Dodaj do ulubionych

Do technicZnych umyslow

30.10.11, 14:30
Ano tak. Dzieciak zrobil jakies fiku miku z pilotami, ze pilot od dekodera zaczal sterowac telewizorem, a nie dekoderem uncertain pilot od tv dalej obsluguje tylko tv. Jestem w szoku, bo oba sprzety dzieli wiek i marka. Zresetowalam dekoder, wyjelam baterie na dluzsza chwile z pilota i nic. Normalnie twilight zone, albo ten odcinek "przyjaciol" jak malpa im zmienila jezyk w tv. Wie ktoras co zrobic? Faveci okazali sie bezuzyteczni.

A tak apropos, to mialyscie takie przygody z dzieckiem/psem/kotem, ze zrobily cos teoretycznie niedostepnego dla tych malych mozdzkOw?
Obserwuj wątek
    • purpurowa_komnata Re: Do technicZnych umyslow 30.10.11, 15:56
      Raczej zrobił fiku miku z dekoderem lub telewizorem- niechcący przeprogramował.
      Poza tym najwyraźniej pilot od dekodera jest pilotem uniwersalnym.
      • merlotka30 Re: Do technicZnych umyslow 30.10.11, 16:17
        Niech ja to ogarne. Tv+pilotdekodera=dziala tv+pilottv=dziala. Dekoder+pilotdekoder=niedziala Dekoder+pilottv=nie dziala. Czyli co? Zablokowany dekoder? Na to wyglada. Chyba... Tak? Co robic? Znowu dopuscic malego? Hehe
        • purpurowa_komnata Re: Do technicZnych umyslow 30.10.11, 16:25
          Zapytaj co ten młody człowiek zrobił- jeżeli się dawink
          A prócz tego sprawdź czy nie wcisnął, nie przesunął elementu, który jest odpowiedzialny za sterowanie za pomocą pilota. Często z boku- lub z tyłu urządzenia...
          • merlotka30 Re: Do technicZnych umyslow 30.10.11, 17:02
            purpurowa_komnata napisała:

> Zapytaj co ten młody człowiek zrobił- jeżeli się dawink
            nie da sie, mlodziez kompletna, tylko mama smile

> A prócz tego sprawdź czy nie wcisnął, nie przesunął elementu, który jest odpowi
            > edzialny za sterowanie za pomocą pilota. Często z boku- lub z tyłu urządzenia..

To bylby trop, juz sie ucieszylam, ale nie, ten dekoder nic takiego nei ma, ma tylko trzy przyciski, power i kanaly gora dol, obmacalam i nic.
            Ciekawe czy wyjecie karty cos da? czy tylko doloze sobie roboty z ponownym ustalaniem kanalow?
            > .
            • purpurowa_komnata Re: Do technicZnych umyslow 30.10.11, 17:08
              Nie wiem.. A połączenie dekodera z telewizorem?Działa poprawnie?.
              • merlotka30 Re: Do technicZnych umyslow 30.10.11, 17:12
                Tak. jak recznie przelaczam, to wszystkie kanaly w normalnej jakosci... pffyyy dawno takiej zagadki logicznej nie mialam, meczy mnie to, z reguly to jestem niezla w te klocki, a tu klops.
                Co ja za dziecko urodzilam smile
            • merlotka30 Re: Do technicZnych umyslow 30.10.11, 17:09
              Ale czekaj, ja tego elementu nie ma, to moze on go oderwal? jak to wyglada? zewnetrznie sie to umieszcza?
              • purpurowa_komnata Re: Do technicZnych umyslow 30.10.11, 17:13
                Nie jestem w tanie odpowiedzieć.
    • mynia_pynia Re: Do technicZnych umyslow 30.10.11, 18:08
      Znaleźć model pilota przez google i poczytać instrukcje obsługi.
      Albo jakikolwiek pilot uniwersalny i przeczytać jak się, co gdzie ustawia i wypróbować na naszym.
      U mnie jest banalnie na pilocie, bo ma przycisk tv, dvd. Ale u kolegi na chacie zawsze mam problem przy zmianie programu, bo jak źle wyceluje to gaszę/zapalam światło.
    • mary_lu Re: Do technicZnych umyslow 30.10.11, 21:37
      Mój pilot od dekodera obsługuje też telewizor, jesli naciśnie się na nim przycisk "TV". Aby znów obsługiwał dekoder, muszę nacisnąć przycisk "UPC" (to dekoder z UPC), nie trzeba było tego pilota nijak dostrajać, sam się nauczył chyba, albo instalator dostroił, jak nie patrzyłam wink
    • merlotka30 Re: Do technicZnych umyslow 31.10.11, 10:03
      jestem czamp, miszczu i w ogole naprawilam!
      Akurat tutaj byla potrzebna kombinacja dwoch przyciskow, yeah yeah, taka mala radosc kury domowej.
      Dziekuje za zyczliwe porady.
      Milego dnia dziewuszki big_grin moj juz jest w pytke!
      • jak_matrioszka Re: Do technicZnych umyslow 31.10.11, 11:12
        No miszczu jestes big_grin

Moja Mlodsza w wieku ok. 2 lat zapchala mi ksiazke telefoniczna na komorce. Wpisala kilkanascie "profili": imie, nazwisko, nr. tlf., dolozyla nawet zdjecia! Zorientowalam sie jak zaczela do tych swoich "przyjaciol" dzwonic, na szczescie nie trafila przypadkiem w jakis numer na Seszelach, bo mogloby ,mnie to troche kosztowac wink
        • merlotka30 Re: Do technicZnych umyslow 31.10.11, 11:30
          achacha!!! big_grin
          Mojej przyjaciolki synus, niecale trzy lata zmontowal film na komorce z podkladem, szok, szczegolnie, ze ona sama wiekszosc funcji w smartfonie slabo ma obczajone a i przez 3G nacwieklal ponad 300 za polaczenia z internetem, wiec ma szlaban.
          Moj, na razie tylko opanowal odblokowywanie iphona i jakiegos przyjaciela "krjfbe" umiescil w kontaktach, ma 1.5.
          Ale jak mowie "chodz do mnie" to nie rozumie wink
          • kolpik124 Re: Do technicZnych umyslow 31.10.11, 11:36
            Napisz teraz jeszcze o iMacu i iPadzie i będziemy znać cały twój wyrafinowany i drogi sprzęt.
            • merlotka30 Re: Do technicZnych umyslow 31.10.11, 12:22
              big_grin ale o co cho?
              Zawsze o iphonie pisze/mowie iphone, w sumie sama nie wiem dlaczego, podprogowo mnie zaprogramowali, czy co?
              Na laptopa mowie maczus.
              A na takich jak ty hejtersi.
              Bujaj sie z watku tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka