kama-tari 05.01.12, 12:21 Ostatnio królował fioletowy kolor, czy dalej będzie jego kontynuacja ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martishia7 Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 12:55 Wydawało mi się że szał na fiolet, to był jakieś 2-3 lata temu, ale może się mylę. Tak czy siak, mam nadzieję, bo lubię i mi pasuje, a jak jest w modzie, to znaczy, że większy w sklepach wybór rzeczy w tym kolorze Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 13:45 Ciepły ciemny odcień pomarańczowego podobno - tangerine tango. Odpowiedz Link Zgłoś
empirical Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 13:59 Ten ciemny pomaranczowy byl w sieciowkach w Europie Zachodniej od poczatku zeszlego roku - teraz juz tylko w koncowkach kolekcji, na wyprzedazach... Raczej wiec moda na ten kolor minela, i to szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 14:06 Podobno jakaś firma, specjalizująca się w przewidywaniu głównego koloru sezonu i mająca te kolory usystematyzowane numerem i nazwą, przewiduje go na ten sezon. www.pantone.com/pages/pantone/category.aspx?ca=88 Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 13:46 Podobno teraz żółty to nowy czarny. W żółtym wyglądam jak gigantyczny kurczak, więc nawet jeśli miałabym być uznana za modową porażkę - nie zrezygnuję "moich" zimnych barw. Fiolety też u mnie zostają. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 14:40 Kolory cytrusów akceptuję tylko na cytrusach Nie wiem czy widziałam kiedykolwiek osobę, której żółty pasował. To chyba kolor dla latynoskiego typu urody, a o takie panie raczej u nas niełatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 13:53 Szał na fiolety minął czas jakiś temu, ale ja je lubię i nosić będę. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 16:55 U mnie, czyli pani-lato, fiolet, szarości to podstawowe kolory. Mam, lubię i mam gdzieś, że jakiś ą ę projektant wymyślił, że powinnam nosić kolory kurczakowe. Dopiero bym w nich wyglądała Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 14:19 Lata mi czy będzie modny, fiolet lubię w wersji ciuchów jesienno-zimowych i noszę. Jeśli modny ma być żółty to sorry, będę niemodna, bo gorzej niż w żółtym wyglądam chyba tylko w trawiastozielonym. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 14:32 ważne chyba, jak się komponuje kolor z noszącą go, a nie czy modny Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 14:44 nie bywam trendy...lubie granat czerń i czerwony Odpowiedz Link Zgłoś
mirszy Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 15:18 Modny czy nie, właśnie walnęłam sobie łazienkę w tym kolorze (część tylko oczywiście), no może nie całkiem fiolet, ale biskupi. I mi się podoba, jest booosko, inaczej niż wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 17:15 Połączenie czarnego z fioletem kojarzy mi się z wampirami, a te są na topie Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 17:55 Hm, przeczytałam "czy filety bedą modne?' Kocham fiolety- takie przydymione, wrzosy, cuiemne, jasne mam kuchnie w kratkę lawendowo-waniliową i w ogole mnostwo pierdoł w tym kolorze oraz duuuzo lawendy w ogrodzie i na wiosnę, jak dobrze pójdzie, chcę podosadzac jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 18:05 chyba już szał minął. ja i tak nie bardzo lubię i nie noszę. zaobserwowałam, że często fiolet i bordo postarzają kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 18:13 mam gdzies czy nadal beda modne - uwielbiam ten kolor i dobrze w nim wygladam. Pomarancze, zolcie i zielenie - odpadaja. Lubie tez grafit, czern i czerwien Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Fiolety nadal modne bedą ? 05.01.12, 18:59 Nie interesuje mnie czy fiolet modny czy nie. Ja uwielbiam ten kolor i mam pełno ciuchów w tym kolorze. A fiolet do pomarańczowego fajnie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś