Dodaj do ulubionych

Gratuluję SLD

19.10.11, 17:31
Bardzo ładnie wbiło sobie gwóźdź do trumny. Miller? Im tam do reszty odbiło?
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 17:34
      Cóż, marzenie o dawnej wielkości.
    • katia.seitz Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 17:40
      No pięknie, pięknie.
      Cieszę się, że ostatecznie na nich nie głosowałam.
    • triss_merigold6 Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 17:47
      Cóż, w tym roku juz nie byłam ich wyborcą, przynajmniej nie mam kaca.
      • marzeka1 Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 17:48
        Z reguły nie zgadzam się z opiniami p. Dominiki Wielowieyskiej , ale tym razem napisała to, co myślę: SLD zrobiło prezent Palikotowi.
    • naomi19 Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 17:56
      Ja tam lubię i Millera i Kalisza.
    • czar_bajry Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 18:07
      A ja uważam zupełnie inaczej, jak by na czele partii stał Kalisz, Kwaśniewski, albo Miller właśnie to mieli by wynik dwucyfrowy. Kiedyś zawsze głosowałam na SLD ale jak starzy odeszli a rządy przejęli młodsi to jakoś straciłam do nich serce.
      Chociaż Olejniczak też był ok.
    • asia_i_p Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 18:09
      Może dlatego, że w porywie zazdrości przypomniał, że oni pierwsi chcieli usunąć krzyż z Sejmu? Rozłożył mnie wtedy, jak mało kto od dawna.
    • magda762 Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 18:49
      A mi ten wybór się podoba. Bardzo lubię Kalisz, ale Miller na tym stanowisku jest lepszy. Zresztą, zawsze głosuję na SLD. W tym roku również.
      • krejzimama Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 19:04
        Ja bardziej lubie Ostròw Wielkopolski.
        A glosowaniem na komuchów nie ma co sie chwalic.
        • czar_bajry Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 19:15
          Czemu nie? Ja się nie wstydzę sympatii to tych "komuchów".
          Twoje poglądy też nie zawsze są powodem do dumy a obwieszczasz je gromkim głosem...
        • magda762 Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 20:14
          Naprawdę? Myślałam, że mieszkam w wolnym kraju i mogę mieć poglądy takie jakie chcę.
          "Komuchy" powiadasz, trochę to wyświechtany slogan.
          Powód głosowania na SLD jest prosty - są mi bliscy światopoglądowo. A że nic ciekawego z "lewej" strony nie widzę - pozostaje ta partia.
        • sumire Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 20:20
          o, a głosowaniem na kogo chwalić się można?
          wolność poglądów mamy, zdaje się...
          • magda762 Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 20:25
            Myślisz, że się chwalę tym na kogo głosuję? Ja nie robię z tego tajemnicy, gdy ktoś mnie pyta, ale toczy się dyskusja... i tyle
            • sumire Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 20:31
              to nie do Cię pytanie było.
              • magda762 Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 20:33
                Ups, sorki
    • forumowiczka.to.ja Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 19:31
      Za tymi kreaturami może być ktoś, kto nie mieszka/ł w Łodzi i nie pamięta czasow ich rządów. Ja pamiętam Millera jak się prowadzał po Łodzi z tym wrednym uśmieszkiem, jaki to on był ach i och, a burdel jaki wtedy panował, szkoda gadać. Korupcja, przestępstwa i układy kwitły za czasów rządow Millera, i choćby teraz nie wiem jak go media przedstawiały ja mu nie wierzę, nie ufam i nie zaufam. Nie głosowałam właśnie dlatego na SLD - nie zapomnę tej kliki kolesiostwa.
      • omernik Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 09:13
        A BURDEL za czasów Kropiwnickiego pamiętasz ? A jego uśmieszek był mniej wredny od uśmiechu Millera ? A człowiek z chorobą psychiczną na stanowisku prezydenta Łodzi był do zaakceptowania ?
        • 1monia4 Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 19:24
          To Kropiwnicki byl chory psychicznie.?Ja tez z Lodzi -i nie zauwazylamTo fakt kwiatki Jońskiego sa na każdym rogu(coby wszyscy widzieli)
        • forumowiczka.to.ja Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 20:12
          omernik napisał:

> A BURDEL za czasów Kropiwnickiego pamiętasz ? A jego uśmieszek był mniej wredny
          > od uśmiechu Millera ? A człowiek z chorobą psychiczną na stanowisku prezydenta
          > Łodzi był do zaakceptowania ?

A przepraszam, rozmawiamy o rządzących w Łodzi, czy o SLD i L. Millerze?
    • attiya Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 20:48
      mówisz? bo tak sobie myślałam, że skoro Napieralski nie zdał egzaminu na wybory, to może jednak stara twarz przydałaby się....sama nie wiem, w sumie nie myślę...
      • anulka.p Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 20:52
        Zamysł jest oczywisty - Palikot zabrał im młodych, więc ewidentnie zwracają się w stronę starszych towarzyszy, trochę jeszcze tego partyjnego betonu jest, z miłością wspominającego złote (dla nich) czasy PRL.
    • duch_mariana Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 00:42
      SLD to od samego początku była partia starych aparatczyków. Co z tego, że wystawili figuranta Olejniczaka, figuranta Napieralskiego, jak i tak rządził stary beton? Nadszedł czas, żeby tacy ludzie jak Ryszard Kalisz, czy Sebastian Wierzbicki dogadali się z Palikotem i stworzyli nową lewicę, która zmiotłaby tych starych trumniaków z politycznej sceny.
      • omernik Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 09:18
        Palikot to nie lewica ! Módlcie się aby lewica w Polsce była dość silna. Będzie pewna opozycja dla tych prawicowych, nadętych oszołomów !
    • krejzimama Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 09:48
      Prawica, lewica... Te pojecia nie są obecnie czyste oraz klarowne.
      Lepszy jest podział na państwowców czyli takich, którzy oczekują opieki państwa w każdej mozliwej dziedzinie oraz wolnościwców czyli ludzi którzy chcą żeby panstwo sie od nich odczepiło bo sami dadzą radę.
    • kali_pso Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 18:48

Przewodniczacy klubu to nie lider...myślę, że w świtle tego, że Kalisz nie chce być liderem- ruch Millera był genialny- to większa odpowiedzialność jednak, szefowanie klubowi to zdaje się mniej eksponowane stanowisko.

Pozqa tym- Kalisz wydaje się potrafić walczyc jedynie o swoje..miejsce na 1 w Warszawiewink Ja go nie widzę jako drapieznika.
      • iuscogens Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 19:20
        No właśnie Rysiu potrafi walczyć o swoje, Piekarską koncertowo wysiudał, biorąc pod uwagę, ze nie weszła do sejmu, byłabym na jej miejscu na niego niezłe wkurzona. Tym bardziej, ze Rysiu wcale nie miał zbyt dobrego wyniku.
        • kali_pso Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 19:25

Ale zdaje się, że on walczył też z Napieralskim- bo przecież z reguły liderzy startują ze stolicy
          • iuscogens Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 19:30
            Nie, z tego co kojarzę to jedynką w Wawie miała być Piekarska, nie Grzesio. Wtedy Rysio zrobił szopkę z raportem i Trybunałem Stanu i wypchnął Piekarską na listę podwarszawską. Oczywiście pisali, że to jej decyzja i takie tam suspicious, ale wczesniej było mowione, że ona ma być w Warszawie, bo ona chyba jest szefową mazowieckiego SLD (nie wiem jak sie te ich struktury nazywają).
            • kali_pso Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 19:40

To dziwne...wczorajsza Polityka podaje wyraźnie, że był konflikt między Napieralskim a Kaliszem...Kalisz miał byc dopiero na trzecim miejscu a Napieralski wahał się czy startować ze Szczecina czy z Warszawy..zdecydował się dopiero, kiedy Kalisz zagroził rezygnacją ze startowania w wyborach...
              • iuscogens Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 19:50
                Z tego co kojarzę to Rysio rzeczywsicie miał być trójka, ale jedynką Piekarska, a nie Napieralski. Może jakiś fan SLD to rozjasni smile
                • kali_pso Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 20:08

W każdym bądz razie o siebie zadbać potrafiwink
                  Może przwidywał klęskę SLD i przeczuwał, że miejsce niżej niż pierwsze to wypad za burtę polityki? Bo w sumie ona znany jest jak chyba nikt w SLD i raczej ma pozytywny odbiór, więc nie mógł bac się, że go nie zobaczy elektorat na liście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka