Dodaj do ulubionych

Przedszkola

28.02.12, 14:39
Wiem że jest forum o tej tematyce ale mam pytanie do ematek.
Jak było w zeszłym roku? Czy sa tu matki których trzylatki się nie dostały? Co wtedy zrobiliście? Prywatne czy zostawiłyście dzieci w domu?
Musze mieć jakiś plan awaryjny...
Obserwuj wątek
    • chipsi Re: Przedszkola 28.02.12, 14:46
      Koleżanki dzieciaki (3 i 5) się nie dostały. Starsze do prywatnego, młodsze do teściowej.
      • to_ja_tola Re: Przedszkola 28.02.12, 14:53
        Mój 4latek w zeszłym roku się nie dostał.Potem przypadkowo znalazłam fajne miejskie przedszkole,finansowane z państwa,z takim samym programem nauczania itp.
        Jest bardzo zadowolony,ja zresztą tez,bo pasują mi godziny na które młody chodzi.I od wrzesnia zamierzam go zapisać znowu.Płace o wiele mniej a nauczanie to samo.
        • to_ja_tola Re: Przedszkola 28.02.12, 14:54
          przepraszam finansowane prze miasto,a nie państwowink
    • gupia_rzona Re: Przedszkola 28.02.12, 15:06
      ja nauczona doświadczeniem kuzynki z zeszłego roku (kiedy jej 3 latek się nie dostał) oprócz państwowego przedszkola znalazłam też punkt przedszkolny, obok mojej pracy przy samodzielnym kole terenowym Społecznego Towarzystwa Oświatowego. Realizują zajęcia dydaktyczne zgodnie z programem Ministerstwa Edukacji Narodowej, i wygląda to jak najzwyklejsze przedszkole. Tam mi będzie łatwiej zapisać dziecko.
      Boję się że się do publicznego nie dostanie, chociaż pracujemy oboje sad
      • tempera_tura Re: Przedszkola 28.02.12, 16:07
        Nie moge znalezc inofmacji czym sie rózni punkt przedszkolny od prywatnego przedszkola....i innych informacji na ten temat. Możesz coś napisac? pls.
        • ivaz Re: Przedszkola 28.02.12, 18:00
          Do punkt przedszkolnego może uczęszczać tylko do 25 dzieci, może być zarówno prywatny jak i państwowy, Przedszkola dostają większe subwencję oświatowe, punkty mniejsze, Przedszkola muszą spełniać więcej wymagań sanitarnych i lokalowych, np. co do wysokości pomieszczeń tj w przedszkolach powyżej 3 m, Punktom wystaczy 2,5m. Jeżeli chodzi o funkcję oświatowe Punkt również musi realizwoać minimum programowe ustalone przez MEN.
        • gupia_rzona Re: Przedszkola 29.02.12, 13:59
          Nie wiem dokładnie czym smile oprócz nazwy głównie ceną. Mój punkt przedszkolny, który jest alternatywą kosztuje miesięcznie 350zł. Prywatne przedszkole raczej jest droższe. Miasto - Warszawa

Wyślę Ci na priva adres www tego punktu, poczytasz smile
          • gupia_rzona Re: Przedszkola 29.02.12, 14:00
            o dzięki ivaz za wytłumaczenie!
    • na_pustyni Re: Przedszkola 28.02.12, 18:12
      Moja córka dostała się z odwołania. Zabawne było to, że nie dostała się od razu, choć przedszkole widać z moich okien, oboje pracujemy i jesteśmy tu zameldowani. Argumentem było to, że dziecko jest z końca roku. Odwołanie napisałam od razu po otrzymaniu odmowy.
      • alicjak-2 Re: Przedszkola 29.02.12, 08:36
        Napisz prosze jak napisałas odwołanie ,moj tez z konca roku boje sie , ze nie dostanie sie co napisac w odwołaniu w razie w...
      • misia_matysia Re: Przedszkola 29.02.12, 17:47
        ja ignorantka i wierzę że młoda się dostanie chociaż z ostatnich dni grudnia i pierwszy raz słyszę, że dzieci z końca roku mogą być dyskryminowane. Proszę napisz coś więcej.
    • klubgogo Re: Przedszkola 28.02.12, 18:41
      Moja wprawdzie się dostała, ale plan awaryjny był taki, że zostaje w niepublicznym przedszkolu i płacę 2 razy tyle. Na szczęście niepubliczne czekało do końca rekrutacji w przedszkolach publicznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka