Dodaj do ulubionych

Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe?

24.01.12, 12:52
Nudno mi z wlosami, mam ochote zrobic cos radykalnego. Na przyklad z dluzszych ciemnych prostych zrobic krecone czerwone do ramion a la Rihanna smile Ale czy to da sie w ogole zrobic bez baranka? Baranek mnie nie interesuje. Wlosy mam supermocne i wytrzymaja raczej sporo, zaplacic tez moge, chodzi o to, jaki efekt jest praktycznie mozliwy do osiagniecia sztuka fryzjerska...
Obserwuj wątek
    • e_r_i_n Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 12:56
      Da się, da.
      Jak włosy podatne, to nawet tylko cięciem, bez trwałej.
      • cherry.coke Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 12:59
        Wlosy niepodatne, grube i mocne sad
      • ewelka1721 Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 13:51
        wszystko zalezy od wlosow i ich podatności na rózne zabiegi no i oczywiscie dobrego fryzjera
      • majowa_kotka Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 07:30
        Z włosów prostych na kręcone samym cięciem...? Brzmi trochę jak bajka - ale ja jestem posiadaczką włosów, które da się uczesać w dowolny sposób, niestety, tylko na 15 minut wink (nawet spanie całą noc w papilotach mi nie pomogło).
    • violon-czela Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 13:03
      zależy czy chcesz efekt na dłużej czy krócej.

Na krócej to dobre cięcie + lokówka/prostownica + środki do stylizacji.
      Na dłużej trwała podnoszona ( Headlines czy jakoś tak) lekka. Zdecydowanie nie baran bo robiona na innych środkach.
      • cherry.coke Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 13:10
        Na dluzej zdecydowanie, wiec w gre wchodzi wlasnie jakis rodzaj trwalej. Tylko trwala mi sie zle kojarzy, a tu jeszcze chodzi o dosc radykalny efekt na malo podatnych wlosach...
        A jak sie ma taka trwala, to jak wyglada pielegnacja codzienna? Wiadomo, ze nie wystarczy wysuszyc i wyjsc smile ale jeszcze jakies instrumenty wchodza w gre, czy wystarczy wetrzec jakies specyfiki, wygniesc i tyle?
        • e_r_i_n Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 13:25
          Ja powiem jak: jak zabieg dobrze wykonany, to wystarczy wysuszyć i wyjść smile
          I niech Ci się trwała źle nie kojarzy. Są np. takie, że po kilku dniach możesz ją zlikwidować smile
          • cherry.coke Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 13:47
            Piszcie jeszcze, piszcie! Chyba sie machne smile
            A mozno toto jednoczesnie z kolorem?
            • an_ni Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 14:13
              to ja cie ostudze uncertain
              mam mocne, grube wlosy i to tego bardzo ich duzo, dlugie, tzn do lopatek, na serio, nie sciemniam forumowo wink
              do tego polowe (od spodu) mam kreconych wiec chcialam jednak miec jednolite i na wierzch zrobic trwala - tego typu co tu wyzej ktoras zachwala headlines czy inna na grube walki .... nic nie wyszlo, puszyly sie tylko niemilosiernie, musialam nakladac tone jedwabiu i prostowac ... to sobie zrobilam przyjemnosc
              na szczescie szybko to zeszlo, wlosy jakos doszly do ladu, fakt ze je troche tez przycielam w miedzyczasie
              nie polecam
              • e_r_i_n Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 00:09
                No to skoro Ci się falują włosy, to fryzjera dobrego znajdź i będą takie wszystkie.
                Wiem, przerobiłam na sobie. W życiu się nie spodziewałam, że mogę mieć tak kręcone włosy wink (bez trwałej).
                • pade Erin 25.01.12, 08:23
                  Mozesz cos więcej na ten temat napisać?
                  Moja córa od urodzenia miała cudne loki. Włosków było dość duzo, ale krótkie, więc się kręciły. W wieku 3 lat miała włosy do pasa i musiałam je ściąć, chlipsad
                  Po ścięciu, bez żadnego cieniowania, samo skócenie, wlosy się wyprostowały.
                  Dodatkowo jest ich tak duuuzo, że pewnie pod wpływem ciężaru się prostują. Jednocześnie wokół linii włosów włoski się kręcą, a najmocniejszy skręt ma wtedy kiedy jest duża wilgotność.
                  Poza tym jej włosy puszą się i kołtunią, bez odżywki ani rusz.
                  Córa chce ściąć włoski po komunii i zastanawiam się czy zdegazowanie włosów coś by dało?
                  Czy po prostu zawsze będzie miała proste włosy z loczkami przy linii włosów?
                  • e_r_i_n Re: Erin 25.01.12, 10:54
                    Ee, nie odpowiem Ci na takie pytania szczegółowe smile
                    Ja korzystam z dobrodziejstw super fryzjerów i co nieco wiem, ale takich rzeczy nie wink
                    Jakby co, mogę polecić tego, który się zajmuje moimi smile
                  • cherry.coke Re: Erin 25.01.12, 12:24
                    Ja mialam loczki jak bylam mala - tak do polowy przedszkola. Potem sie wyprostowaly, najpierw wlasnie te krotkie zostaly bardziej puszyste, ale potem i one zgrubialy i wyprostowaly sie. Teraz mam grube i proste, moze nie jak drut, ale lokow nie uswiadczysz. Na fotkach z poczatkow przedszkola wygladam jak aniolek z loczkami, a potem loczki magicznie znikaja. Fryzurki mialam krotkawe, do ramion plus minus pare cm.
                • an_ni Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 11:27
                  no wlasnie wtedy kiedy chcialam to zrobic znalazlam dobrego i drogiego fryzjera i tak wyszlo jak wyszlo
                  nie wiem co jeszcze masz na mysli? ukladanie przez fryzjera ? czy wycieniowanie?
                  • e_r_i_n Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 13:33
                    Po pierwsze drogi nie zawsze znaczy dobry - patrz 'miszcz' Czajka wink
                    Dokładnie wszystko rozbija się o strzyżenie - nie do końca cieniowanie.
                    Są tez kosmetyki wspomagające skręt.
                    • an_ni Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 13:47
                      albo szpanujesz albo nie wiesz o co chodzi
                      strzyzenie ale nie cieniowanie , jak wystrzepisz wlosy falujace to owszem pokreca sie bardziej, ale trzeba juz miec falujace/ krecone
                      kosmetyki wspomagajace skret - tak samo najpierw ten skret trzeba miec
                      • e_r_i_n Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 14:53
                        Czym niby miałabym szpanować?
                        Nie tylko cieniowanie ma wpływ na 'wspomaganie' kręcenia. Ma np. też takie ostrzyżenie włosów, żeby ich 'masa' nie powodowała prostowania.
                        Kosmetyki wspomagające kręcenie + odpowiednie strzyżenie z włosów lekko, bardzo lekko, falujących się, zrobią sprężynki.
              • madzioreck Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 01:15
                > do tego polowe (od spodu) mam kreconych wiec chcialam jednak miec jednolite

Kurdę, zamieńmy się - ja mam z wierzchu korkociągi, a pod spodem proste smile
                • an_ni Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 11:31
                  ale ktore chcesz miec proste czy krecone?
                  • madzioreck Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 13:47
                    an_ni napisała:

> ale ktore chcesz miec proste czy krecone?

Mnie to lotto, byle wszystkie jednakowe big_grin
            • e_r_i_n Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 00:09
              Można z kolorem, można.
              Tylko ja nie piszę o headlines.
        • dziennik-niecodziennik Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 17:43
          > Wiadomo, ze nie wystarczy wysuszyc i wyjsc smile

przy dobre trwałej i dobrych włosach - jak najbardziej wystarczy smile

po trwałej włosy trzeba przede wszystkim nawilżac/regenerowac, bo jednak trwala trochę przesusza... mozesz normalnie suszyc suszarką, mozesz sobie poprawia skręt szczotką okrągłą przy suszeniu itd.
      • tosterowa Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 14:16
        Się podepnę, ja chcę fale ze sztywnych włosów.

A ta Headline to chyba fal nie robi, tylko podnosi włosy.
        Jest jakaś trwała robiąca fale, ale nie barana?
        Albo chociaż jakieś specjalne wałki i kosmetyki?tongue_out
        • lacitadelle Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 14:24
          U mnie headlines praktycznie nic nie dało - owszem, wystylizowana po wyjściu z salonu wyglądałam super, ale w domu po umyciu i przepisanym przez fryzjerkę potraktowaniu efekt był już wielokrotnie słabszy. Ogólnie uzyskałam lekkie podniesienie włosów na jakieś 3 tygodnie, włosy zdrowe, cienkie, raczej podatne, do ramion.

Moje fryzjerka twierdzi, że fryzura typu fale, bardzo teraz popularna u gwiazd, to dużo codziennej pracy - wałki, układanie i dużo środków utrwalających.
    • violon-czela Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 14:26
      1. Nie zachwalam bo nie robiłam tylko podaje możliwość trwała headline lub lekka zwykła.
      Ta pierwsza jest bardzo delikatna podnosi włosy od nasady, nadaje im objętości i nadaje bardzo delikatny skręt z reguły ale wiadomo, że każdy włos jest inny. Może byś fajny efekt włosów rozwianych przez wiatr a nie prostych drutów a może być szopa dosłownie.
      2. To zwykła trwała - wszystko zależy od wykonania - mogą być fajne loki a może być szopa. na pewno będą przesuszone i na pewno trzeba zaopatrzyć się w specjalne kosmetyki bo inaczej jak nie wyjdzie szopa, baran czy tam co, to z każdym dniem większe szanse na tragedię na głowie.

