Dodaj do ulubionych

Problem z ex i komornikiem

17.07.11, 12:32
Mój kochany mąż ma byłą żonę i 2 dzieci z poprzedniego małżeństwa. Nam urodziło się właśnie 2 dziecko, wyczekany i wymarzony pierwszy synek dla męża, ma 3 córki. Problem jest takiego typu, że była żona nasłała na nas komornika i teraz mój mąż nie może iść do normalnej pracy, bo komornik będzie zabierał mu pensje. Z pracą na czarno jest problem, bo pracodawcy często oszukują i M napracuje się i pieniążków nie dostanie a przecież musimy coś jeść. Korzystamy co prawda z pomocy ośrodka pomocy społecznej, ale to nie wystarcza nam na życie, na szczęście mam mieszkanko po mamusi więc mamy gdzie mieszkać, no ale czynsz i tak zapłacić trzeba. Była żona mieszka ze swoimi rodzicami, niczego jej nie brakuje a i tak chce pieniążki od nas, to niesprawiedliwe. Jak dostawała alimenty to wydawała je na siebie, ubrania, imprezy a nie na dzieci. Dla córek męża jedzenie i ubrania kupowali jej rodzice, więc mój mąż powiedział że nie będzie dawał pieniędzy na jej imprezy. Co mamy zrobić, jak żyć? Ja nie mogę iść do pracy bo mamy malutkiego synka i córcię która niedługo skończy 2 latka.
Obserwuj wątek
    • mia_siochi Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 12:40
      Nie wierzę że ktoś to mógł serio napisać, obstawiam tanią prowokację.
      • wrednadziewucha Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 12:43
        W sumie racja, poczekajmy na rozwój wypadkówbig_grin
      • gabi683 To już koniec ?Jestem niepocieszona :( 17.07.11, 13:53
        To już koniec ?Jestem niepocieszona sad
        • sylwialukasiewicz Re: To już koniec ?Jestem niepocieszona :( 17.07.11, 13:54
          Dobra, pora wyjaśnić pare rzeczy.
          Jestem tą złą, roszczeniową babą która nasłała na biednego exa i jego nową rodzinkę komornika.
          Dziś to dziewcze zadzwoniło do mnie z groźbami, że jak nie wycofam sprawy od komornika to pożałuję.
          Postanowiłam zrobić małą prowokację, bo ja nie wiem, może się czepiam, ale uważam że skoro ex płodzi dzieci bez opamiętania to nawet jeśli nam nie brakuje to go to nie zwalnia z obowiązku płacenia zasądzonych alimentów.
          Ex zrobił małolacie dziecko więc dałam krzyżyk na drogę i pogoniłam do niej. On przestał płacić alimenty bo jego kolega widział mnie na imprezie i stwierdził że on moich imprez sponsorować nie będzie. Ja pracuję, pomagają mi rodzice w ten sposób że mieszkam w ich domu, czasem kupią coś dla dziewczynek (10 l. i 7l.). Uważam że mam prawo wyjść sobie z koleżankami a im nic do tego. Dzieciom niczego nie brakuje, pieniądze które dostawałam od niego (super kokosy po 250 zł na dziecko) przeznaczałam na "marzenia" dziewczynek, jedzenie, szkoła, zajęcia dodatkowe, wszystko płaciłam sama ze swojej pensji.
          Teraz exowi urodził się syn i wydzwaniają, że pazerna jestem, że mam dać im spokój bo im na zycie nie starcza.
          Wszystkie fakty jakie przedstawiłam to szczera prawda. Co z nimi zrobić?
          • gabi683 Re: To już koniec ?Jestem niepocieszona :( 17.07.11, 14:04
            sylwialukasiewicz napisała:

> Dobra, pora wyjaśnić pare rzeczy.
            > Jestem tą złą, roszczeniową babą która nasłała na biednego exa i jego nową rodz
            > inkę komornika.

to bardzo dobrze zrobiłaś tylko po co te kłamstwa ze jesteś obecną żoną?

> Dziś to dziewcze zadzwoniło do mnie z groźbami, że jak nie wycofam sprawy od ko
            > mornika to pożałuję.

to zacznij nagrywać bo są to groźby karalne suspicious

> Postanowiłam zrobić małą prowokację, bo ja nie wiem, może się czepiam, ale uważ
            > am że skoro ex płodzi dzieci bez opamiętania to nawet jeśli nam nie brakuje to
            > go to nie zwalnia z obowiązku płacenia zasądzonych alimentów.

Bo nie zwalanie i jemu nic do tego ma płacić i koniec !

> Ex zrobił małolacie dziecko więc dałam krzyżyk na drogę i pogoniłam do niej. On
            > przestał płacić alimenty bo jego kolega widział mnie na imprezie i stwierdził
            > że on moich imprez sponsorować nie będzie.

heheh dobre ty masz prawo żyć jak chcesz a on niech dale cieci robi suspicious

Ja pracuję, pomagają mi rodzice w te
            > n sposób że mieszkam w ich domu, czasem kupią coś dla dziewczynek (10 l. i 7l.)
            > . Uważam że mam prawo wyjść sobie z koleżankami a im nic do tego.

dziadkowie cha to pomagają,ty masz prawo żyć jak chcesz smile

Dzieciom nicz
            > ego nie brakuje, pieniądze które dostawałam od niego (super kokosy po 250 zł na
            > dziecko) przeznaczałam na "marzenia" dziewczynek, jedzenie, szkoła, zajęcia do
            > datkowe, wszystko płaciłam sama ze swojej pensji.

wielkie gó...smile

> Teraz exowi urodził się syn i wydzwaniają, że pazerna jestem, że mam dać im spo
            > kój bo im na zycie nie starcza.
            > Wszystkie fakty jakie przedstawiłam to szczera prawda. Co z nimi zrobić?

nic i nagrywaj to co do ciebie gadają smile
            • magiczna_marta Re: To już koniec ?Jestem niepocieszona :( 17.07.11, 14:08
              A bo mnie dziś wkurzyła tymi telefonami i sobie chciałam jaja porobić z tego jak ona sie wysławia.
              Mąż, pieniążki, mamusi mieszkanko, wymarzony synuś itp
              • lusitania2 Re: oj, "ktoś" zapomiał się przelogować? 17.07.11, 14:24
                szukasz posady trolla w wyborczej, magiczna?
                Dopóki nie opanujesz przelogowywania się kiepsko widzę twoją nową pracę.
                • guz_ek Re: oj, "ktoś" zapomiał się przelogować? 17.07.11, 14:29
                  magiczna odkąd to ty masz córki??tongue_outtongue_out

Dodam, tak to jest jak się ma męża ch...a, obojętnie czy pierwszego czy piątego (męża).
                  • magiczna_marta Re: oj, "ktoś" zapomiał się przelogować? 17.07.11, 14:37
                    Mój ex jeszcze nowej pani "na stałe" nie znalazł, da Bóg dzieci chyba też nie narobił.
                    Sytuacja opisana niestety prawdziwa, dziewcze poznane na warsztatach, współczuję exi serdecznie wink
                • magiczna_marta Re: oj, "ktoś" zapomiał się przelogować? 17.07.11, 14:29
                  Wiem, trolować nie umiem tongue_out
                  Muszę poćwiczyć wink
                  • guz_ek Re: oj, "ktoś" zapomiał się przelogować? 17.07.11, 14:36
                    Cos mi się zdaje, że sytuacja jest prawdziwa, tyle, że mm dla zmyłki pozamieniała synów na córki.
          • czar_bajry Re: To już koniec ?Jestem niepocieszona :( 18.07.11, 11:04
            Widzisz moja droga na początek zmień nicka a następnie wymyśl coś innego. To co napisałaś jest żenująco słabe, żadna z wersji nie przejdzie na tym forumtongue_out
    • wrednadziewucha Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 12:43
      ]Jak się ma dzieciaczki, to trzeba na nie dawać pieniążki, to jest mężusia obowiązeczek i nic Wam do tego na co mamusia te pieniążki9 przeznacza dopóki dzieciaczki nie są zaniedbywane. Alimenciki trzeba płacić, co Ty chcesz żeby Ci pradzić? Jak żyć? Normalnie, pracować na dwie rodziny (bo tyle mężuś rodzin ma) lub zwrócić się o pomoc do rodziny, nikt mężowi nie podaruje pieniędzy na alimenty.
      • sylwialukasiewicz Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 12:56
        Mój mąż bardzo ciężko pracuje fizycznie i nie pozwoli żeby jego ex wydawała jego krwawicę na dyskoteki i ubrania. Jak jej rodzice mogą utrzymywać wnuczki to córkę też mogą, w końcu to bardziej ich niż mojego męża rodzina.
        Mąż się pracy nie boi ale przez tego komornika nikt go nie zatrudni na normalną umowę.
        • el_jot Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:01
          Zasr...m obowiązkiem twojego męża jest płacić alimenty na dzieci z pierwszego małżeństwa. No nic na to nie poradzisz. O tobie też bardzo źle świadczy ten post. Może niedługo znajdziesz się w takiej sytuacji jak ex twojego męża, czego z całego serca ci życzę. He he. Wtedy napisz też na forum.
          • sylwialukasiewicz Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:05
            Nie znajdę się w takiej sytuacji bo ja kocham męża a on mnie.
            I nie jestem żadnym trolem, podpisuje się imieniem i nazwiskiem, nie wiem w czym problem.
            Chcę normalnie żyć, wiedzieć że mam co dać jeść swoim dzieciaczkom, a przez tego komornika wszystko jest nie tak.
            • el_jot Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:11

> Nie znajdę się w takiej sytuacji bo ja kocham męża a on mnie.
              big_grin big_grin
              > Chcę normalnie żyć, wiedzieć że mam co dać jeść swoim dzieciaczkom, a przez teg
              > o komornika wszystko jest nie tak.
              Normalnie to ty będziesz żyła, jak twój mąz wreszcie zrozumie, jakie ma obowiązki wobec pierwszej rodziny. Tyle. Nie wiem jak mając własne dzieci, ty pozwalasz,że twój mąż uchylał się od płacenia alimentów. Żałośni jesteście.
              • sylwialukasiewicz Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:14
                Jakby pieniądze szły na dzieci to nie byłoby problemu.
                Mąż nie zamierza sponsorować imprez byłej żony.
                Ja mówiłam mu żeby dawać jej te pieniądze dla świętego spokoju, żeby się odczepiła ale on się zaparł i powiedział że nie będzie płacić.
                • mia_siochi Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:16
                  A co, ma zasądzone alimenty na żonę?
                  Czy na dzieci?

(przepraszam, trolom się nie odpisuje, nie mogłam sie powstrzymać big_grin )
                  • sylwialukasiewicz Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:21
                    Alimenty są zasądzone na dzieci, ale pieniądze które mąż dawał nie szły na dzieci. One były utrzymywane przez dziadków.
                    • attiya Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:26

> Alimenty są zasądzone na dzieci, ale pieniądze które mąż dawał nie szły na dzie
                      > ci. One były utrzymywane przez dziadków.

nie udowodnisz tego
                      poza tym jak mąż nie będzie płacił, to pójdzie do więzienia i nie będzie miał możliwości przebywania z "upragnionym synem". Co oczywiście nie zwolni go z dalszego płacenia alimentów
                    • mia_siochi Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:27
                      A skąd wiesz?
                      Może to ex zona jest utrzymywana przez swoich rodziców,a dzieci przez szanownego alimenciarza?
                      Znakowane banknoty jej dawał, czy co?
                      • sylwialukasiewicz Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:30
                        Mąż tak powiedział, a skoro to zrobił to znaczy że wie.

Jak go wsadzą do więzienia to sama zemszczę się na tej jego byłej żonce, sama ma pieniędzy jak lodu a nam brakuje na życie.
                        • wuika Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:34
                          To jeszcze Ty pójdziesz do więzienia, a wyczekany synek Twojego mężusia będzie miał rodzinę za kratkami. Ja nie mogę, co za szambo w głowie uncertain
                        • el_jot Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:35
                          Coraz lepiej, coraz lepiejbig_grin
                        • gabi683 Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:35

> Mąż tak powiedział, a skoro to zrobił to znaczy że wie.
                          >
                          > Jak go wsadzą do więzienia to sama zemszczę się na tej jego byłej żonce

A ty wiesz że są to groźby karalne ?I bardzo dobrze niech go wsadzą jesteś bezczelnym babsztylem !

, sama m
                          > a pieniędzy jak lodu a nam brakuje na życie.

żal dupę ściska ze ktoś ma a ty nie masz
        • gabi683 Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:18

> Mój mąż bardzo ciężko pracuje fizycznie i nie pozwoli żeby jego ex wydawała jeg
          > o krwawicę na dyskoteki i ubrania. Jak jej rodzice mogą utrzymywać wnuczki to c
          > órkę też mogą, w końcu to bardziej ich niż mojego męża rodzina.
          > Mąż się pracy nie boi ale przez tego komornika nikt go nie zatrudni na normalną
          > umowę.

Dawno już mnie nic tak nie zirytowało TY PODŁY BABSZTYLU ,wzięłaś się za faceta który ma dzieci i jeszcze larwo śmiesz mówić ze on nie musi płacić .Gówno Cie obchodzi na co wydaje kasę jego zasranym obowiązkiem jest polecić.I bardzo dobrze ze ma komornika i na 100% nie zabiera całej pensji tak to jest jak się dzieci narobi a potem płacz bo się na tatusia nie nadaje .zaraz ciebie kopnie w dupę i innej zrobi dzieciaka.Ty myślisz ze co dałaś mu syna to jesteś cacy a poprzednia zona jest be $#%^$%^*&()*_+)_)&*&$*_)++
        • attiya Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:22
          przepraszam wszystkich ale musze to napisać - trollem jesteś czy taka głupia?
          co to oznacza, że córki męża to ich a nei męża rodzina? zenujące - poza tym nic ci do tego na co idzie kasa z alimentów
          • sylwialukasiewicz Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:26
            Chodziło o to że była zona męża to już nie jego rodzina więc on nie będzie sponsorem jej imprez i ubrań.
            Skoro dzieci są utrzymywane przez dziadków to dlaczego mąż ma dawać pieniądze które nie będą na dzieci wydawane?
            • el_jot Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:30

> Chodziło o to że była zona męża to już nie jego rodzina więc on nie będzie spon
              > sorem jej imprez i ubrań.
              > Skoro dzieci są utrzymywane przez dziadków to dlaczego mąż ma dawać pieniądze k
              > tóre nie będą na dzieci wydawane?
              Pierdaczysz, niuniauncertain
              Bosz, że takie idiotki chodzą po tym świecie.
            • gabi683 Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:30

> Chodziło o to że była zona męża to już nie jego rodzina więc on nie będzie spon
              > sorem jej imprez i ubrań.

ale ty tak samo jesteś dla niego obca baba i dla czego ty masz mieć a ona nie ,skoro i ona i ty dałyście mu dzieci !

> Skoro dzieci są utrzymywane przez dziadków to dlaczego mąż ma dawać pieniądze k
              > tóre nie będą na dzieci wydawane?

wiesz gdybym była a miejscu byłej zony bez wąchania dostała byś odemknie w pysk ,za mieszanie .bo alimenty sie jej nalezą a tobie gó... do tego !
              • sylwialukasiewicz Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:33
                Ja jestem jego żona, ona już nie, więc niech się o siebie martwi.
                • gabi683 Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:37

> Ja jestem jego żona, ona już nie, więc niech się o siebie martwi.

ale mają jeszcze wspólne dzieci nie zapominaj kochana które maja prawo do wszystkiego po jego śmierci hehehehhe
                  • el_jot Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:42
                    gabi683 napisała:

> sylwialukasiewicz napisała:
                    >
                    > > Ja jestem jego żona, ona już nie, więc niech się o siebie martwi.
                    >
                    >
                    > ale mają jeszcze wspólne dzieci nie zapominaj kochana które maja prawo do wszys
                    > tkiego po jego śmierci hehehehhe
                    >
                    >
                    No to żeś jej dowaliłabig_grin
                    • gabi683 Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:46
                      el_jot napisała:

> gabi683 napisała:
                      >
                      > > sylwialukasiewicz napisała:
                      > >
                      > > > Ja jestem jego żona, ona już nie, więc niech się o siebie martwi.
                      > >
                      > >
                      > > ale mają jeszcze wspólne dzieci nie zapominaj kochana które maja prawo do
                      > wszys
                      > > tkiego po jego śmierci hehehehhe
                      > >
                      > >
                      > No to żeś jej dowaliłabig_grin

Nie mogłam się oprzeć to jest silniejsze big_grin
                • el_jot Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:41
                  Niuniu, alimenty mają zasądzone dzieci, nie żona. Jak będą dorosłe, będą mogły ojca podać do sądu np o podwyższenie alimentów, nie ich matka. A alimenty płaci się nawet do 25 roku życia. Możesz mieć pretensje sama do siebie, że się związałaś z chłopem ze zobowiązaniami, które ci nie odpowiadają. Ja też jestem drugą żoną,, mój mąż też przez 8 lat naszego małżeństwa płacił alimenty, ale w życiu do głowy by mi nie przyszło żałować ich jego synom. Obowiązkiem rodziców jest utrzymywanie dzieci. To są banały, ale ty sobie z tego komletnie sprway nie zdajesz, niestety.
                  • gabi683 Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:45
                    el_jot napisała:

> Niuniu, alimenty mają zasądzone dzieci, nie żona. Jak będą dorosłe, będą mogły
                    > ojca podać do sądu np o podwyższenie alimentów, nie ich matka. A alimenty płaci
                    > się nawet do 25 roku życia. Możesz mieć pretensje sama do siebie, że się związ
                    > ałaś z chłopem ze zobowiązaniami, które ci nie odpowiadają. Ja też jestem drugą
                    > żoną,, mój mąż też przez 8 lat naszego małżeństwa płacił alimenty, ale w życiu
                    > do głowy by mi nie przyszło żałować ich jego synom. Obowiązkiem rodziców jest
                    > utrzymywanie dzieci. To są banały, ale ty sobie z tego komletnie sprway nie zda
                    > jesz, niestety.

Dokładnie i wiesz ja tu widzę jakąś zemstę że dziewczyna sobie dobrze radzi bez tego ex ,a obecna szału dotuje ze klepie biedę big_grin
            • hexe28 Re: Problem z ex i komornikiem 18.07.11, 18:08
              A co tobie trollu do tego, że dziadkowie sponsorują wnuki??? Nie jest to ich obowiązkiem, a twego faceta owszem!!!
              Kobieta pracuje i bawi się za swoje, a tobie nic do tego tongue_out A jak ci już tak żal, to idź do swoich rodziców niech sponsorują twoje dzieci tongue_out
        • wuika Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:32
          Ale gadasz głupoty. Mąż idzie do pracy, podpisuje umowę (nie słyszałam o zakazie pracy w przypadku komornika na głowie), komornik się dowiaduje i ściąga kasę z pensji. Nie takie rzeczy pracodawcy widzieli (i komornicy też). Napisz od razu - żal Ci kasy na nie swoje dzieci, w końcu Ty jesteś prawdziwą rodziną, wszak urodziłaś mężowi syna suspicious
    • el_jot Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 12:56
      O ja pier....e Mam nadziejkę, że to trollik.
    • naomi19 Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:01
      śmierdzi trollem. Nie odpisujcie.
      • iuscogens Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:05
        Troll jak bum cyk cyk smile
        • sylwialukasiewicz Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:09
          Nie jestem żadnym trolem!!!
          Jestem normalną młodą dziewczyną, od tego jest chyba forum żeby prosić o radę.
          Dlaczego mnie tak traktujecie?
          Nigdy nie byłyście zakochane?
          Ja chcę normalnie żyć z moim mężem i naszymi dziećmi i tyle.
          • gabi683 Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:24

> Nie jestem żadnym trolem!!!

takie bzdury to tylko trollice wypisują

> Jestem normalną młodą dziewczyną, od tego jest chyba forum żeby prosić o radę.

No ba radę prosić zawsze można

> Dlaczego mnie tak traktujecie?

bo jesteś wredna !

> Nigdy nie byłyście zakochane?

ale owszem byłyśmy i jesteśmy zakochane

> Ja chcę normalnie żyć z moim mężem i naszymi dziećmi i tyle.

jak zaczniecie płacić to będzie normalnie i gó... was już powinno obchodzić na co wydaje kasę big_grin
          • naomi19 Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:25
            W piaskownicy za gorąco? Idź nad wodę chłopczyku.
      • heca7 Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:05
        No i ten "wymarzony synek" dla tatusiawink
        • el_jot Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:12
          heca7 napisała:

> No i ten "wymarzony synek" dla tatusiawink

Oj tak, oj taksmile
    • el_jot Jak nie jesteś trollem, to tym gorzej dla ciebie 17.07.11, 13:13
    • attiya Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:20
      ale to nie twój problem na co ona wydaje kasę - obowiązkiem twojego męża jest płacić na swoje rodzone dzieci.
      Poza tym skąd te zdziwienie? Wychodząc za mąż wiedziałaś o jego dzieciach, trzeba było pomysleć o góra jednym dziecku.
      A to, że rodzice ex płacą na dzieci, to też nie jest twój problem
      czyli rozumiem, że twój mąz siedzi w domu bo po co iść do pracy, skoro komornik zabierze mu kasę? Ciekawe podejście, ciekawe....lepiej mieć z zarobków męża kilka stów niż co miesiąc powiększający się dług.
    • niezwykladziewczyna Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:26
      Jak mąż nie chce płacić alimentów na swoje dzieci, niech je weźmie do siebie i wychowuje.
      Proste?
      Czy ta opcja też odpada?
      • niezwykladziewczyna Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:35
        Zapomniałam dodać że za alimenty ex żony teraz będzie mógł pobalować Twój mąż.
    • el_jot Dopiszę jeszcze 17.07.11, 13:27
      że za niepłacenie alimentów można się znaleźć w więzieniu.
      Oboje jesteście siebie warci.
      • gabi683 Re: Dopiszę jeszcze 17.07.11, 13:32
        el_jot napisała:

> że za niepłacenie alimentów można się znaleźć w więzieniu.
        > Oboje jesteście siebie warci.

I w tedy będzie normalne życie za głupotę big_grin
    • lusitania2 Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:32
      skoro to komornik "przeszkadza" towejmu mężu w znalezieniu pracy, to niech mąż zajmie się opieką nad waszymi dziećmi, a ty idź zarabiać pieniądze, żeby było na jedzenie dla dzieciaczków.
      • gabi683 Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:38
        Dobre dobre bardzo dobre big_grin
    • mia_siochi może to triumfalny powrót naszej gazetki? 17.07.11, 13:39
      Takie wejście smoka? smile
      • wuika Re: może to triumfalny powrót naszej gazetki? 17.07.11, 13:42
        Bez przesadyzmu, aż taki głupi to on nie jest suspicious
        • gabi683 Re: może to triumfalny powrót naszej gazetki? 17.07.11, 13:47
          wuika napisała:

> Bez przesadyzmu, aż taki głupi to on nie jest suspicious

ja to bym za nią nie ręczyła suspicious
    • zebra12 Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 13:54
      A skąd wiesz, że pieniądze z alimantów nie idą na dzieci, a kasa na imprezy pochodzi od jej rodziców?
      To jakaś różnica? Wór jeden i z niego czerpie się na dzieci, imprezy, wyjazdy, ciuchy.
      Idąc do sklepu nie rozdzielam pieniędzy na alimentowe dla dzieci i moje dla siebie, tylko kupuje za całośc rzeczy dla nas wszystkich. w wśród tych rzeczy jest bluzka dla mnie za 30 zł i buty dla dziecka za 120. Przecież potem wydaję swoje na nasze wspólne cele: kurtkę dla córki czy angielskie dla drugiej, a sukienkę dla siebie.
      Dziwny sposób rozumowania. Twój mąż ma płacić na dzieci i koniec. A jak ex gospodaruje kasą to jej sprawa, byle dzieci były zadbane i nie chodziły głodne. Do imprez ma pełne prawo.
    • morgen_stern Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 17:06
      Magiczna, ale wtopa hehehe
      Jak widać na załączonym przykładzie, trolle za mądre nie są tongue_out
      • lusitania2 Re: Problem z ex i komornikiem 17.07.11, 17:08
        morgen_stern napisała:

> Jak widać na załączonym przykładzie, trolle za mądre nie są tongue_out

tym większe uznanie dla gazety wink
        Nie dał się jeszcze przyłapać na podwójnym życiu.
        Chyba, że coś pominęłam.
    • lilly_about Re: Problem z ex i komornikiem 18.07.11, 10:01
      Co za żenada. Magiczna nawet trollować nie potrafi. Gul jej chodzi, bo jej okropny eksio układa sobie życie od nowa i teraz głowi się, jak mu je zepsuć.
    • 18_lipcowa1 aaaaaaaaaaaaa 18.07.11, 11:25
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka