Dodaj do ulubionych

Oświadczenie

15.11.11, 21:36
Zgodnie z ugodą zawartą przed Sądem Rejonowym dla W-wy Śródmieścia Ja Marlena Wieteska niniejszym przepraszam pana Pawła Zawitkowskiego za wszystkie nieprawdziwe i poniżające go zarzuty i twierdzenia formułowane przeze mnie wobec niego na forum emama na www.gazeta.pl w okresie od 23-30/10/2008 i w okresie późniejszym w listach na forach internetowych i facebooku.
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:38
      nastepna ? big_grin

co wyscie dziewczyny nawypisywaly ? big_grin
      • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:44
        Też jestem ciekawa.
      • kamelia04.08.2007 Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:52
        czarnaalineczka napisała:

> nastepna ? big_grin
        >
        > co wyscie dziewczyny nawypisywaly ? big_grin

pewnie napisały, ze jest gupi i ma wszy garbate i chłopina smetny sie obraził na nie smiertelnie
        • sueellen Re: Oświadczenie 16.11.11, 11:12
          uwazaj, bo zaraz w sadzie wylądujesz big_grin
    • zdzisnadzis Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:38
      ooo! big_grin kolejna
    • triss_merigold6 Jesienny rzut stalkerek? n/t 15.11.11, 21:41
    • nanuk24 Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:41
      big_grin
      • heca7 Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:44
        Leżę big_grin
    • deodyma Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:45
      i jakiz z tego wniosek?
      nikt nie jest z nas w necie anonimowysmile
    • heca7 Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:47
      Mamy się przygotować na więcej "oświadczeń"? Czy tylko u was dwóch ten facet wywołał takie emocje tongue_out
      • czarnaalineczka Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:51
        trzeba czekac po polnocy big_grin
        • iskierka40 [...] 15.11.11, 21:55
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • wioskowy_glupek Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:15
          Ale kto to ten Paweł i o co biega ;D ?
    • kali_pso Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:50

Tiaaaa...człowiek powinien bronić dobrego imienia...a Pani swojego nazwiskawinkp
    • tosterowa Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:50
      pod jakim nickiem występujesz? tongue_out
      • toxicity1 Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:55
        Tu już chyba trudniej się domyślić...
        • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 21:59
          Może moderacja podpowie smile
      • minnie_su Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:01
        niewiadomo kto przeprasza za niewiadomo za co.
        • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:03
          Niech mi ktoś napisze o co chodzi, choćby na priv bo inaczej będę miała problemy z zaśnięciem.
          • kali_pso Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:07

Wrzuć w googla kto to jest Paweł Zawitkowski a resztę wydedukuj, mądralo

Panie są zapewne zawistną konkurencją....
            • czarnaalineczka Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:11
              ale co napisaly ?
              pliiiiis niech ktos mi napisze
            • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:14
              Na razie wyguglałam zdjęcia jednej z Pań, niezła z niej niunia wink
              • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:17
                I inne ciekawe rzeczy wink
              • asocial Re: Oświadczenie 16.11.11, 01:26
                uwazaj na slowa, niunia moze zostac podciagniete pod slowo obrazliwe, byla juz kiedys afera o lachona z celebrytkami w tle.
                gazeta_mi_placi napisała:

> Na razie wyguglałam zdjęcia jednej z Pań, niezła z niej niunia wink
            • mandziola Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:26
              AA a Ty Kali jesteś Paweł Zawistowskitongue_outP
    • mathiola Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:22
      O ja cię big_grin big_grin big_grin

W sumie dobrze.
      Zawsze mówiłam, że w necie nie napiszę niczego, czego bym człowiekowi prosto w oczy nie mogła powiedzieć.
    • 3.14-roman Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:31
      Przyłączam się do chóru osób pytających, o co chodzi.

A swoją drogą, jeżeli mówimy o przeprosinach, pamiętacie to ogłoszenie gazetowe:

https://img299.imageshack.us/img299/4213/lepperprzepraszaczyzbytb2.jpg
      • czarnaalineczka Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:34
        pamietam big_grin
    • ha-ya Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:37
      O, jeszcze jedna big_grin Do polnocy jeszcze chwila wiec moze wiecej sie pojawi.
      Swoja droga to chyba niezle musialyscie pojechac skoro pan Z. zaciagnal was az do sadu tongue_out
      • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 22:39
        Może się zakochały wink
        • czar_bajry Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:25
          Powariowałyście???????????
          W sumie miałam rację iż go nie lubiętongue_out
          Myślicie, że poda mnie do sądu????????big_grin
          • ha-ya Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:29
            big_grin
            Za malo sie starasz - nielubienie to stanowczo za malo tongue_out
          • yenna_m Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:37
            o - na pewno
            a za to, ze sie nie lubi i sie krzywo spojrzy - 3 lata wiezienia wink
    • mruwa9 Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:29
      Czy sady teraz hurtem wydaja wyroki?
      • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:33
        Tak jest szybciej.
        • czar_bajry Re: Oświadczenie 16.11.11, 01:10
          Skoro nie mogą osądzić i skazać kiboli oraz zadymiarzy to chociaż internautkami podniosą statystykitongue_out
          • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 16.11.11, 09:42
            Ale oczernianie w necie to też taka zadyma i rodzaj kibolstwa, tylko że netowego.
      • yenna_m Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:36
        a kto tam wie
        ugode zawarli w sumie wink

poza tym troche sie pociągali po tych sądach, skoro wypowiedzi z 2008 roku...
        • toxicity1 Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:39
          Bo to nie był proces w trybie wyborczym.wink
    • sadosia75 Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:38
      A powiedz mi Marwiet a Pan Doktor to tak samo przystojny na lajf jak w tv?
      Taki sam boski głos ma?
      a za co przepraszają?
      • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:41
        Nie odpowie, bo będzie się bała procesu o kolejne pomówienie sad
        • yenna_m Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:44
          no, tak big_grin
          strach sie wypowiadac, czy przystojny, czy nie w typie wink
        • sadosia75 Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:49
          A weźcie no big_grin
          A ja się wypowiem a i to bardzo chętnie big_grin
          Uważam, że jest bardzo przystojny, bardzo ma ładny głos ( konkurować z Jareczkiem nie może co to to nie ) ale dla niego właśnie oglądałam program o małych dzieciaczkach na TVNStyle big_grin
          • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:52
            Mnie też się podoba, niestety ze względu na to, że zajmuje się dzieciakami to dla mnie nie chłop a baba, mam nadzieję że to nie pomówienie, ale dla mnie każdy facet zajmujący się przewijaniem i niemowlakami to po prostu baba, gorzej jak chłopy zajmujące się niemowlakami zgłoszą pozew zbiorowy sad
            Coś jak trzecia aseksualna płeć choćby wyglądał 10 razy lepiej niż Brad Pitt.
            • yenna_m Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:56
              gazeta, ale wez, wiesz jak na takie zajmowanie sie dziecmi mozna cudnie kobiety wyrywac? wink
              • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:04
                I co z tego jak widać tylko z nimi ma problemy big_grin
            • sadosia75 Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:57
              A mnie to kręci, że on tak tymi dziećmi się obsługiwac potrafi. Rach ciach szast prast i dziecko przewinięte, nakarmione, ululane do snu. Wszyscy są szczęsliwi i zadowoleni.
              I jeszcze zajmuje się tymi dziecmi tak fachowo z takim uśmieszkiem...
              Chłop jak trzeba !
              • mruwa9 Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:11
                no popatrz,to tak jaj ja, tez tak rach ciach szast prast i dziecko nakarmione i ululane, a nikt mi za to kasy nie dawal, ani do tiwi nie zapraszal, ani ksiazek nie zamawial, ani o autograf nie prosil..
                Gdzie tu sprawiedliwosc???
                wink
                • sadosia75 Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:15
                  A wyglądasz jak Paweł Zawitkowski?
                  • mruwa9 Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:19
                    ekh..hm...
                    ale cycki mam! Rozmiar D smile
                    • sadosia75 Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:21
                      No to faktycznie nie ma sprawiedliwości!
                      Jakim cudem kobieta,która potrafi szast prast przewinąć,nakarmić dziecko,ululać i ma cycki rozmiar D nie ma swojego programu w tv, nie wydała książki?
                      Mruwa ja apeluję weź się za siebie i zawalcz o sprawiedliwość! no kto to widział, żeby cyc D się marnował?
                      • yenna_m Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:26
                        jakby jezdzila na quadach, zdobywala lodowce, nie miala pojecia o ugotowaniu jajka na twardo i naparzala co tydzien w kolegow kulkami od painballa, to moze by sie znalazla w tv wink
                        zawsze fascynuje to, co nietypowe
                        • mruwa9 Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:28
                          kurcze..dalyscie mi do myslenia ...
                        • gabi683 Re: Oświadczenie 16.11.11, 10:39
                          Ja tu co druga powinnam pozywać tongue_out
          • yenna_m Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:56
            ha! az odpalilam jakis film z tym panem