Jak trwała będzie dobrze zrobiona, wystarcza odp kosmetyki i możesz normalnie chodzić jak nie można zainwestować w szczotkę do modelowania i się bawić.
      • cherry.coke Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 14:43
        Ja to bym chciala takie wlasciwie spiralki nie tylko lekki skret smile Zeby robily bauns bauns!
        • vivibon Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 15:17
          A hair weave? Tego typu?
          • vivibon Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 15:22
            Chodzi mi o te mocowane nettingiem. Trochę mniej inwazyjna metoda niż katowanie swoich, chociaż długotrwały netting też niszczy, ale przynajmniej efekt jest przewidywalny i szybko odwracalny w razie czego.
            • cherry.coke Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 15:54
              Nie, netting raczej nie w moim stylu, dzieki, ale ten skret mi sie wlasnie podoba smile krotsze tylko nieco
              • iin-ess Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 16:03
                jak się ma takie wlosy jak jato nie da sie nic zrobić- a tez chcialabym miec kręcone
              • vivibon Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 16:15
                Swoją drogą ciekawa jestem czy to co ma Rihanna to tracking czy netting.
                Podobają mi się efekty jakie można uzyskać weavami, ale jak pomyślę o cudzych włosach na mojej głowie... omg! brrrr indifferent
    • nanuk24 Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 24.01.12, 17:48
      Chcesz, to ci moge swoje wlosy oddac. Mam akurat krecone koloru Rihannytongue_out
      • cherry.coke Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 12:25
        Spoko, moge oddac Indianke big_grin
    • aniorek Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 12:36
      ja bym zaoszczedzila trwalej wlosom, bo strasznie wysusza, obojetnie jak jest zrobiona. lepiej zrobic fajne fale prostownica, jak sie wyrobisz, to zajmuje to z 15 minut.
      • lacitadelle Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 12:51
        > ja bym zaoszczedzila trwalej wlosom, bo strasznie wysusza, obojetnie jak jest z
        > robiona. lepiej zrobic fajne fale prostownica, jak sie wyrobisz, to zajmuje to
        > z 15 minut.

a prostownica nie niszczy włosów?

btw. ja dawno temu miałam robione coś, co nazywało się "trwała komputerowa" i byłam zadowolona - słyszałyście o czymś takim, robi się to jeszcze?
      • julit.a Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 12:55
        Fakt prostownica robi extra, ale niszczy włosy nawet z preparatem zabezpieczającym.

Ja używam suszarki Remington skręcającej. Robi fajne delikatne fale, ale wiem, że
        nie na każdych włosach. Przed zakupem najlepiej wypróbować- mi udało się pozyczyc
        od znajomej.
        • aniorek Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 13:18
          korzystam zarowno z suszarki, jak i prostownicy od 100 lat i wlosow zniszczonych nie mam, a wcale jakies supermocne nie sa, raczej miekkie i delikatne jak u dziecka (niestety). tylko trzeba porzadnego sprzetu uzywac jak np GHD, a nie badziewia za 100 zlotych ze sklepu AGD. no i traktowac wlosy odzywka.

ale autorka nie chce sprzetu, wiec przepraszam za OT. wink
      • cherry.coke Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 25.01.12, 13:01
        Nie da rady, ja jestem antytalentem w dziedzinie instrumentow, zabilabym siebie i wywalila korki w dzielnicy, zwlaszcza, ze rano jestem nieprzytomna big_grin Za to preparaty mam opanowane, a wlosy jak kon...
    • cherry.coke Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 26.01.12, 23:31
      Bylam na konsultacji u fryzjera, wymacali mi wlosy i dowiedzialam sie, ze polecaja mi albo zmiane koloru, albo trwala, bo do szalonego koloru potrzebna bylaby dekoloryzacja. Ale trwala moge miec z lagodniejszym kolorkiem w podobnym tonie.

I teraz nie wiem, czy mam sobie zrobic loczki, czy zostac ognistoruda wydra!
    • sueellen Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 26.01.12, 23:46
      chcesz cos takiego?
      https://www.fit.pl/g/str/uroda/kobiety/trwala.jpg
      raczej wyjdzie tak:
      https://www.pestaola.gr/images/jessica_simpson_deep_cleavage_dress_01.jpg
      • cherry.coke Re: Z prostych na krecone, to w ogole mozliwe? 27.01.12, 00:00
        Raczej takich:
        curlyhairmedium.fdrecipe.info/images/curly-hair-medium-3.jpg
        Albo wrecz takich:
        www.buzzle.com/images/hairstyles/perms/perm-types14.jpg
        Tylko w jakims takim kolorze:
        www.hairstylestrendy.net/wp-content/uploads/2010/12/Medium-Curly-Hair-Styles-with-Red-Hair.jpg
        A teraz wychodzi ze albo rybki albo akwarium sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka