowadzony, fajnakonfrontacja w pokoju rzeczy zaginionych. I potem płaczący, ale wciąż posłuszny rodzicom, Draco po śmierci Harry’ego.
              6. Świetna Minerva, nadal będąca sobą, nawet w takim momencie.
              7. Rozmowa z Dumbledore’em na King’s Cross. Jeden z niewielu naprawdę wiernych powieści momentów.
              8. W pewnym momencie mamy trzy wątki miłosne jeden po drugim: pocałunek Rona i Hermiony (za mało, za mało, dobrze, że potem jeszcze dorzucili kilka scen świadczących o ich relacji), buziak Ginny i Harry’ego („bywaj dziewczę zdrowe, ojczyzna mnie wzywa”wink i – tadam! – Neville szukający Luny, żeby jej powiedzieć, że za nią szaleje. Znaczy się, w ogniu
              walki trzeba wyjaśnić sprawy najważniejsze.
              9. Neville The Hero. Super był, tylko ciut za dużo gadał. Ale w końcu mógł się pokazać chłopak.
              10. Helena B-C jako Hermiona udająca Bellę. Pokłony dla jej aktorstwa.
              11. Scena zabicia Snape’a. Pokazana tak, że działa na wyobraźnię i rusza bardziej niż gdyby pokazano ją dosłownie.

Minusy:

1. DUBBING. I tłumaczenie. Ron krzyczący do kolegów Dracona, którzy właśnie próbowali zavadować Hermionę „wy gamonie”??? I – najgorsze ze wszystkiego – pani Weasley krzycząca „ty bestio”??? WTF „ty bestio”?
              2. LICZNE zmiany wobec powieści. Lepiej sobie darować porównywanie z książką i traktować film jak „na motywach”.
              3. Aha, Harry na King’s Cross nie jest nagi tongue_out Ale za to raz obaj pokazują klaty (Harry i Ron, znaczy), jeśli ktoś jest zainteresowany.
              4. Nie pokazali śmierci Freda. Jak można!
              5. Wycięli większość wątku Ariany.
              6. To, co Harry robi na koniec z różdżką. Niewybaczalne.

To tak na szybko. Jeśli chcecie wiedzieć coś jeszcze, to pytajcie wink
              • jjod Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 13.07.11, 09:47
                Ale w tym zwiastunie, w 1:03 to chyba Ron pochyla się nad ciałem Freda?
                Oliver chyba mówił w wywiadzie, że kręcenie śmierci brata było dla niego bardzo trudne, i potem już miał dość.
                Nie ma nic kompletnie z tej sytuacji?

P.S. Już się nie mogę doczekać, jak pójdę do kina smile
                • angazetka Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 13.07.11, 09:51
                  Jest scena z Weasleyami płaczącymi nad ciałem Freda, ale momentu śmierci nie widzimy.
              • pszczolaasia Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 13.07.11, 09:51
                jezu mam dreszcze. nie wiem jak to wytrzymam....
                nie mow ze ja zatrzymal bo sie wsciekne!!!!!!
                juz jutro o polnocy, juz jutro o polnocy, juz jutro o polnocy...
                dlatego pierdziele i ide bez dabingu ktore mnie wq...rwia.
                • angazetka Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 13.07.11, 09:53
                  Dabing to ZUO.
                  Nie zatrzymał wink
                  • jjod Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 13.07.11, 09:55
                    Ja idę dopiero w piątek na godzine 20, na szczeście na wersję z napisami.
                  • pszczolaasia Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 13.07.11, 09:55
                    ufwink
                    tylko chyba w shreku byl genialny. innego genialnego nie pamietam...
                    • jjod Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 13.07.11, 09:57
                      Dubbing w filmach animowanych jest nawet spoko, co do filmów z aktorami - dla mnie nie pasuje.
                      A już szczególnie masakryczne głosy miały dzieci, które dubbingowały głównych bohaterów w części 1 i 2.
              • martishia7 Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 15.07.11, 11:11
                Jak tam wypadł mój najbardziej wytęskniony motyw wspomnień Snejpusia mojego najmilszego? smile
                • angazetka Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 15.07.11, 11:14
                  Wycięli kawałek, ale zacne to było. Wszystkie znane mi snejperki łkały w chusteczki.
                  • martishia7 Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 15.07.11, 11:17
                    Wybornie big_grin

Właśnie zrobiłam małe badanie rynku i obczaiłam, że @#%#^%&^$ wszędzie grają ten film w 3D... Jestem taka wściekła, że pomimo wielkiej chęci obejrzenia rozważam poczekanie na dvd.
                    • angazetka Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 15.07.11, 11:18
                      Podobno jest kilka kopii w 2D, ale za to z dubbingiem. Ale podobno 3D jest tu genialne. Podobno - bo ja mam astygmatyzm wink
                      • martishia7 Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 15.07.11, 11:24
                        Ta. Przybij piątkę. Też nie widzę, też mam astygmatyzm. Nadto jako dziecko miałam dość sporego zeza w związku z czym nie mam widzenia dwuocznego. Jak się bardzo skupię i zrobię odpowiednie ćwiczenia, to jestem w stanie "zobaczyć", ale za dużo wysiłku mnie to kosztuje, więc przestałam próbować. Generalnie nie miałabym problemu z chodzeniem na filmy 3D, gdyby jedynym dyskomfortem były te idiotyczne, niewygodne, obcinające pole widzenia, o-kant-dupy-potłuc okulary. Ale dodatkowo mam wrażenie, że obraz jest jakiś taki nieostry, bardziej nieostry niż przy normalnych filmach. Też tak masz?
                        • angazetka Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 15.07.11, 11:44
                          Hehe, też mam astygmatyzm z zezem i widzenie obuoczne przekracza moje mozliwości wink I też mi się obraz 3D wydawał jakiś taki rozmyty. Ale powiem ci, że może Pottera jakoś rzetelniej zrobili, bo jest ok. Tyle że głębi nie widziałam.
                      • pszczolaasia Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 15.07.11, 12:07
                        ze swej strony- jako rozdziewiczona- wiec nie majaca zadnej praktyki w temacie- moge powiedziec ze mi sie podobalo. ale ja tylko slepa jestem wink w oczach kontakty na to gogle i poszlo! nagini mnie 2 razy w nos prawie uzarla nie mowiac o smoku...
                    • agazagie Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 15.07.11, 13:08
                      No ale jak "wszędzie"? Tzn, że w zwykłych salach, nieprzystosowanych do 3D też będą puszczać wersję trójwymiarową? W Plazie w Poznaniu grają w 3 salach - Imax i 2 zwykłych. W Imax na pewno będzie 3D ale w pozostałych dwóch śmiem wątpić, mimo tytułu "HP bla bla bla 3D". No ale nie wiem - może rzeczywiście wystarczy tylko okulary włożyć... Dzisiaj się przekonam bo własnie idę na seans do "zwykłej" sali. Za to bez dubbingu smile
                      • martishia7 Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 15.07.11, 13:25
                        Właśnie tak to wygląda jak mówisz - na zwykłej sali wkłada się okularki i voilla smile
                        • agazagie Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 16.07.11, 00:01
                          Ano właśnie tak to wyglądało smile Okulary i voilla smile W Imax jest po prostu ekran ze 4 razy większy więc dla 3D lepiej. Ale i tak fajnie się oglądało, na Snapie uroniłam łezkę (ale to chyba tu normawink trochę mało mi go było) i w ogóle był efekt WOW wink
                          A najlepsze jest to, że na sali średnia wieku to jakieś 25+ (zanotowałam dwoje dzieci w granicach 12-15 lat, reszta to studenci i starsi). No ale dzisiejsi studenci to niemal dorastali z Harrym...wink
                          No i wreszcie będę mogła kupić sobie box na dvd z kompletem płyt (bezsensem było dla mnie wypuszczanie boxów niekompletnych, kiedy to kolejna część wchodziła na ekrany kin). \kurczę... szkoda trochę... Na co teraz będę czekała?
                • pszczolaasia Re: Dużo spoilerów - moja recenzja 15.07.11, 12:05
                  bardzo porzadnie, bardzo ladnie...zero fuszerki. no i snejpus byl ladnym chlopczykiemsmile
    • kubona Re: Wielbicielki Harrego Pottera 13.07.11, 10:35
      a jakże wielbicielki są i czekają.
      a że premiera w moje urodziny wypada to dostałam super prezent - bilety na pokaz przedpremierowy. miejsca w samym środku, już się nie mogę doczekać. no i wycieczka przy okazji, bo bilety do warszawskiego cinema city a my na Warmii mieszkamysmile więc dzień później jeszcze ulubione miejsca na starówce odwiedzę
    • agazagie Re: Wielbicielki Harrego Pottera 14.07.11, 23:09
      TADAM! smile Co prawda nie idę na pokaz o północy (dwójka maluchów na głowie) to wybieram się jutro. I już przebieram nóżkami z podniecenia smile No i idę sama (jakoś nie ma wśród znajomych entuzjastów HP - ale to mi absolutnie nie przeszkadza - przynajmniej nikt nie będzie co chwilę mnie pytał "ale o co chodzi?").
      A propos wersji 3D - w normalnym kinie raczej będzie ona 2D - tak mi się wydaje. Ale do IMAXu nie chciałam iść bo tam grają tylko wersję z dubbingiem (a tego bym nie zdzierżyła). Mimo, że chętnie bym zobaczyła 3D... no ale coś za coś smile Jak już mam wybierać to jednak wolę wersję z napisami kosztem trójwymiaru.
    • pszczolaasia bylam. spojelry:) 15.07.11, 08:28
      dzis o 4tej nei chcialo mi sie wchodzic i opowiadac o wrazeniach. moze to i lepiej dla was bo teraz na , w miare spokojnie, moge powiedziec o wrazeniach -WOW!!!!!!!
      3d polecamtongue_out bylam pierwszy raz i jak dla mnie robi wrazenie kolosalne.
      zaluje ze:
      - nie bylo histroii prof. dumbledora... choc rozumiem ze wszystkiego pokazac nie mogli.
      protestuje:
      koncowka. rodzina idzie na king cross. wszytso fajnie. ale. jak oni konczyli szkole- koniec rozumiem walka z voldziem- mieli 16 lat. ginny jest 2 lata mlodsza czyli miala 16 lat tak? czyli po tych 19 latach jak widzimy ich na dworcu ma wiosen 35suspicious no ludzie!!! zadna 35 latka takiego helmofonu sobie na glowie nie zrobi!suspicious wiosen mam troche wiecej, tez jestem matka dzieciom ,a le takiego helmofonu to bym sobie na wesele ksiecia alberta nie dala zrobicsuspicious
      w oryginale -bez dabingu- dolly mowi do bellatrix lestrange - nie w moja corke suko!wink snejp...snejp... nie plakalambig_grin ale dlatego ze kolo mnie siedziala moja siostra i pociagala nosem (katar miala) i chcialam nam publicznie wstydu oszczedziec.
      srednia wieku byla rozna rozniasta (nie zawyzalam, nie bylam najstarsza! ha! generalnie mlodziez. poprzebierana, halasujacasuspicious i bijaca brawo gdy- wiadomo co. ale bylo tez mnostwo ludzi w srednim wieku.
      nie no..bedzie mus chyba jeszcze raz pojscbig_grin albo na diwidi zakupicsmile dla moich dzieci w przyszlosci...
      generalnie genialny film. genialny i piekny!
      • pszczolaasia errata. keidy 15.07.11, 08:29
        konczyli szkole mieli po 18 a ginny 16.
        • agusia79-dwa Re: errata. keidy 15.07.11, 09:07
          zazdroszczę wam, że już widziałyście- ja idę dopiero w niedzielę, ale mam nadzieję, że mi się spodoba
        • agazagie Re: errata. keidy 15.07.11, 10:42
          No jak? Przecież Ginny zaczęła naukę w Hogwarcie kiedy Trójka była w II klasie. Więc między nimi jest rok różnicy a nie dwa.
          • pszczolaasia Re: errata. keidy 15.07.11, 10:52
            pozajaczkwoaly mi sie tomy. nigdy nie pdobala mi sie za bardzo komnata tajemnic...wolalam i praktycznie przy ponownym odswiezaniu serii przeskakiwalam do wieznia a tam ginny juz byla. maj mistejkwink noto miala 36 lat. i tak mniej niz jatongue_out i mimo wszystko nie widze mlodej kobity w takim helmiesuspicious mlodej kobity! bede nalegac na to stwierdzenie!big_grin
      • angazetka Re: bylam. spojelry:) 15.07.11, 09:07
        Pocieszę cię, że epilog kręcili dwa razy, bo za pierwszym postarzyli ich jeszcze bardziej wink
      • thorgalla Re: bylam. spojelry:) 15.07.11, 11:56
        Zielenieję z zazdrości
    • ira_07 Spojlery! 15.07.11, 22:34
      Nie wytrzymałam, byłam na 3D.

Boskie, boskie! Sceny ze Snape`m. Scena przed śmiercią Lily. Neville - odpowiedź na I need a hero!
      • iuscogens Re: Spojlery! 15.07.11, 22:47
        o jakiej smierci Harry'ego wy piszecie???????????????
        o co biega....
        • angazetka Re: Spojlery! 15.07.11, 22:51
          Ale wiesz, o jakim Harrym piszemy? tongue_out
          • iuscogens Re: Spojlery! 16.07.11, 14:03
            angazetka napisała:

> Ale wiesz, o jakim Harrym piszemy? tongue_out

aż tak źle to ze mną nie jest smile
        • thorgalla Re: Spojlery! 15.07.11, 23:25
          iuscogens napisał:

> o jakiej smierci Harry'ego wy piszecie???????????????
          No przecież Sama Wiesz Kto zabił Harrego wink
          Tak naprawdę zabił cząstkę swojej duszy,o której nie wiedział - dodatkowy hokruks
          • iuscogens Re: Spojlery! 16.07.11, 14:04
            thorgalla napisała:

> iuscogens napisał:
            >
            > > o jakiej smierci Harry'ego wy piszecie???????????????
            > No przecież Sama Wiesz Kto zabił Harrego wink
            > Tak naprawdę zabił cząstkę swojej duszy,o której nie wiedział - dodatko
            > wy hokruks

