Dodaj do ulubionych

smrodek (rzecz o praniu)

30.08.11, 15:05
A konkretnie chodzi o tshirty meza (takie zwykle biale, ew jednokolorowe, 100% bawelny). Normalnie nie moge. Ostatnio sie nie dopieraja i waniaja pod pachami nawet swiezo uprane . uncertain Maz ma paskudny zracy zapach potu. A ze uprawia sport, to podkoszulki wracaja ze smrodkiem tongue_out Piore w 60, proszku sypie nieprzesadnie duzo, bo ubrania nie sa brudne ani przebarwione, tylko nieswieze.
Mam wrazenie, ze moze te paszki trzeba czyms potraktowac przed praniem, tylko czym?
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 15:08
      Słyszałam o dodawaniu octu lub sody oczyszczonej do prania, ale nie stosowałam.
      • aneta-skarpeta ja robie tak 30.08.11, 15:14
        moj maz ma taki problem po sporcie, wysilku fizycznym

takie zajzajery piore w wysokiej temp na wydluzonym praniu z namaczaniem i daje rade
    • mruwa9 Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 15:34
      proponuje potraktowac paszki meza antyperspirantem.
      Plynow do plukania uzywacie?
      • aneta-skarpeta Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 15:35
        myslisz, ze moj maz nie uzywa antyperspirantu??

uzywa
      • malwa51 Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 15:55
        Paszki meza sa traktowane antyperspirantem! Jest nawet namaczany big_grin tzn jak "medytuje" w wannie, medytuje z namydlonymi pachami, ale co z tego, jak na pare godzin to wystarcza uncertain
        plynu uzywamy, dowcip polega na tym, ze czesc piersiowa pachnie niczym bryza - a pod pachami ta bryza ma znamiona fetorku...
        • moni_ka30 Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 21:10
          www.aptekaeskulap.com.pl/antidral-plyn-na-skore-05g5ml-50ml-p-118.html
          Tego probowal? Naprawde skuteczne. tylko pachy musza byc dokladnie wysuszone i naskorek nie moze byc uszkodzony bo bedzie pieklo.
      • rosapulchra-0 Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 20:36
        Antyperspirant i golenie pach. Zmiana diety też korzystnie może wpłynąć na zapach ciała.
    • quelquechose Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 15:34
      I ty tak wachasz te pachy, zeby sprawdzic? uncertain
      • aneta-skarpeta Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 15:37
        ja jestem wyczulona, wiec jak wieszalam pranie to czulam zapaszek- ku zaskoczeniu

jak pranie np zdbyt dlugo lezy w pralce to nie pachnie ladnie i nie trzeba go specjalnie wąchac

wiec autorka pewnie ma podobnie
        • malwa51 Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 16:26
          mam podobnie, od drugiej ciazy mam nos czujny niczym pieski i czuje zapachy mocniej niz inni.
          nawet czesc kremow do rak musialam zdegradowac na kremy do stop, bo mnie mdli od ich zapachu, choc przed ciaza uwazalam ze ladnie pachna.
          • aneta-skarpeta Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 21:09
            mi tez wiele rzeczy smierdzi, na co moj maz mowi ze to moje dziwactwosmile bo nie miesci sie w granicy zdrowego rozsądku
    • mama_duzych_dzieci Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 15:59
      Można jeszcze spróbować usuwać owłosienie spod pach. Nie musi mieć idealnie gładkich jak my kobietki, ale bardzo krótko przycięte lub nie do końca dogolone. Znam taka osobę, która właśnie tak robi i jest zdecydowana poprawa.
    • kamelia04.08.2007 Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 16:25
      ja miałam problem z plamami na ubraniach: juz po pierwszym praniu na nowej koszuli były ślady, po kilku praniach koszule białe i jasne były żółte, a czarne i ciemne białe. Było też tak, że od tej mieszaniny antyperpirantu z potem było przebawienie, a ciuch był sztywny w tym miejscu. Zapach też był, ale nie jakis mocny.

Mąż ma sie golic pod pachami, a do tego kupiłam mu mocny antypersp w aptece. Jest lepiej
    • kagrami Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 17:14
      Przede wszystkim nigdy przenigdy nie zakładać tej samej koszulki 2 razy, nawet jak wydaje sie jeszcze ok.
    • czarnaalineczka Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 17:46
      moze niech maz wkladek uzywa
      • kasia123_dwa Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 18:02
        www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=&products_id=4149
        Spróbuj tego. Tzn. mąż po kąpieli wieczorem pod pachy. Mi pomógł, stosuje 1x w tyg.
    • myelegans Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 18:05
      dosyp do prania sode oczyszczona, albo wymocz w sodzie
    • zebra12 Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 18:29
      Większość facetów wydziela silną nieprzyjemną woń. Mój eks po nocy był tak spocony, że nawet pościel była mokra, no i ten smrodek... Fuj. Oczywiście mąz się mył wieczorem i rano brał prysznic. Używał dezodorantu, ale na nic to było. Nie spaliśmy razem m.in. z tego powodu. Nawet w wc czuć po wizycie faceta. Każdego.
      • hugo43 Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 19:29
        ja polecam antidral,badz ziaja bloker.
        • zebra12 Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 19:37
          Było wcześniej mówić. Teraz to już się pozbyłam smroda z domu raz na zawsze!
          • naomi19 Re: smrodek (rzecz o praniu) 30.08.11, 19:41
            big_grin
        • martinkowa Re: hugo43 30.08.11, 20:20
          hugo43 napisała:

> ja polecam antidral,badz ziaja bloker.
          A gdzie ten Ziaja bloker kupujesz? Jak to wygląda?
          • japanunieprzerywalempanieposle Re: hugo43 30.08.11, 20:59
            niech wstrzyknie sobie botoks, pojdzie na liposukcje pach, ewentaulnie wyciecie gruczolow co niestety laczy sie z usunieciem owosienia, ewentualnie neurektomia. najlepsza wydaje sie liposukcja pach, kotra powoduje zniszczenie gruczolow ale owlosienie zostaje nienaruszone
            • rita75 Re: hugo43 30.08.11, 21:19
              > niech wstrzyknie sobie botoks, pojdzie na liposukcje pach, ewentaulnie wyciecie
              > gruczolow co niestety laczy sie z usunieciem owosienia,

co jest cennego w owlosieniu pod pachami, ze nalezy je pozostawoc nienaruszone?
              • japanunieprzerywalempanieposle Re: hugo43 30.08.11, 22:17
                nic. aczkolwiek facet moze wolec je miec zachowane
          • hugo43 Re: hugo43 30.08.11, 22:24
            martinkowa napisała:

> hugo43 napisała:
            >
            > > ja polecam antidral,badz ziaja bloker.
            > A gdzie ten Ziaja bloker kupujesz? Jak to wygląda?

ja ostatnio kupilam w realu,za 6,15pln.przez 3 dni stosuje sie co wieczor(moze szczypac,albo i gorzej,w zaleznosci od wrazliwosci skory),pozniej raz na tydz. i pachy sa suchutkie.ja stosuje,bo nie znosze bialych sladow od antyperspirantow.antidral jest mocniejszy.ziaja bloker wyglada jak zwyczajny roll-on i stoi pomiedzy nimi.
            • martinkowa Re: hugo43 31.08.11, 13:22
              hugo43 napisała:

> martinkowa napisała:
              >
              > > hugo43 napisała:
              > >
              > > > ja polecam antidral,badz ziaja bloker.
              > > A gdzie ten Ziaja bloker kupujesz? Jak to wygląda?
              >
              >
              > ja ostatnio kupilam w realu,za 6,15pln.przez 3 dni stosuje sie co wieczor(moze
              > szczypac,albo i gorzej,w zaleznosci od wrazliwosci skory),pozniej raz na tydz.
              > i pachy sa suchutkie.ja stosuje,bo nie znosze bialych sladow od antyperspiranto
              > w.antidral jest mocniejszy.ziaja bloker wyglada jak zwyczajny roll-on i stoi po
              > miedzy nimi.

Dziękujęsmile
              • viki2lav Re: hugo43 31.08.11, 13:43
                dodaj amoniaku do prania, lub zamocz w wodzie z tymze, przed praniem
    • nini6 Re: smrodek (rzecz o praniu) 31.08.11, 09:50
      Ja zapieram ciuchy pod pachami mydełkiem do odplamiania, dobrze sobie radzi z zapachami.
      Mydło dr. Beckmann, ok. 5 zł w Rossmanie
    • black-cat Re: smrodek (rzecz o praniu) 31.08.11, 11:10
      Po przeczytaniu komentarza zebry przyszło mi do głowy, że może warto pomyśleć o kastracjiwink
      A poważniej - niech goli pachy. Pomoże.
    • izabellaz1 Re: smrodek (rzecz o praniu) 31.08.11, 11:22
      Kup lepszy proszek. A męża może do lekarza wyślij, bo taki mocny zapach potu i potliwość w ogóle można leczyć. Może potasu ma za mało, albo coś innego się dzieje.
    • poppy_pi Re: smrodek (rzecz o praniu) 31.08.11, 13:03
      A taki żrący smrodek potu to nie świadczy czasm o jakiejs chorobie?
      • malwa51 Re: smrodek (rzecz o praniu) 31.08.11, 13:36
        Probowalam z google, ale nic ciekawego nie znalazlam. Sklonna jestem ku teorii, ze u m to hormony? - typ wlochacza, za to rzadka fryzura . jak wpisalam ponizej, on nie poci sie jakos strasznie ani nie smierdzi tak w ogole, tylko pachy... nawet ariel nie daje rady tongue_out
    • malwa51 Re: smrodek (rzecz o praniu) 31.08.11, 13:19
      Dzieki za sugestie, zwlaszcza te z blokerami - wyprobujemy, nie wiedzialam ze sa takie bajery nawet z Ziai smile Nie mieszkam w PL i wybor kosmetykow jest dosc ograniczony, wiec zamowie jakies. On sie nie poci jakos strasznie ilosciowo, raczej tylko pod pachami taki problem, ktorego prysznic na dlugo nie rozwiazuje...
      Co zas do zabiegow, to maczo na ziarnku grochu odmowil golenia i przycinania, bo, jak stwierdzil, "bedzie klulo". I wez tu z takim tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka