angazetka 19.10.11, 17:31 Bardzo ładnie wbiło sobie gwóźdź do trumny. Miller? Im tam do reszty odbiło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katia.seitz Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 17:40 No pięknie, pięknie. Cieszę się, że ostatecznie na nich nie głosowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 17:47 Cóż, w tym roku juz nie byłam ich wyborcą, przynajmniej nie mam kaca. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 17:48 Z reguły nie zgadzam się z opiniami p. Dominiki Wielowieyskiej , ale tym razem napisała to, co myślę: SLD zrobiło prezent Palikotowi. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 18:07 A ja uważam zupełnie inaczej, jak by na czele partii stał Kalisz, Kwaśniewski, albo Miller właśnie to mieli by wynik dwucyfrowy. Kiedyś zawsze głosowałam na SLD ale jak starzy odeszli a rządy przejęli młodsi to jakoś straciłam do nich serce. Chociaż Olejniczak też był ok. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 18:09 Może dlatego, że w porywie zazdrości przypomniał, że oni pierwsi chcieli usunąć krzyż z Sejmu? Rozłożył mnie wtedy, jak mało kto od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
magda762 Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 18:49 A mi ten wybór się podoba. Bardzo lubię Kalisz, ale Miller na tym stanowisku jest lepszy. Zresztą, zawsze głosuję na SLD. W tym roku również. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 19:04 Ja bardziej lubie Ostròw Wielkopolski. A glosowaniem na komuchów nie ma co sie chwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 19:15 Czemu nie? Ja się nie wstydzę sympatii to tych "komuchów". Twoje poglądy też nie zawsze są powodem do dumy a obwieszczasz je gromkim głosem... Odpowiedz Link Zgłoś
magda762 Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 20:14 Naprawdę? Myślałam, że mieszkam w wolnym kraju i mogę mieć poglądy takie jakie chcę. "Komuchy" powiadasz, trochę to wyświechtany slogan. Powód głosowania na SLD jest prosty - są mi bliscy światopoglądowo. A że nic ciekawego z "lewej" strony nie widzę - pozostaje ta partia. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 20:20 o, a głosowaniem na kogo chwalić się można? wolność poglądów mamy, zdaje się... Odpowiedz Link Zgłoś
magda762 Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 20:25 Myślisz, że się chwalę tym na kogo głosuję? Ja nie robię z tego tajemnicy, gdy ktoś mnie pyta, ale toczy się dyskusja... i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiczka.to.ja Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 19:31 Za tymi kreaturami może być ktoś, kto nie mieszka/ł w Łodzi i nie pamięta czasow ich rządów. Ja pamiętam Millera jak się prowadzał po Łodzi z tym wrednym uśmieszkiem, jaki to on był ach i och, a burdel jaki wtedy panował, szkoda gadać. Korupcja, przestępstwa i układy kwitły za czasów rządow Millera, i choćby teraz nie wiem jak go media przedstawiały ja mu nie wierzę, nie ufam i nie zaufam. Nie głosowałam właśnie dlatego na SLD - nie zapomnę tej kliki kolesiostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
omernik Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 09:13 A BURDEL za czasów Kropiwnickiego pamiętasz ? A jego uśmieszek był mniej wredny od uśmiechu Millera ? A człowiek z chorobą psychiczną na stanowisku prezydenta Łodzi był do zaakceptowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
1monia4 Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 19:24 To Kropiwnicki byl chory psychicznie.?Ja tez z Lodzi -i nie zauwazylamTo fakt kwiatki Jońskiego sa na każdym rogu(coby wszyscy widzieli) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiczka.to.ja Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 20:12 omernik napisał: > A BURDEL za czasów Kropiwnickiego pamiętasz ? A jego uśmieszek był mniej wredny > od uśmiechu Millera ? A człowiek z chorobą psychiczną na stanowisku prezydenta > Łodzi był do zaakceptowania ? A przepraszam, rozmawiamy o rządzących w Łodzi, czy o SLD i L. Millerze? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 20:48 mówisz? bo tak sobie myślałam, że skoro Napieralski nie zdał egzaminu na wybory, to może jednak stara twarz przydałaby się....sama nie wiem, w sumie nie myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Gratuluję SLD 19.10.11, 20:52 Zamysł jest oczywisty - Palikot zabrał im młodych, więc ewidentnie zwracają się w stronę starszych towarzyszy, trochę jeszcze tego partyjnego betonu jest, z miłością wspominającego złote (dla nich) czasy PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 00:42 SLD to od samego początku była partia starych aparatczyków. Co z tego, że wystawili figuranta Olejniczaka, figuranta Napieralskiego, jak i tak rządził stary beton? Nadszedł czas, żeby tacy ludzie jak Ryszard Kalisz, czy Sebastian Wierzbicki dogadali się z Palikotem i stworzyli nową lewicę, która zmiotłaby tych starych trumniaków z politycznej sceny. Odpowiedz Link Zgłoś
omernik Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 09:18 Palikot to nie lewica ! Módlcie się aby lewica w Polsce była dość silna. Będzie pewna opozycja dla tych prawicowych, nadętych oszołomów ! Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 09:48 Prawica, lewica... Te pojecia nie są obecnie czyste oraz klarowne. Lepszy jest podział na państwowców czyli takich, którzy oczekują opieki państwa w każdej mozliwej dziedzinie oraz wolnościwców czyli ludzi którzy chcą żeby panstwo sie od nich odczepiło bo sami dadzą radę. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 18:48 Przewodniczacy klubu to nie lider...myślę, że w świtle tego, że Kalisz nie chce być liderem- ruch Millera był genialny- to większa odpowiedzialność jednak, szefowanie klubowi to zdaje się mniej eksponowane stanowisko. Pozqa tym- Kalisz wydaje się potrafić walczyc jedynie o swoje..miejsce na 1 w Warszawie Ja go nie widzę jako drapieznika. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 19:20 No właśnie Rysiu potrafi walczyć o swoje, Piekarską koncertowo wysiudał, biorąc pod uwagę, ze nie weszła do sejmu, byłabym na jej miejscu na niego niezłe wkurzona. Tym bardziej, ze Rysiu wcale nie miał zbyt dobrego wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 19:25 Ale zdaje się, że on walczył też z Napieralskim- bo przecież z reguły liderzy startują ze stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 19:30 Nie, z tego co kojarzę to jedynką w Wawie miała być Piekarska, nie Grzesio. Wtedy Rysio zrobił szopkę z raportem i Trybunałem Stanu i wypchnął Piekarską na listę podwarszawską. Oczywiście pisali, że to jej decyzja i takie tam , ale wczesniej było mowione, że ona ma być w Warszawie, bo ona chyba jest szefową mazowieckiego SLD (nie wiem jak sie te ich struktury nazywają). Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 19:40 To dziwne...wczorajsza Polityka podaje wyraźnie, że był konflikt między Napieralskim a Kaliszem...Kalisz miał byc dopiero na trzecim miejscu a Napieralski wahał się czy startować ze Szczecina czy z Warszawy..zdecydował się dopiero, kiedy Kalisz zagroził rezygnacją ze startowania w wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 19:50 Z tego co kojarzę to Rysio rzeczywsicie miał być trójka, ale jedynką Piekarska, a nie Napieralski. Może jakiś fan SLD to rozjasni Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Gratuluję SLD 20.10.11, 20:08 W każdym bądz razie o siebie zadbać potrafi Może przwidywał klęskę SLD i przeczuwał, że miejsce niżej niż pierwsze to wypad za burtę polityki? Bo w sumie ona znany jest jak chyba nikt w SLD i raczej ma pozytywny odbiór, więc nie mógł bac się, że go nie zobaczy elektorat na liście. Odpowiedz Link Zgłoś