a to w książce było?? Chyba muszę sobie ją odświeżyć.
            • thorgalla Re: Spojlery! 16.07.11, 14:44
              Zdecydowanie było.Dumbi się tego domyślał i dlatego w rozmowie ze Snapkiem powiedział,że Harry musi być zabity przez Voldka.
            • angazetka Re: Spojlery! 16.07.11, 18:19
              Chyba koniecznie musisz, bo to było dość kluczowe smile Nie wiedziałam, że to czytasz.
              • iuscogens Re: Spojlery! 16.07.11, 20:07
                Of course, że czytam, od czasów licealnych smile
                I oglądam.
                Przeczytam jeszcze raz ostatnią częśc, żeby nie wyjść na nieogarniętą smile
    • thorgalla Re: Wielbicielki Harrego Pottera 15.07.11, 23:20
      Właśnie skończyłam.
      Popłakałam sobie w pewnych momentach i się wkurzałam za niewybaczalne dla mnie zmiany.
      Zabrakło m.in.sceny gdy Harry prosi Nevila o zabicie węża bo skąd on miał wiedzieć,że trzeba go zabić.
      Bardzo mi się podobał ale można się przyczepić do tego i owego.Świetne efekty.
      • agusia79-dwa Neville? 16.07.11, 08:45
        czy to naprawdę ON
        • lelija05 Re: Neville? 16.07.11, 10:22
          O cie w morde!
          Ależ przystojnie wyrósł smile
        • angazetka Re: Neville? 16.07.11, 10:23
          On, on wink W ostatnim filmie nawet to widać, pomimo tureckiego sweterka.
      • sotto_voce spojler 16.07.11, 23:44
        > Zabrakło m.in.sceny gdy Harry prosi Nevila o zabicie węża bo skąd on miał wiedz
        > ieć,że trzeba go zabić.
        O właśnie, zabrakło tej bardzo filmowej sekwencji - Harry mówi Nevillowi, żeby zabić węża - Nevill znajduje miecz - Neville zabija Nagini. Harry wprawdzie mówi, co trzeba, ale Ronowi i Hermionie, a potem ganiają za wężem po całym zamku z kłami Bazyliszka, a Neville zabija Nagini jakoś tak przypadkiem, bo się akurat napatoczył.
        Ale dochodzę do wniosku, że chyba chodziło po prostu o to, żeby ten wąż w 3D tak sobie po tych schodach efektownie pochodził. Bo jest drugi bezsens z wężem - kiedy Voldemort mówi do Nagini, że musi teraz ją chronić, a potem pozostawia ją na wolności.
        Mnie osobiście we wszystkich częściach filmu brakuje Patronusów-zwierzątek (filmowe toto by było i efektowne), no ale tu była przynajmniej łania. Pominięcie pobocznych wątków jakoś znoszę, w końcu to nie serial.
        Ostatnia część jest jednak zdecydowanie najlepsza ze wszystkich. Helena B-C absolutnie cudowna jako Hermiona, a Alan Rickman - wiadomo.
    • reszka2 Re: Wielbicielki Harrego Pottera 16.07.11, 09:36
      Też byłam i bardzo mi sie podobał. Chyba najlepsza z części. Bardzo fajnie jest oglądać film dojrzewajacy wraz z widzami, naprawde to chyba ewenement.
      W moim odbiorze - dynamiczny, z dobrym tempem, bez niepotrzebych dluzyzn, nieprzegadany. Stracił na wycięciu wyjaśnien Dumbledora, ale Snape - tu wiadomo o co chodzi. Ach.
      Spokojnie mogli sobie darowac ostatnia scenę - wygladają jak przebierańcy na tym dworcu.
      I co za szkoda, że w walce Bellatrix/Molly ta ostatnia nie powiedziala jak mi sie marzyło - "Nie w moja córkę, qrwo!" - ale to wtedy film byłby od 16 lat...
      • lelija05 Re: Wielbicielki Harrego Pottera 16.07.11, 10:23
        A jak powiedziała?
        • angazetka Re: Wielbicielki Harrego Pottera 16.07.11, 10:25
          W dubbinhu jest "ty bestio". Na co sala zareagowała śmiechem.
          • lelija05 Re: Wielbicielki Harrego Pottera 16.07.11, 10:27
            Łeee, no to kicha.
      • angazetka Re: Wielbicielki Harrego Pottera 16.07.11, 10:24
        No co ty, dla mnie epilog był genialny i zabawny.
        I w oryginale jest "you bitch", tylko w dubbingu tego nie dali.
        • georgia83 Re: Wielbicielki Harrego Pottera 16.07.11, 14:50
          Ja tez juz sie nie moge doczekac filmu. Do kina wybieram sie dopiero po powrocie z wczasow, wiec jeszcze jakies dwa tygodnie musze poczekac ech. Ale z tego co opowiadacie warto czekacsmile
          • wioskowy_glupek Re: Wielbicielki Harrego Pottera 29.07.11, 20:54
            Właśni wróciłam z 3D smile i tak się zastanawiam, jak bardzo trzeba mieć nasrane w głowie żeby zabrać na ten film na oko 3 i 4 latkę ??? Ja miałam pod opieką 11 latkę, która książki nie czytała i bała się w niektórych momentach mało tego nie wszystko rozumiała, choć w poprzednim tyg zaliczyła seans poprzednich 7 części.

Film świetny smile płakałam oczywiście w scenie ze Snapem i paru innych też wink
            Niestety minus ogromny za dubbing i bestię zamiast suki !

No i minus za znaczne pominięcie wątku Dumbledore'a choć i tak pięknie pokazali jaki był z niego kawał patafiana, we wspomnieniach Severusa.

Minus za infantylne przedstawienie prof McGonagall... choć nie wiem może to dubbing ją tak zidiociał ?

Ale poza tym świetne efekty specjalne, głos Voldemorta jakby w głowie każdego z bohaterów, rzucanie zaklęć obronnych na zamek... rewelacja smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka