Dodaj do ulubionych

wszy w przedszkolu

29.08.11, 16:30
Witam wszystkie mamysmilejak w temacie,nieukrywam ze strasznie sie tego swinstwa boje aby mi dziecko do domu nieprzynioslo z przedszkola,te czasy juz minely ze wszy kojarzyly sie z bieda i brudem,teraz nawet z najlepszych domow dzieci przynosza gdyz rozprzestrzenia sie to niesamowicie szybkosad jak uniknac tego przykrego zjawiska czy stosowanie preparatow na wszy-chodzi o szampon czy pianke do mycia wlosow jeszcze zanim dziecko dostanie jest sensowne???czy to uchroni przed tym robactwem??? zakupilam w Polsce taka pianke na wszy PIPI podobno specyfik bardzo chwalony gdyz likwiduje tez gnidy swieze,gdzie plyn tego nierobi,czy mozna tym zapobiegawczo myc dziecku wloski np raz w tygodniu???podobno ma bardzo przyjemny zapach,sama oczywiscie nie chcialabym tego probowac z wiadomych przyczyn....brrrrr na sama mysl wszystko mnie swedzisadporadzcie cos jak wy sobie radzicie z tymsmileale sie rozpisalam pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • kwiecien05 Re: wszy w przedszkolu 29.08.11, 17:18
      U nas Ola miała dwa razy w zeszłym roku przedszkolnym jeszcze w PL. Za pierwszym razem ścięłam włosy na pazia i traktowałam jakimś tam specyfikiem. Wróciło po paru mies., gdzie bodajże rodzice jednej dziewczynki z grupy nic z problemem nie zrobili - tak mówiła wychowawczyni. Niestety, mnie się wydaje, że na to nie ma rady, bo Ty możesz stawać na uszach, a gro rodziców temat olewa. Najlepsze jest częste przeglądanie głowy dziecku i tyle, bo po co na wyrost chemią traktować.
      • lamatha Re: wszy w przedszkolu 29.08.11, 18:49
        W przedszkolu mojego syna byly, ale on sam nie mial.
        Przedszkolanki kontrolowaly osobiscie dzieci i z tego co wiem to pilnowaly rodzicow aby problem zniknal.
        • maugosia1 Re: wszy w przedszkolu 01.09.11, 17:29
          odstraszajaco dziala olejek tee tree oil - dodaje sie kilka kropli do wody,wlewa do buteleczki typu spray i spryskuje codziennie rano wlosy. W wiedenskich szkolach i przedszkolach wszy sa nawracajacym ciagle problemem (szczegolnie we wrzesniu po wakacjach!), ale nam nigdy sie w wiedniu nie przytafily, mimo, ze w klasie u corki bliskie kolezanki byly leczone.
          • coco-coco2 Re: wszy w przedszkolu 01.09.11, 19:47
            a gdzie taki olejek mozna kupic???i czy to nazwa tak???smile
            • maugosia1 Re: wszy w przedszkolu 02.09.11, 15:30
              Zapytaj w jakims sklepie ze zdrowa zywnoscia, moze tez w aptece. Nazwa jest angielska, niemieckiej nie znam, sama mam zapasy jeszcze z Irlandii.
              • coco-coco2 Re: wszy w przedszkolu 05.09.11, 10:51
                poczytalam troszke w internecie,a czy to jest olejek z drzewa herbacianego,czy cos jest na buteleczce jakis obrazek???dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka