mabingo 08.01.12, 22:01 Czy do takich butów zakłada się rajstopy? I jakiego koloru? buty są czarne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angela10086 Re: Buty z odkrytymi palcami 08.01.12, 22:03 kup sobie specjalne rajstopy bez wzmocnien na palce, wyglada to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
agus2616 Re: Buty z odkrytymi palcami 08.01.12, 22:48 tak,rajstopy bez wzmocnien na palcach.Ja na sylwestra mialm czarne buty i czarne rajstopy.Wygladalo to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Buty z odkrytymi palcami 08.01.12, 22:51 A mnie się to nie podoba, widać przecież, że na palcach rajstop nie ma a wyżej są, głupio to trochę wygląda, ale obserwuję, że tak babki noszą. Ja latem miałam ten sam dylemat i zakładałam rajstopy normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
odnawialna Re: Buty z odkrytymi palcami 09.01.12, 00:28 ale przecież rajstopy są na stopie, chodzi o rajstopy bez wzmocnień na palcach, własnie rajstopy zwykłe z grubszą częścią w okolicy palców w takich butach dziwnie wyglądają Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Buty z odkrytymi palcami 09.01.12, 13:27 A to ja nie zakumałam, myślałam, że chodzi o rajstopy bez palców. A bez wzmocnień to jak najbardziej ok. Takie właśnie noszę. Odpowiedz Link Zgłoś
zajola Re: Buty z odkrytymi palcami 08.01.12, 23:04 Jeśli chcesz być w zgodzie z savoir vivre odpowiedź brzmi - Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Buty z odkrytymi palcami 09.01.12, 00:04 Jeśli chcesz być w zgodzie z savoir vivre odpowiedź brzmi - Tak. ??????????????????? Co Ty za bzdury wypisujesz, do odkrytych butów tylko gołe stopy. Wyjątek stanowią kabaretki, są też specjalne rajstopy- bez palcy. Odpowiedz Link Zgłoś
zajola Re: Buty z odkrytymi palcami 09.01.12, 00:13 buty z okrytymi palcami to nie są buty typu sandałki i do takich nosi się rajstopy Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka69 Re: Buty z odkrytymi palcami 09.01.12, 00:23 Abaolutnie bez rajstop. Rajstopy TYLKO do krytych butow. Odpowiedz Link Zgłoś
mozyna Re: Buty z odkrytymi palcami 09.01.12, 00:58 nie. do takich butow zaklada sie skarpety w dzisiejszych czasach Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Buty z odkrytymi palcami 09.01.12, 14:04 Przecież legginsy to nic innego jak kalesony więc wszystko się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Buty z odkrytymi palcami 09.01.12, 14:28 jak jest zimno, zakładam rajty kryjące, bez widocznego szwu, jak ciepło, to gołe nogi. NIGDY rajtek typu 20 den z widocznym szwem na palcach. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Buty z odkrytymi palcami 09.01.12, 14:31 Nie zakłada się, tylko gołe nogi. A w ogóle takie buty bez sensu są, mym zdaniem oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
zajola Re: Buty z odkrytymi palcami 09.01.12, 15:20 Odpowiedzi jakie tu padają, to są dwie rożne drogi - ta , która ze względu na obecnie panującą swobodę dopuszcza wszystko , co tylko się chce na siebie włożyć , bo "kto bogatemu zabroni?" i ta która konkretnie ma odpowiedzieć -jak to jest w sprawie tych wspomnianych butów na płaszczyźnie tzw. etykiety. Bądźmy szczerzy- rzadko mamy sposobność bywania w takim towarzystwie, gdzie z całą bezwzględnością przestrzegany jest savoir vivre, a i znanym osobom zdarzają się wpadki w tej materii, jak na przykład krótka spódniczka Jolanty Kwaśniewskiej w czasie wizyty u królowej brytyjskiej. Są jednak kanony, wyznaczniki gdzie te rzeczy w sprawie dress codu savoir-vivre, ogłady, dobrych manier, bon-tonu, konwenansu towarzyskiego, form i reguł są uregulowane i dają wskazówki, co i jak. I lepiej pytać niż wpaść jak śliwka w kompot, bo może akurat autorka wątku udaje się do placówki dyplomatycznej Najlepsza w tym wypadku jest lektura wszystkich dzieł Edwarda Pietkiewicza ,a na szybko można znaleźć rady w internecie na fachowych stronach np. tutaj:www.savoir-vivre.com.pl/?niewybaczalne-bledy-w-ubiorze-kobiecym,484 Zupełnie inną rzeczą jest czy chcemy te reguły w codziennym życiu stosować ale jednak one, są, istnieją i w pewnych środowiskach nadal obowiązują. Odpowiedz Link Zgłoś