gabi683 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 12:52 Czarna rozmowy w toku oglądałaś ? a odpowiadając na twoje pytanie to jedno Odpowiedz Link Zgłoś
platynowa_kostka_rubika Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 12:54 Jedno. Co wygrałam? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 12:57 > Czarna rozmowy w toku oglądałaś ? no nie ma to jak zaczac niedziele od obejrzenia swirow tylko ze sie poczulam nienormalna w druga strone wiec pytam Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 13:03 czarnaalineczka napisała: > > Czarna rozmowy w toku oglądałaś ? > no > nie ma to jak zaczac niedziele od obejrzenia swirow > tylko ze sie poczulam nienormalna w druga strone > wiec pytam Wiesz co dla mnie osobiście to one są nie normalne,nie mowie aby kobita nie miała kosmetyków.Bo sama jestem posiadaczka dwóch kuferków,ale nie maluje się codziennie.I moje kuferki nie są wielkie ,mam tam podstawowe rzeczy do makijażu .Te panie zdecydowanie maja ze sobą coś nie tak ,. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 12:57 sueellen napisała: > ze 3 które używasz codziennie ? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 20:42 prawie codziennie, a czasem nawet dwa -trzy razy dziennie. Zdarza sie, ze w porze lunchu w pracy zmywam caly makijaz i nakladam od nowa (niecierpie poprawiac i nakladac warstwy pudru na "stary" puder, wole zmyc calkowicie), a potem np wieczorem jeszcze raz robie makijaz jesli przychodza goscie. Poza tym, zaleznie od pory roku uzywam innego odcienia. Juz samo to zmusza mnie do zmiany podkladu. wlasnie mi sie konczy i wczoraj kupilam nowy. Zastanawialam sie czy kupic juz ciemniejszy czy czy jeszzce ten najjasniejszy. Kupilam jasniejszy, bo jeszcze jestem blada jak sciana, ale w maju jade do Hiszpanii wiec napewno kupie ciemniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 12:57 może 1/2 lub 1/4<nakładam nie na całe ryło, czasem wcale>. Ale kiedyś zdarzyło mi się przez rok 1 i 1/2 opakowania kremu tonującego zuzyć - bardzo mi podpasował. Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 12:58 Mniej niż jedno. Często muszę wyrzucić, zanim zużyję, bo się przeterminowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 12:58 Opakowanie zwykłego, płynnego fluidu o poj 30ml wystarcza mi mniej więcej na rok, czasem dłużej.A używam podkładu codziennie i wcale go sobie nie żaluję. Zastanawia mnie za to fakt, że kobiety często piszą "to wydajny podkład starczył mi aż na 2 albo 4 miesiące".I nie są wizażystkami malującymi inne osoby tylko zużywają go same.Ja się pytam co trzeba robić z podkładem, żeby starczył na 2 miesiące? Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 13:02 Może nakładają gąbką? ja kiedyś tak robiłam i mi "wypijała" skubana. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 13:05 karro80 napisała: > Może nakładają gąbką? ja kiedyś tak robiłam i mi "wypijała" skubana. a to pijaczka Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 13:55 Gąbką nie próbowałam.Za to pędzlem tak.Syntetycznym flat topem.I on podkładu wcale nie "pił".Tak jak jedna "pompka" podkładu starcza mi na cała twarz przy rozprowadzaniu dłonią tak przy pędzlu wystarczało tyle samo. Poza tym to chyba kiepski interes?O ile podkład kosztuje 2 dychy to można go rozprowadzać gąbką i kupować 3 opakowania na rok.Ale jak podkład kosztuje stówę albo i dwie to szkoda, trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 15:00 no własnie kiepski, ale może ktoś tak ma i nie wie Beauty blender ma fajnie opinie, że "niepijąca" jest -jak ktoś lubi gąbeczki. Ja preferuję paluchy teraz z racji częstszego jednak nakładania kremu tonującego. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 13:07 Zakupiłam dzień przed sylwestrem nowe opakowanie. Mam obecnie ok. pół buteleczki. Zatem zużyję je po ok 4 miesiącach. A więc wynika z tego, że rocznie zużywam 3 *30ml. Używam rozsądnie - tzn nie mam centymetrowej tapety na twarzy, stosuję raz dziennie. Chyba, że mam wieczorne, późnopopołudniowe wyjście typu imprezowego to odświeżam makijaż całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 13:23 Mnie wystarcza jedno opakowanie 30ml rocznie a smaruje sie nim codziennie oprocz okresu od czerwca do sierpnia kiedy jest to niemozliwe ze wzgledu na wilgotnosc i temp. 30stopni w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 13:37 Jedno opakowanie starcza mi na 7-8 miesięcy, Czyli póltora opakowania. maluję się prawie codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 13:46 Jedno opakowanie wystarcza na niecałe 2miesiące, latem praktycznie wcale nie używam, średnio 4-5 opakowań rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 13:57 Możesz powiedzieć jak to robisz?Nie pytam złośliwie tylko z ciekawości.I mówimy o płynnym fluidzie o poj 30ml. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 27.02.12, 11:03 No jak to jak? Na pewno przy każdym malowaniu zjada łyżeczkę, żeby się umalować od środka. Co za idiotyczne pytanie... Niektórzy smarują się cienko, a inni grubiej. Niektórzy mażą sobie tylko wokół nosa i pod oczami, a inni maja przebarwienia, które trzeba zasmarowac podwójnie na pół policzka i jeszcze lubia sobie np. dekolt upiększyć. Nie mówiąc już o tym, że niektóre opakowania (w szczególności szklane) są tak skonstruowane, że połowa fluidu się marnuje, bo nie ma go jak wydobyć. Wreszcie nie każdy ma 25 lat, kiedy to faktycznie fluid jest w zasadzie zbędny. Niektórym kobietom udaje się dożyć do 40-stki, albo nawet 50-tki, a wtedy trzeba nieco bardziej kryjącego makijażu, żeby osiągnąć pożądany efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 13:46 kupuje od wielkiego dzwona (ostatni raz dwa lata temu przed wszystkich swietych), a potem stoi i sie rozwarstwia na codzien uzywam pudru sypkiego i korektora. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 13:46 i kremu rozswietlajacego. Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 13:46 Hmmm... Pewnie z pół. A co było w tym programie? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 13:53 dziewczyny ktore maja swira na punkcie kosmetykow Odpowiedz Link Zgłoś
jkk74 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 13:56 2-2,5 - maluję się 5 razy na tydzień plus w weekend jeżeli wychodzę... mam dwa rodzaje podkładu - gęstszy, bardziej kryjący na wiosnę, jesień i zimę oraz lżejszy tzw krem koloryzujący na lato... Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 14:08 Trzy na rok i jeden puder transparentny... wyszło żem tapeciara... a myślałam, że się mało maluję... Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_wd Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 17:13 ja też mniej więcej 3 na rok, to często zależy od rodzaju/wydajności/ napigmentowania podkładu. Miałam kiedyś taki, że pół pompki starczało na pokrycie całej twarzy, miałam go prawie rok, teraz używam innego, lżejszy, lepszy dla mnie ale i mniej wydajny (niestety też droższy) Do tego puder, róż, cienie, tusz, liner/kredka - podobno nie widać, że się maluję a wychodzi, że też niezła tapeciara ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 14:20 mam buteleczke juz 2 lata i konca nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 14:29 widziałam ten program, dla mnie kosmos jakiś. Sama mam podkład 30 ml ok. 7-8 m-cy, maluję się codziennie do pracy, a po pracy na jakieś specjalne wyjącia maluję się drugi raz tzn demakijaz porannego i nakładanie wieczornego makijażu. Do tego kredka i tusz plus błyszczyk. Koleżanki w pracy do tej pory twierdzą, że makijażu u mnie nie widać, jak dla mnie to plus. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 14:29 1? używam kremów/fluidów tonujących. Aktualnie, od ponad roku mam takie dwa na stanie: www.sklep.zdrowe-kosmetyki.pl/product-pol-1960-madara-decocare-FLUID-TONUJACY-DO-TWARZY-moon-flower.html www.bandi.pl/sklep/produkt/id/99_Krem_Wyrownujacy_Koloryt w każdym ok. połowy jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Do Lusitania2 26.02.12, 17:52 lusitania2 napisał: > www.bandi.pl/sklep/produkt/id/99_Krem_Wyrownujacy_Koloryt > w każdym ok. połowy jeszcze. Nie wiesz czy ten krem działa też na bielactwo? czy tylko na cerę naczynkową? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Do Lusitania2 26.02.12, 22:03 raczej nie będzie działał. A jeśli chodzi o efekty estetyczne - ten krem jest o.k jeśli chodzi o leciuteńkie krycie, mocniejszych przebarwień nie maskuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 14:30 kiedyś 1-2 Teraz przerzuciłam się na puder mineralny- i z podkładu korzystam okazjonalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
stukostrach-jeden Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 14:51 1-2 opakowań na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 16:13 wlasnie sobie uswiadomilam ze 1 opakowanie na rok to czasem za duzo, chociaz zazwyczaj mam pare fluidow - rozne kolory, konsystencje.... zastanawiam sie jaki jest okres waznosci fluidu po otwarciu??? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 16:23 6 miesiecy ( cyferka na rysunku sloiczka) ale chyba jak sie trzyma w lodowce to dluzej Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 17:38 Zależy od tego jak jest zapakowany.Opakowanie z pompka albo airless zazyczaj 12-18 miesięcy.Słoik gdzie się wkłada paluchy ok 6-12. Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 16:53 Jestem w szoku. Ale malujecie się codziennie do pracy? Ja się maluję do pracy, w weekendy sporadycznie i buteleczka podkładu starcza mi średnio na 2-3 miesiące. Jeśli mam więcej wyjść i maluję się drugi raz na wieczór i częściej w weekendy to starcza na 1,5-2 miesiące. wychodzi ok 4-6 podkładów rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
marripossa Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 17:40 To ile ty tego podkładu nakładasz? Ja zużywam 2.5 buteleczki na rok. Maluję się codziennie i do tego mam 2-3 wieczorowe imprezy tygodniowo i wtedy to robię demakijaż i na wieczór robie mocniejszy makijaż (więcej podkładu zużywam). Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 18:44 Zaczynam się zastanawiać, że może jakoś źle to robię. Od jutra zacznę kombinować z ilością Aczkolwiek nie miewam za dużo tapety na sobie. Nakłądam ile trzeba, żeby zakryć niedoskonałości i z podkłądem wyglądam zdecydowanie lepiej niż bez. Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 17:15 dwa - jaśniejszy i ciemniejszy w zaleznosci od stopnia sciemnienia własnego Ale przestałam uzywac płynnych podkładów przerzuciłam sie na minerały bare minerals , i teraz od listopada mam opakowanie 8g - jeszcze sie nie skończyło tak ze dwie trzecie zuzyłam do teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 17:54 To chyba pobiję rekord, ponieważ pokład starcza mi na jakieś 1,5 miesiąca, więc zużywam 8 rocznie. Nie maluję rzęs, nie maluję ust, ale bez podkładu nie chodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 17:58 szpachelka nakladasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 18:03 Nie, w sumie dużo go jakoś nie kładę, nie wyglądam jakbym miała tapetę, ale kilka razy dziennie poprawiam, bo wiadomo, trochę schodzi, a chcę dobrze zakryć niedoskonałości. Mam dużo blizn i odbarwień na twarzy i pomimo podkładu i tak trochę widać, bo właśnie nie chcę wyglądać sztucznie i wcale nie wygląda to jakbym szpachelką nakładała ). Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 18:06 aha i dodam, że pudru już nie używam, a podkładu mam w tubce 30 ml i nie jest on z jakiejś wysokiej półki, może dlatego trochę więcej go idzie . Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 18:33 Ja też jestem w szoku, bo pokrywam twarz lekką warstwą, nie mam tapety - w zimne miesiące używam dermablend vichy, bo ładnie kryje, a latem najczęściej aera teint vichy, czasem używam podkładu w formie musu. I tak dokładnie sobie przeliczyłam, to w zeszłym roku kupiłam po 2 opakowania każdego, z tym, że eden mus w słoiczku jeszcze mam prawie cały z zeszłego roku. Czyli wyszło 5 na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
kajmanik Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 19:38 Chyba dwa - używam podkładu tylko jesienią i zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
kiszczynska Re: ile opakowan podkladu zuzywacie 26.02.12, 19:46 nieu yzwam podkaldu Odpowiedz Link Zgłoś