09.11.11, 19:25
Kupiłam perfumy , zapach mnie urzekł ,bardzo mi się podoba ,jednak gdy spryskuje nim skórę boli mnie głowa.
Wygląda na to że nie mogę ich nosić bo wywołują u mnie migrenę. Miałyście tak , bo ja jestem mocno zdziwiona ?
Obserwuj wątek
    • i_b13 Re: Perfumy 09.11.11, 19:30
      tak działają na mnie duszne i cięzkie wody i bardzo słodkie, np. Angel czy Amor Amor
    • bell82 Re: Perfumy 09.11.11, 19:35
      a robiłas próbe nadgarstkowa przed zakupem tongue_out ?? ja niestety tez miałam chyba dwa takie przypadki ze psiknełam na papierek, zapach super, wszystko pieknie a na skórze rozwinięcie zupełnie w inna strone i męczarnie..dlatego teraz zawsze psikam w perfumerii na skóre, troche w nim pochodze, jezeli nozdrza i głowa nie protestuja kupuje przy najbliżeszej wyprawie do sklepu..
    • barbaraonly Re: Perfumy 09.11.11, 20:05
      Opium YSL - dostalam w prezencie i oddalam komus, bo bolala mnie od tego glowa.
    • e_r_i_n Re: Perfumy 09.11.11, 20:24
      Zdarzyło się.
      Np. cudowne na kimś Chanel Chance. Dobrze, że najpierw testowałam próbkę.
      • czustka Re: Perfumy 09.11.11, 20:35

Perfumy są lekkie i kwiatowe ,nie jest to żaden ciężki zapach więc tym bardziej mnie to dziwi,
        ,nie testowałam wczesniej na skórze.
        Balenciaga Paris
        • baba06 Re: Perfumy 09.11.11, 20:41
          niestety może tak się zdarzyćsad niektóre zapachy mogą działać "migrenogennie"sad
    • viki711 Re: Perfumy 09.11.11, 21:32
      ja tak mam przy słodkich
    • hellulah Re: Perfumy 09.11.11, 23:39
      Miałyśmy tak nie raz. Dlatego zawsze podchodzę do zakupu wieloetapowo: 1. ocena flakonika (wizualnie), 2. opinie i opisy na sieci, 3. blotter, 4. koniecznie aplikacja na skórę. Po kilku dobrych godzinach można kupować smile

Migrenę przezacudną robi mi np. Eternity Kleina, DKNY też nieźle potrafi zatruć. Rozmaite Escady... A przecież to ładne, poprawne zapachy, popularne i raczej bezpieczne.
      • czustka Re: Perfumy 10.11.11, 08:02
        Nie wiem dlaczego ten dość lekki i fiołkowy zapach wydobywa tak męczącą i duszącą nutę na mojej skórze uncertain Szkoda , perfumy były cholernie drogie , tester zapachu mi się podobał , jestem zła.
        • sylwia11022000 Re: Perfumy 10.11.11, 09:20
          pierwsza odsłona Jadore Diora
          jakiś koszmar
          byłam na studiach podyplomowych ,
          przed zajęciami poszłam do perfumerii - standardowa aplikacja próbna na nadgarstek
          no podobały mi się
          pobiegłam na zajęcia i .......... musiałam z nich wyjść - głowa mnie tak bolała że myślałam że padnę
          potem ten sam zapach na osobie siedzącej koło mnie w kinie pozbawił mnie znacznej części filmu bo...........musiałam wyjść.

a teraz .......Jadore L'Or - to jeden z moich ulubionych zapachów
          • azjaodkuchni Re: Perfumy 10.11.11, 09:28
            Jadore to mój ulubiony zapach..Mnie tylko głowa boli jak za niego płacę..
          • czustka Re: Perfumy 10.11.11, 10:06
            Ja miałam podejście do Jadore Diora ,co prawda nie boli mnie głowa ,mogłabym je nosić tyle że nie podoba mi się zapach , pewnie dziwnie to zabrzmi ale po użyciu ,na mojej skórze czuję woń amoniaku wink
    • kosmitka06 Re: Perfumy 10.11.11, 09:32
      Często mam tak, że osoba siedząca koło mnie, bądz która jest w pobliżu tak na mnie działa, a raczej jej zapach wink Oszołomił mnie kiedyś zapach Christina Aguilera Royal Desire i stwierdziłam że kupuję je od razu. To był błąd bo okazało się że kiedy wywietrzeją z pierwszego odurzającego zapachu pachną nieco inaczej. Pozniej kiedy czułam je na sobie bolała mnie głowa, miałam wręcz nudności.
      Teraz kiedy spodoba mi się jakiś zapach, oczywiście spryskuję się nim- wiem jak to wygląda, że przyszłam tylko po to aby ładnie pachnieć i nic nie kupić wink Jednak taką mam zasadę, kiedy perfumy są oki wracam po nie choćby następnego dnia.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka