czustka 09.11.11, 19:25 Kupiłam perfumy , zapach mnie urzekł ,bardzo mi się podoba ,jednak gdy spryskuje nim skórę boli mnie głowa. Wygląda na to że nie mogę ich nosić bo wywołują u mnie migrenę. Miałyście tak , bo ja jestem mocno zdziwiona ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i_b13 Re: Perfumy 09.11.11, 19:30 tak działają na mnie duszne i cięzkie wody i bardzo słodkie, np. Angel czy Amor Amor Odpowiedz Link Zgłoś
bell82 Re: Perfumy 09.11.11, 19:35 a robiłas próbe nadgarstkowa przed zakupem ?? ja niestety tez miałam chyba dwa takie przypadki ze psiknełam na papierek, zapach super, wszystko pieknie a na skórze rozwinięcie zupełnie w inna strone i męczarnie..dlatego teraz zawsze psikam w perfumerii na skóre, troche w nim pochodze, jezeli nozdrza i głowa nie protestuja kupuje przy najbliżeszej wyprawie do sklepu.. Odpowiedz Link Zgłoś
barbaraonly Re: Perfumy 09.11.11, 20:05 Opium YSL - dostalam w prezencie i oddalam komus, bo bolala mnie od tego glowa. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Perfumy 09.11.11, 20:24 Zdarzyło się. Np. cudowne na kimś Chanel Chance. Dobrze, że najpierw testowałam próbkę. Odpowiedz Link Zgłoś
czustka Re: Perfumy 09.11.11, 20:35 Perfumy są lekkie i kwiatowe ,nie jest to żaden ciężki zapach więc tym bardziej mnie to dziwi, ,nie testowałam wczesniej na skórze. Balenciaga Paris Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: Perfumy 09.11.11, 20:41 niestety może tak się zdarzyć niektóre zapachy mogą działać "migrenogennie" Odpowiedz Link Zgłoś
hellulah Re: Perfumy 09.11.11, 23:39 Miałyśmy tak nie raz. Dlatego zawsze podchodzę do zakupu wieloetapowo: 1. ocena flakonika (wizualnie), 2. opinie i opisy na sieci, 3. blotter, 4. koniecznie aplikacja na skórę. Po kilku dobrych godzinach można kupować Migrenę przezacudną robi mi np. Eternity Kleina, DKNY też nieźle potrafi zatruć. Rozmaite Escady... A przecież to ładne, poprawne zapachy, popularne i raczej bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
czustka Re: Perfumy 10.11.11, 08:02 Nie wiem dlaczego ten dość lekki i fiołkowy zapach wydobywa tak męczącą i duszącą nutę na mojej skórze Szkoda , perfumy były cholernie drogie , tester zapachu mi się podobał , jestem zła. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia11022000 Re: Perfumy 10.11.11, 09:20 pierwsza odsłona Jadore Diora jakiś koszmar byłam na studiach podyplomowych , przed zajęciami poszłam do perfumerii - standardowa aplikacja próbna na nadgarstek no podobały mi się pobiegłam na zajęcia i .......... musiałam z nich wyjść - głowa mnie tak bolała że myślałam że padnę potem ten sam zapach na osobie siedzącej koło mnie w kinie pozbawił mnie znacznej części filmu bo...........musiałam wyjść. a teraz .......Jadore L'Or - to jeden z moich ulubionych zapachów Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: Perfumy 10.11.11, 09:28 Jadore to mój ulubiony zapach..Mnie tylko głowa boli jak za niego płacę.. Odpowiedz Link Zgłoś
czustka Re: Perfumy 10.11.11, 10:06 Ja miałam podejście do Jadore Diora ,co prawda nie boli mnie głowa ,mogłabym je nosić tyle że nie podoba mi się zapach , pewnie dziwnie to zabrzmi ale po użyciu ,na mojej skórze czuję woń amoniaku Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: Perfumy 10.11.11, 09:32 Często mam tak, że osoba siedząca koło mnie, bądz która jest w pobliżu tak na mnie działa, a raczej jej zapach Oszołomił mnie kiedyś zapach Christina Aguilera Royal Desire i stwierdziłam że kupuję je od razu. To był błąd bo okazało się że kiedy wywietrzeją z pierwszego odurzającego zapachu pachną nieco inaczej. Pozniej kiedy czułam je na sobie bolała mnie głowa, miałam wręcz nudności. Teraz kiedy spodoba mi się jakiś zapach, oczywiście spryskuję się nim- wiem jak to wygląda, że przyszłam tylko po to aby ładnie pachnieć i nic nie kupić Jednak taką mam zasadę, kiedy perfumy są oki wracam po nie choćby następnego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś