anecia88.net 05.12.11, 22:26 wiecie coś więcej na temat jej śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoreska Re: Violetta Villas nie żyje 05.12.11, 22:29 Nie, dopiero teraz newsy zaczynają się pojawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonag25 Re: Violetta Villas nie żyje 05.12.11, 22:32 Jeszcze nic nie wiadomo [*] Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Violetta Villas nie żyje 05.12.11, 22:32 Własnie sie dowiedzialam.. Czarna seria. Ten kawałek chodzi za mna od wielu, wieku dni www.youtube.com/watch?v=8oyARM2TniU Miala przepiekny głos - tylko za wczesnie sie urodzila, nie pasowala do czasów siermieznej komuny,została zadziobana przez stado wróbli. Smutno skonczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Violetta Villas nie żyje 05.12.11, 22:34 www.tvn24.pl/0,1726867,0,1,violetta-villas-nie-zyje,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
gupia_rzona Re: Violetta Villas nie żyje 05.12.11, 22:36 o rany! Dziwnie to zabrzmi, ale to było do przewidzenia, bo była w strasznym stanie ostatnio. Mimo wszystko - szok. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Violetta Villas nie żyje 05.12.11, 23:13 miala niespotykany glos (*) Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Violetta Villas nie żyje 05.12.11, 23:47 Obawiam się, ze to nie koniec czarnej serii, widziałam dziś zdjęcie znanego polskiego aktora zmagającego się obecnie z ciężką chorobą, i tak sobie pomyślałam iż długo nie pociągnie... Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 00:41 Szkoda. Wielki zmarnowany talent... Odpowiedz Link Zgłoś
sposobuzycia Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 06:28 W szoku jestem nadal... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 07:23 szkoda. tylko powstrzymajmy się od pytlowania, na co umarła i kto będzie następny... Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 08:26 Mialam okazje spotkac kiedys tę niezwykła kobietę twarzą w twarz.Faktycznie...nie pasowala ani do czasow w ktorych żyla ani do Polski-która zamiast być dumna z gwiazdy, wyśmiewala ją. Zawsze bylo mi jej żal-myśle że nie byla szcześliwa. (*) Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 08:46 nie bylam nigdy jakas wielka jej fanka, ale mimo wszystko szkoda, bo przeciez 73 lata, to nie zgrzybiala staruszka i mogla jeszcze zyc. niesamowity glos i talent i tez uwazam, ze zmarnowany, a nawet czesto obsmiewany. moze gdyby nie komuna, zrobilaby wielka kariere (*) Odpowiedz Link Zgłoś
atowlasnieja Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 17:26 może nie zgrzybiała staruszka ale jak ją usłyszałam na żywo jakieś dziesięć lat temu to mi uszy zwiędły. jej gardło było po prostu... zaniedbane. Wprawdzie było widać jeszcze dawny blask ale chciało mi się płakać jak jej słuchałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 08:42 W niedzielę Hanuszkiewicz dziś Violetta www.youtube.com/watch?v=crkUb3M_Dc8&feature=related (*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 18:01 i na dokładkę Zbigniew Safjan.... aleseriale.pl/title,Stawka-wieksza-niz-zycie-Nie-zyje-scenarzysta-serialu,wid,123958,wiadomosc.html?ticaid=5d82a Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 10:29 W porannych programach w tv wspominał ją pan Kaczyński - pięknie mówił. Szkoda, że śmiano się z niej w mediach, parodiowało, wytykało, a dziś nagle wszyscy ją podziwiają Choć może lepiej późno, niż wcale, tylko czy nie za późno? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 10:37 Głos można podziwiać, całość - niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 10:49 Dobrze, że chociaż głos. U wielu współcześnie śpiewających, nawet głosu podziwiać się nie da Odpowiedz Link Zgłoś
dolina_issy Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 17:45 śmieszy mnie jak się nad nią ludzie rozpływają. Była lekko /lekko?....hm.../ szurnięta , przesadnie religijna, groteskowa t tym kołtunie na głowie i śpiewała w koszmarny , egzaltowany sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 17:55 Pewno znasz tylko muzykę Madonny albo innej zgagi, to i tak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dolina_issy Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 18:03 Mylisz się słucham bluesa , jazz'u , ale i RHCHP .... Ale ta śmieszna pani z gniazdem na głowie wydająca z siebie egzaltowane tremolo..... Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 19:00 Ja również. A VV miała taką manierę śpiewania, której nie można było pomylić z nikim innym. Mi się bardzo podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 19:30 gdybyś troszkę uważniej tego jazzu i bluesa słuchała, to byś zauważyła, że ogromna większość wokalistek mogłaby pomarzyć o takiej skali wokalu, jaką dysponowała w swoim czasie Villas. pech tylko, że Etta, Billie, Ella i inne trafiły na kogoś, kto umiał właściwie wykorzystać ich talent. a prywatnych dziwactw i problemów miały niekoniecznie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 21:23 Kompromitujesz sie. Mozna bylo Villas nie lubic,ale trzeba docenic jej fenomen- takiego głosu nie miał,nie ma i byc moze miec nie bedzie nikt.Miala swoj niepowtarzalny styl i to tez bardzo dobrze o niej swiadczy- nie dala sie urobic na czyjas modłe.A ze byla chimeryczna, miala fanaberie?To cecha ludzi nietuzinkowych, a taka była Villas. Dla mnie to postac tragiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
makazuga1 Re:polecam książkę 06.12.11, 18:58 "Villas.Nic przecież nie mam do ukrycia." Historie które opowiadała przez całe życie to jedna wielka bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re:polecam książkę 06.12.11, 21:24 Gwiazdy ubarwiaja swoje zycie.Nie ona pierwsza i nie ostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 18:04 głos miała piekny, a duet z Kazikiem był genialny. Najbardziej mnie jednak poruszyło jej wykonanie po angielsku "nie opuszczaj mnie" - tego nikt tak umie, nawet sam Brel. Reszta, cała jej otoczka była dosc dyskusyjna Odpowiedz Link Zgłoś
freakwave Re: Violetta Villas nie żyje 06.12.11, 18:48 odchodza ludzie pewnego pokolenia, Wioletta, cokolwiek by na jej temat nie powiedziec miala mega glos, szkoda talentu, szkoda ze takie osobowosci odchodza w tak podly sposob piosenka "Grenada" niezmiennie przypomina mi moja kochana babunie, jej adapter i mieszkanie pachnace lawenda... lza sie w oku kreci Odpowiedz Link Zgłoś