Dodaj do ulubionych

Ile sztuk macie zwierzat w domu?

07.08.11, 20:06
I nie chodzi mi o krowy czy konie a zwykle domowe zwierzaki-przytulaki

Mam dwa kroliki psa i jeszcze chciala bym kota.Maz tez by chcial ale mowi ze przy tej ilosci zwierzakow w bloku trzy pokoje dwojka dzieci to moze juz za duzo bedzie.
I tak sie wachamy adoptowac kota czy tez nie wiec prosze o pocieszenie czy ktos ma wiecej zwierzakow niz ja? i nie jest uznany za wariata...prosze tez podac w jakim mniejwiecej mieszkaniu czy w domu.
Obserwuj wątek
    • imasumak Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:10
      Sadosia z tego forum ma chyba z 8 kotów (większość chyba na tymczasie) i co najmniej dwa psy. Raczej nie wygląda na wariatkę wink
      Ja mam jednego kocura i suczkę owczarka niemieckiego. Chętnie bym jeszcze wzięła co najmniej jednego kota, ale muszę męża wcześniej przekonać wink
      • gazeta_mi_placi Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:48
        >Raczej nie wygląda na wariatkę.

big_grin big_grin big_grin
    • nangaparbat3 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:12
      Mam tylko psa i kota i jestem uwazana za wariatkę (ale może jednak z innego powodu?) więc olej opinie.
    • najma78 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:12
      Mam kota, psa, rybki - mieszkaja w domu, choc kot to roznie, noce spedza czesto po za. Mamy tez swinki morskie szt. 2 ale maja wciaz maluchy srednio 4-5 i mamy kilka kur, mieszkaja w ogrodzie a zima w ogrzewanej szklarni. Mieszkamy w duzym miescie (ponad 500 tys) i obok mamy drugie (900 tys.), mamy dom z ogrodem.
    • czarnaalineczka Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:13
      psice kocura i samca homosapiensa tongue_out
      z tym ostatnim jest najwiecej roboty i najwiecej miejsca zajmuje
      > I tak sie wachamy adoptowac kota czy tez nie wiec prosze o pocieszenie czy ktos
      > ma wiecej zwierzakow niz ja? i nie jest uznany za wariata...prosze tez podac w
      > jakim mniejwiecej mieszkaniu czy w domu.

sadosce to do piet z ta marna trojka niedorastasz tongue_out

jasne ze adoptowac kota
      kot w zasadzie nie zajmuje wcale miejsca
      tyle co kuwetke postawic
      • czarnaalineczka Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:14
        a nie dopisalam mieszkania
        blok 2 pokoje i salonokuchniatongue_out
      • najma78 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:34
        czarnaalineczka napisała:

> jasne ze adoptowac kota
        > kot w zasadzie nie zajmuje wcale miejsca
        > tyle co kuwetke postawic
        >
        Kuwete, podwojna miske (suche i mokre), druga do wody (mleka), poduche do spania, choc i tak wybierze sobie miejsce, czesto drapak, co by mebli nie skrobal.
        >
        • sanrio Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:41
          druga do wody (mleka),

mleko dla kota??? Boże, widzisz i nie grzmisz?!tongue_out
          • najma78 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:44
            sanrio napisała:

> druga do wody (mleka),
            >
            > mleko dla kota??? Boże, widzisz i nie grzmisz?!tongue_out

Moje koty pily/pija mleko zwykle krowie bez sensacji i bardzo lubia, oprocz tego pija wode. Jeden trafil mi sie z alergia badz nietolerancja na krowie ale posluzylo mu dla kotow zwykle z marketow nawet nie firmowe, a maleko uwielbiala. Kilka razy miala kocieta, akurat znam ich dalsze losy, tylko jeden odziedziczyl alergie po matce.
        • czarnaalineczka Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:49
          > Kuwete, podwojna miske (suche i mokre)
          podwojna miska jest be tongue_out
          ma mleczko musi byc koniecznie szklana i malutka
          na suche moze byc ceramiczna
          a na mokre muuusi byc talerzyk
          a wody to szanujacy sie kot z miski nie pije

chyba ze z psiej wczesniej siedzac kolo miski i gapiac sie wyzywajaco na psa big_grin
          > poducha do spania to jest dokladnie ta na ktorej ktos akurat spi tongue_out
          • najma78 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:57
            czarnaalineczka napisała:

> > Kuwete, podwojna miske (suche i mokre)
            > podwojna miska jest be tongue_out
            > ma mleczko musi byc koniecznie szklana i malutka
            > na suche moze byc ceramiczna
            > a na mokre muuusi byc talerzyk
            > a wody to szanujacy sie kot z miski nie pije
            >
            > chyba ze z psiej wczesniej siedzac kolo miski i gapiac sie wyzywajaco na psa big_grin
            > > poducha do spania to jest dokladnie ta na ktorej ktos akurat spi tongue_out
            >
            smile No tak, kazdy kot jest inny...u mojego podwojne miski sa ok, ale poduchy do spania nie uznaje lubi tylko pieterko lozka dzieci.wink
            • czarnaalineczka Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 21:02
              moj sobie sam zdobyl poduszke big_grin
    • kali_pso Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:14

jedną kotkę
      • anna_geras Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:18
        2 psy, kota, rybkę i 2 koszatniki na tymczasie. Powierzchnia ok 100m.
      • e-dziunia Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:18
        pies, kot i 300-litrowe akwa smile
        mieszkanie w bloku
    • czarnaalineczka Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:17
      dom dla 16 kotow
    • attiya Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:29

wcale nie mam
    • czarnaalineczka Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:31
      https://www.kociarstwo.pl/wp-content/uploads/2009/10/willignoreyou.jpg
    • sadosia75 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:39
      8 kotów swoich plus 1 odziedziczony plus od dziś 2 na tymczasach. do tego 2 psy. w sumie 13 zwierząt. mieszkam póki co w bloku, kotów praktycznie nie widać ( tylko podczas karmienia wiem, ze mam koty ) psy jak to psy czasem coś szczekną.
      Raczej nie jestem uznawana za wariatkę. Ale czasem za wariatkę mnie biorą smile
      • paliwodaj Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:45
        mamy 2 urocze swinki morskie i rybki. Dawno mielibysmy kota czy psa, ale nie mam pojecia kto zajalby sie zwierzakami na czas naszych wyjazdow, ze swinkami nie ma takiego problemu
      • anyx27 Sadosia, 07.08.11, 22:26
        a jak duże masz mieszkanie?
        • anyx27 Re: 1 psica 07.08.11, 22:30
          Od pół roku mam jedną psicę na stanie. Wcześniej nie miałam warunków lokalowych (2 pokoje ok. 50mkw., mieszkanie w bloku). Na psicę zdecydowałam się dopiero, gdy kupiliśmy 75 m z ogródkiem.
        • sadosia75 Re: Sadosia, 07.08.11, 22:31
          Maluśkie smile 64m2 tzn maluśkie jak na taką liczbę zwierząt. ale na szczęście już za chwilę przeprowadzam się do własnego domu gdzie piwnica jest dostosowana do zwierząt.
          • default Re: Sadosia, 08.08.11, 07:40
            Będziesz trzymać zwierzęta w piwnicy ????
            • przeciwcialo Re: Sadosia, 08.08.11, 08:06
              Piwnica piwnicy nierówna. Mój szef piwnice ma taka że niejeden nie ma tak odpindrzonego domu.
            • sadosia75 Re: Sadosia, 08.08.11, 08:08
              Myślisz, że to możliwe? big_grin
              To nie będzie typowa piwnica. tam są już ułożone kafle antypoślizgowe, na części jest wykładzina.na ścianach są pólki, półeczki itp żeby koty miały po czym biegać. legowiska ( na górze też będą miały swoje legowiska ) żeby mogły sobie legnąc i pospać , poidła, miski z karmą, zabawki itp.to ma być ich pokój dzienny, pokój do zabaw. jedno pomieszczenie przeznaczone wyłącznie dla zwierząt.
              Ale zwierzęta będą miały dostęp do reszty pomieszczeń w domu. no i też to nie będzie ciemnia z klepiskiem. tylko dodatkowy pokój ale na miejscu piwnicy.
    • przeciwcialo Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:43
      Sztuk jedna kota.
      • heca7 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 20:59
        Kota i psa a niedawno jeszcze jednego psa. Mieszkamy w domu więc kot robi co chce, łazi gdzie chce, poluje na myszy i ptaki.
        • montechristo4 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 21:06
          psa, sukę i kotkę. Towarzystwo wysterylizowane of kors smile
        • landora Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 01:14
          > poluje na myszy i ptaki.

No, tu akurat nie ma się czym chwalić sad
          • asia_i_p Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 01:51
            To jest przyroda, a ta jest brutalna. Kota się na wegetarianizm nie przestawi.
            • gazeta_mi_placi Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 09:44
              Wydaje mi się, że bardziej brutalne jest bestialskie niekiedy przewożenie żywych zwierząt do rzeźni w warunkach wszystkiemu urągających, wrzucanie żywej świni do parzelnika albo tuczenie na żywca całe życie w klatkach zwierząt, w tym drobiu, żeby na koniec zabić.
              Myślę, że wróbelek albo mysz złapana przez kota miało dużo fajniejsze życie przed zjedzeniem a i być może śmierć lepszą niż życie rzeźnego zwierzęcia uncertain
              • przeciwcialo Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 09:56
                I tu pełna zgoda.
                Kiedy ogladam filmy na Nation. Geogr. zdaża mi się poryczec, ale taka jest natura. Brutalna.
                Zwierzęta rzeźne maja zdecydowanie gorzej.
            • landora Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 10:16
              To nie znaczy, że musi polować na ptaki - koty są ogromnymi niszczycielami przyrody. Przecież nie mówię, że karmić marchewką, można karmić mięsem w domu, nie narażając dzikich zwierząt uncertain

"The ultimate invasive species

Domestic cats have been introduced all around the world and have become feral on most of the Earth’s islands.

About 64 per cent of all cat introductions have had a negative impact on local fauna – including extinctions of native species. This is two to three times higher than other introduced predators. Many conservationists consider cats to be the ‘Genghis Khans’ of the biological world.

There are up to 20 million feral cats in Australia, and these have led to the decline of many small marsupials. Bandicoots, bettongs and numbats are at particular risk. Australia has responded by creating fenced sanctuaries where all feral species are eradicated.

Their most profound impacts are on islands. Cats were introduced to Ascension Island in 1815, when 20 million seabirds nested on the island. By 2000, when a cat eradication programme started, there were no seabirds nesting on the main island."
              (za BBC WIldlife, reszta tu I jeszcze tutaj: o kotach i ptakach

Kot domowy nie jest naturalnym elementem przyrody i powinien być w domu. Włóczenie się po dworze jest ze szkodą dla otoczenia - i dla samego kota, który może wylądować pod samochodem.

I żeby nie było uwielbiam zwierzaki wszelkiej maści. Ale to nie znaczy, że mam im na wszystko pozwalać.
              • przeciwcialo Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 10:21
                Kot domowy wcale nie oznacza kota zamknietego w domu. Powiedziałabym że zamkniecie to żadna łaska. Zamyka się koty miejskie które swój koci zywot szybko skończyłyby pod kołami aut. Czy to dla nich jakies wielkie szczęście to nie wiem. Moja niewychodząca kota wcale szczęściem nie tryska, chce wychodzic a ja jej zabraniam. To dopiero wbrew naturze.
          • przeciwcialo Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 09:36
            Ta, tak. Najlepiej kota w domu zamknąc i marchewka karmic. Kot to drapieżca. Poluje na myszy, ptaki. To zadna nowość ani wstyd.
    • amoreska Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 21:09
      Jedną.
    • deodyma Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 21:13
      psa.
    • klubgogo Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 21:13
      Jedną kotę,
      nie licząc świnek peppa, pandy, kotków, prosiaków i całego zwierzyńca naczelnego domowego zwierza - dziecka.
    • kawad Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 21:19
      3 króliki miniaturowe + jeden na tymczasie i kilkanaście patyczaków. Jak nam się warunki zmienią (czytaj: dzieci będą mogły same wyprowadzać psa) to dojdzie pies smile Ale to za kilka lat dopiero.
    • naomi19 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 21:22
      1
      • 3-mamuska Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 21:48
        Ja mam 7 kotow,2dorosle,5 maluchow, za jakis miesiac zostanie 4 ,2 duze,2 male.A za jakis czas moze pies bedzie.

• echtom Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 21:51
      4 - same koty, nie łączę z innymi zwierzętami. Sporadycznie tymczasuję kociaki. O mieszkaniu pisałam - 94 m2, ale tylko 3 pokoje na 5 dorosłych osób.
    • triss_merigold6 Zero 07.08.11, 21:55
      Koty podobają mi się u kogoś, u siebie bym nie chciała.
      Psy miałam dobre 20 lat i chwilowo dziękuję za dodatkowy obowiązek.
      Gryzonie uważam za zbyt mało interaktywne, kiedyś też miałam akwarium i pamiętam, że rybkami też trzeba się zajmować.
      Poza wszystkim, nie mam ochoty na sprzątanie sierści i wyczesywanie kudłów z ubrań.
      • nangaparbat3 Re: Zero 07.08.11, 23:20
        triss_merigold6 napisała:

>
        > Gryzonie uważam za zbyt mało interaktywne,

Tu się mylisz, zwłaszcza szczury są niesłychanie.
        • aandzia43 Re: Zero 08.08.11, 10:43
          O tak, ze szczurami można się dogadać smile Już jako gatunek są bystre i kontaktowe, a jak się trafi egzemplarz jeszcze bardziej miziasty od innych, to psa i kota zastąpi bez problemu smile Tylko małe to takie, ani porządnie wygłaskać, ani solidnie przytulić wink
          • nangaparbat3 Re: Zero 08.08.11, 12:39
            Kiedyś siedziałam w poczekalni u weta, przyszła pani bez żadnego zwierzaka, siadła i czeka. Okazało się, że na ramieniu, wtulona w jej szyję, siedzi szczurka. Nie mogłam uwierzyć, że nie trzeba jej w żaden sposób trzymać, pilnować, żeby nie uciekła. Wyobraziłam sobie, że od dawna musi być u tej pani. Z rozmowy dowiedziałam się, że jest mlodziutka, a z tą panią od dwoch tygodni.
    • seniorita_24 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 21:58
      3 koty stałe i 2 (długo) tymczasowe, mało wychodzące,.
      • gazeta_mi_placi Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 22:05
        Sądząc po suwaczku spodziewasz się kolejnego tongue_out
        • seniorita_24 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 23:45
          Wierząc w zabobony ciążowe, jeśli jej (bo to lokatorka) włosy rosły proporcjonalnie do częstotliwości i intensywności zgagi, to będzie mega długowłosa persica tongue_out
          • gazeta_mi_placi Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 09:40
            Jak odziedziczy urodę po mamusi to tylko pozazdrościć smile
            • seniorita_24 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 11:15
              Dzięki za "komplementa" tongue_out A jak jednak nie odziedziczy to usłyszycie o narodzinach Yeti niebawem.
      • ewelsia Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 22:09
        Dwie kotki ze schroniska i suczka rasy miniaturowej. Wiosną przeprowadziłam się do własnego domku i od tego czasu kotki stały się wychodzące, w związku z czym mam : myszy, wróble, jaszczurki smile Martwe niestety, najbardziej żal mi wróbli i małych myszek. Generalnie koty to moja miłość.
    • semida Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 22:03
      2 psy,2 papugi,szczur,2 akwaria z rybkami.
      • gazeta_mi_placi Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 22:05
        Kiedy masz czas na forum?
    • estelka1 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 22:25
      Dwie kotki w domu (trzypokojowe mieszkanie) plus jedną koteczkę na podwórku, która ostatnio miała 2 maluchy.
      • iuscogens Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 23:18
        Nie przyznam się, bo wyjdę na nawiedzoną big_grin
        ale stanowczo za dużo, choć mojej mamy nie pobiję w tym względzie tongue_out
        • estelka1 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 23:21
          Nie martw się, ja też mam "niezdrowe" ciągoty wink Bronię się jak mogę, ale przy kotach moje miękkie serce daje znać o sobie. I to mocno
    • el_jot Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 23:23
      Dwa psy, jeden kot, straciłam niedawno psa i kot sobie poszedł, prawdopodobnie znalazł sobie nowy dom. Chciałabym jeszcze jednego kota. Mamy duży dom z dużą działką.
      • estelka1 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 23:33
        Gdybyś mieszkała bliżej, od razu jutro bym Ci przywiozła tę moją podwórkową panienkę smile Jest czarniutka, przylepna i absolutnie kochana
        • el_jot Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 23:34
          Kotka tak?
          • estelka1 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 09:47
            Tak, koteczka smile
    • monika3411 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 07.08.11, 23:38
      Dwie świnki morskie.
    • majenkir 4 psi :) 08.08.11, 01:20
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/re/qd/3acg/v2eUSWR952KRHNT3bB.jpg
      • majenkir Re: 4 psi :) 08.08.11, 01:21
        I jedna rybke. Bojownika. Jakzesz ja moglam zapomniec tongue_out.
      • noname2002 Re: 4 psi :) 08.08.11, 08:32
        Ale piękne te borzoje! Szkoda, że mam za małe mieszkanie dla takiego psasad
      • gazeta_mi_placi Re: 4 psi :) 08.08.11, 09:41
        Masz fajny blat w kuchni.
      • imasumak Re: 4 psi :) 08.08.11, 11:03
        Już to kiedyś pisałam, ale jeszcze raz napiszę - piękne są. smile
      • seniorita_24 Re: 4 psi :) 08.08.11, 12:04
        Przepiękne są! Musisz pewnie dużo czasu spędzać na bieganiu z nimi.
        • majenkir Re: 4 psi :) 08.08.11, 13:02
          seniorita_24 napisała:
          > Musisz pewnie dużo czasu spędzać na bieganiu z nimi.

To mit smile. Charty sa sprinterami - biegaja szybko, ale krotko. A potem dluuuugo odpoczywaja wink.
          • czarnaalineczka Re: 4 psi :) 08.08.11, 13:37
            zaczynam podejrzewac ze moja psica jest chartem big_grin
      • przeciwcialo Re: 4 psi :) 08.08.11, 12:10
        Psy fajne, ale kuchnia tez ładna.
      • yenna_m Re: 4 psi :) 08.08.11, 19:13
        cudne smile
    • kinguch Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 01:22
      3 psy i 3 koty nas troje na 120m2 w bloku na 4 piętrze. Z czego jeden pies praktycznie nie chodzący, wszystkie trzy psy z adopcji i 2 koty znajdy jeden z adopcji. Jestem wariatką?
      • seniorita_24 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 12:06
        Jak na taki metraż to lajtowo. Pewnie w ogóle nie widać, że masz 6 sztuk zwierzostanu, o ile nie są w trakcie zabaw. A pies niechodzący jest ciężki, jak sobie radzisz z wychodzeniem (wynoszeniem) go na zewnątrz?
        • kinguch Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 12:30
          szczerze mówiąc lekko nie jest, bo zwierzyna względnie w tym samym wieku, więc jest na podobnym poziomie aktywności i są momenty że jak wszyscy zaczynają zabawę to jeden wielki tłum się robi i jeszcze dołącza do tego 20 miesięczniak smile ale ogólnie koty mieszkają głównie na antresoli więc ich specjalnie nawet nie widujemy gdy śpią wink chłopaki(dwa psy) są co dwa dni wybiegiwane(w zależności od potrzeb mops ma lans na mieście, a mix pasterskiego lata po wybiegu dla psów i próbuje swych sił w agility). No a nasza Brzydzia Misia, ona jakoś tam chodzi, chociaż długodystansowiec to nie jest, 2/3 metry i pada, ogólnie chodzi w pieluszce(nie dokońca kontroluje i robi kiedy ma ochotę nie wycelujesz ze spacerem) wychodzi na spacer raz dziennie wieczorem bo tylko na tyle pozwala jej stan zdrowia. Jest słodka i kochana ale mieliśmy momenty załamania szczególnie w czasie gdy synek mial tak do 3 miesięcy, było wtedy bardzo ciężko.
          Dodam że mopsica jest po pseudohodowli z rodowodem i jak mi ktoś mówi że chce pieska rasowego ale woli tańszego bo mu papier nie jest potrzebny to mam ochotę oczy wydrapać, jak ktoś ma ochotę to mogę opisać jej historię i stan, może wtedy takie debilne pomysły nie będą przychodzić co niektórym do głowy!
          • czarnaalineczka Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 12:34
            gdzie kupujesz pieluchy dla psa ?
            i jakie sa rozmiary ?
            • kinguch Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 13:30
              po urodzniu się syna niestety ilość środków na zwierzyny drastycznie nam się obniżyła i nie mogliśmy pozwoliś sobie na pieluchy dla psów po 2zł za sztukę przy zużyciu 5 na dobę, wzieliśmy się na sposób i zaczęliśmy próbować z pieluchami dla dzieci i wycinać dziurkę na ogon. Przetestowoaliśmy wszystkie od pampersów przez huggies, i wyszło że najlepsze są dady z biedronki. I teraz pomyka w dadach 4 tych samych co nasze dziecko smile
              • czarnaalineczka Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 13:37
                big_grin
          • seniorita_24 Re: Ile sztuk macie zwierzat w domu? 08.08.11, 12:41
            Dobrze, że Brzydzia Misia (BTW psica ochrzczona bardzo oryginalnie) zgadza się na pieluszkowanie i daje sobie radę. Moje koty są już dość stateczne i nie tłuką się po nocy, ale młodziaki lubią jeszcze wyścigi i skoki przez tor z przeszkodami (czyli dwójkę, niewinnie śpiących ludzi).
            Moje koty w obecnym składzie zaliczyły już fazę stresową (po powrocie z nieudanej adopcji) podczas, której błogosławiłam trafny wybór pokrowców na meble dających się prac w pralce, fazę nocnych zabaw (teraz jest to tylko czas nocnego karmienia po którym idą spać), spadek odporności i leczenie z zastrzykami i kroplówkami. I tak dobrze, że to ostatnie już trafiło na nas kiedy byłam już na zwolnieniu a jeszcze mobilna.
            Bez zwierzaków na pewno byłoby mniej obowiązków, więcej swobody, ale dom bez futer pozostaje tylko lokalem mieszkalnym, a nie prawdziwym domem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka