Dodaj do ulubionych

ospa itp:/

17.02.12, 17:32
No i jednak młodszego też ospa dopadła...Starszy synek już zbliża sie ku koncowi choroby ,krostki mu znikaja powoli ... Myslalm,że maly (6m-cy) uniknie tej "swedzacej" choroby a jednak... Jakos od listopada z jednej choroby w druga ... oszalec można
Obserwuj wątek
    • kajakam Re: ospa itp:/ 17.02.12, 17:32
      Jak ni emlodszy to starszy , albo ktores z nas rodzicówuncertain
      • marzeka1 Re: ospa itp:/ 17.02.12, 17:57
        No bywa tak, niestety; u mnie najpierw starszy syn miał zapalenie oskrzeli, teraz ja siedzę na zwolnieniu i się kuruję; gdy z kolei starszy był mały, załapał ospę, a ja od niego, tyle że byłam wtedy z 8 miesiącu ciąży.
      • annaa77 Re: ospa itp:/ 17.02.12, 17:58
        moja corka tez ma ospe...jutro bedzie dwa tygodnie od wysypania.Krostek miala nieduzo za to wielkie! dlugo schna, jeszcze kilka jej nie odpadlo. Syn mlodszy jak narazie nie zlapalsmile
        i pociesze Cie ze u mnie tez caly grudzien chorowali i od polowy stycznia do teraz.
        Tak mozna dostac pi...lca.JA dostalamsmile
        • kajakam Re: ospa itp:/ 17.02.12, 18:02
          u nas zaczeło sie w listopadzie o d zapalenia ucha u starszego...pózniej angina( która długo trwała przez złe zdiagnozowanie) ..zapalenie oskrzeli ... Maluszek też w miedzyczasi emiał a to biegunkę ato cos z oskrzelami... a teraz krostki... Podobnie jak u Twojej córki straszy ma wilekie krosty...i strasznie się meczy by ich nie drapać ...Oby ospa była ostatnią choroba maluchów w tym roku ...
          • annaa77 Re: ospa itp:/ 17.02.12, 18:08
            ja swojej corce pwoiedzila e jak ja tak bardzo wedzi ze juz nie moe wytrzymac, to bniech soe drapie po glowie, choc troche jej ulzysmile i tak tez robila...
            grudzien za to byl koszmarny bo najpier corkla potem syn mieli angine wlasnie, nie wiem czy to norma przy anginie takie krosty ropne, w kadym razie bolesne to bylo, jesc nie mogli nawet pic, syn dodatkowo zle zareagowal na antybiotyk uczulil go i mial mega biegunke,tak bylo pierwsze 2 tyg. grudnia, potem Zosia poszla do przedszkola i po 4 dniach znowu goraczka...i przeziebinie a misiek za nia zaraz....
            Masakra.....
            Cierpliwosci zycze, wiosna tuz tuzbig_grin
            • kajakam Re: ospa itp:/ 17.02.12, 18:20
              No właśnie ja sobie powtarzam "byle do wiosny"
              • annaa77 Re: ospa itp:/ 18.02.12, 14:12
                A jednak i syna mi wysypalosmileeh, te chorubska...
    • rosapulchra-0 Re: ospa itp:/ 18.02.12, 14:18
      Zaczęłam nową, bardzo odpowiedzialną pracę, w której aby się utrzymać, trzeba było mieć wyniki od wczoraj. Zaczęły chorować po kolei. Każda po dwa tygodnie, razem daje sześć. Ich niania, Ukrainka akurat wyjechała na urlop i akurat ten urlop sobie przedłużyła o kolejnych sześć tygodni. Pracy nie straciłam, jednak nigdy więcej takiego stresu i takiego koszmaru.
      • annaa77 Re: ospa itp:/ 18.02.12, 14:35
        Moja cora ma dzis 2 tygodnie od wysypania, lekarka kazala ja jeszcze zatrzymac na tydzien,i do tego misiek....musze zeobic zapas melisy chybasmile
        • kajakam Re: ospa itp:/ 18.02.12, 16:45
          mój młodszy synek jest wysypany strasznie( szczególnie główka i móżki ) w nocy budził sie co ok. godz... teraz odsypia noc...
          • kajakam Re: ospa itp:/ 18.02.12, 19:38
            nóżki miało być
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka