sylwialukasiewicz
17.07.11, 12:32
Mój kochany mąż ma byłą żonę i 2 dzieci z poprzedniego małżeństwa. Nam urodziło się właśnie 2 dziecko, wyczekany i wymarzony pierwszy synek dla męża, ma 3 córki. Problem jest takiego typu, że była żona nasłała na nas komornika i teraz mój mąż nie może iść do normalnej pracy, bo komornik będzie zabierał mu pensje. Z pracą na czarno jest problem, bo pracodawcy często oszukują i M napracuje się i pieniążków nie dostanie a przecież musimy coś jeść. Korzystamy co prawda z pomocy ośrodka pomocy społecznej, ale to nie wystarcza nam na życie, na szczęście mam mieszkanko po mamusi więc mamy gdzie mieszkać, no ale czynsz i tak zapłacić trzeba. Była żona mieszka ze swoimi rodzicami, niczego jej nie brakuje a i tak chce pieniążki od nas, to niesprawiedliwe. Jak dostawała alimenty to wydawała je na siebie, ubrania, imprezy a nie na dzieci. Dla córek męża jedzenie i ubrania kupowali jej rodzice, więc mój mąż powiedział że nie będzie dawał pieniędzy na jej imprezy. Co mamy zrobić, jak żyć? Ja nie mogę iść do pracy bo mamy malutkiego synka i córcię która niedługo skończy 2 latka.