Oj, ciacho i rzeczywiscie glos hipnotyzujacy smile
      • toxicity1 Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:54
        Pamciaw twierdzi, że w realu przystojniejszy.smile
        • sadosia75 Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:58
          Wiedziałam big_grin
          A głos? bo głos też ważny.w realu też taki miamaśny?
          • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:05
            Głos mówiący o śmierdzącej pieluszce nie jest bynajmniej seksowny uncertain
            • yenna_m Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:10
              oj tam
              mi sie strasznie seksowny wydaje facet, ktory zamiast mnie ugotuje obiad, posprzata czy zajmie sie dziecmi smile
              • jowita771 Re: Oświadczenie 16.11.11, 10:23
                > mi sie strasznie seksowny wydaje facet, ktory zamiast mnie ugotuje obiad, pospr
                > zata czy zajmie sie dziecmi smile

To on jeszcze gotuje i sprząta? wink
                To ideał jest!
                Mój mąż z tego wszystkiego ma tylko seksowny głos. No, niemowlę przewinie, ale daleko mu do wprawy pana Z.
            • sadosia75 Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:12
              No przecież ciągle o pieluszkach nie mówi prawda? A czepiasz się i tyle wink
              Czepliwe stworzenie jakieś dzisiaj jesteś.
        • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:01
          toxicity1 napisała:

> Pamciaw twierdzi, że w realu przystojniejszy.smile

To akurat pomówienie big_grin
          • toxicity1 Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:04
            Myślisz, że to stwierdzenie też było poniżającym i nieprawdziwym zarzutem?big_grin
    • mancipi Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:51
      wcale nie musi być ogłoszenia, bowiem ugoda mogła przewidywać że ogłoszenie ma się ukazać tylko tam gdzie doszło do naruszenia dóbr, czyli w serwisie internetowym, a mnogość oświadczeń dzisiaj może wynikać z tego, że to był wspólny proces i wspólna ugoda. aczkolwiek wg mnie ktoś ją słabo zredagował lub panie ją słabo wykonują, bo co do zasady powinno być zapisane za co przepraszają
      • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 15.11.11, 23:53
        Przecież napisały:

"za wszystkie nieprawdziwe i poniżające go zarzuty i twierdzenia formułowane przeze mnie wobec niego na forum emama na www.gazeta.pl w okresie od 23-30/10/2008 i w okresie późniejszym w listach na forach internetowych i facebooku."
        • mancipi Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:28
          regułą jest że przepraszasz za konkretne zwroty i tu takowy cytujesz, bowiem jak się kogoś pozywa o naruszenie dóbr osobistych-(a tak prawdopodobnie było tutaj, no chyba że to był proces karny z oskarżenia prywatnego, ale tam jak kojarzę też tak jest) to przytaczasz jakie sformułowanie i w jakim zakresie naruszyło twoje dobre imię
          • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 16.11.11, 00:30
            Też jestem ciekawa tych zwrotów, ale może one są na tyle nieprzyzwoite, że moderator zakazał ich wstawiania na forum.
            • mancipi Re: Oświadczenie 16.11.11, 01:25
              moderator moderatorem a sąd sądem big_grin
              • marwiet Re: Oświadczenie 16.11.11, 10:35
                Widzę, że nasze oświadczenie wzbudziło spore emocje. smile

Po pierwsze: jak widzicie nie jest to wyrok tylko ugoda, ponieważ dwa lata chodzenia po sądach potrafi odebrać siły, a energię można przeznaczyć na bardziej konstruktywne rzeczy.

Po drugie: jak już pisała Paulina w swoich wypowiedziach, w moim odczuciu w wypowiedziach nie było obelg, przeklinania, etc... a prawda jest subiektywna i w pewnym momencie nie warto się o nią spierać.

Po trzecie: sama próbowałam się włączyć w kampanię przeciwko wykreśleniu 212 k.k., które w moim odczuciu jest zagrożeniem wolności słowa. I nie tylko w moim. Póki co paragraf ten istnieje, nawet jeżeli się z nim nie zgadzam. Można więc zostać oskarżonym i mieć wyrok za wypowiedzi na forach, więc trzymajcie się na baczności. smile

Po czwarte: jak już ten wspomniała Paulina, jeżeli jesteście bardzo zainteresowani to poproście Pawła Zawitkowskiego o umieszczenie dyskusji. Ja napewno po swoich doświadczeniach nie będę czynną forumowiczką, nie będę niczego zamieszczać i nie będę wyrażała swojej opinii co do głosu, wyglądu, etc... pomimo że Paweł Zawitkowski był moim wspólnikiem, więc "na żywo" napewno się widzieliśmy.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i z ulgą wypisuję się ze wszelkich forów. Przynajmniej na jakiś czas.smile
                • myga Re: Oświadczenie 16.11.11, 11:09
                  a prawda jest subiektywna i w pewnym momencie nie warto się o nią spierać.
                  -----------
                  ale w oswiadczeniu macie jednak: "za wszystkie nieprawdziwe i poniżające go zarzuty i twierdzenia"
                  czyli jak to moofka zacytowala stara Pawlakowa "sad sadem , a prawda musi byc po naszej stronie!
                  • iwoniaw dobre, nie? 16.11.11, 11:47
                    "Przepraszam, bo muszę, ale niech się komuś nie zdaje, że jest mi przykro i dostrzegam cokolwiek niestosownego w publicznym obrażaniu i pomawianiu innych." Ba! Okazuje się, że przepis tego zabraniający godzi w wolność wypowiedzi big_grin
                    • myga Re: dobre, nie? 16.11.11, 11:55
                      doskonale to ujelas, a przeciez to, ze poszedl na ugode, to on laske zrobil, inaczej 2 lata za szkalowanie i pomowienie w sieci grozi. Ale jemu pewnie chodzilo tylko o to, zeby odszczekaly.
                      • lelija05 Re: dobre, nie? 16.11.11, 12:04
                        No ale co to za odszczekanie, skoro każda dała do zrozumienia, że robią to na siłę i nie zgadzają się z tym?
                        • myga Re: dobre, nie? 16.11.11, 12:08
                          Tym bardziej wymowne jest, i o nich samych swiadczy.
                          • donkaczka Re: dobre, nie? 16.11.11, 13:37
                            a moze ugoda byla, bo wcale nie jest proste do udowodnienia, ze panie szkalowaly? skoro do sadu czlowiek poszedl, to skad nagle taka szlachetnosc i ugoda, mimo ze moglby sprawe pociagnac?
                            czasem jedyne na co sa szanse to wieloletnie ciaganie po sadach, tego sie pewnie obu stronom nie chcialo
                            a takie oswiadczenia sa smieszne, nie wiadomo kto i za co przeprasza, bo jak sie ma imie i nazwisko do nika na forum?
                            • myga Re: dobre, nie? 16.11.11, 14:16
                              Do nicka nijak i dlatego sa moderatorzy. Ale ten Pan byl lżony z imienia i nazwiska, a poniewaz obelgi wiazaly sie z utrata do niego zaufania jako fachowca, stad ten pozew do sadu aby swojego dobrego imienia bronic.
                              Gdyby nie bylo podstaw, to sad by sprawe oddalil,czyli skoro zastosowal art.212 KK, to musialy byc podstawy.
                              Art. 212.
                              § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
                              podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
                              § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
                              podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
                              § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
                              § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.
                              Przedmiotem ochrony z cytowanego artykułu jest przede wszystkim dobre imię innego człowieka. Przez ochronę dobrego imienia należy rozumieć tutaj ocenę wartości osoby pomawianej w pojęciu innych ludzi.
                      • franczii Re: dobre, nie? 16.11.11, 15:05
                        A czemu to on niby laske zrobil?
                        To ze je pozwal nie znaczy jeszcze ze sad przyznalby mu racje.
                  • czarnaalineczka Re: Oświadczenie 16.11.11, 12:09
                    galileusz tez poszedl na ugode tongue_out
                • gazeta_mi_placi Re: Oświadczenie 16.11.11, 11:39
                  Aj tam, od czego jest możliwość stworzenia nowego nicka, kompletnie nie powiązanego z dotychczasowym? Własna babcia Cię nie pozna smile
    • chipsi Re: Oświadczenie 16.11.11, 11:45
      No ale co trzeba komuś zarzucić żeby w sądzie wylądować? Wystarczy napisać komuś ze jest idiotą niedomytym czy trzeba się bardziej postarać? Jeśli nie o epitety chodzi to o co? Wystarczy że ktoś poczuje się urażony tym co ktoś inny napisał czy musi udowodnić że to co zostało napisane jest nieprawdziwe?
      Proszę, chociażby ogólnikami uświadomcie o co chodziło.
      • majenkir Re: Oświadczenie 16.11.11, 14:41
        Wystarczy trafic na pieniacza. W sumie kazdy kazdemu moze sprawe zalozyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka