Dodaj do ulubionych

Cos dla emam.

20.08.11, 21:09
Korporacyjna żywność Food, Inc.

niedziela, 21 sierpnia - 10:40 | HBO 2

Współczesny przemysł żywieniowy to dochodowy interes. Każdego dnia miliony restauracji szybkiej obsługi, supermarketów i centrów handlowych muszą zostać zapatrzone w towar. Biznes ten rządzi się twardymi zasadami i nie ma w nim miejsca na sentymenty. Zwierzęta żyją w koszmarnych warunkach, zapomina się o humanitarnych sposobach ich zabijania. Normy sanitarne są coraz częściej przekraczane, a nad zdrowie i życie konsumentów przedkłada się zysk. Wszystkim kieruje sieć koncernów, które kontrolują rynek i narzucają hodowcom reguły działania
Obserwuj wątek
    • wuika Re: Cos dla emam. 20.08.11, 22:38
      A wniosek z tego jaki? Że czas nam na wieś się wynieść i prowadzić samowystarczalne gospodarstwo? Pod kopułą, bo powietrze też zatrute suspicious
      • bez_seller Re: Cos dla emam. 20.08.11, 23:15
        wuika napisała:

> A wniosek z tego jaki? Że czas nam na wieś się wynieść i prowadzić samowystarcz
        > alne gospodarstwo? Pod kopułą, bo powietrze też zatrute suspicious

Wnioski wyciagniesz po obejrzeniu programu, jesli w ogole. smile
        • go-jab Re: Cos dla emam. 21.08.11, 05:33
          film bardzo dobry... duzo daje do myslenia... po jego obejzeniu pilnuje zeby krowka ktora zkonsumuje moja rodzina byla pasiona trawa w humanitarnych warunkach... (niestety nie potrafimy sie miesa wyrzec, wiec chociaz tyle dla samych siebie i dla ludzkosci/krowosci zrobimy)
    • czarnaalineczka Re: Cos dla emam. 21.08.11, 08:04
      zawsze mnie zastanawialo
      czemu amerykanie produkuja filmy ukazujace ich jako totalnych debili ?
    • cherry.coke Re: Cos dla emam. 21.08.11, 20:46
      Ja mam taki problem, ze zaczynam sie fizycznie brzydzic wiekszosci jedzenia. Glownie tego zwiazanego ze smiercia i okrucienstwem wobec zwierzat (to nie musi byc mieso), ale i tego przemyslowo farbowanego, mielonego, nadmuchiwanego i moczonego w chemii. Sila rzeczy powoli robie sie weganka...
      • naomi19 Re: Cos dla emam. 21.08.11, 21:23
        Niestety warzywa to nie mniejszy syf.
        • cherry.coke Re: Cos dla emam. 21.08.11, 21:48
          Sa jednak blizej naturalnej postaci. Na upartego mozna hodowac sobie samemu. No i okrucienstwa wobec zwierzat wyzszych brak.
    • to_nie_my_toniemy Re: Cos dla emam. 23.08.11, 19:12
      Tiaaa. A jak mój dziadek kurę zabijał to ona jeszcze potrafiła bez łba latać. To były normy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka