yenna_m 09.02.12, 15:30 Już 21 lutego - a więc całkiem niedługo - premiera II części "Tańca ze smokami"! informacje z fb www.facebook.com/graotron na wiosnę 2 sezon serialu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lelija05 Re: Gra o tron - cd 09.02.12, 15:52 No to fajowo, właśnie jestem w połowie Sieci Spisków i czekam niecierpliwie na resztę. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia czytalam tak zazwiecie ze nawet nie wiem jakie sa 09.02.12, 16:34 tytuły poszczegolnych czesci... wszystkich zje tyrion zam,ieniony w smoka Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia oj tam ja juz dawno (wczoraj) przyczytalam 09.02.12, 16:33 spoiler spoiler - wszystkich zeżrą smoki a kostki wilki obgryza Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: oj tam ja juz dawno (wczoraj) przyczytalam 09.02.12, 16:35 małpy włochate, normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia kto, smoki? 09.02.12, 16:40 otoz moja droga nie włochate a luskowate (scales to łuski, nie?) nie chcialo mi sie czekac to wzielam sie za orginal. a wiesz jak mi sie slownictwo wzbogacilo? teraz co chwile chce wtracac 'aye' gdzie popadnie Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia no co ty 09.02.12, 16:47 jeszcze chyba 3 czesci sa spodziewane bo na razie bylo 4 tylko, nie? mialo byc w sumie 7 ale moze mu sie rozmnozyc przez paczakowanie. ja to sie teraz w rozpaczy pograze, bo ani pana lodowego nowego nie ma, ani awkwarda, a na shameless trzeba czekac... nuda panie. jestem pewna ze martin zabije w koncu wszystkich bohaterów Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: no co ty 09.02.12, 16:55 się módl, żeby przed śmiercią napisał wszystkie... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: nie daj boze 09.02.12, 17:00 i bedziemy musiały same napisać tom ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: nie daj boze 09.02.12, 17:10 Nie ma sprawy Ale za wyjątkiem opisów bitew Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: nie daj boze 09.02.12, 17:13 ja się wypisuję z pisania jak mam wymodzić 3 strony na temat tego, jak ze ściany zajmująco farba odpada, to mi sie słabo robi Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: no co ty 19.02.12, 10:30 ciociacesia napisała: > jeszcze chyba 3 czesci sa spodziewane > bo na razie bylo 4 tylko, nie? Poprawię info: Taniec ze smokami to 5 część czyli zostało jeszcze 2 części ale jako że Martinowi strasznie się akcja,wątki i postacie rozrosły więc może być więcej części aby to pozamykać. O ile dożyje Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia wszyscy chcecie go zabic? 19.02.12, 11:07 za zakonczenie tanca jak zgaduje? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: wszyscy chcecie go zabic? 19.02.12, 12:01 Miliony czytelników chciało zamordować Martina za różne uśmiercenia ale tak naprawdę wszyscy chcemy aby dożył i ukończył sagę. Osobiście mnie nie wzruszyło ukatrupienie Eda czy tam innego Starka ale JEGO mu nie daruję (chociaż nie ma stuprocentowych dowodów,że nie żyje) Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: wszyscy chcecie go zabic? 19.02.12, 16:56 czy ty chcesz powiedzieć, że on zabił JONA???? to ja nie czytam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla spojler 19.02.12, 17:07 Spojler i znowu będzie na mnie. No właśnie,nie wiadomo czy NA PEWNO nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: spojler 19.02.12, 17:16 Ufffff to znaczy, że na pewno żyje )) Pamiętasz, tak samo było z Branem, kiedy Theon gonił go po ucieczce z Winterfell i wrócił z ciałami dwóch chłopców. I co? I nic się Branowi wtedy nie stało. To jest moja teza i jej będę bronić. Choc jeszcze nie czytałam drugiego tomu. Jade do księgarni Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia dostał tylko milion sztyletów z zadek 19.02.12, 20:25 na pewno sie wyliże on bedzie tym gupim zbawca swiata, to musi zmartwychwstac, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: wszyscy chcecie go zabic? 19.02.12, 17:07 No co Ty! Mam nadzieję, że choć Tyriona przy życiu zostawi A tak poza tym, to wczoraj oglądałam Misery... Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia on wroci 19.02.12, 20:24 wroci jak Beric z płonacym mieczem i jeszcze na smoku pojeździ. bardziej płakałam po tyrionie, a teraz to juz nawet jego nie lubie, chyba tylko jeszcze Jaimie mnie jara Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: wszyscy chcecie go zabic? 20.02.12, 22:30 Moj facet ukatrupirnia Eda Starka nie daruje, powiedzial, ze sie obrazil i drugiej czesci juz nie obejrzy! Jak snow nie zyje to kto tam zostanie???? Martin dziesiatkuje swych bohaterow szybciej niz grypa hiszpanka! Odpowiedz Link Zgłoś
znowuniedziela Re: wszyscy chcecie go zabic? 20.02.12, 22:36 Snow póki co jeszcze w ostatnim tomie żył, natomiast spora większość zmarła lubo została zakartupiona w okrutny sposób.Najgorszy moim zdaniem los spotyka córki Eda-jedna jako "kochanica" a druga-błąkająca się (Arya). Natomiast jego luba małżonka zostaje zombie ... Napiszę tak-film jest jedynym przypadkiem, w którym okazał się lepszy, niż książka.Dzieje się bardzie poetycko i mniej krwawo.... Książka nuży, bardzo .... No i karzeł nie zamienia się w smoka, niestety Natomiast jego podła siostra jest coraz to bardziej podła .... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Gra o tron - cd 18.02.12, 23:39 Kupiłam dziś drugą część piątego tomu Się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Gra o tron - cd 19.02.12, 10:30 Juuuuuż,gdzie? Stacjonarnie czy przez internet? Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Gra o tron - cd 19.02.12, 16:58 o kurka, już???? Miał byc 21??? Jak dobrze, ze nie wypiłam tego piwa, co je miałam wypić. Jadę do Matrasu. A nie - miałam nie czytać. Co robić? Aaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Gra o tron - cd 19.02.12, 17:23 >miałam nie czytać. Co robić? > Aaaaaaaaaa Kochana,to się nałóg nazywa. Nie walcz,poddaj się Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Gra o tron - cd 19.02.12, 18:37 Poddałam się. Kupiłam. Tylko teraz będzie głód, bo mąz chce czytać pierwszy Należy mu się. Obiecałam mu przy pierwszym tomie na który rzuciłam się pierwsza Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Gra o tron - cd 19.02.12, 19:38 Zazdroszczę,ja muszę zamówić internetowo i poczekać na przesyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Gra o tron - cd 19.02.12, 17:20 W matrasie kupiłam całą sagę z 25% zniżką podoba mi się ta księgarnia Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Gra o tron - cd 20.02.12, 22:22 daj spokój, byłam wczoraj w Matrasie i kompulsywnie zostawiłam tam 200 zetow się jakoś pohamować nie potrafię... (ale fakt, książki kupiłam ze sporym upustem, bo i ichnia propocja plus zniżka z karty klienta) Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Gra o tron - cd 20.02.12, 22:52 Uuuuu znam ten ból,mnie wizyta w księgarni ogranicza tylko limit bagażowy bo inaczej popłynęłabym.Jak kiedyś w lotto wygram to se księgarnię kupię i tira do transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_ninja Re: Gra o tron - cd 19.02.12, 10:45 A ja już nie mogę tego czytać. Te wątki poboczne strasznie się porozrastały powodując, że coraz mniej mnie interesuje los bohaterów. Jeśli chodzi o tych nowych, to zwisa mi, czy przeżyją, czy też zostaną okrutnie zamordowani. A starzy bohaterowie przez to wszystko też mnie zaczynają denerwować. Martin pisze dla mnie tak, jakby w ogóle nie miał planu powieści, a postacie same go prowadziły. Donikąd Pierwszy tom piątej częsci czytałam niemal nie wczytując się. Niektóre rozdziały tylko przelatywałam wzrokiem. Moim ostatnim odkryciem jest za to "Malowany człowiek". Fankom fantasy polecam gorąco. I tu akurat czekam z utęsknieniem na kolejną część. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia oj tam 19.02.12, 11:09 ja wlasnie lubie takie rozbudowa ksiazki. a plan ma bez watpienia bo by zginał. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Gra o tron - cd 20.02.12, 17:19 > A ja już nie mogę tego czytać. Te wątki poboczne strasznie się porozrastały pow > odując, że coraz mniej mnie interesuje los bohaterów. Jeśli chodzi o tych nowyc > h, to zwisa mi, czy przeżyją, czy też zostaną okrutnie zamordowani. Mnie też zwisa, ale niezależnie od tego, czy bohater stary czy nowy. Jako że już wiem, że w razie potrzeby Martin ich i tak wskrzesi, w ten czy w inny sposób. No to co ja się mam przejmować? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 gdzie masz informacje ze... 20.02.12, 14:32 premiera ma byc jutro?z tego co znalazłam to dopiero w kwietniu. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: gdzie masz informacje ze... 20.02.12, 15:13 Słonko,premiera KSIĄŻKI Taniec ze smokami jutro,choć już książka jest do nabycia w pewnych księgarniach. SERIAL sezon 2 zaczyna się 1 kwietnia w USA i 2 kwietnia w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia premiera tłumaczenia :P 20.02.12, 15:24 premiara ksiazki to juz dawno byla a ja najdluzej płakałam po cebulowym rycerzu Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: premiera tłumaczenia :P 20.02.12, 15:54 Ciotka,nie mieszaj,kiedy się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 to dobrze bo juz mało nie zeszłam ...:-) 20.02.12, 21:06 ze to juz jutro.szkoda ze nie mam teraz czasu zeby wziac sie za ksiazki Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: gdzie masz informacje ze... 20.02.12, 17:27 W Matrasie książka juz jest. Kupiłam wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
lisciasty_pl Re: Gra o tron - cd 21.02.12, 18:12 Powiedzcie jak serial się ma do książek? Nigdy nie oglądam ekranizacji przed czytaniem książki ale jestem akurat na wyjeździe i kolega mi zapodał całą serię 10 odcinków. Warto kupić książki? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Gra o tron - cd 21.02.12, 18:15 serial jest dość wierną ekranizacją książki czy warto kupić? jeśli masz mało czasu, to nie warto, bo (jak któraś z dziewczyna napisała) książka wciąga jak bagno mało tego - po ukończeniu kilku tomów pod rząd mi absolutnie nic nie wchodziło Martin pisze zupełnie nieprzewidywalnie z uśmiechem zarzyna głownych bohaterów, do których czytelnik się przyzwyczaił, i których pokochał wodzi czytelnika za nos dawno nie czytałam nic tak dobrego dla mnie Martin to geniusz (inna sprawa, że tłumacz też bardzo dobry) Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Gra o tron - cd 21.02.12, 18:33 >>serial jest dość wierną ekranizacją książki Jest ale oczywiste,że parę wątków pominięto,niektóre skrócono więc koniecznie trzeba i książkę przeczytać. Dlaczego ON jest taki śliczny?????? Dobra,odbija mi Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Gra o tron - cd 21.02.12, 18:52 ))))))) nie masz dolnej części tego obrazka????? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Gra o tron - cd 21.02.12, 19:01 Niestety nie ale to i tak by nic nie dało.Jest w spodniach buuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
lisciasty_pl Re: Gra o tron - cd 21.02.12, 19:18 thorgalla napisała: > Dlaczego ON jest taki śliczny?????? > Dobra,odbija mi Bo ja wiem, nie wiem co Ty w nim widzisz Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Gra o tron - cd 21.02.12, 19:21 No cóż,jeden lubi Kasię ,drugi Małgosię a inny Krzysia Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Gra o tron - cd 27.02.12, 23:41 e tam snow, taki dzieciaczek, mnie sie twrdzi faceci z mocno zarysowana szczeka podobaja taka delikatna bestia mi sie marzy Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Gra o tron - cd 27.02.12, 22:58 smakowity ten drugi tom czytam od dwóch dni i nie mogę się oderwać Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Gra o tron - cd 04.03.12, 22:59 książkę przeczytałam jednym tchem bardzo, ale to bardzo mi się podobała (nie podobała mi się za to bardzo pierwsza część tego tomu) tylko ta Daenerys dalej mnie wkurza... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Gra o tron - cd 04.03.12, 23:56 ha! czekam z niecierpliwością jak myślicie - też podzielona na 2 tomy? (jeden pisany na metry a drugi z fabułą? ) Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 11:31 > jak myślicie - też podzielona na 2 tomy? (jeden pisany na metry a drugi z fabuł > ą? ) Chyba nie masz na myśli książki? War is coming to jakby podtytuł II części GoT (serialu) Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 11:32 Aaaa... to wiem tak, tak a myslalam, że Martin ruszyl tylek i podciągnął się w pisaniu sagi Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 12:49 następny tom bedzie nosił tytuł "Winters of winter" i na pewno sobie na niego poczekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 12:01 Świeży trailer Game Of Thrones Season 2: "Seven Devils" Simpsonowie_parodiuja_Gre_o_tron Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 12:22 mmm.... skreslam dni i godziny. i nie czyta was tu bo nie chce sie wnerwiac. drugiej czesci jeszcze nie czytalam bo wciaz na nia czekam! tak btw. ciekawe co z arya... info o durnej sansie mnie nie brakuje. moze se zostac nawet zona litlefingera. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 12:29 >>moze se zostac nawet zona litlefingera. Blisko bo na razie jest jak córka a co potem to cholera (tzn.Martin) wie. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 12:38 to wiem. dlatego mowie ze moze se za niego nawet wyjsc. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 12:23 ciarrrrryyyyyyyyyy Z całej menażerii GoT najbardziej kibicuję Lanisterskiemu Olbrzymowi. Się chłopak napracował w drugim tomie, a i tak dali mu kopa w tyłek. Szkoda Tyriona, szkoda A swoją drogą, genialny aktor z Petera Dinklage. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 12:28 pierwsza bylam. pierwsza go pokochalam siemka Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 12:39 serioserio! kros maj hart! jak tam J? foto bys jakies zapodala... T. ty tez oczywista!!! Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 12:55 Dlaczego ON JĄ całuje? <zazdrosna> Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 16:13 On!! a właściwie to Kit I dlatego jestem zazdrosna Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 16:26 dlaczego on ja całuje? Bo przed chwilą jej powiedział: "nie płacz mała, nigdy nie będę twój, bo kocham Thorgallę" Ona w ryk, a on ją pociesza... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 15:55 www.dailymotion.com/video/xp8a9p_generique-simpsons-parodie-game-of-thrones_tv Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 16:18 Podałam linka do owej parodii wyżej,pod trailerem Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Gra o tron - cd 05.03.12, 16:21 a widzisz, nie zauwazylam ale parodia genialna Odpowiedz Link Zgłoś