edelstein 10.03.12, 23:32 Potrzebuje skojarzen z bursztynem,luznych lub nie. I bardzo bedzie pomocne czy bursztyn wam sie podoba,jaki i dlaczego? Nie pytac po co,odpowiadac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chomiczkami Re: Burza mozgow 10.03.12, 23:35 Yyy... Puc i goście. Ustka i Słupsk - galerie. Labrador. Mucha. Piwo. Bursztynowa komnata. Słowik. Plaża, piasek. Kulfon i Monika. Lubię bursztyny bo jestem znad morza. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 Re: Burza mozgow 10.03.12, 23:37 edelstein napisała: > Potrzebuje skojarzen z bursztynem,luznych lub nie. > I bardzo bedzie pomocne czy bursztyn wam sie podoba,jaki i dlaczego? > Nie pytac po co,odpowiadac kojarzy mi sie z Cepelia i PRL-em jakos nie lubie i nie nosze chociaz wiem, ze jest duzo ladnej nowoczesnej bizuterii, ale jakos tak kolorystycznie nie lubie i juz Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Burza mozgow 10.03.12, 23:53 Tak na marginesie widzialas wyroby z bialego czy czarnego bursztynu? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 Re: Burza mozgow 11.03.12, 00:25 edelstein napisała: > Tak na marginesie widzialas wyroby z bialego czy czarnego bursztynu? z bialego tak z czarnego chyba nie ale jakos mi sie bursztyn generalnie tak siermieznie kojarzy, w sumie nie znam zadnej w miare mlodej osoby ze znajomych, ktora by go nosila, oprocz jednej kolezanki ale ona jest taka nieco öko Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Burza mozgow 10.03.12, 23:41 bursztyn ..miodowy kolor, ciepły kamień często z "dodatkiem" w środku..ze skazami, pęknieciami, które podnoszą jego urok..tak mi sie kojarzy...ciepły i "nieidealny" Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Burza mozgow 10.03.12, 23:43 O tej porze juz zadnej burzy../ziew/, amber tylko sie nasunal.. Nie przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
piekielna-diablica Re: Burza mozgow 11.03.12, 00:00 korale plaża morze robaki epoka lodowcowa muszelki piasek odpust sopot grand hotel nie znoszę bursztynów, nie podobają mi się, włączając w to wszystkie modele bursztynów, kojarzy mi się z odpustem i tandetą sorry jeśli kogoś uraziłam, ale tak mam z bursztynami akurat Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Burza mozgow 11.03.12, 00:01 z babcią mi się kojarzą bursztyny i z wakacjami nad morzem Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Burza mozgow 11.03.12, 00:03 ze staroscią. W starych domach zawsze gdzieś są bursztyny Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 Re: Burza mozgow 11.03.12, 00:26 sueellen napisała: > ze staroscią. W starych domach zawsze gdzieś są bursztyny a mnie dl arownowagi z takimi naszyjnikami dla zabkujacych bejbow Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Burza mozgow 11.03.12, 00:05 Promień słońca sprzed wieków w kamieniu zaklęty Mam do nich sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Burza mozgow 11.03.12, 01:01 No, a juz sie zastanawialam czy tylko mi sie z J.Ch. bursztyn kojarzy I z uczuciem niedosytu, bo lekki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Burza mozgow 11.03.12, 01:46 Z prezentami z PL (z jakichs powodow wielu ludziom w PL sie wydaje, ze najlepszy prezent dla kobiety poza PL to bursztym w srebrze, najlepiej z jakiejs niby super-artsy galerii) - mam tego pol szuflady, w zyciu nie zaloze, dac komu nie mam, bo nikt takich rzeczy nie nosi procz ... gosci z PL Z ciotkami i sasiadkami, ktore mialy klopoty z tarczyca i nosily bursztynowe naszyjniki. Z najwczesniejszymi wspomnieniami z wakacji nad Baltykiem - zbieranie muszelek i kawalkow bursztynu, szczegolnie po sztormie. Z ksiazeczka po rosyjsku o Bursztynowej Komnacie - czytalam to "dzielo" w wiezieniu w oczekiwaniu na przesylke jakichs sensowniejszych ksiazek; dzis nie zaluje - byly tam fajne zdjecia no i jakies tak przy-okazyjne praktykowanie rosyjskiego Ogolnie bursztynu nie lubie, bizuterie z bursztynami omijam szerokim lukiem a juz bursztyn w srebrze to budzi u mnie zdecydowany odruch 5 krokow w tyl; nie rozumiem przywiazania i sentymentu moich rodakow do bursztynu ... Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Burza mozgow 11.03.12, 09:46 pierwsze skojarzenie to też Chmielewska biżuteria ciepło uwielbiam, zgrzytam zębami że mnie nie stać, bo cholerycznie drogi jest. Jak trafię na wystawę z bursztynową biżuterią to stoję i oglądam, oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Burza mozgow 11.03.12, 10:01 Witam, Pierwsze skojarzenie to miód;-D Potem nalewka bursztynowa, plaża, morze, piasek, słońce,sitko, fale etc. Uwielbiam burtsztyn, ale od niedawna. Dostałam od córki piękny wisiorek i złapałam bakcyla. Teraz kupuję już sama bursztynowe cacka i mogę wpatrywać się godzinami w te miodowe blaski. Nosić też lubię, bursztyn pasuje do moich piwno-zielonych oczu. Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link Zgłoś
wpak Re: Burza mozgow 11.03.12, 10:07 cepelia, stare babcie, nalewka, stragany nad morzem z badziewiem Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: Burza mozgow 11.03.12, 10:09 Kojarzy mi się z seledynowym sweterkiem pani od techniki z podstawówki. Lubię ładnie zaaranżowany bursztyn, połączony ze srebrem. Taki, który jak najmniej przypomina sznury wsiowych korali ze straganu w Ustce. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Burza mozgow 11.03.12, 10:26 Żywica, skamieniałość , inkluzja ... lato, słońce, morze. Bardzo lubię ozdoby z bursztynem, zwłaszcza w połączeniu ze srebrem. Nie mam, nie noszę , ale bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kura28 Re: Burza mozgow 11.03.12, 13:07 Chmielewska, muzeum bursztynu, stragany w gdańsku, morze, plaza, sztorm. Uwielbiam patrzeć na bursztyn, oglądać kamyki pod światło. Biżuterii z bursztynu nie lubię i nie noszę. Okropna jest moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Burza mozgow 11.03.12, 13:14 Żywica Las Morze Przemijanie czasu Zatopione owady Odpowiedz Link Zgłoś
desacratrix Re: Burza mozgow 11.03.12, 14:23 Ciąg skojarzeń: bursztyn, amber, elektron, prąd. Z innej bajki: pies Z trzeciej strony: kolor dobrego piwa Dalej z piosenką "Bursztynek, bursztynek, znalazłam go na plaży" Z zatopionym w nim owadem i dalej - ciąg skojarzeń SF - DNA dinozaura, Park Jurajski BTW: z biżuterią w ogóle mi się nie kojarzy, dopiero po przeczytaniu innych wpisów... Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Burza mozgow 11.03.12, 14:26 Kupcy, pieniądz, władza...morze, stragany, podróby...geologia, komar, klony Odpowiedz Link Zgłoś