czarnaalineczka 25.11.11, 10:18 choinki w co ubieracie choinke w tym roku ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papalaya Re: kwestia ubioru 25.11.11, 10:21 nic nie ma do roboty, to i zakłada kretyńskie wątki Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: kwestia ubioru 25.11.11, 10:38 wytrzyj usteczka z chrychy i zapiercinguj se świątecznie bomkę w pępku Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: kwestia ubioru 25.11.11, 10:23 w laski, ozdoby, lampki i chyba jakieś bombki też mam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: kwestia ubioru 25.11.11, 10:29 Moja bedzie taka jak w zeszłym roku-slowo klucz :baśniowa Glównie filcowe ozdoby i bajecznie kolorowe banki-turkus,fuksja-wiekszość ozdób z FLO. Nasza choinka robiła ogromne wrażenie na wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: kwestia ubioru 25.11.11, 10:33 a filcowe sama robisz czy kupujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: kwestia ubioru 25.11.11, 11:09 czarnaalineczka napisała: > a filcowe sama robisz czy kupujesz ? Miałam ambitny plan,zeby zrobić,ale jak zwykle wygral brak czasu. We Flo było ich sporo,trafiłam jeszcze na wyprzedaż o polowę więc pokupowałam trochę-az oczy cieszą takie inne ozdoby. Potem coś tam dokupiłam w Home& You i w Tesco. > Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: kwestia ubioru 25.11.11, 10:56 jak co roku kiczowate babki i prace plastyczne moich dzieci...choinka designerska nie dla mnie choinka to choinka...zwłaszcza kiedy dzieci są Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: kwestia ubioru 25.11.11, 11:02 a jakie konkretnie te prace dzieciakow ? bo ja w tym roku prawie cala chce miec "wlasnej roboty" i inspiracji szukam Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: kwestia ubioru 25.11.11, 11:07 u mnie na możliwości manualne bardzo przeciętnie uzdolnionego pięciolatka i równie zdolnej matki pawie oczka, łańcuch, orzechy w alufolii może jeszcze jakieś gotowce - typu wytnij, zegnij, przyklej. Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: kwestia ubioru 25.11.11, 11:07 czarnaalineczka napisała: > a jakie konkretnie te prace dzieciakow ? > > bo ja w tym roku prawie cala chce miec "wlasnej roboty" > i inspiracji szukam my robimy ozdoby z masy solnej, barwionej, z brokatem, malowanej - sa boskie, kazdemu sie zawsze podobaja jak widzi nasza choinke Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: kwestia ubioru 25.11.11, 11:22 z masy solnej juz zrobilam serduszka pomalowalam resztkami lakierow do paznokci jeszcze zrobie ludziki i dzwonki pomalowalam tez troche orzechow i szyszek lancuch zrobie z makaronu no ale co jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: kwestia ubioru 25.11.11, 13:24 Aniołki z makaronów (skleja się różne kształty makaronu) i sprajem na srebrno lub złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: kwestia ubioru 25.11.11, 11:00 w to samo co rok temu no, moze jej w prezencie nową gwiazdę kupimy, albo zrobimy Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy zainspiruj się 25.11.11, 11:13 Kupujesz kilka kolorów filcu,watę,igła nitka-i tworzymy: przyda sie tez klej do filcu www.google.pl/search?q=filcowe+ozdoby+na+choinke&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1347&bih=603&sei=sGnPTqDKHMKF-wb62ozjDg Nawet nie trzeba miec duzych zdolnosci-a efekt spektakularny,a choinka stylowa Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: zainspiruj się 25.11.11, 11:18 a gdzie sie filc kupuje ? bo ja serio nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: zainspiruj się 25.11.11, 11:29 czarnaalineczka napisała: > a gdzie sie filc kupuje ? > bo ja serio nie wiem allegro i klej do filcow i inne rzeczy fajne. A stacjonarnie u nas np w Galeriach są takie niby pasmanterie i tam są rózne róznosci do rękodziela Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: zainspiruj się 25.11.11, 11:32 Jako osoba niezorientowana w temacie podpowiem, że jesienią widziałam w empiku na regale z piórami, farbami i innymi duperelami. Ja generalnie robię ozdób choinkowych. Ja kupuję. Mają być kolorowe i błyszczące. Matowe bombki mają szanse tylko, jak ich uroda powali dziecko na kolana i dotąd będzie jęczało, aż kupię. Tzn., niezbyt długo. Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: kwestia ubioru 25.11.11, 11:25 Choinki się nie ubiera, choinkę się zakłada. Ubrać można dziecko w śpioszki. Ja np. w tym roku zakładam, że mojej choinki nie zdemoluje kocur. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: kwestia ubioru 25.11.11, 11:31 lykaena napisała: > Choinki się nie ubiera, choinkę się zakłada. > Ubrać można dziecko w śpioszki. Nim zaczniesz się wymądrzać,poczytaj : pl.wikipedia.org/wiki/Choinka i co-ubierali czy zakładali?? > Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: kwestia ubioru 25.11.11, 12:22 Akurat skończyły mi się emoty, bo nie zapaciłam abonamentu. Szkoda, bo jeśli byłby tam znak " " to pewnie nie wkleiłabyś linka do wikipedii... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: kwestia ubioru 25.11.11, 11:39 Dziecko ubiera, więc choćby mi się marzyły dzwoneczki i pierniczki jak w "Noelce" u rodziny Cesi, to będzie mieszanina bombek, co przeżyły i papierowej twórczości dziecka i mojej, jak u Borejków. Na eleganckie choinki przyjdzie mi jeszcze poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: kwestia ubioru 25.11.11, 12:03 w rózowe dresya powaznie to w złoto czerwone bombki jak co roku.dobrze mi sie z reszta salunu komponuja..... gdybyś mówił językami ludzi i aniołów a internetu byś nie miał.. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: kwestia ubioru 25.11.11, 13:02 w skórzaną sukienkę i maskę A tak na serio, dzieci chcą pierniczki, powieszę pewnie kilka bombek (mam taka zbieraninę z paru lat, każda inna), starszak uparl się na złotą gwiazdę na czubku no i pewnie zagonię młodziez do zrobienia jakichś łańcuchów i innych pierdółek. Odpowiedz Link Zgłoś
matyldamoja Re: kwestia ubioru 25.11.11, 13:09 moja cała koronkowa koronkowe aniołki, dzwoneczki i gwiazdki, każdy sie zachwyca, mnie podoba się bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: kwestia ubioru 25.11.11, 19:25 W bombki w kolorze fioletu (brokatowe) i ecru. W tym roku planuję jeszcze dodać piernikowe dodatki do powieszenia. Nie toleruję łańcuchów na żywej choince (a co roku mam żywą), więc za taki jakby łańcuch posłużą białe, anielskie skrzydła. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: kwestia ubioru 25.11.11, 21:31 TAK: a na ulicy przed moim domem bedzie taka: W lokalnej restauracji taka: a w pubie obok taka: Odpowiedz Link Zgłoś